Kasper Johansen

Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Jeg har også brugt mit rejsekort til flittigt at pendle mellem kunder i København. Jeg betaler for 1. klasse for at få et bord, så jeg kan bruge min tid i toget konstruktivt. Specielt bordene i de tyske toge fra og til Hamborg er gode at arbejde ved.

Jeg har ikke et komplet regnskab ved hånden, over hvor mange penge jeg har brugt på det, men det må ligge på ~7.000 kr. om måneden.

Jeg har dog i løbet af det sidste halve år glemt at tjekke ud 3 gange, hvilket gjorde jeg ligeledes for nylig fik karantæne i 12 måneder.

Jeg blev så irriteret og fornærmet over det, at jeg er begyndt at tage min bil i stedet. Jeg var i forvejen ikke begejstret for deres forsinkelser eller mangel på service.

Selvom jeg er enig i, de selvfølgelig ikke kan have, at folk ikke betaler korrekt for deres billet, så virker det som en tåbelig måde at behandle sine kunder på. Tænk hvis der bare var en lille smule konkurrence på deres marked?

En normal billet koster for mig desuden ca. 100 kr. mere, end den gjorde på Rejsekort.

Toget tager 30 min. længere tid om at nå frem end samme tur med bilen (det hurtige tog for Hamburg. Regionaltog tager 1 time længere. Jeg har ingen omstigninger)

24. november 2014 kl. 11:15
Putin underskriver ny lov, der kan blokere for sociale medier i Rusland

Der bliver kun nævnt kritikernes synsvinkel i artiklen, hvilket vel gør artiklen meget farvet?

Jeg syntes Rusland generelt er under al kritik, men det er vel ikke nogen grund til ikke at nævne modpartens synsvinkel?

24. juli 2014 kl. 11:10
Microsoft gør udvikling af Internet Explorer gennemsigtig

Spændende ny kurs de er ved at tage, selvom at kalde det "open source" nok er at gå lidt over stregen. Personligt tror jeg dog ikke, at det her nok til at vende det ryg de har opbygget for både browseren og virksomheden. For lidt og alt for sent.

30. maj 2014 kl. 12:03
Myndighed irettesætter Snapchat: Kan ikke garantere privatliv

For et halvt år siden, da jeg så det første gang i Play Store til Android, stod der klart og tydeligt "...med mindre modtageren tager et screenet...". Jeg ved ikke hvor lang tid det har stået sådan, men det gør det meget klart det ikke er 100 procent sikkert efter min mening.

12. maj 2014 kl. 06:53
Google Drive (del 2) - Google ringede til mig :-)

Som du selv skriver, så er det et spørgsmål om fortolkning. Personligt er jeg dog ikke i tvivl, om hvem der står bedst, hvis det kom til en sag i retten ud fra deres betingelser.

26. april 2012 kl. 08:13
Video: Microsoft ønsker Linux tillykke med fødselsdagen

Kan ikke være mere enig.

22. juli 2011 kl. 11:58
Anmeldelse: HP's billigere Probook slår chefmodellen

Jeg har selv købt HP EliteBook. Det med DVD drevet er ikke godt nok skrevet. Drevet kan udskiftes med en ekstra disk, hvis man ønsker at benytte RAID controlleren (og denne bærbar er vidst en af de få der rent faktisk har sådan en controller). Jeg mener også drevet kan udskiftes med et ekstra batteri i stedet, hvis man ønsker længere levetid. De her custom-ting er en af de ting, som der gør at HP's EliteBook serie skilder sig ud fra f.eks. Apple's computere der er mere statisk bygget (du kan ikke udskifte drev, smide ekstra disk i eller smide et ekstra batteri i).

Jeg har selv 2x SSD diske i RAID 0 i min og trækker nemt 5-600 mb/s ud af den (og det er ikke de nye SATA diske). Er der overhovedet nogen der bruger DVD/Blueray i deres maskiner? USB pen eller tilsluttet telefon er meget nemmere at bruge.

En anden ting er dockinstation. HP har en stor dockingstation der har 2x DP udgange der kan fungere sammen med den DP der er på selve bærbaren. Det gør du kan trække 3 højopløselige skærme (DVI og HDMI trækker kun 1920x1200 - hvilket ikke rækker til 27" eller større skærme). Jeg har selv 3x Dell U2711. Dette er en af de få bærbare der kan trække dem.

20. juli 2011 kl. 13:22
Battle: Er det bedst at udvikle til Android, iPhone eller Windows Phone?

Bare for at gøre det helt klart, så har Jens Schumacher ret, når han siger Rhodes-platformen bruger HTML til at vise sit UI. Mere præcist starter den en app med selve browser-komponenten fra telefonen - så appen køres ikke igennem telefonens browser normalt (selvom det står i deres docs, at man godt kan gøre det sådan også - en ting jeg ikke selv har prøvet).

7. juni 2011 kl. 10:36
Battle: Er det bedst at udvikle til Android, iPhone eller Windows Phone?

Tak for artiklen fra Martin Fowler - den var rigtig god. Jeg er enig i, at man bør lægge arbejde i, at få ens app til at overholde design guidelines for den platform man udvikler til. Men at den rigtige løsning er at skrive ens app til hver platform og derved skulle vedligeholde måske 6 apps er jeg bestemt ikke enig i.

En overvejelse der mangler i hans artikel, kunne være om man ikke kunne skrive en app i et cross-platform toolkit, men selve UI-delen kunne skrives til hver enkel platform (måske et universielt UI og to unikke til Android og iPhone - siden de er de to største?)

Jeg syntes ikke det er specielt svært, at få en flydende og nøjagtig opførsel i Rhodes på f.eks. Android. Jeg har dog implementeret de forskellige ting fra iPhone direkte i koden - f.eks. tilbage-knappen i toppen der ikke behøves på Android:

<%if System.get_property("platform") != "ANDROID"%>

<%end%>

Når det bliver for omstændigt, så ender det jo nok med, at selve viewet bliver skrevet i flere forskellige versioner til hver platform.

Altså: Skriv UI til hver platform i et cross-platform-toolkit, men skriv kun controllers og modeller en gang.

6. juni 2011 kl. 14:29
Battle: Er det bedst at udvikle til Android, iPhone eller Windows Phone?

Jeg syntes tit at problemstillinger som: "Hvilket mobilt OS man skal satse på?" bringes op.

Nu har jeg skrevet et par apps i Rhodes (RhoMobile) efterhånden og det fungerer udemærket. De virker både til iPhone, Android, BlackBerry og Windows Phone 7.

UI design laves i HTML og CSS som mange kender. Og så kan deres gratis-version af RhoHub-service lave pakker til alle understøttede platforme, som man kan lægge direkte op i diverse stores.

Jeg vil ikke påstå, at alle problemstillinger kan løses i Rhodes, men det løser mange og langt de fleste for mig selv. Rhodes er heller ikke det eneste projekt, som der kan bruges på flere forskellige platforme. Hvorfor i alverden er der så lidt opmærksomhed på dem, når de netop løser problemstillingen: "Hvad skal man udvikle til?"

Hvad gør dem så uatraktive for jer andre?

6. juni 2011 kl. 11:52
Vi har brug for helte

Som selvstændig kan jeg kun se mig enig med Carsten Sonne og Michael Johansen - hvor har i dog ret!

Heine Andersen, jeg er netop startet på et samarbejde med Enhedslisten, hvor jeg skal skrive en mobil-app til at kunne checke sine indkøb for rådne virksomheder. Det bliver spændende at se om nogen gider at bruge det :-)

29. april 2011 kl. 19:26
CSC fyrer strejkende medarbejdere

Jeg kan kun se mig enig med Peter Olesen. Og jeg håber da at alle medarbejdere fortsat strejker. Også selvom det måtte medføre en fyreseddel, så er det det eneste rigtige at gøre.

De får nok en fyrreseddel alligevel, når først deres arbejde er blevet flyttet til Indien.

19. april 2011 kl. 10:05
Firefox installation på Ubuntu 10.10 - bruger du den?

Jeg kører selv med Firefox 4 fra omtalte repo (også før du postede ;-) ).

Jeg syntes den er lækker, men f.eks. Flash kører lidt ustabilt her hos mig. Desuden har jeg lagt mærke til, at den via "top" hyppigt tager en hel kerne til et eller andet, hvilket hurtigt kan blive irriterende, hvis de andre kerner er optaget og computeren dermed begynder at lagge.

