Patrick Moog

La Liga lydoptog seere i smug - nu får de en bøde på knap 2 mio. kr.

Det var da godt nok en lille bøde for noget der er et overlagt brud på GDPR? Jeg tror ikke på at der ikke er nogen i det forløb som lige har studset, "Er det her egentlig ikke ulovligt?"

12. juni 2019 kl. 10:57
Hvad sker der lige med alle de midaldrende hvide mænd?

Jeg ser kvoter som et brugbart magt middel i de miljøer hvor man, alt til trods, stadig nægter at gøre noget.</p>
<p>F.eks bestyrelserne i danske virksomheder.

1: Jeg har aldrig hørt om en dansk virksomhed der har en bestyrelse der nægter at tage andet end en hvide midaldrende mænd ind? Hvis du mener at de virksomheder der blot har en "hvidaldrende" bestyrelse skal tvinges til at ændres med kvoter, er der vel ingen forskel i at tving "HTTP logen" til præcis det samme? Du gennemtvinger jo indirekte at kompetance ikke skal være det eneste krav for en bestyrrelsespost i danske virksomheder, men påråber samtidig den modsatte ret for "HTTP logen"? ("Når du samler spidsen af HTTP kompetence fra hele verden i et mødelokal, sidder dørhåndtaget per definition højt" )

Jeg synes det må være på sin plads at du giver din stol til en ikke "hvidaldrende" mand med det samme, så HTTP gruppen kan får en større diversitet, for det er jo vigtigere end at snakke internettes fremtid...

Jeg synes det er skræmmende hvor mange der tænker "lighed i udfaldet" frem for "lighed i muligheder".

5. april 2019 kl. 12:53
Apple modtager milliarder af dollars for at have Google som søgemaskine på iPhones

Var Bing ikke standard søgemaskine på iPhone i lang tid?

21. november 2018 kl. 14:04
Læren fra det store Mærsk-hackerangreb: Disse 27 punkter skal du have styr på

Selv Microsoft har opdaget at det er væsentligt mere sikkert at gennemtvinge 2FA og en høj password-kompleksitet, end at tvinge brugerne til at skifte passwords hver 2. uge:

Den sprang også i mine øjne, det undrer mig at når de netop har gennemgået alt sikkerhedsmæssigt, at de så vælger at implementere noget der siden 2016 næsten er opnået konsensus om er en meget dårlig ide?

9. november 2018 kl. 15:24
Rigspolitiet: Dansk børneporno har ligget på Facebooks servere i to år

Sikke dog noget eklatant vrøvl. Så må Facebook bruge nogle af de milliarder de ellers gemmer i skattely på at hyre nogle flere redaktører.
Hvor langt tror du Ekstrabladet ville komme med at sige "givet mængden af indlæg folk skriver på Nationen! er det urealistisk at kræve at vi skal have et ansvar for ulovlige indlæg"?

Man kunne jo vælge at se det som at det var personerne der deler videoerne der har det fulde ansvar, men det er blevet mere og mere i dansk mentalitet at den individuelle intet ansvar har... Det er det "offentliges" skyld, det er Facebook's skyld, det er "politikernes" skyld. Stop... Det er ikke Volvo's skyld at deres lastbil bliver brugt til at køre ind i en folkemængde, det er ikke Logitech's skyld at deres tastatur bliver brugt til at skrive malware og det er ikke Apples skyld at deres telefoner bliver brugt til at tage billeder i pigernes omklædningsrum. Er det GitHubs ansvar at lede alle repos igennem for ondsindet kode?

Og nej Ekstrabladet skal heller ikke stå til ansvar over for hvad idioter skriver på nationen, de skal stå til ansvar for hvad deres journalister skriver ikke mere.

18. januar 2018 kl. 09:30
Politiet opgiver sigtelse i sag om YouSees nytårsnedbrud

Så håber vi bare at Yousee bliver sagsøgt langt ind i helvede af den forurettede medarbejder som blev hængt ud som kriminel.

Jeg kan da ikke huske at Yousee hang medarbejderen ud? Hvis logging har vist det var hans "konto" der var skyld i nedbrud, så er det da passende at politianmelde? At politiet så finder ud af at han kan være en syndebuk, ændre ikke på at Yousee gjorde det rigtige?

22. september 2017 kl. 10:57
Populær chatbot lader amerikanere sagsøge Equifax over monster-læk

Hvad får man ud af det her frem for en alm. web form?

12. september 2017 kl. 14:03
Google indsamler data om amerikaneres offline-køb - vil ikke oplyse hvordan

Nogle gode ideer til hvordan de gør det?

Er det grunden til at de ruller fiber kabler ud i USA, så de kan lytte med direkte på linjen?

4. august 2017 kl. 15:47
Netflix bekymret over DDoS mod tunge API-kald

Det kan være at Netflix overvejer at åbne deres API igen?

Så kan få konti der ikke vil blive fanget som alm. DDOS (fordi antallet af requests er lav), lave meget arbejde fordi de laver requests der er "komplekse" og sjældne (ikke cahced).

2. august 2017 kl. 11:11
Dansk netshop gemmer billeder af kundernes pas

Kortudsteder/pengeinstitut sørger for mere sikre betalingsmåder, eventuelt ved, at benytte en form for 2 faktor godkendelse.

Du svarer jo ikke på spørgsmålet, for sådan er det jo ikke, heller ikke efter maj 18. Hvad skal pro shop gøre for at undgå at blive snydt for 1,5 millioner om året?

6. juli 2017 kl. 16:36
Når de store drenge slås...

Nu har du jo klistret en smiley bagpå, så jeg ved ikke hvordan din eventuelle ironi skal opfattes - om den skal ramme det offentliges håndtering af IT-projekter generelt, eller kernen i PHK's forslag.

Ironien var ment på at det offentlige har haft en tendens til aldrig at kigge på "standard" software, men udviklet nyt hver gang, hvilket ofte har resulteret i fejlede projekter.

28. juni 2017 kl. 11:26
Når de store drenge slås...

Kør noget andet hardware/software end alle de andre.

Et godt sikkerhedsråd, men vel ikke et råd du normalt ville give til eksempelvis det offentlige? Så ender det jo pludselig med at vi har 4-5 patient journal systemer osv. :)

28. juni 2017 kl. 11:15
Historisk stort antal data blotlagt om amerikanske vælgere via åben Amazon-server

Hold da fast, at adgang til data har stået åben er for mig det mindste problem i denne nyhed (og det er et kæmpe problem)

At RNC HAR denne type data, er for mig direkte sindsygt! Hvordan har de kunne samle det, har de fået adgang til statslige databaser? Med data mining kan de umuligt have lavet en komplet databaser over alle vælgere de sidste 10 år.

20. juni 2017 kl. 11:55
Tjen i omegnen af 1.500 kroner på dine private data

Anne-Marie kan du ikke forklare dit forhold til sundhedsplatformen? Der går ikke en dag hvor du ikke drejer enhver diskussion over på det emne?

13. juni 2017 kl. 10:56