Anders Quitzau - Ibm

Overblik: Her kan du donere dine data-evner til corona-kampen (DataTech)

Callforcode er et non-profit samarbejde mellem David Clark Cause IBM, FN og The Linux Foundation, Call for Code den største "tech-for-good challenge" af sin slags. Alle kan deltage i denne globale udfordring om at komme med den bedste teknologiske open source løsning til at takle Covid-19 udfordringerne under og efter krisen. Og der er udlovet pengepræmier på op til 200.000 USD og støtte til færdig udvikling og implementering af de bedste forslag. Konkurrencen er i fuld gang og deadline for indsendelse af løsning er 31. juli, 2020. Se mere her: https://callforcode.org

26. maj 2020 kl. 09:21
»Skal vi bygge den kvantecomputer, vi ønsker, kræver det materialeforskning under ultrakontrollerede forhold«

Interessant artikel og spændende om det lykkes at finde ud af at lave topoliske qubits.

Men vi er faktisk rigitgt langt med IBM Q, IBM's kvante computere og så langt at en række virksomheder allerede i dag arbejder med at teste, hvordan kvante computere kan hjælpe med at løse ellers uløselige problemer.

Vi har i dag en fidelity på under 2% og gate fejl undrr 1% og disse forbedres løbende. Fidelity er måske den vigtigste, men ikke den eneste faktor, der afgør kvante computeres effektivt. Der er også connectivity, coherence tid, device cross talk, og circuit software compiler effektiviet.

Alt det har vi foreslået at at kombinere i et nyt mål for kvantecomputeres performance 'Quantum Volume'. Og det spændende er at vi kan se, at quantum computere også følger Moores lov. Holder det fortsat stik, kan vi forvente 'quantum advantage' om 4 til 5 år- Dvs at vi så har kvante computere, der kan klare opgaver, som ingen klassisk computer kan.

Vi holder IBM QUANTUM OPEN HOUSE den 3. april på DTU, hvor I kan få en introduktion til quantum computing af de ypperste eksperter fra IBM Research og sågar selv få lov til at arbejde med en RIGTIG quantum computer. Medbring bare egen tablet eller laptop. Og man behøver hverken være raketforsker eller ph.d for at finde ud af det. Det er gratis.

Peter er selvfølgelig også meget velkommen :-)

18. marts 2019 kl. 16:48
Konsulent: Cloud-strategi er en by i Rusland

Hej igen Tanja,

De tal har jeg ikke, men jeg reagerede på 'store leverandører' og er det målt på omsætning, så er IBM en af de 3 største. Men også på de andre parametre tror jeg vi er rigtigt godt med , når det tages i betragtning at vi er BtB fokuserede, mens de andre har et stort antalt BtC kunder.

Og så giver det jo et ekstra skub fremad, når opkøbet af Red Hat går igennem forhåbentligt her i 2019.

Så du kan ikke tænke cloud strategi uden at tænke IBM!

Mange hilsener Anders

17. januar 2019 kl. 12:42
Konsulent: Cloud-strategi er en by i Rusland

Hej Tania,

Der findes flere, men her er en kilde:

https://www.zdnet.com/article/top-cloud-providers-2018-how-aws-microsoft-google-ibm-oracle-alibaba-stack-up/

Vores Q4 18 tal offentligtgøres først i næste uge.

Mange hilsner Anders

17. januar 2019 kl. 12:05
Konsulent: Cloud-strategi er en by i Rusland

Tak for god artikel og jeg er meget enig i det meste!

Først rettelsen til din sætning: "Der er tre store leverandører på markedet: Amazon, Microsoft og Google." I al beskedenhed vil jeg tillade mig at gøre opmærksom på, at de 3 største cloud leverandører i 2018 var Microsoft, Amazon og IBM

Dernæst: Vi tror ikke på, at virksomheder vil nøjes med at have én cloud leverandør, men derimod flere, måske 5 - 6 public / private og vi tror også at man løbende vil skifte loads rundt af forskellige årsager. Derfor bliver multi-cloud management værktøjer også et meget vigtigt værktøj at forholde sig til.

17. januar 2019 kl. 11:23
It-afdelingen kan blive flaskehals for moderne BI

Der er for mig ingen tvivl om, at virksomheders konkurrenceevne for en stor dels vedkommende vil afhænge af deres evne til at opfange og bruge data. Interne, eksterne, strukturede og ustrukturerede. Flaskehalsen bliver her ikke kun IT-afdelingen, men at man I det hele taget har adgang til de rigtige værktøjer og kompetencer. Der er allerede stor mangel på data scientists. Regneark er bestemt godt til mange ting, men regneark kommer hurtigt til kort, når vi begynder at tale 'big data', dynamik. mange datakilder og brugervenlighed. Derfor arbejder vi med en vision om selv-service BI. Et omfattende BI værktøj, som har pakket hele kompleksiteten (de mange værktøjer - descriptive, predictive, prescriptive etc) ind i en platform, der direkte har adgang til interne og eksterne datakilder, et værktøj, der hjælper brugeren ikke kun med at gennemføre de analyser, som brugeren beder om, men som fortæller brugeren, hvad denne også burde spørge om/undersøge. Og et værktøj, hvor et økosystem af partnere, kan lægge analyse modeller og best-practices ind, som slutbrugere kan trække på. Og dermed undgå at genopfinde hjulet.

