Fini Alring

USA's handelskrig påvirker udviklere: Adgang til Github spærret i flere lande

Mon ikke der findes alternativer hostet i Rusland eller Kina...

30. juli 2019 kl. 13:44
Skæbnen for Microsofts Javascript-motor er fastlagt

MICROSOFT CHROME

13. december 2018 kl. 13:34
NemID får nyt navn

..kommer til at hedde MinArbejdsgiversId!

22. marts 2017 kl. 17:36
Yahoo overgår sig selv i nyt datalæk: Oplysninger fra 1 milliard brugere stjålet

Der er vel snarere tale om et relativt gammelt datalæk.

15. december 2016 kl. 17:17
Ildræven tager fat: Firefox nu tilgængelig på iOS

samt synkronisering med Firefox Regnskab

19. november 2015 kl. 11:58
Microsoft gør det så nemt at lave apps, at din mor kan finde ud af det

Jeg vil dog gerne skrive under på at min fantastiske mor (>70 år) hverken kan lave et spil i Unity, eller en app til Windows 10, hun har lige brokket sig over at hendes computer er i stykker, bla. kommer der et "udråbstegn i hendes email" klient, eller som hun kalder det; "du ved der hvor jeg normalt ser mail".

Men jeg skal nok lave de apps hun måtte ønske sig, hvis blot hun lover aldrig at købe en Windows 10 maskine! ;) (det er jo mig der skal fikse den i dens levetid)

3. november 2015 kl. 16:23
Hvor er computerne i Star Wars?

Hologram computerspil, hyperdrive navigation computer, dødstjernens universal astromech interface og våben systemer, jedi templets giga database, x-wing targetting computer, R2-D2 med holo projector, C-3P0 translating & protocol services. Emperial holo skype, Han Solo carbon freeze regulator, rebel hoth base radar and surveilance systems, Lukes mekanisk/elektroniske hånd, Jabbas dørtelefon.

20. oktober 2015 kl. 13:39
Unity kæmper for at bevare gamle browserspil

Unity kan sagtens bygge ægte desktop applikationer (spil). Og der har været Flash understøttelse, men det blev fjernet igen ifbm. at Adobe spillede med musklerne og begyndte at kræve afgifter og udbytte (sådan cirka).

16. oktober 2015 kl. 13:03
Da Google droppede plugins, kostede det dansk spiludvikler 2,5 millioner brugere

Hvad med PNaCl og NaCl? Kan de ikke fungere som erstatning? Da jeg for år tilbage arbejdede for Unity, havde Google imponerende NaCl spil kørende i Chrome browseren, som de fremviste til en Unity konference. Men måske droppede de at udvikle det færdigt?

16. oktober 2015 kl. 12:59
USB-batteri - for din sikkerheds skyld

Jeg købte for nyligt et USB batteri via en annonce på min facebook side. Forleden da jeg skulle bruge den for første gang, slog det mig hvor nemt det ville have været for en 'ondsindet organisation' at få den annonce 'smidt' i hovedet på mig, for derefter at sende mig en 'special edition' af et USB batteri, som ved brug jailbreakede og/eller inficerede de tilsluttede gadgets. Nu frygter jeg heldigvis ikke at være mål for et målrettet angreb, men der kan sagtens være tale om mindre målrettede angreb imod masserne. Så det er værd at huske på at vi muligvis går rundt og spreder små ubehageligheder på de mest mærkværdige måder, selvom de ikke nødvendigvis er møntet på vores gadgets eller IT systemer.

Vi skal ikke mere end et par år tilbage for at finde en generel høj-risiko fejl i Windows JPEG bibliotek, hvilket i praksis gør et tilfældigt selfie billede til en smitsom pestilens. Det gør det absolut ikke bedre at vores gadgets nu også kan deltage i denne virusfest, da de jo som bekendt opdateres endnu sjældnere end software på pc'ere og mobiler.

5. oktober 2015 kl. 17:22
USB-batteri - for din sikkerheds skyld

De fleste telefoner (hvis ikke alle) nu om dage, tænder selv når de oplades - omend i en slags stand-by mode, men det vil ikke være sikrere da angrebet vil foregå i low-level delen af systemet, som med stor sandsynlighed vil være kørende når den skal oplade via USB.

