Leonard Kramer

Nettet før internettet

Indtil for ganske få år siden (2009 eller 2010 mener jeg) skulle man stadig bruge X.25 til at få markedsdata fra National Stock Exchange i Indien.

18. maj 2014 kl. 03:28
Tre fede ting, der blev slået ihjel af pc'en i 1990'erne

Det er ikke mere end et par aar siden jeg gik paa universitetet og der var stadigvaek nogle gamle nisser/staedige folk der brugte overhead projektore... Og aerlig talt var det langt at fortraekker frem for en eller anden smart gut der havde funder ud af at lave animerede punkter der flyver ind fra venstre.

26. februar 2014 kl. 16:06
Medarbejderne bruger cloud-tjenester bag hver anden it-chefs ryg

Ja, der er arbejdspladser hvor man udfører arbejde, samt hvor de ansatte kender ordet 'sikkerhed' og at data ikke skal flyde frit omkring.</p>
<p>Og så er der nogen der endnu ikke har opdaget, at de er på en arbejdsplads, og derfor mener at de som i folkeskolen uhæmmet kan frekventerer 'slikmutter'.

Og sommetider sidder man i en situation hvor kunden har et kritisk problem og står og skriger over telefonen over at det koster dem millioner for hver dag der gaar, sammetidigt med at firma politiken står i vejen for at få overført de nødvendige core files, etc så problemet kan blive analyseret.

Verden er ikke så sort og hvid som du prøver at gøre den til.

14. maj 2013 kl. 02:12
Medarbejderne bruger cloud-tjenester bag hver anden it-chefs ryg

Jeg har kun prøvet Office 365 i begrænset omfang, så jeg har ikke nogen mening til om det er en seriøs udfordre til Dropbox. Men jeg kan huske at vi blev lovet at Sharepoint ville være en udemærket erstatning for den Wiki vi brugte før.

Istedet for holdt folk stort set op med at dele dokumentation fordi det var så besværligt. En del af problemet var/er et generelt dårligt konfigureret miljø hvor vi pludselig skulle igennem en masse "hop" for at kunne bruge Sharepoint siden, men det var bestemt også et problem at Sharepoint (i hvert fald den version vi brugte) havde et ganske elendigt interface til at redigere i, og at siden hurtigt blev noget rod, plus at Sharepoint siderne generelt var besværlige at navigere rundt i.

Det er blevet gennemført med magt, men folk undgår det stadig så meget de kan.

14. maj 2013 kl. 02:07
Disney lukker legendarisk spilproducent

Starwars 1313 var efter sigende 2 aar fra udgivelse...

Der er utrolig meget bagage i LucasArts, men det firma var paa ingen maade hvad det var i 90'erne.

Det eneste der var tilbage var en producent af daarlige Star Wars spil. Mickey Mouse's iskolde kyniske oeje, kunne se igennem alt nostalgien og se at der var intet tilbage der var vaerd at bygge videre paa.

7. april 2013 kl. 16:16
Spansk Linux-gruppe klager til EU over Microsofts hardwarelås i Windows 8

Men er pointen ikke at Windows certificering kraever at UEFI Secure Boot er slaaet til som standard? Dvs. at det fungere som en forhindring for at installere alternative operativ systemer; efter at forskellige Linux distroer har brugt aar paa at goere installeringen af Linux saa nemt og gnidningsloest som muligt, bliver de sparket tilbage til foerste felt, fordi de nu skal forklare folk at de skal gaa ind i og slaa Secure Boot fra eller installere en alternativ noegle foerst.

Det er da helt klart et konkurrenceforvridende koncept, men lavet smart nok til at det paa overfladen kan se ud som om de spiller efter reglerne.

4. april 2013 kl. 00:35
IT-branchens skurvogn

Det er fint at bruge twitter til almene forspoergelser, men eftersom det ikke er et private medium, saa boer man maaske lige vende det en ekstra gang hvis det man skriver vedroere andre mennesker, og maaske overveje email istedet.

Hele denne her sag er gaaet op i hat og briller, og ingen har vundet noget som helst ved det, udover at de to der sad og jokede nok har laert at passe bedre i fremtiden.

26. marts 2013 kl. 09:37
IT-branchens skurvogn

Er enig. Jeg syntes Adria overreagerede, hun kunne have lavet en bemaerkning direkte til arrangoerene, frem for at udstille dem paa twitter.

Samtidig udstiller det virkeligt et stort problem paa internettet generelt; at en kvinde ikke kan stille sig op at sige noget som helst uden at blive objektiseret, hvis hun har en (legitim eller ej) negativ opinion bliver hun ufraverligt udsat for voldtaegts og mordtrusler, hvis hun er er positiv over for noget faar hun gerne stalkere.

Jeg ved ikke hvordan vi kan loese det, jeg priser anonymiteten paa internettet hoejt nok til at jeg ikke ville gaa paa kompromis med denne, samtidigt er der uacceptabelt at halvdelen af befolkning ikke kan have en mening paa internettet, eller bare skrive om noget der interessere dem uden at blive udsat for en horde af mysognistiske tabere.

26. marts 2013 kl. 00:49
Lenovo gør touchskærm til standard på nye bærbare

Jeg ville ønske de koncentrerede sig om at få ordentlige opløsninger i deres skærme først.

8. januar 2013 kl. 02:25
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Jeg overvejer tit og ofte at skifte til 2003 eller LibreOffice. Ribbon er langsomt, besværligt, ulogisk osv.

