Danmarks Radio skifter gammelt Microsoft CMS ud med Drupal

Det blev open source-CMS’et Drupal, som vandt kampen om at blive ny teknologi bag Danmarks Radios omfattende webside. Med i opløbet var Umbraco og Typo3.

Nu er spændingen udløst: Danmarks Radio har valgt CMS’et Drupal som ny platform for de mange tusinde websider hos mediekoncernen.

Det skriver en udvikler hos DR på Twitter.

I maj måned var feltet ret åbent, og DR kiggede på både betalingsprodukter som Sitecore og open source-CMS'er som Drupal og Umbraco. I august 2011 havde Danmarks Radio indsnævret det til kun at rumme open source-produkter, og i de bud, der kom ind fra leverandører, var det Umbraco, Typo3 og altså Drupal, som blev foreslået.

Læs også: DR's nye open source-CMS må koste 6 millioner

Drupal skal afløse en ældre udgave af Microsoft CMS, som rent teknisk synger på sidste vers. Nu begynder derfor den store opgave med at flytte det vidtforgrenede websted dr.dk over på en helt anden platform.

DR har ikke offentliggjort detaljerne om valg af nyt CMS endnu, heller ikke et navn på firmaet, der skal hjælpe DR med implementeringen. Men da udbuddet blev sat i søen, bad mediekoncernen om tilbud på mellem tre og seks millioner kroner for opgaven med at skifte til et mere moderne CMS.

Læs også: Sådan agil-tester DR 5 web-leverandører til nyt CMS

DR's hjemmeside har i dag omkring 100 millioner sidevisninger om måneden og er målt på antal brugere det mest populære internetmedie i Danmark med 1,8 millioner forskellige danskere på besøg hver måned.

Blandt de store mediehuse er også Berlingske Media og TV2 skiftet til Drupal.

Læs også: TV 2 vælger Drupal som nyt CMS

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Pauli Østerø

Mon fravalget af Umbraco kan hænge sammen med at version 4.7 nu er blevet afløst af 5.0 som er en komplet omkskrivning hele systemet og som stadig mangler at blive "hærdet" i marken.

Hele omskrivnger er i hvert fald et stort skridt at tage... om man er enig med Spolsky eller ej er hvad det er, men han har i hvert fald en sjov artikkel om emnet http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000069.html.

Carsten Gehling

Men afspejler vores lille andedam herinde på nogen måde virkeligheden i landet?

Ikke helt men...

CMS markedet har i de sidste 5-6 år været igang med en konsolidering. Hvor der tidligere nærmest var en pendant til "Bring your own devise" bølgen, er flere og flere begyndt at se fordelene ved at skifte de "hjemmestrikkede" CMS'er ud med standardiserede systemer med en stor bruger/kundeskare.

Hvis vi snakker ikke-OSS CMS'er, så er Sitecore ret populært i DK.

Når det er OSS, så er der vist rimelig dødt løb i DK mellem Drupal, Umbraco og Joomla.

Typo3 er ikke så anvendt herhjemme - det er det til gengæld i Tyskland.

/ Carsten

Jimmy Frydkær Dürr

Jeg har, helt ærligt, lidt svært ved at koge over af glæde på DR's vejne, lige som jeg har lidt vanskeligt ved at se DR som den store banebryder på IT-området i Danmark. (er heller ikke blevet påstået i artiklen, véd jeg godt)

Hvor meget har DR egentligt bidreaget med, hvis vi taler OSS, endsige brugen af OSS på DR's streaming-sider gennem tiden?

Jeg kan da godt ønske DR tillykke med valget af Drupal, men jeg tvivler på at det valg vil få nogen indflydelse på implementeringen af OSS hos Hr. og Fru Danmark.

Tilbage er blot at håbe, at det med tiden bliver noget lettere at streame fra Bonanza, uden at skulle have en Lin-Dows installeret. Jeg har i hvert fald svært ved at få streaming fra netop dr.dk/bonanza til at fungere på min PCBSD 9.0 installation, (Har intet med drupal at gøre - Vel Adolf).

Jeg vil mene, at der vil være grund til at juble over DR, den dag det ikke længere gør nogen forskel hvilket OS du bruger.

Christian Jul Jensen

Typo3 er ikke så anvendt herhjemme - det er det til gengæld i Tyskland.

Det er nu ikke helt korrekt. TYPO3 er meget anvendt i Danmark. Se fx. http://www.version2.dk/artikel/open-source-dominerer-cms-hitliste-29751 (med alle de usikkerheder der nu er i den slags målinger).

Fx. er danisco.com, topdanmark.dk, chr-hansen.com, smk.dk, venstre.dk og au.dk TYPO3-drevne.

Det er rigtigt at Acquia's venture-backede marketingshype og Version2's forkærlighed for Drupal, nemt kan give indtryk af at det er Drupal all-over, men det har ikke så meget med virkeligheden at gøre.

Med DR's valg af Drupal begynder der dog at tegne sig en 'Nobody ever got fired for choosing Drupal'-tendens i mediebranchen.

Christian Jul Jensen

Med DR's valg af Drupal begynder der dog at tegne sig en 'Nobody ever got fired for choosing Drupal'-tendens i mediebranchen.

Ok, det kom til at lyde lidt forkert, jeg har ingen grund til at tro at DR ikke har foretaget en gennemarbejdet analyse og foretaget et valg baseret på deres informationer.

Det jeg prøvede at sige var at Drupal efterhånden er så udbredt blandt danske mediehuse, at systemet er det mest anvendte i branchen.

Niels Hartvig

Med DR's valg af Drupal begynder der dog at tegne sig en 'Nobody ever got fired for choosing Drupal'-tendens i mediebranchen.

DR har været igennem den mest fantastiske og seriøse udvælgelses process jeg har oplevet. Ingen tvivl om at baseret på deres krav, tidshorisont og kombinationen af de teams/produkter der var at vælge imellem, ja så var Drupal og leverandøren det rigtige valg.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder