Poul Bundgaard

Ny beregning: Multimedieskat er en dårlig forretning for samfundet

Endnu et bevis på, at Multimediaskatten tager prisen som den mest idiotiske skat der til dato er indført.

Men forfatterne har glemt noget, som gør regnestykket endnu værre: Reglen har åbnet op for, at man kan anskaffe sig gadgets med skattefradrag. Jeg arbejder i et stort firma, hvor majoriteten af mine kollegaer har købt stort ind af stationære og bærbare computere, skærme, NAS servere, iPads, smartphones, avisabonnementer m.m. med skattefradrag. Mange køber udstyr, som er betydeligt dyrere end de ellers ville have købt - man skal jo have noget for sin multimediaskat, lyder argumentet ofte.

Resulatet er, at medarbejderne sparer nogle penge, det firma, der formidler aftalerne, tjener MANGE penge (en iPhone 16Gb kostede over 9.000,- m. abonnement før skattefradrag). Og staten (= skatteyderne) betaler gildet.

Læg dette mistede skatteprovenu oven i beregningerne, og vi har en beskatning som giver et dundrende underskud, og som oven i hatten er negativt adfærdsregulerende i forhold til samfundsøkonomien.

20. september 2011 kl. 15:34
Kommunerne pumper 2,8 milliarder i KMD

Det er pludseligt gået op for en journalist, at KMD optjener det meste af deres omsætning på at levere IT til kommunerne...

Sensation - ryd forsiderne!

Og for så lige at få nogle flere læsere til at kaste sig over denne fantastiske iagttagelse, så smækkes der en løgnagtig overskrift på: At "pumpe penge" ind i en virksomhed betyder normalt, at nogen skyder penge ind en nødlidende forretning uden umiddelbare modydelser, og det er der jo ligesom ikke rigtigt tale om.

Er dette niveauet for Version2's journalistiske linje?

10. maj 2011 kl. 11:41
KMD vinder ordre på bedste integration til - KMD

Christian, at påstå, at KMD generelt ikke integrerer med andre end deres egne løsninger, dokumenterer med al ønskelig tydelighed, at du ikke aner hvad du snakker om.

KMD's produkter har naturligvis snitflader til andre produkter, men det vil jo være lidt underligt, hvis ikke integrationen er bedre optimeret til KMD's egne varer.

8. december 2010 kl. 11:45