Allan Bjerrum

Google: Ny Huawei-mobil bliver lanceret uden Chrome, Gmail og Youtube apps

For hver app har jeg installeret appen på den gamle telefon, kopieret APK filen over på den ny telefon og installeret den der. Jeg kan ikke sige om det er den mest korrekte måde at gøre det, men de allerfleste apps virker uden problemer.

Mange apps der crasher gør det under opstart og stopper derefter uden forklaring (et eller andet mangler?). Andre apps viser fx en tom hvid flade isf et kort med google navn i bunden, så det er nemt at se at her mangler et kort. Jeg har ikke blokeret e100 i FW, nægtet diverse tilladelser eller på anden vis demonstreret ond vilje (aka tinfoil).

Generelt fejler alt vedrørende betaling/transaktioner, muligvis fordi Google Pay er påkrævet til identifikation eller godkendelse. Men jeg kommer til at kigge efter fejlen i logfiler for hver app, hvis det findes.

30. august 2019 kl. 10:55
Google: Ny Huawei-mobil bliver lanceret uden Chrome, Gmail og Youtube apps

Som Android-bruger uden Googles økosystem (LineageOS/Xiaomi 8) har jeg måttet lære på den hårde måde, hvordan forbløffende mange "essentielle i 2019" apps (bank, taxi, mm.) ikke virker uden Google Services. Hvis Huawei kan skubbe til den stak af vendor dependencies (i mangel af bedre ord), hilser jeg det velkomment, men forventer naturligvis ikke noget :)

30. august 2019 kl. 10:15
Tim Berners-Lee klar med ny privatlivsvenlig app-struktur

Men du kan lade være med at give diverse apps adgang til dine data.

Eller - du kan installere en firewall app (NoRoot Firewall), der forklædt som VPN i Android blokerer adgang til netværket for de apps, der efter din mening ikke behøver den. Det er naturligvis en workaround, men det virker for mig, og så blokerer den for reklamer som en bonus. De allerfleste apps virker fint i offline mode :)

2. oktober 2018 kl. 12:47
Google polstrer sikkerheden i Gmail: Nu kan du sætte udløbsdato på følsomme mails

Sandheden er vel, at hvis man deler noget "følsomt" med andre, så deler man også med Google og så er det allerede for sent. /tinfoil off

25. april 2018 kl. 15:25
Opposition vil ændre datalov: Vidtgående forandringer må ikke luskes igennem

Socialt bedrageri. Næste gang bliver det så ...

15. marts 2018 kl. 15:39
Store danske banker vil ikke tage imod bitcoin-gevinster

Jeg oprettede i går en ny konto i et andet EU-land, Litauen, så jeg ved ikke om reglerne er de samme i Danmark. Men her er en kort liste over hvad jeg måtte angive, frit fra hukommelsen:

  • Arbejdsgiver og forventet løn
  • Hvilke udgifter jeg vil betale fra kontoen
  • Hvor stor en andel jeg vil hæve som kontanter
  • Hvor der ellers kunne komme penge fra
  • Andre konti i andre banker, herunder Danmark, hvor jeg også har en konto Jeg følte mig en smule afklædt da jeg gik derfra men havde ikke noget valg, hvis jeg ville åbne en konto. Særligt da hvidvaskning svjv er langt nemmere, hvis man gemmer det i et firma.
7. december 2017 kl. 14:16
Case study: Skat, CSC og det årlige cirkus

Bekræftet, her søndag aften er der stadig ingen adgang fra Vilnius til skat.dk. Traceroute finder 'ae0-0.alb2nqp7.dk.ip.tdc.net', ping giver timeouts.

12. marts 2017 kl. 20:23
Rigshospitalet: Sundhedsplatformen kører godt - kun få ting der undrer

Jeg tænkte det samme, direktøren har jo været med til at vælge systemet og får løn/bonus for at sige at det kører godt.

16. november 2016 kl. 11:45
Forsvaret skal kunne angribe fjender i cyberspace - hvis Folketinget giver grønt lys

Måske de skulle læse lidt om Stuxnet og se filmen Zero Days først.

19. september 2016 kl. 14:51
Brandslukning i mega-datacentre kan koste millioner

Mennesker bruger kun ca. 25% af ilten, så iltniveauet falder fra ca. 21% i indåndingsluften til 16% i den luft man udånder. Jeg har ikke personligt prøvet 11-12% så jeg ved ikke om det er problematisk, men tænker at niveauet er valgt så man stadig kan sende mennesker ind i et brændende rum uden iltmaske.

