Dan Christensen

Ny blog: Lad os diskutere kvinder i tech

Lige siden jeg startede min vej i IT, har det været åbenlyst at størstedelen af kvinderne i faget ikke var ansat pga. deres kvalifikationer. Da jeg blev uddannet, var der 10% kvinder i min "klasse". De bestod alle, trods 50% af klassen dumpet. De sidste 10 år har jeg haft 4 kvindelige kollegaer, 3/4 var ikke ansat for deres kvalifikationer. Den sidste er/var mega skarp Den mindst egnet var en kvinde med anden etnisk baggrund. Jeg ville så gerne hjælpe hende med at løfte hendes kvalifikationer, men det var tydeligt at hun ingen forståelse havde for basis inden for IT (hendes uddannelsen var den samme som min). Det fik mig sådan til at tænke på min erfaringer under uddannelsen, hvor det virkelig så ud som om at uddannelsestedet var stolte over at tikke både kvinde og anden etnisk baggrund af til statistikkerne.

Jeg har intet i mod kvinder i IT-faget, men det skal ikke være pga. deres køn. Det skal være fordi de har interessen i IT og gerne vil.

Jeg syntes det er synd i samfunder sætter fokus på at trække kvinder ind i faget... Efter mine erfaringer har det kun skadet kvinders chancer.

29. august 2019 kl. 16:30
Hacker afslører tredje gabende hul i Steam på en måned

Enig... Mon ikke de kunne finde en lille slat penge i deres store budget.

23. august 2019 kl. 13:39
Syv løslades på grund af fejl i teledata

Jeg tænker man også bliver varetægtsfængslet hvis dommeren mener at der er så mange betydlige beviser, at man er så godt som dømt. Ex, du står og peger en pistol på en politibetjent. Men efter som teledata'en nu ikke kunne bruges som betydlig bevis, skal de løslades.... Det er mit bud uden at være inde i love osv. Men jeg er ening med dig i, at man bør stille sprøgsmål om hvorfor de varetægtfængsler på baggrund af teledata.

21. august 2019 kl. 14:12
Tænketank: Udbetaling Danmark overvåger systematisk både ydelsesmodtagere og deres bofæller

Overvågningen førte sidste år til at der i 1.094 sager skete standsning, ændring eller tilbagebetaling af ydelser.

Håber der er lavet en cost benefit analyse, om det faktisk kan svare sig.. Lyder i mine øre, som om de har fanget et par små fisk i det store hele.

I sidste ende.... Hvis det er i strid med lov, bør det stoppes.

16. juli 2019 kl. 11:22
Den gennemsnitlige internethastighed stiger: Alligevel glider Danmark ned ad international liste

De har også glemt den meget vigtige pris pr Mbit, hvad hjælper det at infrastruktur er tilgængelig, men ingen har råd til hurtigt internet. Jeg har erfaring med USA (erhversmæssig). Deres internet priser er latterlig høje i forhold til i DK. Til sammenligning koster en 50/50 i DK et sted mellem 1k-3k (DKK), USA koster 50/50 5k-10k (DKK)

16. juli 2019 kl. 11:09
Datalæk i bank: Cpr-numre på flere end tusind kunder lækket i fejlsendt mail

Er 1 mio også over 1000?? Måske de PR mæssigt skulle sætte en under grænse i stedet...

24. maj 2019 kl. 11:56
Skæbnen for Microsofts Javascript-motor er fastlagt

Vil MS SharePoint så måske virke med MS Edge v2?

17. december 2018 kl. 13:14
Snart koster det et administrationsgebyr at overdrage .dk-domæner

Kan se meningen med begge holdninger. Men hvorfor skulle alle betale for dem der flytter domæner hele tiden. (ThumpsUp) for 50 kr straf gebyr.

