Henning Hansen

Samfundet er i hænderne på algoritmer, men kode-etikken er helt til rotterne

Går det galt med retssikkerheden. I det offentlige er det systemerne, som har ret. Jeg har oplevet det i jobcenteret : "Jamen, systemet siget altså... og så kan jeg ikke" Et andet eksempel er fejludbetalinger af kontanthjælp, hvor kommunen ikke har lov til at udbetale det, som de kan se, borgeren har ret til, hvis en fejl i "systemet" giver et andet resultat. (Udtalt af en borgmester) Altså har man pålæg om at sætte systemet over retsikkerheden! Hvor kommer det fra ... et eller andet sted i nærheden af Moderniseringsstyrelsen???

30. november 2016 kl. 12:54
Microsoft om usability-test: Vi ser ikke de fælder, vi selv har skabt

Kommentaren om en deltager, som forlader banen, illustreres i en anden video: https://www.youtube.com/watch?v=IGQmdoK_ZfY

15. november 2016 kl. 15:22
Webshop langer ud efter Nets for nøl med Dankort-sikkerhed: »Useriøst«

Man skal vel også kunne handle på nettet uden at have en mobiltelefon! - derfor?

15. november 2016 kl. 11:13
Sundhedsplatformen: Personalet undgår at bruge IT-systemet

På Rigshospitalet vil der være tilknyttet 80 amerikanske hjælpere...

Det burde være et krav til dem, at de kun instruerer personalet i procedurer, som er lettere, hurtigere og mere sikre end den måde, det hidtil er blevet gjort på.

Altså at tage udgangspunkt i, at det er systemet, som skal være til for personalet og patienternes skyld, og tilpasses deres behov - og ikke den omvendte verden.

4. november 2016 kl. 11:01
IT-Universitetet: It-koks truer den næste amerikanske præsidents legitimitet

Ja, sikkerhedsmæssigt er der intet, der slår papirbaserede løsninger - hvad enten det er papirbaserede penge, lægejournaler, eller julekort...

26. oktober 2016 kl. 11:15
Svindelsag vokser: 100.000 danskere kan få spærret deres kreditkort

Så kan vi vel snart forvente at få rykkere fra betalingaftaler, som er knyttet til kreditkort - det burde være et krav, at man kan benytte PBS, så man undgår det cirkus, hver gang et dankort skal udskiftes. Er der nogen, der har kendskab til et smart værktøj, så man kan opdatere alle sine betalingsaftaler fra et kort til et andet?

26. oktober 2016 kl. 10:22
Region H bekræfter: Lægesekretærer ryger ud, når Sundhedsplatformen kommer ind

Med de rigtige 'læringer' i systemet for hvad den enklte læge fortrinsvis beskæftiger sig med, kan sådanne valg / søgerutiner gøres utroligt effektive.

Med det resultat, at lægerne skal kæmpe mod læringernes stereotype forslag for at få mulighed for at formulere sig nuanceret og korrekt i henhold til den enkelte patient - kvalitet bliver sværere, kvantitet lettere.

20. oktober 2016 kl. 08:35
29 danske domæner på aktuel liste over hackede online-butikker

Fik min VISA/Dankort spærret af Nets på den første dag af en ferie i Sydfrankrig i sidste uge - uden forklaring - det er vildt irriterende, man bør i det mindste få en begrundelse for pludselig at stå der uden betalingsmiddel. Lære: Hav altid 1000 Euro i lommen i udlandet... For slet ikke at tale om alle de betalingsaftaler, hvor man ikke har noget alternativ (PBS er ret upopulært derude). NB: Der har ikke været misbrug.

19. oktober 2016 kl. 11:16
Selvkørende biler - søndagsbilister i myldretiden?

Det er en af vor tids store fejltagelser at tro, at alt kan beskrives med regler og algoritmer. Verden er ikke statisk, det er samfundet og vores normer heller ikke. Langt de fleste aktiviteter kan udføres helt uden regler, blot ved at tage hensyn og vise ansvar, og holde sig til sandheden.

