Thomas Kratz

EU: Apps til corona-sporing skal være frivillige

Jeg er mildest talt rystet over, at man overhovedet stiller spørgsmålet, om en app på folks private telefoner skal være frivillig eller ej!

19. maj 2020 kl. 12:26
Apple modtager milliarder af dollars for at have Google som søgemaskine på iPhones

Sad jeg højt placeret i Google ville jeg anbefale at stoppe betalingerne til Apple for at benytte deres søgemaskine som standard. Hvad vil Apple gøre? Tim Cook er selv ude og indrømme Google er den bedste tilgængelige søgemaskine. Jeg tvivler stærkt på Apple vil gøre alvor af nogle trusler om at erstatte den med noget andet.

21. november 2018 kl. 11:50
Apple undskylder, at telefonen bliver langsommere: Sætter prisen ned på iPhone-batterier

Du har tydeligvis ikke forstået problemstillingen. At lithium batterier forældes med dertil lavere ydelse (af batteriet) er en naturlov. At telefonens ydelse forringes i takt med batteriet bliver slidt er derimod IKKE en naturlov, men et bevidst valg Apple har valgt at implementere da de tilsyneladende ikke har kunnet fikse problemet med telefoner som chrasher på trods af 25-30% batterikapacitet, når batteriet bliver slidt. Og de har implementeret denne 'feature' uden tydeligt at informere om det. Derved vil mange fejlagtigt tro, at telefonen er outdated, når det i virkligheden blot er batteriet den er gal med.

3. januar 2018 kl. 02:18
Apple Pay lanceret i Danmark i dag: Vil koste samfundet dyrt

Fordi der er anderledes dyre gebyrer for Visa betalinger.

25. oktober 2017 kl. 08:56
Tilbagegang i Mac-salget for første gang siden 2001

Hvad tror du Apple går mest op i: salget i Danmark eller salget globalt? Ingen grund til bekymring for vigende salg på verdensplan for i Danmark går salget frem. Godt nok sjov logik :-)

5. februar 2017 kl. 13:19
Google blokerer trafik fra britisk sundhedsvæsen: Forvekslet med botnet

Tror det er et helt generelt problem. Det er samme situation når man skal finde noget på de amerikanske eller europæiske lægemiddelmyndigheders hjemmesider. Her er Google også meget bedre til at finde det man skal bruge end hjemmesidernes søgemaskiner.

5. februar 2017 kl. 12:59
Apple og Samsung tilbage i retssalen: Nu skal prisen for afrundede hjørner slås fast

Martin, hvor ser du en generel skepsis overfor patenter? Har ikke set nogen ytre sig i den retning. Der er en generel forundring over man kan køre den aktuelle sag om 'patenter af runde hjørner'. Det kan sagtens være sagen er sat for simplificeret op her, men som nævnt flere gange har Apple altså en rigtigt dårlig sag, hvis det udelukkende går på 'runde hjørner' hvor der i den grad er tale om 'prior art'. Og nej Jacob, det drejer sig netop IKKE om det samlede design udtryk. Det var netop hvad retten nægtede at tage stilling til, men henviste til sager om specifikke designelementer.

17. januar 2017 kl. 11:55
Dom: Apple har brudt loven ved at give danske kunder iPhones med brugte dele

Eller aktionærerne. Man kunne eventuelt skrue en anelse ned for charmen på indtjeningsfronten.

17. januar 2017 kl. 11:39
Netflix er begyndt at blokere VPN-brugere

Nå, jeg er nu ellers rendt ind i blokeringen med unblock-us. Men det er lidt underligt svingende. Nogle dage er blokeringen der, andre dage er den ikke. Kan ikke helt greje det. For det meste kan man starte et afsnit på en af deres originale serier - skulle man løbe ind i blokeringen - vender man derefter tilbage til hvor man kom fra, er blokeringen for det meste væk.

1. marts 2016 kl. 21:48
Apple kræver 15 mia. af Samsung i patentstrid over smartphones

Ifølge Groklaw handler Apples design patent ellers om en flad box med runde hjørner, og de forlanger $24 per solgt enhed.

Det er så sandelig den ubegribelige sandhed, som samtidig gør jeg absolut ingen respekt har for mønsterbeskyttelse. Det er ved gud en gåde hvordan de kan have fået sådan noget godkendt. Endnu mere besynderligt er det dog efter min mening, at en sådan bred 'claim' ikke er blevet invalideret efterfølgende under de verserende retsager.

29. juli 2012 kl. 22:47
Her er svaghederne: Det fortalte Apple ikke om ny iPad

Og hvis der var nogen der faktisk havde hørt efter ville de vide at skærmen dels er mere lysstærk og har en større gamut... Men det er sikkert ikke vigtigt...

Nu vil jeg mene argumentet var, at mange finder det anstrengende for øjnene at læse på en skærm af denne type, lige som mange finder det anstrengende at læse på en computer monitor. Det er i princippet samme type skærm.

