Martin Olesen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://www.version2.dk/mit/0/kommentarer?token=HPnHcLYhJ8jCXC_UoTnfzqY2R9xpwMBmKONAZAek0jk

Kommentarer

Kommentar til Island vil blokere for porno på internettet

Venstre-Grøn er så langt ude

Venstre-Grøn er så langt ude i deres rødstrømpesynspunkter, at det halve kunne være for meget. Til alt held er der valg nu i foråret. Taler for sig selv: http://www.icelandreview.com/icelandreview/search/news/Default.asp?ew_0_... Hvis en mand havde sagt det samme om at få en datter...
Kommentar til Dansk softwarefirma tager patent på tunge 3D-beregninger i skyen

Re: Patent begrundelse

Sørgeligt at høre en så forældet tankegang. Der findes masser af forretningsmodeller, som bygger på åben kode og fri udveksling af information.
Kommentar til Fortvivlet forening: Umuligt at vriste domæne fra domænehaj

Re: Generiske domænenavne

@Jørgen Thomsen: Det er noget foruroligende at læse denne besked, hvis den skal forstås som DKregistrar's officielle holdning. Jeg kan ikke se, hvorfor det skal give klager en dårligere sag, at domænet er generisk. Hamstring er netop et problem for de generiske domæner. Hvis domænet andreasves...
Kommentar til Dokumentation: Her er den kontroversielle ACTA-aftale

Kritisk journalistik

Verdens ældste spindoktorkneb er '10 myter om...' På den måde giver man sig selv taletid og fjerner opmærksomheden fra de punkter, man ikke vil have frem i lyset. Det havde været klædeligt, om Version 2 gav IT-Politisk Forening eller en anden vaghund lejlighed til at stille de 10 spørgsmål.
Kommentar til Skal du med bussen? CPR-nummer, tak

Re: Hvad er problemet?

Problemet er, at systemet registrerer hvor folk er hvornår. Det handler ikke om bankoplysninger, men om den fysiske verden.
Kommentar til Skal du med bussen? CPR-nummer, tak

Lige før valget

var der et vred af IT-politikere på V2, som talte om, at statens overvågning var kommet helt ud af proportioner. Kunne V2 ikke tage fat i dem at høre, om der kommer handling bag ordene?
Kommentar til Sådan ændrer internettet din hjerne

Re: 'Naive'

Hvis man er forsker, betyder naiv 'ikke udsat for tidligere påvirkninger'. For alle andre betyder det noget helt andet, nemlig 'godtroende' eller 'nem at narre'. På engelsk har man begge betydninger, på dansk kun den sidste (undtagen som sagt i forskerkredse). Fagsprog skal oversættes. Ikke alt...
Kommentar til Sådan ændrer internettet din hjerne

'Naive'

Forskerne fandt også, at internettet har en tydelig negativ påvirkning på kvaliteten af V2-journalisters arbejde. En forsøgsperson læste således det engelske ord 'naive' og troede, at det betød 'naiv' på dansk.
Kommentar til Her er han: Morten Østergaard bliver ny videnskabsminister

Patenter

Så håber vi på, at hans modstand mod softwarepatenter holder vand. Der har været lidt for mange brudte valgløfter allerede.
Kommentar til Konservativ it-iværksætter vil gøre it til svaret på Danmarks kvaler

Re: Det er godt set. Endelig. Få den mand ind i Folketinget

Jo, han lyder sådan set meget fornuftig. Det kedelige er bare, at en stemme på ham går til konservativ IT-politik i almindelighed. Man behøver ikke at sige mere end 'Bendt Bendtsen'...
Kommentar til Radikal Oracle-nørd vil i Folketinget og kæmpe for open source

Re: Men det besvarer ikke spørgsmålet...

A programmer started to cuss 'cause getting to sleep was a fuss As he lay there in bed looping 'round in his head was: while( !asleep() ) sheep++; Ikke helt database, jeg ved det... Held og lykke med valget!
Kommentar til DF's it-kandidat: Kun tåber vælger et uprøvet styresystem

Vi vil have Messerschmidt tilbage

Han var en af de få, der både vidste, kunne og ville.
Kommentar til Enhedslisten tilhænger af EU-sky

Endelig nogle klare svar

og nogle fornuftige synspunkter. Tak for det!
Kommentar til Venstre: Open source er vejen frem

Valgflæsk

Jamen dog. Venstre har på alle afgørende punkter skiftet synspunkt fra den ene dag til den anden. Og så er der valg - sikke et sammentræf.
Kommentar til Ny Ubuntu 11.10 forbedrer Unity uden at revolutionere

Farvel Ubuntu, velkommen til Xubuntu

Til alle, der ikke er glade for Unity, vil jeg anbefale Xubuntu. Nogle folk tror, at Xubuntu er en skrabet version til gammelt grej, men man burde vælge den alene for brugerfladens og stabilitetens skyld.
Kommentar til S trækker i land om personlogning af internettrafik

Godt at hun kom til fornuft, men...

denne artikel bekræfter desværre, at YA's synspunkter blæser i vinden og kan udnyttes af enhver nogenlunde erfaren lobbyist. Ingen ved sine fulde fem kan stole på, at Socialdemokraterne virkelig vil kæmpe mod patenter, når det kommer til stykket.

Hvem spilder hvis tid?

"Jeg synes, der er en uforholdsmæssig stor del af it-ordførernes tid, som er gået med dokumentformatdebatten" For en gang skyld er jeg enig med hende. Det havde været rart, hvis ordførerne havde fået fred for Microsofts lobbyister.
Kommentar til Udseendet skal afgøre Galaxy-strid mellem Apple og Samsung

Hurtig opfølgning

Version 2 skal i øvrigt have ros for at være tidligt ude med at hente en kommentar fra danske eksperter. Alt for mange artikler (ikke så meget hos V2, men mere hos kollegerne) er bare en dårlig oversættelse af noget, man har støvet op på nettet.

Med på et væddemål?

Hvor længe går der, inden Drupal får en byge af patentretssager på halsen? Der slags optøjer kan man naturligvis ikke tolerere.
Kommentar til Matriklens ældste hardware: Multimedie-bærbar fra 1996

Re: Dell Inspiron 4000 fra år 2000 er jo ny til sammenligning

Med en smule mere RAM på skærmkortet: http://www.youtube.com/watch?v=_qddueXkD8E