Jens Rasmussen

29-årig dansker får 300 mio. kr. til at investere i it-iværksættere

Crowdfunding, det er vist ved at blive noget udbredt.

18. september 2014 kl. 11:50
Bankerne tvunget til selv at tage hånd om oplæring i Cobol og mainframes

»Vi gør det her, fordi universiteterne har forpasset muligheden.«

Er det ikke bankerne, der har forpasset muligheden for at skifte platform?

Desuden er det spoergsmaalet om det ikke er en career-killer at blive COBOL-programmoer, jeg har ingen ide om hvor laenge der er arbejde i det, men efter 10 aar, saa er det nok ikke nemt at faa arbejde med anden teknologi (naar man ved hvordan HR-folk krydser akronymer af paa CV'er).

3. september 2014 kl. 08:59
Ny Javascript-NemID kræver en engels tålmodighed på billig smartphone

Det ville vaere fint hvis NETS ville bruge Christian Pantons implementation som maal for hvilken performance der er brugbar. Det er i hvert fald bevist at det kan goeres bedre.

27. juni 2014 kl. 15:25
Swift: Apples nye programmeringssprog

@Baldur,

Handler det ikke om at GC performer daarligere naar der er mindre hukommelse til raadighed? (her angivet som under 5x minimum required mem). Ikke at C bruger mindre hukommelse.

6. juni 2014 kl. 14:34
Swift: Apples nye programmeringssprog

<a href="http://sealedabstract.com/rants/why-mobile-web-apps-are-slow/">http://s…;

Interessant artikel!

Se figuren refereret i ovenstaaende (Figur 3 i denne artikel: http://www-cs.canisius.edu/~hertzm/gcmalloc-oopsla-2005.pdf).

Torben, er der ikke noget om snakken?

6. juni 2014 kl. 14:31
Apple giver app-udviklere et nyt sprog i iOS 8

En del programmoerer afskraekkes af objC's syntaks og bagage. Med Swift har de faaet et langt nemmere sprog der goer at taersklen for at begynde er lavere, og de faar bedre produktivitet. For udviklere bliver det altsaa ogsaa billigere at lave apps.

3. juni 2014 kl. 12:30
Hackere finder post-pension sårbarhed i Windows XP

Men det offentlige har jo betalt kassen for at faa support ud over pensionsdatoen, saa de er vel daekket ind, ihf. hvad angaar cover-your-ass-klausuler.

Der staar desuden at 'the attack is targeting IE9 through IE11' (selvom problemet findes fra IE6), saa dette problem rammer ikke XP-maskiner, der SVJV ikke kan koere IE9 eller hoejere.

28. april 2014 kl. 10:31
TV2-station hacket: Sendte Hitler-begejstret historie ud

Hvordan ved du de ikke er ukorrekte?

14. april 2014 kl. 16:58
Open Source og Penge

Også hvor det er påkrævet i licensen? Hvis der ikke betales er det jo ulovligt, men så skal der også advokater osv. til...

14. april 2014 kl. 12:51
Open Source og Penge

Ville det virke hvis man havde en open source-licens, hvor for profit-organisationer skal betale en lille smule, det loeber vel op. I fht. open source-'aanden' slipper alle andre saa, fx svoemmehallen.

14. april 2014 kl. 12:00
Snart skal du have to apps for at chatte på Facebook

Det virkede jo for MS :)

10. april 2014 kl. 13:43
Jackpot paycheck – internettet baner vejen for hyper-ulighed

Tror næppe at folk der er presset hårdt økonomisk og psykisk på magisk vis bliver iværksættere med kreative ideer.

20k med alt er mediernes historie. En børnehavefriplads er vel 2-3k værd, men det er jo ikke penge man får, det er værdien (læs: hvad betalende brugere skal betale) af fripladsen. Hvis du fik de 20k udbetalt, så vil du nok være rimelig presset hvis du skulle betale det samme som almindelige lønmodtagere. Men det er jo nemt at sparke nedad og glemme hvem der har udløst finanskrisen.

29. marts 2014 kl. 13:17
Jackpot paycheck – internettet baner vejen for hyper-ulighed

Markedet bliver netop mindre jo mindre afsaetningsmulighederne bliver i takt med at pengene rykker mod de oeverste 1%.

27. marts 2014 kl. 14:06
Disse Linux/BSD distributioner anvendes lige nu

Og en regning for anskaffelsen af Word.

21. marts 2014 kl. 14:45
NemID på mobilen går i luften 1. juli – nogle steder

Hvor meget indsats kraever det mon at udvikle javascript-versionen?

Udviklingen koster 47mio kr. Lad os antage en timeloen paa 1000kr. (muligvis lavt sat). Et mandeår saetter vi til 1800 timer (45uger - ferie og lidt helligdage). Det giver godt 26 mandeår.

Tja. Timeprisen passer nok ikke, men hvis de virkelig skulle have brugt saa lang tid paa det, saa skulle de have hyret Christian Panton.

The best programmers are up to 28 times better than the worst programmers, according to “individual differences” research. Given that their pay is never commensurate, they are the biggest bargains in the software field.

Robert Glass in Facts and Fallacies of Software Engineering.

18. marts 2014 kl. 15:16
Hovedstadens sygehuse bruger 58 millioner på forlænget Windows XP-support

Fint at de forlaenger deres supportaftale. Spoergsmaalet er saa hvad den indeholder. I artiklen staar kritiske opdateringer.

Hvad er en kritisk opdatering?

Vil det sige at Microsoft vil lave opdateringer alligevel, nu skal man saa bare til at betale for dem? (man faar saa ogsaa lov at betale per pc istedet for per opdatering, der kan bruges paa alle pc'er). Eller er det mere en cover-your-ass-aftale/forsikring, hvor Microsoft muligvis ikke behoever at loefte en finger?

18. marts 2014 kl. 13:32
Privat person udvikler Android-app, der afkoder data direkte fra dit rejsekort

Det kunne vaere sjovt at proeve med mit hollandske rejsekort, som det danske jo er baseret paa. Desvaerre kan jeg ikke installere appen, da den kun er tilgaengelig i den danske store. Kan du evt. lave den tilgaengelig i andre lande, eller kan man finde apk'en et sted?

12. marts 2014 kl. 13:08
Open source-aktivist får præinstalleret Windows-licens refunderet - på en måde

Hvordan hjælper vi lille Frederik der for sine konfirmationspenge har købt en bærbar, men så ikke kan købe en licens til sit OS fordi han ikke har et Visa kort?</p>
<p>Jeg er PRO tanken, men venter stadig på den perfekte løsning :)

Saa er vi jo enige :) Loesningen er et andet problem. Hvad med en tidsbegraenset udgave, fx 30 dage, saa skal der indtastes en licensnoegle, som Frederik kan erhverve sig paa forskellige maader uafhaengigt af maskinen, fx. paa nettet, et skrabelod eller via sms.

En anden loesning ville vaere at OEM-producenter betalte den normale pris for windows (dvs. ingen maengderabat), saa skulle der nok komme flere valg paa hylderne.

En tredje, at Frederik tilkoeber en licens hos producenten naar han ogsaa koeber sin computer (her evt. med rabat), og han saa modtager computeren med et skrabelod i aesken.

3. marts 2014 kl. 12:07