10. marts 2012 kl. 01:06
6.301 danskere vil demonstrere mod ACTA-aftale om piratkopiering

TRIPS har netop ikke kunnet dæmme op for counterfeit, som er en milliard industri der bare vokser og vokser - og det i eksplosivt tempo!

At counterfeit primært produceres i andre lande end dem som har underskrevet ACTA er rigtigt nok, men mindre relevant. Counterfeit producenter har for længst gennemskuet, at et 'lægemiddels' anseelse og troværdighed stiger, hvis det kommer fra Europa. Derfor shippes de fleste af denne type counterfeit via en europæisk hub, inden hovedparten sendes videre til Afrika og Sydamerika. Derfor har Europa et medansvar.

Asiatiske lande med Kina og Indien i front er de største syndere, og Kina og Indien har da også - ikke uventet - været de største modstandere af ACTA lige fra begyndelsen, langt inden der kom et konkret forslag på bordet.

Men der produceres skam også counterfeit indenfor EUs grænser. Den svenske lægemiddelstyrelse gjorde et grelt fund så sent som sidste år.

6. februar 2012 kl. 20:46
6.301 danskere vil demonstrere mod ACTA-aftale om piratkopiering

Er det ikke allerede ulovligt at dræbe folk med forfalsket medicin?

I aller højeste grad, lige så vel som det er ulovligt at slå folk ihjel med terroraktioner, så er der behov for en decideret anti-terror lov?

Problemet er, at de eksisterende mekanismer har vist sig utilstrækkelige til at demme op om counterfeit.

3. februar 2012 kl. 15:11
6.301 danskere vil demonstrere mod ACTA-aftale om piratkopiering

Kan nogen skrive bare 5 positive ting at sige om den?
Kan du give mig nogle få argumenter for HVORFOR vi skal have ACTA?
Hvad du forventer ACTA løser eller har af positive effekter?

Årsagen til jeg har fulgt lidt med i udviklingen af ACTA er, at counterfeit er et kæmpe problem inden for medicin, som vokser kraftigt år for år. Det skønnes at 700.000 mennesker dør årligt på ground af counterfeit 'medicin': http://www.policynetwork.net/health/media/fake-drugs-kill-over-700000-people-every-year-new-reportJeg har måske lidt svært ved at hidse mig op over forfalskede gucci tasker, men forfalsket medicin er i yderste konsekvens livstruende. Der er behov for koordineret international indsats for at komme problemet til livs, eller i det mindste mindske det. ACTA har indtil videre været eneste tiltag i denne retning, selv om processen har været under al kritik, det skal jeg være den første til at medgive.

3. februar 2012 kl. 13:06
6.301 danskere vil demonstrere mod ACTA-aftale om piratkopiering

Jeg gad også godt vide, hvor mange af dem som 'underskriver' reelt sætter sig ind i hvad de skriver under på? Jeg finder det tankevækkende så nemt man idag kan piske en stemning op. Det er uhyre nemt, man skal blot peppe tingene lidt op med advarsler om 'indskrænkning af den personlige frihed og ytringsfrihed', så skriver folk gladeligt under. Det er jo vigtige elementer, ikke? Så hvor godt har de sat sig ind i tingene, altså dem der sætter sig imod? Det er der ingen der stiller spørgsmålstegn ved.

Lad venligst være med at tolke dette som et forsvar for ACTA, for det er det ikke. Jeg vil hverken stemme for eller imod uden at kende sagen til bunds først.

3. februar 2012 kl. 11:32
Dokumentation: Her er den kontroversielle ACTA-aftale

Det er interessant, du nævner counterfeit som et vigtigt problem ACTA løser. Meget kritik af ACTA har ellers gået på at counterfeit netop redder hundredevis af liv hver eneste dag - i form af medicin til folk, der ikke har råd til det patenterede.

I givet fald giver jeg intet for den kritik. Først skal vi gøre os klart hvad counterfeit betyder, for det er IKKE generiske kopilægemidler vi snakker om. Counterfeist lægemidler er forfalskede lægemidler, som imiterer originalerne. I bedste er de harmløse (ren placebo), i værste fald indeholder forfalskningerne direkte skadelige stoffer (der er blandt andet set eksempler på 'lægemidler' indeholdende rottegift). Mest kritisk er det naturligvis, at patienterne ikke får den nødvendige behandling, og dette er i værste fald livstruende.

Jeg siger ikke ACTA løser dette problem. Jeg siger at en af de vigtigste intentioner med ACTA er at løse dette problem.

1. februar 2012 kl. 16:05
Dokumentation: Her er den kontroversielle ACTA-aftale

Inden denne debat bliver alt for filosofisk, synes jeg det er vigtigt at huske på, at counterfeit 'medicin' slår mennesker ihjel hver eneste dag. Der er behov for en international koordineret indsats for at komme problemet til livs. Jeg siger ikke ACTA er den idéelle løsning på problemet, og jeg medgiver der er mange problemer med forslaget, og især processen der har ledt til forslaget. Jeg synes det er ærgerligt internet problematikker er blevet blandet ind i problemstillingen.

