Michael Peters

Automatisering droppet: Rejsekort-passagerer må selv opdage overbetaling ved forsinkelser

Rejsekortet har siden starten været en besværlig størrelse, selvom det virker til dagligt. Det der IKKE virker, er at systemet er håbløst gammeldags og kræver en del bemanding til f.eks. kundefejl og forespørgsler. Når der er togbud går det endnu mere galt.

Rejsekortet + DSB er årsag til den megen privatbilisme.

27. august 2019 kl. 12:24
Dansk startup brugte anerkendt ukrainsk udviklingshus og fik russisk bagdør i koden

Jeg er enig med Mikkel, hvorfor undlader man virksomhedens navn. Det er da vigtigt, så andre ikke falder i deres hænder.

4. november 2015 kl. 12:16
Dansk uddannelse i computerspil flopper fælt

Jeg må vist hellere "modulerer" mig lidt.

Det er ikke skolerne jeg løfter mit øjenbryn over. Jeg har undervist i 3D på mange skoler, og ved, at eleverne er vilde med det.

Nej med "hån" mener jeg den manglende politiske viden og dermed midler. Et eksempel er, at mange med mentalt ringere evner end gennemsnittet, er eminente til 3D, men kan ikke få uddannelsen.

Jeg har set mange en sagsbehandler, der har afvist unge, men begrundelser, der intet har på sig, men som mellem linjerne siger, at her er der ikke job at få.

Jeg kender godt DADIU og også andre skoler, der er involveret i 3D, men der mangler efter min mening et samlet sted for 3D + uddannelser. Et sted, der virkelig kunne sætte skum i tingene, og hvor man samler unge fra hele landet, og dermed også lokker overfor udlandet.

Jeg tænker stort, for markedet er enormt.

Jeg skal beklage mange gange, hvis jeg har ramt uddannelses stederne - det var bestemt ikke min mening, for jeg er en meget stor tilhænger af skolerne.

Faktisk har jeg en inspirations side for unde Max fans

https://plus.google.com/u/0/communities/116904343385131862566

24. september 2015 kl. 21:43
Dansk uddannelse i computerspil flopper fælt

Det er et rigtig godt point, du har omkring uddannelsen.

I 1998 var den også på 6 måneder, men dette er udelukkende en grund unddannelse. Der er flere fagområder under spil udvikling.

Alene det at lære at lave "scener og karakterer", samt de omgivende 3D miljøer, kræver mange års træning og indsigt i en række forskellige software.

Selv med 15 års erfaring, er løbende videre uddannelse nødvendigt, for at kunne følge med.

6 måneder er en hån og det udstiller politikernes viden om vækstområder.

24. september 2015 kl. 14:08
Dansk uddannelse i computerspil flopper fælt

Siden de første 3D spil kom frem, har jeg arbejdet med computer visualisering og undervisning.

Der mangler efter min bedste overbevisning, nogle fagfolk, der kan rådgive politikerene, der bevilliger uddannelsen de midler der er brug for.

Et eneste vellykket spil på verdensplan, ville betale store dele af disse omkostninger tilbage.

Endvidere har vi i Danmark nogle virksomheder, der er helt i front, når det gælder spil udvikling.

Se blot på Unity, der er en spil motor. Unity har stille og roligt erobret store dele af verdens markedet og de haler så hurtigt ind på de største i verden, at deres strategi nu efterlignes af Unitys konkurrenter.

Mit forslag ville være, at lave et "Spil universitet". De mange facetter der læres i en sådan uddannelse, kan bruges i et hav af andre jobs.

Indtjeningen på et spil til verdens markedet er så stor, at noget af den enorme eksportstøtte der gives, burde kanaliseres over i en af fremtidens vækstmotorer.

Mon politikerene har bevilliget - eller aner noget om, hvad VR (Bl.a. Microsofts nye interesseområde)kommer til at betyde for spil industrien.

Et er jeg sikkert på, hvilket bygger på min erfaring efter mange år i branchen - spil er hverdag for mange og markedet er enormt - og vækster konstant og stort i omsætning.

24. september 2015 kl. 12:01
Autodesk på vej med sin egen spilmotor

Autodesk har altid været vores foretrukne værktøj. Vi visualiserer alt fra emballager til reklamefilms indlæg.

De sidste 5 år, har Autodesk mistet forbindelsen til deres trofaste kunder. Autodesk overhører alt hvad tusindvis af brugere beder om. Autodesk vil æde alt, og beskæftiger sig ofter og oftere med projekter, som intet har med deres kerneforretning at gøre.

Det gør, at Autodesk i dag er så dyrt at bruge, at bl.a. vi langsomt men sikkert udskifter vores licenser, til software udviklere, der også tænker på andet en de helst store Disney projekter, hvor budgetterne er dertil.