5. oktober 2015 kl. 17:10
Gymnasieelev fik adgang til CPR-database ved at fjerne ‘_secure’ fra URL

»Jeg kontaktede Datatilsynet, fordi jeg kunne se, at det kan misbruges til identitetstyveri. Så jeg rettede henvendelse til tilsynet for at sikre, at der ikke ville være nogen med onde hensigter, der fik adgang til det her.«

Henvendelsen omhandler en elev, der klager over at have opnået uautoriseret adgang til et af vores studieadministrative systemer via skolens netværk.

De satans elever klager da også bare over alt! Kan man nu ikke have sine elendige ulovligt usikrede systemer i fred og ro!!

29. september 2015 kl. 12:47
Microsoft: Du skal ikke tilpasse dit websted til Edge - hvis du koder på den rigtige måde

Det er smule latterligt at bedømme en hel webbrowser på baggrund af en feature du savner, som tager ca. et minut at implementere.

22. august 2015 kl. 13:03
SAP-rapport: Virksomheder overvurderer deres egen cloud-modenhed

Kære Henning, Hvor ved du fra at mange går til cloud løsninger med bind for øjnene? Hvis du selv efterspørger kilder, så antager jeg at du konkluderer det ud fra SAPs pressemeddelse.

Det ændrer jo ikke på at SAP har fået lavet denne undersøgelse for at sælge flere af deres services, ikke fordi at de ser det som et reelt problem.

23. juni 2015 kl. 14:49
Når man nu skal køre usikker kode…

Selvfølgelig skal man overveje mange faktorer. Men intet udelukker dig fra at lave en 64+ kerne assembler cloud kode der feeder en lille web service client :) Har aldrig sagt at JS er bedst i performance, men i mange usecases performer det langt bedre end f.eks .net+IIS og java+apache.

22. maj 2015 kl. 17:42
Når man nu skal køre usikker kode…

Ja det var måske lidt forudindtaget.. Jeg har elsket JavaScript siden jeg opdagede det i Netscape back in 1995 ;)

Der er en hel del produktivitet at hente ved at oprette api'er og lign. via JavaScript/Node og f.eks Express. Desuden er sproget meget fleksibelt ifht. at kunne lege med koden istedet for at være bundet ned af den. Det er selvfølgelig en smagssag, og ligeså meget gælder det om hvad man skal bruge koden til på længere sigt.

Uden at være ekspert i AI kode, synes jeg at JavaScript egner sig godt til formålet, pga. lambda, community, performance og fleksibilitet. Men jeg ser systemet i flere dele; system delen og ai delen. Hvis systemet er som jeg beskrev kan AI koden skrives i et hvilket som helst sprog.

Faldt iøvrigt over denne: http://javascriptbattle.com/

22. maj 2015 kl. 14:42
Apple’s iCloud-nedbrud ramte 128 millioner brugere

Smarte løsninger kræver stadig smarte beslutninger.. Som f.eks at have kritisk data redundant.

22. maj 2015 kl. 14:00
Når man nu skal køre usikker kode…

Jeg arbejdede på et lign. projekt for ca. ti år siden hvor jeg lavede en slags AI game platform, hvor flere AI'er kunne dyste imod hinanden. Platformen understøttede at man kunne implementere forskellige spil og dertilhørende specifikke api'er (fodbold, gemmeleg, labyrint osv.). Det hele blev kodet i java men tanken var at det hele kørte igennem web service api endpoints og server delen fungerede også som "dommer" og kunne validere inputs fra spillerne og throttle så alle spillerne kun kunne lave det samme antal moves i sekundet m.v. (så en bold f.eks kun kunne sparkes indenfor den givne hastighedgrænse). Dermed kan alle sprog benyttes til at skabe spillere og sikkerheden (ifht. snyd) var let at holde under kontrol.

Desværre fik jeg kun publiceret en kedelig demo version, men har i mange år overvejet at genskabe projektet i node.js. JavaScript er genialt til den slags opgaver ;)

22. maj 2015 kl. 13:56
Løjerlig regnefejl i lommeregneren til Android 5.0 Lollipop

30.7 - 30.6 === 0.09999999999999787

1. december 2014 kl. 17:24