Kun når der opstår konflikt mellem mennesker, kan der være behov for lovgivning, som man kan dømme ud fra - men den er ikke perfekt og bør ikke komme først.

Det vidste man helt tilbage fra Jyske Lov:

Med lov skal land bygges, men ville enhver nøjes med sit eget og lade andre nyde samme ret, da behøvede man ikke nogen lov. Men ingen lov er jævngod at følge som sandheden, men hvor man er i tvivl om, hvad der er sandhed, der skal loven vise sandheden.

13. september 2016 kl. 14:26
Chefer efter it-kaos i Jobcenter: Vi ender i it-superligaen

Love skal iøvrigt reflektere mangfoldigheden i samfundet; komplekse livsforløb kræver komplekse love eller fandens mange dommere/embedsmænd. Love skal ikke udformes for at lette modelleringen af samme.

Love bør laves ud fra principper, og være "tydelig, så at alle kan vide og forstå, hvad loven siger" (fra fortalen til Jyske Lov). Man kan ikke forudse eller lovgive om alle tilfælde, det må overlades til menneskelig vurdering - ellers ender vi i et IT-helvede...

12. august 2016 kl. 13:17
Kompleks virkelighed og upræcis software giver fejl i hjerneforskning

Kan der stilles tilsvarende spørgsmål ved andre modeller, hvor man udleder detaljerede resultater af modeller af komplicerede systemer (og ofte synes, mere data giver dårligere svar) - f.eks. økonomiske modeller, vejrprognoser...

12. august 2016 kl. 13:03
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven

Der står ikke noget om smartphone - der står mobiltelefon. Jeg går da ud fra, det også omfatter min trykknapmobil. Men er i øvrigt enig, mobiltelefon har heller ikke noget at gøre her. Mange har anskaffet en iPad (en tablet, som ikke er en telefon) for at kunne være med på digitaliseringen, men har ikke mobiltelefon.

30. juni 2016 kl. 20:56
Microsoft ændrer omstridt boks med tilbud om opgradering til Windows 10

Hvordan kan et klik på det røde kryds (luk vinduet) tages som en accept??? Nu forstår jeg, hvorfor man kan have krav på erstatning - det er absolut at fuppe brugeren. Og det bekræfter den gode gamle regel med aldrig at opgradere, hvis man har noget, som virker. If it aint broke, don't fix it! Godt jeg fik slået opgraderinger fra i tide, den her fælde kunne jeg være faldet i.

28. juni 2016 kl. 22:49
Jeg blokerer dine reklamer. Nej, jeg blokerer din blokering. Fint, så blokerer jeg din blokering af min blokering!

Hmm, hvis ing.dk og version2 fortsætter med at brokke sig over addblocker, får de snart sorterer kritiske og reklame-allergiske læsere fra - hvilket så til gengæld vil gøre debatten noget ensidig efterfølgende. Indtil videre brokker de sig kun - den dag, de virkelig blokerer for addblokker, kommer jeg ikke til at kommentere det - så er det farvel ;-) Overvejer også udmelding af IDA - det hænger ligesom sammen i min verden!

24. juni 2016 kl. 09:32
SQL-bommert på dansk score-site: Brugere kunne se hinandens private beskeder

Det er kun et problem, for dem der har noget at skjule.

Netop - deres privatliv, for eksempel. Går ud fra, du mener det sarkastisk...

24. juni 2016 kl. 09:10
Banker beder om pas og kørekort tilsendt i pivåben mail

Der er voldsom forskel på at få forevist legitimation, og på at kræve en kopi af legitimation

At kopiere ligitimation ligger vel på linie med at kopiere pengesedler - og burde være kriminelt? Hele idéen med ligitimation er, at den skal være original!

30. maj 2016 kl. 13:36