Det er en skam. Jeg har både arbejdet og undervist i Autodesk software fra de helt tidlige versioner.

I mange år, var det en supersoftware, fordi der blev fokuseret på ALLE brugere, hvor der I dag, slet ikke lyttes til os.

Imidlertid er Adobe på banen og udnytter Autodesk's vildskud, der koster enorme summer, til at bringe Cinema4D i stilling.

Der ligger en gratis light version på Adobes Mastercollection, som vi i forvejen har licens til. For relativ få midler, fås en licens, der rigeligt dækker vores og tusinder af andres behov - og mon ikke Adobe nu ser deres chance, til evt. at købe Cinema4D.

Det bliver rigtig spændende at følge Adobe i dette, for der er slet ingen tvivl om, at 3D er Adobes næste angreb på markedet.

Det er ærgeligt at vi alle skal "gen-uddannes", men modsat, så mister Autodesk os osgå for altid, for så komplicerede software, skifter man kun meget meget nødigt, men nu er tiden kommet, hvor vi forlader Autodesk for altid.

4. august 2015 kl. 11:29
iPhone sms-bug crasher også Apple Watch, iPad og Mac-computere

Der er ikke noget nyt i at alle Appel produkter, er lige så fej behæftede som alle andre telefoner. De opleves bare anderlesdes af Appel fans.

29. maj 2015 kl. 10:56
Microsoft vil fylde din dagligstue med hologrammer

VI har arbejdet med Argumented reality et godt stykke tid. Jeg tænker Microsoft har været tilbageholdende med oplysningerne, fordi det endnu ledes efter flere understandarder.

De ting jeg ser om fremtiden overgår den vildeste fantasi.

National Geographichttps://www.youtube.com/watch?v=5QDB7CDD5aA

https://www.youtube.com/watch?v=oGLb1cxGm-c

Sådan som det ser ud, bringer Microsoft AR til menigmand, selvom teknologien egentlig er Kinect der var den oprindelige teknologi.

22. januar 2015 kl. 11:50
Dansk kikkertbutik falder i Googles unåde

Problemet er ikke, at Google ikke vil være med til at sælge våben, men den måde Googles medarbejdere er organiseret på. Google er som Dominerende søgemaskine mildest sagt elendig til at følge op, når de lægger spærringer ud, der ikke bunder i fornuft. Googles algoritmer lærer aldrig at bliver "fornuftig".

På sigt vil det skade Googles omdømme, når det går ud over den lille mand, som Google modsat siger de forsvarer. Dominansen er så stor, at Google nærmer sig en position, hvor Google påvirker markedet ved sin blotte eksistens.

Kikkert butikken fortæller historien om hvordan Google langer ud efter en lille Dansk butik, mens Google gladeligt lader Amazon sælge våben lignende legetøj, knive i en betragtelig længde, og meget andet.

Jeg tror godt Google er klar over det, men at deres vej mod total dominans, er det blot en lille bule i vejen.

Selv ville jeg aldrig baserer min forretning på Google alene - det er Google alt for usikker til. Det man stoler på den ene dag, ændre de den næste dag.

27. november 2014 kl. 11:11
Kunderne flygter fra TDC

Det kan ikke undre nogen at TDC er på retur. I årevis har brugere klaget over priser, service og især for at være helt umulige at få i tale.

Først gennemgik jeg virksomhedens udgifter. På 14 dage lavede vi ny kontrakt med en anden stor udbyder. Her sparede vi 210.000 kr. årligt, fordelt på 7 medarbejdere. Efterfølgende kom TDC og sagde at det kunne de også - efter vi gennem 4 år havde betalt for meget.

For en tid siden købte jeg 2 TDC abonnementer til familiemedlemmer. Jeg bad udtrykkeligt om saldo max på dem begg. Den ene kører fint men den anden trækker TDC uretmæssigt store beløb på. Først da jeg slettede mit kreditkort på TDC kontoside, kom de frem og sendte mig rykkere.

I TDC butikken som jeg besøgte, ville de ikke hjælpe, men jeg kunne stille mig op i et hjørne og ringe til regningsservice - altså mens både TDC personale og kunder kunne høre med.

Hvad i alverden tænker ledelsen i TDC på.

TDC skal have ny ledelse og ny organisation, for de har generet for mange kunder nu.

Så skiftede vi 3 abonnementer til Oister. For det første fik vi 3 X så meget tale tid, men også 5 gange så meget data - til 80 kroner mindre end TDC.

