Sitecore halverer prisen til kommuner efter open source-pres

Truslen fra open source-CMS’er som Drupal, Joomla og Umbraco får nu Sitecore til at halvere prisen for de kommunale kunder - men kun resten af året.

Interessen for at vælge et gratis open source-CMS som Drupal, Joomla eller Umbraco er steget blandt landets 98 kommuner.

Og det får nu Sitecore, der stadig er den klart største leverandør af CMS til kommunerne, til at justere prisen. Fremover vil prisen for en kommunal licens blive halveret for langt de fleste kommunale kunder.

»Vi kan godt se, at vi bliver udfordret mere konkurrencemæssigt end tidligere, fordi man ser mere på open source end før. Og det er klart, at det må vi reagere på, også i forhold til pris. Vi ændrer derfor vores prisstruktur til kommunerne,« siger Jesper Lykkegaard Haliday, marketingschef hos Sitecore.

I dag har Sitecore over en tredjedel af de danske kommuner som kunder, og de betaler for Sitecore-licensen ud fra hvor mange indbyggere, der er i kommunen. Det vil der ikke blive lavet om på, men selve prisen pr. indbygger vil blive halveret, lyder meldingen.

Dog kun i en periode, for den halverede pris er ikke tænkt som et permanent tiltag.

»Indtil videre betragter vi prisjusteringerne som en del af en kampagne, som vi regner med kører resten af 2012,« siger Jesper Lykkegaard Halliday.

Sitecore har tidligere talt for, at man får nogle de fordele, som kommunerne håber at få med open source, ved at vælge Sitecore, nemlig samarbejdet om specialudviklede moduler, som så kan deles.

Med et så solidt tag i det kommunale marked er der nemlig allerede meget kode og mange erfaringer at dele, har Sitecore tidligere sagt til Version2. Det sker bare hos leverandørerne, ikke kunderne imellem.

Læs også: Sitecore vil høste open source-fordele med lukket leverandørkode

Omvendt mener Sitecore ikke at argumentet om en billigere løsning med open source holder, bare fordi man ikke skal betale licens for CMS’et. I det samlede billede er for eksempel 200.000 kroner til en Sitecore-licens pebernødder, lyder argumentet.

»Vi kunne sagtens vælge at bibeholde vores normale priser, for vi har mange argumenter for, hvorfor licensprisen ikke er afgørende i det store billede. Men nogle gange må vi vurdere, om vi skal justere priserne i forhold til konkurrencen, og det har vi så valgt at gøre her, « siger Jesper Lykkegaard Halliday.

Ti kommuner vil have open source

I øjeblikket kigger mindst ti kommuner på et open source-CMS til webside og i flere tilfælde også intranet.

For eksempel har man i København valgt at skifte kommunens meget omfangsrige intranet til Drupal de kommende år, mens Ikast-Brande får ny Umbraco-webside for blot 600.000 kroner i alt og Kolding har valgt Joomla til at drive hjemmesiden.

Læs også: Egedal Kommune sparer 100.000 om året med open source-CMS

Læs også: Kommune får ny open source-hjemmeside til kun 600.000 kroner

Læs også: Derfor valgte Københavns Kommune Drupal til nyt intranet

Læs også: Kolding sætter Joomla på det kommunale web-landkort

Sitecore bliver dog stadig valgt til kommunale opgaver, og leverandøren Dis-play har netop offentliggjort en aftale med Viborg Kommune om en ny Sitecore-baseret hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ove Andersen

Syntes Sitecore modsiger sig selv, når de tidligere har sagt de ikke mener open source er nogen konkurrent og at de selv er meget bedre end de open source alternativer der eksisterer. Og nu justerer de så priserne fordi open source er blevet en konkurrent.

Det virker også farligt for Sitecore at lave sådanne kampagner. Hvis prisen sættes op igen fra 1/1-2013 tror jeg mange kommuner pludselig vil ømme sig, når de nu har vænnet sig til den "halverede" pris.

Og når Sitecore kan halvere prisen, arbejder de så med underskud eller blot mindre overskud?

Brian Jacobsen

Jeg havde regnet med en længere periode med Open Source bashing inden Sitecore krøb til korset :-)

Som @Ove Andersen skriver ovenfor, må man som Sitecore kunde spørge sig selv om man i mange år har betalt lige lovligt meget for licensen, hvis den bare kan halveres.

Omvendt mener Sitecore ikke at argumentet om en billigere løsning med open source holder, bare fordi man ikke skal betale licens for CMS’et. I det samlede billede er for eksempel 200.000 kroner til en Sitecore-licens pebernødder, lyder argumentet.

Hvis man kan få en hjemmeside til 600.000 kr. er 200.000 kr. mange pebernødder.

Log ind eller Opret konto for at kommentere