Jeg er dog begyndt at køre Firefox igennem nice - men jeg ved ikke helt hvor meget det har hjulpet :-)

28. marts 2011 kl. 08:27
Aarhusiansk skole bruger 100.000 kr. på iPads til elever

Har de tænkt over, at de låser deres viden til et låst produkt, som der kun er en enkelt forhandler af?

Hvis nu Apple skulle vælge at hæve prisen med det dobbelte, hvad er så deres muligheder for alternativer?

Personligt syntes jeg det er et problem, at man investerer i sådan et produkt. Ikke at det pt. er noget tilsvarende alternativ (Android og Meego er vel alt for nyt på tablet-markedet?)

Stadigvæk kunne jeg godt tænke mig at se, at man investerede i noget, som der var flere forhandlere af, og som måske var open source, så man ikke stod med "et smørrebræt" såfremt Apple på en eller anden måde "lukked"e for iPad eller iPad'ens udvikling. Selv en Windows tablet havde været bedre i denne sammenhæng efter min mening.

Desuden så har folkeskole-elever måske mere brug for at blive lært op inden for almindelige computere og brug af disse, da de er langt mere brugte i jobs idag end iPad's og software til iPad's?

27. marts 2011 kl. 16:19
Ud med Symbian og Meego: Nokia gifter sig med Microsoft

Nej hvor er det ærveligt. Jeg havde godt nok glædet mig til MeeGo blev Nokia's primære system. Specielt efter de annoncerede Android-app-support i foregårs.

Men ak ja - så må alternativet jo være Android. Hvem gider at bruge tid på Nokia's sekundære fokus, MeeGo, nu?

11. februar 2011 kl. 09:53
Android, iPhone, Windows Phone 7 og ... MeeGo

Personligt synes jeg de skulle vælge Android. Nokia er rigtigt gode til at lave hardware, med ikke så gode til software, så kombinationen ville være en killer.

Personligt kunne jeg godt tænke mig, at smartphones blev lidt mere generic. Så man selv kunne installere Android, MeeGo, Windows Phone eller hvad man nu vil på den.

Det der undrer mig i den sammenhæng er mere at Nokia i den grad har fejlet med at få samlet alle disse utroligt mange programmer på en fed måde i deres Ovi store, som ret beset er useless.

Helt enig. Nokia har virkelig været sløve og dårlige på samme tid lige netop her.

Jeg glæder mig dog til at se MeeGo. Deres "leakede" videoer ser meget lovende ud mht. installation af apps.

29. september 2010 kl. 11:33
Android, iPhone, Windows Phone 7 og ... MeeGo

Nu er en smartphone vel næppe defineret ud fra hvordan du og dine venner ser en telefon :-)

Jeg tror ikke, at Nokia's ~40% markedsandel er noget man bare skal lade gå uset hen som stor-udvikler af mobile apps. Og derved tror jeg også, at MeeGo har en fair chance for success, hvis den reelt kommer til at erstatte Symbian. Rent markedsmæssigt i hvert fald.

Nu skal jeg ikke sige noget om dig og dine venner, men mine bekendte havde heller aldrig rigtig hørt om RIM. RIM har dog kanon success i USA og har også (igen ifg. Wikipedia og Harddisken) en større markedsandel end både Android og iPhone.

Hvis du skulle spørge mine bekendte om hvilken platform der skulle udvikles til, så ville de heller ikke nævne hverken RIM eller Nokia - selvom de tilsammen åbenbart har over 60% af markedet. Og RIM skulle efter sigende også have et ret stort marked for apps.

En anden ting der rent markedsmæssigt kunne være rigtig interresant for MeeGo, er, som jeg før har nævnt, mange af de rigtig produktive sprog man kan skrive i.

Jeg finder selv Ruby, Python og for den sags skyld PHP-GTK meget mere produktivt end Java og C (++ eller Objective).

Det er også meget spændene, at man som udvikler af Ruby, Python eller PHP kan tage sine libs direkte med over til udvikling af mobile apps, hvis man endnu ikke er sprunget på mobil-dev-vognen.

Jeg kan blandt andet nævne, at Ruby Gems virker på MeeGo. Og langt de fleste libs kører direkte ind (jeg pakkede i sin tid Ruby, Ruby Gems, MySQL-ext, SQLite-ext og mange flere til Maemo).

