Sam Olesen

Liberal Alliance holder e-valg med bitcoin-teknologi

</p>
<ol><li>Er der ikke mulighed for at kigge over skulderen.</li>
<li>Ville jeg kunne "sælge" min stemme til en anden person.

Selvom det er E-valg kan man jo stadig tvinge folk til at stemme fra en stemmeboks. Rent teknisk kan man fx kræve at stemmeboksen også skal sætte sin signatur på stemmen med sin egen private key.

3) Kan man udstede ny blockchain stemme, hvis den første bliver væk.
4) Ville der kunne laves "ugyldige" stemmer.

Gyldige public keys skal være offentligt tilgængelige på bitcoins blockchain. Hvis en "stemmeseddel" skal udskiftes kan der laves en ny. Denne udskiftning af "stemmesedler" vil være offentlig tilgængelig på bitcoins blockchain.

5) Ville der let kunne laves DOS attacks med ugyldige stemmer

Bitcoin er beskyttet imod spam, da miners ikke vil acceptere transaktioner, der har en lav prioritet. Prioriteten udregnes ud fra hvornår transaktionens bitcoins sidst blev sendt, antallet af bitcoins, størrelsen på transaktionen i bytes og et evt gebyr til miners. De enkelte miners kan selv vurdere hvad de mener er lav prioritet(der er dog og et absolut minimum i protokollen). Kort sagt vil det være meget dyrt spamme netværket, da miners vil kræve høje gebyrer, hvis man sender de samme bitcoins igen og igen, hurtigt efter hinanden. Se https://en.bitcoin.it/wiki/Transaction_fees for detaljer

Det hele kan implementeres uden brugerne nogensinde er i besiddelse af bitcoins.

22. april 2014 kl. 17:42
Ny prototype: Nu kan du føle, hvad der sker på din skærm

Her er en video med en skærm, der kan ændre sig fysisk og danne knapper på displayet:http://www.youtube.com/watch?v=t4eh-Cn3Pzk

5. juli 2013 kl. 17:04
Ny Ubuntu Linux er hurtigere, men uden de lovede forbedringer

For eksempel en nem mulighed for at få et vindue til at fylde halvdelen af skærmen

Det kunne man også i 12.10, samt af kunne trække et vindue til et af hjørnerne hvilket får vinduet til at fylde en fjerdedel af skærmen.

25. april 2013 kl. 18:56
Her er mini-supercomputeren med 26 gigaflops til under 600 kroner

Tror ikke disse computere har nogen større påvirkning med hensyn til Bitcoin mining. Man kan nemlig allerede nu købe ASICs til Bitcoin mining. ASICs er kredsløb kun lavet til ét formål, i dette tilfælde generere hashes.

Til gengæld er der ikke kommet nogle miners der bare skal sættes i et USB-stik, selvom der dog er flere USB-ASICs i produktion. Det vil gøre det nemt for "almindelige" mennesker at mine Bitcoins og dermed gøre miningen mere decentraliseret, hvilket gør netværket mere sikkert.

(Jeg er ikke miner, så der er skal tages forbehold for fejl)

24. april 2013 kl. 18:22
Bitcoin-firmaet Mt. Gox ramt af DDoS-angreb

Paytunia/Bitcoin-Central er nede fordi firmaet bag dem (Paymium) har haft et sikkerhedsbrud i service kaldet Instawallet som de overtog for knap et år siden.

Jeg tror de holder Paytunia nede mens problemet med Instawallet bliver undersøgt, da de muligvis har kørt på samme server.

Jeg synes dog stadig at de er de mest professionelle, som man også kan se på måden de håndterer og informerer om denne situation.

5. april 2013 kl. 12:44
Windows 8 klar til lancering i oktober 2012

Hmm.. Må lige rette min tidligere kommentar. Kan læse mig frem til at Microsoft har fjernet denne mulighed for at komme af med Metro i deres Consumer Preview. Har dog set mange der skriver at det er for at gennemteste Metro, men jeg kan ikke finde kilder på det.

Man må da bare håbe, at de i sidste ende træffer den rigtige beslutning..

20. marts 2012 kl. 17:57
Windows 8 klar til lancering i oktober 2012

Bare lige for at rette misforståelserne om windows 8: Metro kan altså slåes fra og erstattes af den normale startmenu, hvis man ikke vil bruge det. I øjeblikket dog kun gennem en ændring i registringsdatabasen, men man må forvente/håbe at der kommer en mere brugervenlig måde at gøre det på.

Det bliver vist her hvordan:http://www.mstechpages.com/2011/09/14/disable-metro-in-windows-8-developer-preview/

20. marts 2012 kl. 17:35