Jeg har Office 2010 installeret på min arbejdcomputer, men endte med at installere Libre Office fordi jeg kejlede rundt i ribbon menuen og interfacet generelt (hvad er det med Microsofts pludselige kærlighed til menuer der fylder hele skærmen?)

Det kan godt være jeg er gammel og mine hjerneceller bare ikke kan håndtere nyt og forbedret, men sådan er det altså. Jeg gider ikke spilde min tid med Ribbon, når Libre office fungere findt for mig, ligeledes gider jeg ikke Metro (og urk, hot corners), eller Unity når jeg på ingen måde føler det gør mit liv bedre. Jeg gav Windows 8 4 timer. Det var det.

27. december 2012 kl. 08:43
Bjarne Stroustrup: Lærebøger om C++ er elendige

Jeg programmere selv i C++, og er basalt set glad for sproget, selv om der da er plads til forbedringer.

Problemet omkring pointers er at folk bruger dem uden at tænke sig om. Pointers a fremragende som referencer, saa længe man skriver kode hvor man holder ordentlig styr paa ejerskab af den oprindlige hukommelses blok, og sørger for at rydde op efter sig selv.

Java (og andre garbage collected sprog) har egentlig det præcis samme problem; hvis du ikke har styr på din hukommelse ender dit program med at blive sløvt og resurse krævende (I og med at din garbage collector er på over arbejde hele tiden).

14. december 2012 kl. 08:23
Computerfejl afgav aktieordre på 400 billioner kroner på Stockholm-børsen

Det jeg mente var at boersens software burde checke. Hvis den gjorde det ville alle vaere lige i forhold til tabte mikrosekunder.

Deres order system burde simpelt hen ikke acceptere ordre uden for visse graensevaerdier.

30. november 2012 kl. 19:30
Hvilket sprog skal man lære?

Jeg kan (måske) godt se hvorfor man ville undervise i Actionscript for 5 år siden, men i dag vil jeg mene at det ville være langt mere relevant at lære HTML5+javascript.

Umiddelbart gør det måske ikke den store forskel, men for mig at se må det være mere motiverende for en studerende at lære et sprog med fremtid i.

Noget andet er at jeg syntes som udgangs punkt ikke at man bør undervise i teknologier som kræver at en student skal ud og købe licens for at kunne bruge. Det er muligvis ikke relevant nu (efter I skiftede til studielicenser), men selv om studielicenser også gælder for deres hjemme computere, så gælder den jo i hvert fald ikke efter de er færdige med deres studier og måske har lyst til at holde deres færdigheder ved lige.

30. november 2012 kl. 11:03
Computerfejl afgav aktieordre på 400 billioner kroner på Stockholm-børsen

Det er rimelig pinligt for den Svenske boers, de burde have laert TSE's dyrt betalte lektie og puttet basis sanity checks ind i deres order matching software.

30. november 2012 kl. 10:50
Rygte: Microsoft lancerer Windows 'Blue' i 2013 - og det bliver billigt

Gad vide hvad planen er omkring Win32 applikationer, som er det eneste jeg er interesseret i.

30. november 2012 kl. 03:34
Teleselskab tvinger CPR-numre ud af kunder med terrorlov

De sidste par gange jeg har vaeret i Danmark (sidste gang henover sommeren) har jeg koebt Lebara simkort med tank op, og der har ikke vaeret noget problem med at de skulle have CPR nummer.

Det kan godt vaere det er en stakket frist, men der er stadig muligheder.

29. november 2012 kl. 08:45
Er Windows 8 en død sild?

Hmm, jeg tror lidt der køre to parallele debatter.

Den enden siger at får folk der i forvejen er meget mobile vil det hele være nemmere fordi de kan bruge Windows 8, både som mobil enhed og som arbejdsredskab i gammeldags forstand. (Jeg er ikke 100% enig i at Windows 8 er den gyldne nøgle her, men jeg kan godt se argumentet.)

Og så er der dan anden side der siger, ja men i Windows 8 kan du stadig arbejde som du altid har gjort i Desktoppen, og det er da også rigtig nok.

Der hvor det kollidere er når blog indlæg som dette tegner et billed hvor fremtiden består af touch apps og at sidde i taxier frem og tilbage mellem møder og morgenkaffe. Der er mange der ikke arbejder på den måde, og ikke har lyst til at arbejde på den måde. Jeg er fint tilfreds med at komme ind på arbejdet kl 9, og sidde foran mine 2 store skærme og arbejde hele dagen, og så gå hjem kl 5-6 stykker, der er intet i min hverdag som jeg kan se bliver forbedret af Windows 8, dets appstore eller trykfølsomme skærme.

16. november 2012 kl. 08:47
Er Windows 8 en død sild?

Hvad er nemmere med touch?

16. november 2012 kl. 03:22
Hackere afslører 30.000 danske brugere og kodeord fra Sex.dk

Ja, det lyder bestemt ikke som om de har gjort hvad de kunne...

15. november 2012 kl. 15:20
Smugkig: Nokia Lumia 920 er stor og tung, men har den bedste softwarepakke

Jeg syntes Microsoft er ved en lidt spændene crossroad for øjeblikket med WP8 og Windows 8 som begge må siges at være forsøg på at redefinere sig selv.

I den forstand syntes jeg det er meget fint at der bliver skrevet meget om begge (hvilke der unægteligt bliver gjort), og jeg læser selv mange af artiklerne selv om jeg på ingen måde kunne finde på at koebe en Windows telefon og sikkert også springer Windows 8 over, da jeg ikke er fan af lukkede systemer.

14. november 2012 kl. 08:16