Sune Foldager

Her er Java 13: Ny tekst på blokken og nem og hurtig opstart

Hvis det er rigtig vil i eksemplet EMPLOYEE_TBWHERE blive skrevet som et ord, ubrugeligt. Sikrer et linjeskift ikke mindst et mellemrum?

Nej, men linjeskift bevares jo til gengæld, så der vil være et linjeskift mellem TB og WHERE.

17. juni 2019 kl. 08:30
Partier bruger Facebook-data ulovligt i valgkampagne

Så det er ikke en rigtig politisk interesse, men bare noget, som de kalder det...!?!

Det er jo spekulation fra Facebooks side. De har ikke fået oplysninger som sådan om dit politiske ståsted, de gætter bare udfra diverse kommentarer m.v. Det er ikke det samme.

28. maj 2019 kl. 22:50
Steam tager ikke længere imod bitcoin

Naturligvis kan politikkere låneoptage Bitcoins – men de kan ikke ”trykke” nye Bitcoins som er sådan man gør i dag ved at lade seddelpressen rulle.

Nu har processen med at trykke nogle pengesedler ikke ret meget med at skabe flere penge at gøre. Faktisk ikke rigtig noget som helst. Pengene skabes af bankerne (ikke nationalbanken).

8. december 2017 kl. 10:52
KMD arbejder på systemændring efter fejl gav forkerte stemmetal

Der er andre hensyn at tage, bla. muligheden for at stemme anonymt og kunne være rimelig sikker på at ens stemme ikke er ændret etc. Mange af disse er sværere, eller modsætningsfyldte, hvis man gør det hele elektronisk.

24. november 2017 kl. 14:40
Apple Pay anmeldes til Konkurrencestyrelsen

Jeg er enig i at det er et problem at iPhones NFC "vinder over" fx Bluetooth (uden at man skal holde den helt rigtige afstand, etc.), men jeg ved ikke hvordan det skal løses. Hvis man skal spørges hver gang er det jo også et problem, fordi noget af fordelen så ryger.

Det er jo heller ikke fordi Apple "bare" kan understøtte andre NFC apps uden først at lave noget udvikling hen i den retning.

Desuden, at Tænk siger at det er "låst til VISA" får det til at lyde som om Apple bare lige kan flippe en kontakt så det virker med Dankort, men det er jo lidt mere kompliceret og handler også om hvorvidt Nets overhovedet ville være interesseret i en aftale.

14. november 2017 kl. 12:52
Standardkodeord hos Region H: 'vip123' - brugere blev anbefalet ikke at skifte det

Tja, den virkelige verden er nuanceret, og hvor vidt et fingeraftryk er egnet som kodeord afhænger af truselsbilledet. Troy Hunt har skrevet en god post om det: https://www.troyhunt.com/face-id-touch-id-pins-no-id-and-pragmatic-security/

Desuden er det vist lidt en overdrivelse at sige at fingeraftryk er "trivielt at bryde", hvis det ord skal betyde noget som helst.

18. oktober 2017 kl. 14:09
Apple advarer tvillinger og børn under 13 mod FaceID

Spørgsmål er, hvorfor det er at Apple har problemer med det - det er så vidt jeg ved en ret ens måde de to systemer virker?

Er det? FaceID er noget med at projicere en masse prikker op på ansigtet og aflæse dem (og andet) med et infrarødt kamera. Det er jo heller ikke sikkert det fejler helt ved enæggede tvillinger, men risikoen er der bare. Nogle gange ligner de hinanden absurd meget, jo. (Vi har i flere omgang haft et par ansat hvor jeg arbejder.)

30. september 2017 kl. 09:02
Apple advarer tvillinger og børn under 13 mod FaceID

Børnene kan dermed blive låst ude af telefonen

Aarh, mon ikke det går; de kan jo bare indtaste koden. Det skal man alligevel i flere situationer, fx efter en genstart.

30. september 2017 kl. 09:00
Næsten halvdelen af USA's befolknings personoplysninger blotlagt i nyt, enormt hack

Det er så åbenbart en tilsvarende bommert i USA med SSN.

