Per Thykjær Jensen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://www.version2.dk/mit/0/kommentarer?token=HPnHcLYhJ8jCXC_UoTnfzqY2R9xpwMBmKONAZAek0jk

Kommentarer

Kommentar til Hvordan hindrer man snyd i online eksamener?

Re: Snyd på arbejdspladsen

Overvej om en eksamensform "uden hjælpemidler" er tidssvarende? Udenadslære i fx it-fagene forekommer umiddelbart som en metodisk anakronisme - her er det jo netop en styrke, at kunne finde den rette information. Og at kunne fravælge skrammelkode. I stedet bør man fokusere på at...

Wikipedia

GDPR får sandsynligvis særdeles alvorlige konsekvenser for åbne værker, som fx Wikipedia. Har nogen et overblik over, hvor mange artikler, der bør tages ned, fordi man nævner et navn, viser et billede eller beskriver religiøse eller seksuelle præferencer?
Kommentar til Kommentar: Gammeldags teknologi gjorde det nemmere at lære it

Didaktik

Hvis man vil lære nogen noget, så er det nødvendigt at tage udgangspunkt i elevens / studentens niveau. Scratch er godt, fordi selv børn forstår kodens byggeklodser. Abstraktionsmæssigt er der desværre et meget stort spring til Bash, Python eller varianter af C. Hvis man skal skrive mange linjer...
Kommentar til Kommune: Microsofts licensmodel er urimeligt dyr

Skift til Open Source

Hvis licenser er dyre så overvej at skifte til open source.
Kommentar til Sådan kommer du i gang med at lære Git

Re: God ide med git intro her

Til jer med Linux. Hvilken GUI er jeres fortrukne? Jeg har fravalgt GUI. En GUI er mere som regel mere rodet end en kommandolinje. Github er lettere at bruge via en terminal. For det meste kan man klare sig med: git status git add * git commit -m 'din kommentar' git push -u origin ...

Klistermærker forhindrer ikke aflytning

Selvfølgelig er det træls, når nogen kigger med. Men mikrofoner er også et problem.Det er ikke så nemt at fikse som et kamera.

Der findes alternativer

Hvis operativsystemet fra Microsoft ikke opfører sig ordentligt, så findes alternativer. Reklamer ligner efterhånden en invasiv art.

Nu vi er i gang

Så burde Forbrugerrådet og Datatilsynet også nævne den danske stats it-snagen i det som burde være omfattet af privatlivets fred og brevhemmeligheden.

Gælder Grundloven, eller er den bare til pynt?

Det kan da ikke komme bag på nogen, at loggingbekendtgørelsen strider mod ikke bare anstændigheden; men også Danmarks Grundlov og nogen EU-vedtægter. Dommen fortæller, at embedsvældet og politikerstanden er hamrende ligeglade med dine demokratiske frihedsrettigheder.

Hvorfor kun hospitaler? Og kun russere?

Udmeldingen kan undre. Hvadsomhelst, der er på nettet i det officielle Danmark kan angribes af statsstøttede hackere. Hvorfor nævner man kun hospitalerne? At russerne hacker, ja det gør de vel nok. Men statsfinancierede hackere findes med sikkerhed i alle lande. Russerne er kun én af mange mer...
Kommentar til FBI dropper sag om børneporno mod Tor-bruger: Vil ikke afsløre exploit

Re: Sørgeligt

Man er ikke skyldig før end der falder en dom. Hvis politiet vælger ikke at føre sagen, ja så er personen altså ikke skyldig.
Kommentar til Pind: Modstand mod sessionslogning er uansvarlig

Sessionslogging er uansvarligt

Generel overvågning af landets borgere strider mod vores forfatning. Sessionslogging er kriminelt. Det er snart grundlovsdag. Skulle vi ikke gå derhen - og kræve at vores grundlov respekteres af de folkevalgte?
Kommentar til Første danske medie går i offensiven mod adblockers

Mojn

Jeg blokerer reklamer etc, fordi de snager i mit privatliv, forstyrrer driften af min browser, opfører sig utilstedeligt i min browser. Så jeg læser ikke JYP online mere.
Kommentar til Her er chatapplikationen, ISIS anbefaler sine medlemmer

Kryptering er IKKE lig terror

Vil du sende følsomme breve uden en konvolut? Kryptering anvendes overalt, fx må man da håbe at forbindelser til banken er krypterede. At folk vil snakke privat er heller ikke terror.
Kommentar til Her er det hemmelige banner, som kun kan ses af Adblock-brugere

Hvorfor tvinge folk til at se reklamer?

Det er ubegribeligt, at reklamebranhen med vold og magt vil tiltuske sig vores browsere. Adaware er jo gået over til "the dark side", og tillader "nogen reklamer" - hvad det så end er. Nogen burde udvikle en open source browser, der blokerer skrammel fra reklamebranchen. Og det...

Der er en grund til at vi adblocker

Reklamer på nettet er invasive snyltere. De stjæler båndbredde, og er generelt en forstyrrende pestilens. Uden en adblocker kan man reelt ikke bruge websider som Politiken eller andre danske nyhedsmedier til noget. Hvis reklamerne opførte sig ordentligt, så ville jeg nok være rimeligt ligeglad m...

Så må vi skifte OS

Hvis Apple ikke tillader at opdatere så må folk tage sagen i egen hånd og droppe Apples operativsystem på iPad. Der er ikke nogen grund til at kassere velfungerende hardware.
Kommentar til Video: Microsoft håner Google i nye tv-reklamer

Vista

kan du huske Vista? Hvem var forsøgskanin dér? Man skal ikke kaste med bits når man bor i et byte-hus.
Kommentar til Adobe: Vil du have Flash på Linux, skal du bruge Chrome

Tak for en sjov rejse

Flash var sjovt og et herligt kreativt udviklingsmiljø. Vi kunne animere uden kode og lave helt fantastiske websider. ActionScript udviklede sig til et festfyrværkeri af muligheder. Hvorfor stopper festen så nu? Flash droppes eller dropper ud på flere og flere platforme. Dette er begyndelsen til ...
Kommentar til Hver fjerde lærer bruger ikke it i undervisningen

Lær ungerne logik

Hvis ungerne lærer at tænke logisk, så skal de såmænd nok lære at programmere. IT er et værktøj, der skal bruges til noget ... relevant.