Jeg har før set folk argumente for, at MeeGo ikke har nogen apps. Alle apps fra Maemo kan portes direkte over. Deriblandt libpurple (Pidgin - support for MSN, IRC, ICQ, Google Talk og mange flere), xChat (IRC), VNC (klient/server) og mange mange flere. Så der findes jo reelt rigtig mange fede apps.

Alt det der er blevet udviklet til OpenMoko kan også (næsten) pakkes direkte over til MeeGo.

Vurderet ud fra det markedsmæssige, det tekniske og mængden af apps (selvom det nok ikke er helt så stort for private), så tror jeg sagtens MeeGo rigtig kunne få success.

Det eneste spørgsmål er vel om brugerne kommer til at tage det til sig og om Nokia kan forny deres position på markedet, for de har trods alt tabt en del - både marked og ry.

F.eks. nævnes der også i Harddisken, at den netop afgåede direktør fra Nokia faktisk var ude direkte og undskylde for de havde udgivet en total lam telefon (kan ikke huske model-nummeret - sorry).

28. september 2010 kl. 23:32
Android, iPhone, Windows Phone 7 og ... MeeGo

Gider du ikke uddybe din kommentar? Evt. med hvad definitionen på en rigtig smartphone er? Og hvad specifikt i den definition som der ikke passer på f.eks. Symbian?

Jeg har ikke kørt Symbian i mange år, så jeg skal ikke selv kunne udtale mig om noget vedr. netop det.

Som de siger i Harddisken, så har Symbian haft apps i mange år. Og via dette: Browsere, TV over nettet og mange andre apps som blandt andet har været udnyttet af 3.

Wikipedia er overvejende enig med Harddisken - her nævnes Nokia med 41% af markedet, hvor Android ligger på 17% og Apple på 14%.

Wikipedia definerer smartphone således: "a smartphone allows the user to install and run more advanced applications based on a specific platform. Smartphones run complete operating system software providing a platform for application developers."

Det stemmer da meget godt overens med Symbian i mine øjne? Dermed ikke sagt at det der står på Wikipedia er rigtigt.

28. september 2010 kl. 22:00
Android, iPhone, Windows Phone 7 og ... MeeGo

En ting der vil gøre det rigtig attraktiv for folk der bruger opensource-sprog at skrive apps til MeeGo er vel, at man kan skrive apps i både Python, Ruby, C, C++, Java, Mono (C# osv) eller for den sags skyld PHP-GTK.

Desuden bliver der også mange UI toolkits at vælge imellem. Både Qt (officielt), GTK osv. Det var også det der gjorde, at mange i sin tid købte OpenMoko eller for den sags skyld Nokia N900.

RhoMobile syntes også ganske interresant. Har selv leget kort med det. Men man får nok ikke lov at lægge en RhoMobile app ud på iPhone's appstore? Eller..?

Men hele det forretningsmæssige mangler vel i MeeGo, i og med der ikke vil være så mange brugere af det i starten. Hele spørgsmålet er vel om de nuværende Nokia brugere bliver ved med at købe Nokia, og på den måde får en MeeGo telefon i sidste ende? Mener nok Symbian skulle blive erstattet af MeeGo.

I og med Nokia sidder på 40% af smartphone markedet (ifg Harddisken på P1 mener jeg nok), og hvis de formår at beholde den størrelse af markedet, så kunne MeeGo jo blive uhyrre interresant at udvikle til.

Spørgsmålet er vel også, om folk køber en Nokia telefon "fordi de skal have en telefon" eller fordi de har en interesse i telefonen og derved også køber apps.

Mener nok at de i Harddisken også nævnte, at selvom Android har overhalet iPhone i mange dele af verden, så skulle iPhone brugere stadigvæk købe mange flere apps.

Mener nok det var i denne podcast hvor det blev nævnt (Harddisken P1):

http://podcast.dr.dk/P1/Harddisken/2010/harddisken_100915.mp3

...omkring 30 min inde.

28. september 2010 kl. 20:31
Android, iPhone, Windows Phone 7 og ... MeeGo

Du kan vidst også sagtens bruge Mono på Meego. Du kunne i hvert fald til Maemo:

http://www.mono-project.com/Maemo

28. september 2010 kl. 17:14