9. september 2017 kl. 22:48
Tusinder af Samsung-tv'er dør efter opdatering

Jeg har helt bevist gået efter at købe en fornuftig "skærm". Og bagpå sidder der en RPi3 og laver alt det smarte som JEG vil har det til. Ikke alt det skrald der var i de "smarte" skærme sælgerne forsøgte at prakke mig på ;-)

Fint nok, men jeg tror de fleste mennesker nu er glade nok for at have direkte og nem adgang til youtube, Netflix og HBO Nordic, fx, som mit Samsung tv har (plus en masse andet som jeg så ikke bruger). At kalde det skrald er lidt underligt når man tænker på at det er verdens mest populære tjenester. Du er nok bare gammeldags.

BTW version2, jeres “svar” knap virker ikke på iPad; man får ikke indsat quote.

27. august 2017 kl. 07:25
Undersøgelse: To ud af tre under 30 år streamer ulovligt

"ulovlige streaming og download er lig med tabte indtægter"
bruger de stadig den ?

Mjoo, det er nok en del mere komplekst, men en eller anden indvirkning har det jo nok for nogle, ikke alle, folk der henter torrents.

Hende der Charlotte lyder ikke særlig kog :(

;)

7. august 2017 kl. 16:17
Manden, som bremsede WannaCry, nægter sig skyldig i spredning af malware

Har GPS'en ikke adgang til Internet ? Hvordan sender den hans position ?
LOL...

Kunne være den bare logger hans placeringshistorik. Eller måske er den koblet op til internettet uden at han selv er med et device han kan kontrollere.

7. august 2017 kl. 15:43
Sådan skabes for 40 milliarder ny kryptovaluta: I dag deles Bitcoin i to

Som jeg husker det fra Bitcoins begyndelse, var det så ikke meningen at det SKULLE gå langsommere hen imod den sluttelige mining i 2021?

Nej mining skal ikke gå langsommere da det jo er måden transaktioner bliver valideret på. Det er belønningen pr. blok der bliver halveret løbende. P.t. er den 12.5 BTC hvis jeg ikke er gået glip af noget.

1. august 2017 kl. 19:08
Godt nyt på udvikler-fronten: Tricky UTF-8-faldgrube bliver fikset i MySQL

Windows er jeg usikker på, men det er vist noget med UTF-16, eller UCS-2?

Ja det er UCS-2, dvs. UTF-16 inden de udvidede Unicode til mere end 16 bit. Det har den ret uheldige effekt at du kan have Windows filnavne som ikke er lovlig Unicode (fx fordi de indeholder halve surrogate pairs) og som dermed ikke kan repræsenteres i fx standard UTF-8. Desuden er det, som Linux, normalization-følsomt så du kan have to filer med samme visuelle navn i et directory.

Mht. macOS så bliver det sådan med APFS, Apple's nye filsystem som allerede er rullet ud på iOS og som kommer med næste version af macOS, at det bliver normalformbevarende, dvs. det gemmer det filnavn du kommer med, men normalization-insensitive dvs. to filnavne der normaliserer til det samme betragtes som ens.

Mht. Linux er det bare en samling bytes uden anden semantik.

21. juli 2017 kl. 08:51
Let's Encrypt har udstedt tusindvis af certifikater til phishingsider

Et certifikat fra LetsEncrypt (som jeg bruger på mine sites) lover at forbindelsen mellem klient og server er krypteret og intet andet. Det lover ikke at man er den man siger man er, at man er legitim eller valideret. Det lover at andre ikke umiddelbart kan kigge med.

Det er jeg ikke helt enig i. Det lover også at dem i den anden ende har kontrol over det site du er inde på, så det fx ikke er et man-in-the-middle-angreb. På den måde er man den man siger man er (siger = URL'en).

29. marts 2017 kl. 11:19
Læser-opdagelse af Java i ‘Java-Fri NemID’ afføder sjældent detaljeret forklaring fra Nets

Det er vel fair nok. Java er et glimrende programmeringssprog, og mange sprog kræver jo en eller anden form for runtime.

14. marts 2017 kl. 11:08
Ro på: Det ligner phishing, men det er bare en e-mail fra Rejsekort

Nu kan man jo ikke bruge et kontonummer til andet end at sætte penge ind med; de er normalt ikke specielt hemmelige, så det er da en indikator for at det måske ikke er phishing.

28. december 2016 kl. 13:06