26. juni 2016 kl. 17:28
Læger afviser machine learning til bedre diagnosticering

Interessant debat igen. Et par kommentarer her fra mig, som arbejder med Watson i IBM og som er citeret i artiklen.

Personligt ser jeg ikke en nær fremtid, hvor Watson vil erstatte lægen. Den menneskelige person til person dialog og diagnosticering indeholder elementer, som en computer ikke kan levere (klog af skade - man skal aldrig komme med kategoriske afvisninger om teknologi udviklingen...) . Det er alt fra at mærke/trykke,lugte og til den empatiske dialog, hvor lægen bruger sin intuition. Et cognitivt system som Watson, er systemer der fungerer som den kloge evidens-baserede rådgiver, herunder ikke mindst lægens input - baseret på indtrykkene fra patienten og konkrete patient data.

22. januar 2016 kl. 16:34
Watson skal redde IBM - og folkesundheden

Hej Anne-Marie og mine andre med-debattører. Tak for debatten i denne omgang. Hvis I vil vide mere om Watson og sundhed, så tjek dette link http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/ibmwatson/health/ .

Der ligger også mange gode prz'er på slideshare (hvor der også er nogle helt konkrete cases, som viser potentialet for både behandlingskvalitet og økonomi). http://www.slideshare.net/informaoz/martin-duggan-ibm-watson-health .

14. januar 2016 kl. 17:16
Watson skal redde IBM - og folkesundheden

Tja Jesper, måske skulle I hos Cook Medical (?) tage et kig på Watson også? Vi er åbne for partnerskaber ;-) . Se mere på http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/ibmwatson/ecosystem.html .

14. januar 2016 kl. 15:41
Watson skal redde IBM - og folkesundheden

Hej Gert,

Jeg skal ikke gå ind i DAMD sagen. Men blot gentage, at jeg mener vi skal lære af de hændelser, der har været, og så vidt muligt sikre at det ikke sker igen. Vi har alle - også jeg som borger og helt sikkert fremtidig patient - en interesse i at medicin, behandlinger bliver de bedste og mest effektive. Og her er adgang til data, viden og indsigt altså en meget vigtig komponent.

14. januar 2016 kl. 13:39
Watson skal redde IBM - og folkesundheden

Beklager - Christian, mit navn fremgår jo af artiklen, så tænkte ikke lige på det med disclaimeren. Men jo, jeg arbejder med Watson og Watson Health og kan se hvilke perspektiver og muligheder der i denne epokegørende teknologi og i forsvarlig brug af sundhedsdata generelt, så den viden og interesse er jeg selvfølgelig farvet af.
Men jeg er igen helt enig med dig i at sikkerhed og accept skal være i orden, for ellers får vi hverken tillid og accept fra borgerne eller sundhedssystemet. Og det vil gå ud over vores alle sammens potentielle sundheds- og behandlingsmuligheder - som jeg ser det..

Og skal 'data ulykker' afholdes os fra bruge disse muligeder? Vi afholder os ikke fra at sætte os op i flyver, selvom der en gang imellem falder en ned, og vi afholder os heller ikke fra køre bil, selv flere hundrede dræbes hvert år af dem. Fordelene med flyvere og biler overstiger trods alt ulemperne, men vi må hele tiden bestræbe os på at gøre dem mere sikre og regulere, hvor vi kan for at minimere ulykkerne. Og det synes jeg godt man kan sammenligne med data-problematikken.

14. januar 2016 kl. 12:31
Watson skal redde IBM - og folkesundheden

@Anne-Marie: Vi kan absolut ikke være uenige om at sundhedsdata kun skal indsamles på et patient informeret / accepteret og lovligt grundlag, Og at de skal opbevares og anvendes sikkert og forsvarligt i overensstemmelse med de nationale love og retningslinier. Watson Health Cloud opfylder i dag alle HiPAA og GxP krav i USA. Data er anonymiserede og rensede etc.. I dag er der ingen danske sundhedsdata i Watson Health Cloud og det synes jeg personligt er en skam. Dels fordi sundhedsdata kan bruges til at vurdere både behandlingsplaner og praksis og kunne bidrage til langt bedre og mere målrettede behandlinger, dels fordi sundhedsdata kan være med til at accelere udviklingen af ny medicin såvel som vurdere effekten af den medicinering der sker i dag i forhold til forskellige patient grupper. Endelig kan sundhedsdata også bruges til at målrette forebyggelse indenfor risikogrupper, som vi først kan få øje på, når vi kigger på 'big data' indenfor sundhed. Alt dette må være i de flestes interesse - og lige som jeg i mange år har været blod donor, ja så stiller jeg også gerne mig selv tilrådighed som 'data donor', når blot jeg kan være tryg ved den måde mine data indsamles, opbevares og anvendes på.

14. januar 2016 kl. 11:30
IBM's Jeopardy-mester går til forskningen

Hvis du er medicinstuderende, burde det snart kunne ske. På M.D. Andersen universitet, 'læser Watson' selv til læge og vi regner med at Watson snart kan bestå eksamen i almen praksis. Iøvrigt anvendes Watson som hjælp til de studerende med at løse opgaver, herunder finde relevant evidens, kilder, undersøgelser etc. som de herefter kan tage stilling til.

Så ingen panik - der er hjælp på vej ! ;-)

1. september 2014 kl. 11:43