2. oktober 2015 kl. 10:47
Domstolsstyrelsen vælger samme leverandør til efterfølger til kriseramt it-system

Jeg synes det er meget sigende, at 3 af 5 prækvalificerede leverandører vælger ikke at byde på opgaven. Jeg synes Domstolsstyrelsen skulle kigge lidt indad og spørge hvorfor. Det er ikke billigt at byde på offentlige projekter eller bare nå til runde to.

27. februar 2015 kl. 12:26
Hvorfor skal der være højhastighedsinternet og 4g mobildækning i udkantsdanmark?

Ja, der findes steder, hvor man ikke kan få godt internet. Der er mange der vil sælge billigt internet, men de skal også levere varen og her kniber det.

Her er det eksempel jeg kender: Jeg har nogle venner i udkantsdanmark (Mors, lidt udenfor Sillerslev), der ikke kan få godt, stabilt, hurtigt og billigt internet. Inden Skyline gik konkurs, var de meget tilfredse. TDC kan ikke levere via kobber, kvaliteten er for dårlig og det er ustabilt. Lige nu har de 3G internet, men bor uheldigt/langt fra masterne. Kvaliteten er som regel OK om dagen, men oftest ubrugeligt om aftenen og det er ikke fordi de bor lavt i landskabet. De har kontaktet teleselskaberne, men ingen har aktuelle planer om at sætte flere master op i området. Fiber kan man naturligvis kun drømme om.

Så hvis du vil uddybe, hvilke muligheder, de ikke har undersøgt, Johnny, er jeg sikker på de gerne vil vide det.

18. december 2014 kl. 13:57
Når mit studium forhindrer mig i at få et job

Det er det du er ved at uddanne dig til, selv om studiet måske mest handler om at lære noget her og der og der ikke er tid til at blive ekspert indenfor et område. Man kan ikke vide alt om alt og det er i de fleste tilfælde vigtigere at kende nogen med ekspertviden end selv at være eksperten.

Hold øjnene åbne, så lærer du noget hele livet. Og skift job en gang imellem. Et fast job i en chefstilling er ikke et mål (men måske en vej til et spændende arbejdsliv).

7. november 2014 kl. 16:58
Systematic køber Dantek og får næsten hele markedet for it til biblioteker

Systematic laver en hel del mere end militærsoftware.

12. august 2014 kl. 13:41
Googles Chromecast kan nu købes i Danmark

Jeg har også bestilt en Airtame (fremfor Chromecast), fordi der ingen begrænsninger er på hvad der kan streames og opløsningen er full HD. Så i stedet for at se hvad Google tillader, står det mig frit for at se præcist det på mit tv, som jeg ønsker uden begrænsninger. Det indbefatter fx også at spille et med familie og venner i sofaen og skubbe et tastatur frem og tilbage, når det er en ny spillers tur.

PS. Jeg synes det er en smule smagløst også at reklamere for øvrige Google produkter sidst i artiklen, det har jo ikke noget med Chromecast at gøre.

19. marts 2014 kl. 15:31
Nu får Danmark fælles patientjournaler

Det der med Midtjylland undrede mig lidt, så jeg måtte lige tjekke. Jeg kan fint se mine data fra region Midtjylland tilbage til 1978. Så hvad er det man ikke kan se?

12. marts 2014 kl. 13:36
Firefox 23 kommer uden mulighed for at slå Javascript fra

Hvis man skal navigere rundt på en side giver jeg dig ret, men når man kommer direkte fra en Google søgning til en bestemt side giver det rigtig god mening IKKE pr. default at have js slået til, når man bruger Noscript (som slår til/fra pr. domæne). Når noget ikke virker slår jeg da bare JS til. Det tager ikke mange sekunder i forhold til hvor meget tid jeg sparer i page load. Hvornår har du sidst prøvet at slå Javascript fra? De fleste sider virker faktisk, selv om nogle ser lidt sjove ud. Uden Noscript ville jeg naturligvis bare slå JS til overalt, men det er heldigvis hypotetisk. (PS. Har ikke downvoted)

2. juli 2013 kl. 14:37
Branchefolk: Danske it-systemer lider under dårlige test

Formålet med test er primært at synliggøre kvaliteten af et system og kun sekundært/indirekte at forbedre kvaliteten ved at påvise specifikke fejl og give anbefalinger, typisk i form af kommunikationsdokumentet "testrapport". Hvis bare ét af disse led ikke får tilstrækkelig og kyndig opmærksomhed som beskrevet i artiklen, bliver resultatet (ofte) derefter.

Kvalitetssikring er bestemt ikke kun en teknisk disciplin, men er forbløffende tit også et politisk fag ;)

19. juni 2013 kl. 12:58