17. december 2018 kl. 13:10
PET: Blokeringsfilter til terrorsites på plads inden årets udgang

Du kan køre DNS over HTTPS

8. november 2018 kl. 11:02
Vestagers tredje Google-afgørelse er lige på trapperne

Håber der går efter Microsoft efter google. Kan ikke fatte hvorfor Microsoft får lov til at tvinge Win10 unden accept, og alt deres blotware.

8. november 2018 kl. 10:48
PET: Blokeringsfilter til terrorsites på plads inden årets udgang

Søg på google efter "faster internet hack" så kommer adskillige artikler om DNS server ædring på din router.... DNS server som 1.1.1.1, 8.8.8.8 er ikke svære at huske :P Men IDC, alt mit internet trafik går via VPN... Måske i Holland, Sverige eller GB. Brug hellere tiden på at finde bagmændene på hjemmesiderne og få dem lukket. Det er simpelthen blevet for nemt for regeringen at gøre alle til terrorister bare de har besøgt sådan side...

8. november 2018 kl. 10:25
Millionbøder til Apple og Samsung for sløvende systemopdateringer

Tror ikke problemet ligger hos Samsung, Apple og andre mobil producenter. En smartphone er intet uden apps. Forstil jer at starte Office 2016 word på en Commador 64. Så hellere de brugte deres tid på at gå efter bil producenter og IoT device producenter.

25. oktober 2018 kl. 09:05
Fandt meget stor sårbarhed, men blev afvist: »Trist, at du prøver at tjene penge på dette«

Sælge fortrolige informationer til 3-part er ulovlig. Men du kan ikke straffes for ikke at give dem oplysningerne hvis de ikke betaler.

5. september 2018 kl. 15:29
Fandt meget stor sårbarhed, men blev afvist: »Trist, at du prøver at tjene penge på dette«

Håber et eller andet sted de får en bøde der langt overstiger en evt findeløn til Eivind. Fuld forståelse for det ikke er deres politik, men tror ikke der er skrevet en politik på lige netop dette eksempel. Typisk bliver en politik først skrevet efter man har haft brug for den. Helt ærligt, vi snakker heller ikke om de 800.000 kr MS giver, giv da den stakels lavtlønnet lærling et par tusinde. De kunne bare trække den sikkerhedsansvarlige tilsvarende i løn, så tror jeg der går lang tid før det sker igen :)

5. september 2018 kl. 15:25
Usikre MacOS-popups: Hackere kan selv klikke advarselsbokse væk

Rigtigt :) Min fejl

17. august 2018 kl. 11:33
Usikre MacOS-popups: Hackere kan selv klikke advarselsbokse væk

Offtopic: Se det hedder heller ikke macOS mere, det hedder OS X. Nej iOS og OS X er ikke det samme, lige om Windows og Windows Phone heller ikke er det det samme. Eller Andriod og ChromeOS

17. august 2018 kl. 11:22
Teenage-hacker trækker 90 gigabyte data ud af Apple

Håber du føler anderledes hvis det var dine data der blev stålet... Lige meget om du er for eller imod Apple bør du virkelig ikke holde med hackeren.

17. august 2018 kl. 11:04
Australien indfører lov mod hævnporno

Det har vi.... krænkelser af privatlivets fred... At straffen ikke er så høj er noget andet.

16. august 2018 kl. 11:56
Snapchat-kildekode lækket på Github

Det er 1000 gange nemmere at finde sikkerhedshuller hvis du har kildekoden.

8. august 2018 kl. 13:37
‘Naivt’ Datatilsyn kontaktede Randers Kommune om problemer med hovsa-mails allerede i 2013

Nu har han tidligere faktik fortalt hvorfor han har Catch-all på sit domæne, menlig at lave en google@, apple@, microsoft@ osv, som ikke er realle mailboxes. Det har med mine øje ikke noget med at fiske at gøre, men at bruge de funktioner teknologien har gået os. Jeg gør det, flere hosting firmaer gør det, ja selv firmaer...

6. august 2018 kl. 14:56