1. februar 2012 kl. 14:26
Dansk designer knuser Apples patent-argumenter: Tavlecomputere vil altid ligne iPad

øøøh nope og retten i Tyskland opretholdt forbudet mod galaxy tab i Tyskland selv om samsung fremførte Rumrejse 2001 argumentet... så vi er sådanset enige om at den diskusion blev lukket sidst men jeg må indrømme at jeg tog dommerens ord for gode vare og han sagde "special effect er ikke lig med faktisk produkt" mm filmproducenten udtar et mønsterbeskyttelse "design patent" der dækker et faktisk produkt.

Nu er jura jo ikke en eksakt videnskab, og fordi en dommer i Tyskland når frem til en ting, er det ikke nødvendigvis den endegyldige sandhed. Mig bekendt er der endnu ikke faldet dom i USA på dette punkt? Her er en artikel fra en patent ekspert, som bestemt mener Samsung har en sag: http://blog.patentology.com.au/2011/08/did-stanley-kubrick-invent-ipad2.htmlI dette indlæg nævnes også et eksempel hvor science fiktion er blevet benyttet til at invalidere en patent ansøgning baseret på 'prior art'. Så jo, det er rent faktisk set før.

Og pas så igen på med ikke at blande begreberne sammen. Der er stadig forskel på usability patents og design rettigheder (som de kalder 'design patents' i USA blot for at øge forvirringen...). Det Apple har her, er en design rettighed, så hvorvidt produktet virker eller ej er sagen irrelevant.

og golfklap til dem der kan finde ud af at benytte internettet til at lave ordbogsopslag, men der er forskel på at ikke at presentere alt i fuld kompleksitet og på at argumentere uvederhæftigt og når vi nu er der med at kritisere måden hvorved andre arguementere så er namecalling stadig et tegn på at den som kalder andre navne uden at præsentere et modargument igang med at "diskutere" på et meget lavt plan...

Du har godt nok en pudsig måde at debatere på... Der er ingen grund til at blive personlig, og jeg burde egentlig ikke reagere på et sådant outburst, men kan ikke lade være, da du insinuerer en masse ting, som jeg fornemmer er rettet mod mig. Du ved intet om min baggrund vel? Men imponerende konklussioner du alligevel når frem til!

Nu er dette mig bekendt ikke et videnskabeligt forum, hvor der forventes referencer til alle statements. Jeg kan dog forsikre dig for, at mine indlæg er baseret på andet end 'ordborgsopslag fra internettet'.

16. december 2011 kl. 14:14
Dansk designer knuser Apples patent-argumenter: Tavlecomputere vil altid ligne iPad

Hvis du nu ser på hvem der sagsøger hvem så er det ret nemt at indse at alle sagsøger alle. At argumentere at Apple skulle (som så stort set den eneste) skulle ignorere deres IP rettigheder så ville alt gå meget meget bedre...

Da er vist ikke nogen der har påstået andet? Der pågår endog rigtigt mange retsager firmaerne imellem. Nogle sager virker blot mere tåbelige end andre, og denne figurerer godt nok i toppen af listen!

og eftersom Apple har lykkedes med at blokere for salget af samsung galaxy tab i Tyskland (det største markede i EU) samt at de Samsung har ikke lykkedes med at blokere for iPhone 4S i et par andre lande i EU så må det siges at være ret meget Apple der føre på points pt... men hvordan status står når alle retssagerne med tilhørende erstatning for blokeret salg er færdige er det svært at spå om.

Apple vandt helt sikkert en stor sejr ved at få blokeret al salg af Samsung tablet, var det den første uge? Mest på grund af fejl fra den tyske domstol dog. Og siden synes jeg godt nok ikke lige frem det er gået Apple's vej. I Holland vandt Apple kun 1 ud af 8 søgsmål, og det var pudsigt nok ikke på designet, som faldt fuldstændigt til jorden.

Virksomheder laver jo også cost benefit vurderinger op deres beslutninger og mit gæt er på at Apple kom frem til at der var en positiv benefit ifht cost på at sagsøge Fx samsung...

Her er vi til gengæld fuldstændigt enige. Jeg er ikke et sekund i tvivl om Apple har været meget beregnende her, og jeg kan hurtigt give dig resultatet af cost/benefit analysen: Vi vinder sagen = positiv Vi taber sagen = stadig positiv! Og det er det jeg finder mest forkasteligt ved hele misæren. Jeg sagde helt fra start af, at jeg ikke tror Apple regner med at vinde sagen, da community designs sjældent er det bedste kort på hånden i en sådan situation, men det er sådan set også kun sekundært. Det der for alvor betyder noget er, om man kan enten forsinke eller holde konkurrenter helt væk. Og det er jo lykkedes meget godt må man sige...

15. december 2011 kl. 00:10