Emil Moe

CPR-numre, telefonnumre og underskrifter flød rundt i forsikringsselskabs pivåbne database

Giv DK-Hostmaster skylden, det var jo tydeligvis dem der leverede den åbne adresse ;-)

2. september 2015 kl. 07:26
Stofa og Fullrate forværrer effekten af DDoS-angreb - kun Telenor og TDC hjælper reelt kunderne

Lukker de min forbindelse et døgn og jeg skal bruge den, forventer jeg en fornuftig kompensation på mere end tilbagebetaling af nedetiden, ellers er jeg videre til det næste selskab ret hurtigt.

21. august 2015 kl. 13:43
Apple, Samsung og teleindustrien på vej med elektronisk erstatning for simkortet

Prepaid, det har jeg da lige købt for 1 time siden - kontant og ingen underskrevet kontrakt.

17. juli 2015 kl. 17:58
Telemedicin kan spare millioner om året

Der er generelt mange penge at spare, hvis vi får bugt med korruptionen i den danske lægebranche :)

8. december 2014 kl. 12:23
Mobilsurf: Danske teleselskaber sender dit telefonnummer til hjemmesider

Jeg kan altså blot gå ind på krak og finde et tilfældigt nr og købe en masse på deres regning? Det er jo nemt nok at curl'e mig frem til

31. oktober 2014 kl. 00:28
Usikkerhed om tidsplan for europæisk roaming-stop i 2016

Det ender med at teleselskaberne bliver indhentet at mere tilgængelig wifi i byerne og dermed helt mister deres forretningsgrundlag, medmindre de også driver internet, de skulle nok passe på med ikke at rode sig ud i en "kries" som musikbranchen valgte at gøre for 10 år siden.

29. september 2014 kl. 19:03
Facebook vil anvende brugerdata til at målrette reklamer uden for Facebook

Hvis de giver et ID som ikke nødvendigvis kan spores til dig samt nogle keywords, har de vel heller ikke videregivet personfølsomme oplysninger?

29. september 2014 kl. 18:34
Facebook vil anvende brugerdata til at målrette reklamer uden for Facebook

Du vil opfordre Facebook til at droppe målrettet reklame og datamining, altså deres forretningsgrundlag. Det svarer jo til at sige til Coop at de ikke skal sælge dagligvarer. :-)

29. september 2014 kl. 18:33
DTU-studerende finder det billigste mobilabonnement med Hadoop og Amazons sky

Den svære del i opgaven ligger i konstant at holde sig opdateret med de nyeste tilbud. Her kan datamining løse noget af problemstilling, men absolut ikke helt. Man er nødt til manuelt hver dag at kontrollere, at alle priser og tilbud er vedligeholdt.

12. maj 2014 kl. 19:19
Teleindustrien: Uden roaming-priser får I dårligere netværk

Jeg har svært ved at se, hvad den danske teleindustri taber på det her. Jeg, ligesom mange jeg kender, køber taletidskort når vi er i udlandet, for at have data i det land. Mit hjemlige teleselskab får altså 0 kr fra mig mens jeg er væk, mens det i udlandet får lidt. Forretningen kan kun være god, hvis de både ejer mit normale og "rejseselskab".

6. april 2014 kl. 12:35
Sådan kom EU-forbuddet mod roaming-priser på bordet

Det bliver endnu en grund til at det er dyrt at rejse til Norge, der ikke er med i EU ;-)

Jeg læste også en analyse, der konkluderer at teleselskaberne taber på roaming, fordi vi bruger telefonen så lidt på ferien. Man kunne sagtens forestille sig særligt teenagere der er slæbt med på ferie eller når man keder sig i en ventekø i lufthavnen, at telefonerne ville blive brugt meget mere.

5. marts 2014 kl. 19:51
Sådan er DR's streaming-tv blevet forbedret

Skal de ikke også snart have flyttet Bonanza derover? Den afspiller føles ligeså gammel som mange af de klip der ligger der.

24. februar 2014 kl. 02:25
Offentlig IT i hegnet, igen

For at rette analyse på selve artiklen, så byder den jo heller ikke på ret meget, man kan bruge til noget. Der bliver peget en masse fingre, men der bliver ikke givet nogen ideer eller forslag til, hvad man istedet kunne gøre.

5. november 2013 kl. 22:46
Gør det komplekse enkelt med infografik

Jeg må indrømme, at første eksmepel, var det klart nemmest at finde tallet på billede 1. Kan man overhovedet kalde et diagram for infographic? Deres er ihvertfald ikke det bedste af slagsen, men jeg kan godt lide dem når de virker.

22. oktober 2013 kl. 17:14
Nu kan du få startknappen tilbage - Windows 8.1 er klar i Danmark

Er det fordi de gerne vil efterligne Apples Launchpad? Den har jeg aldrig brugt. Derimod er Spotlight uundværligt, men den minder mere om Windows 7 menuen end Windows 8. Det er forvirrende at hele skærmen skifter indhold. Det svarer vel lidt til i gamle dage med hjemmesider, hvor det hele skulle opdateres, før man fandt på at bruge AJAX til kun at opdatere dele af indholdet. Desuden kan jeg mange ting direkte i Spotlight som jeg er sikker på mange Windows brugere ville være glade for, fx en hurtig lommeregner.

Det ville også være lækkert med et grafisk løft af Windows, så det ikke ligner et halvfærdigt produkt, nuvel skal tingene være enkle, men det kan altså også blive for enkelt. Jeg synes Google er ret gode til, at lave enkelt design, uden at det bliver kedeligt (bortset fra Android desværre, det forekommer mig lidt rodet).

Inden I skal skyde med de sædvanlige Apple vs Microsoft kommentarer, så er jeg ikke den store fan af fx iOS7 og jeg håber ikke Apple vælger at gøre OSX ligeså fladt og dødt at se på.

17. oktober 2013 kl. 19:39
Firefox 22 slår Chrome af pinden som hurtigste og mest stabile browser

De skulle hellere reducere resourceforbruget. Jeg synes nemt en browser kommer til at sluge godt med CPU og RAM i dag.

Mon ikke også de gør det eller det bliver det næste? Jeg har kun hørt fra Apple, at de i den kommende Safari har lagt kræfter i det.

5. juli 2013 kl. 01:37
Ny 112-app skal redde liv med GPS

Og kan lige bakke min egen kommentar op med, at jeg har været vidne til en pige der lå døende på gaden efter cykeluheld og spritbilist der kørte galt og der gik ild under bilen. Det er jo ikke til at planlægge det lige sker, foran en husdør med et nr, hvilket gjorde at det begge gange tog 30 min før de ville sende en vogn.

Mit forslag er at man har et app med GPS + Kamera, tag et billede der indeholder geolocation og så kan politiet jo vurdere billederne

5. april 2013 kl. 17:36
Ny 112-app skal redde liv med GPS

Forkert. Tit ved alarmcentralen ikke, hvor adressen er ;)

5. april 2013 kl. 17:07
Spilgigant kæmper med trafikpropper på overbelastede SimCity-servere

Jeg er enig. Spillet har mange gode ting, men mange af de fede ting fra Sim City 4 mangler stadig, det har ikke det feel. Grafikken er også mildest talt elendig i Sim CIty 5. Jeg købte det, fordi jeg gerne ville prøve det, men jeg synes ikke det er en afløser for Sim City 4, blot et alternativ.

Jeg savner et spil der fokuserer mere på at gøre det hele mere realistisk, måske man selv skal igang med udviklingen.

8. marts 2013 kl. 13:59