7. august 2014 kl. 13:54
Adobe-brugere ramt af langvarigt sky-nedbrud

Jeg er enig med dig i at de godt kunne svare, men selvom vi bruger store summer på Adobe licenser, er der ingen - absolut ingen, der er mere arrogant end Adobe. At det skal køre i skyen er som mange andre, men at undlade tydeligt at informere om nedbrud og om forventet opstart er noget helt andet, og noget helt almindeligt fra Adobes side.

Adobe har de bedste værktøjer og vi kan ikke undvære vores CC Master Collection og netop derfor købte vi den også som installation, selvom Adobe har sagt igen og igen, at vi ikke skal være nervøse for nedbrud.

Tak Adobe fordi vi har en installation - jeres ord var værdiløse.

15. maj 2014 kl. 13:44
Google anklaget for storsvindel med Adsense-reklamer - afviser alt

Næ det er Google "Share" ide - at dele med hinanden gratis indenfor visse rammer.

Google er nok ikke mere som da Google kom frem - men så kan vi glæde os til der komme en ny artig virksomhed. Google er blevet grisk, og det klæder bestemt ikke Googles image.

2. maj 2014 kl. 12:58
Google anklaget for storsvindel med Adsense-reklamer - afviser alt

Google har altid vist, at de ønsker at verden skal have gratis ting og sager. Derfor bør fordelingen måske også være bedre, end den reelt er. Desuden er Google meget kendt for ikke at svare på almindelige menneskers henvindelser - uanset karakter, hvilket jeg, som mange andre, blot må trække på skuldrene af, og dermed også får mistanke om, at Google og Nets og andre store virksomheder, ikke er helt til at stole på, og der hvor jeg er ligeglad med Nets, synes jeg det er lidt ærgeligt med Google,for jeg har altid godt kunne lide det princip Google fortæller de stå¨r for, men endnu en gang må vi indse, at sådan er verden ikke.

2. maj 2014 kl. 11:32
Bloatware fra én Lenovo lammede netværk: 10.000 studerende uden internet i halvanden dag

Ofte har jeg undret mig over det præinstallerede, der samtidig ofte er en form for reklame.

I dette tilfælde må Levono så sande, at man bør lytte til brugerne, der ikke ønsker alt mulig installeret.

Tillykke Levono med den fine reklame, det er så ikke en Levono jeg skal have om 2 måneder.

11. april 2014 kl. 11:38
WhatsApp-tjenester koster teleselskaber 177 milliarder i tabt sms-takst

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forholde mig til det, efter jeg har taget det fulde skridt med Google+. Google+ tilbyder et produkt, som mange af jer kender og som Google kalder "Hangouts".

Selv er jeg overrasket over hvor effektivt Googles system bag Hangouts er. Når både jeg og f.eks. min søn er på WiFi, bruger vi uden problemer Videochat - altså gratis. Der er datapriserne, men det er jo en anden sag.

Hangout har også en instant messenger, der kan bruges hurtigere og bedre end sms, blot modtageren også har Google+. Alt kan synkroniseres med telefonen og det virker langt over middel.

Man kan tilmed køre de almindelige sms'er ind over Google+ kontoen.

24. februar 2014 kl. 11:27
Google lurer på at bygge sine egne processorer til gigantiske datacentre

Hvis jeg blev spurgt, ville jeg have svaret, at Google var den største kunde og ikke nummer 5 - gad vide hvem der er deres 3 største kunder.

16. december 2013 kl. 11:39
Amok efter fyring: Dansk it-chef slettede data og købte dyre telefoner til sig selv

Som mange andre historier, ville det være interessant at høre, hvad der er gået forud. En IT chef plejer jo ikke sådan at gå amok.

28. oktober 2013 kl. 08:27
Svensk Nordea-mistænkt klarede frisag med klassisk hacker-alibi

Det er tankevækkende at anklagemyndigheder tilsyneladende anser alle hackere som kriminelle.

Er NASA så kriminel?

2. oktober 2013 kl. 12:43
Dansk outsourcinghus går på rov blandt ukrainske studerende

Det er lidt interessant at læse artiklen, for det er som jeg har set tidligere, som om de Ukraineske unge, ikke skulle være lige så dygtige som vi er i vesten. Ukraine er lange fremme på mange områder - det er først og fremmest regeringen i Ukraine der er lidt tilbagestående bl.a. grundet den enorme korruption der hersker blandt politikere, politi og den offentlige sektor.

De unge er på lige fod med vores unge, interesseret i et højt niveau rent uddannelsesmæssigt, så det er rart at læse, at en Dansk virksomhed gør brug af dem.

25. september 2013 kl. 11:23
Fond vil købe kriseramt Blackberry for 26 milliarder

Jo - men var Nokia mere værd ?

24. september 2013 kl. 13:35