Janus Knudsen

Danmark mangler it-specialister til at opfylde nye EU-krav

stop stop... det er alt for faktabaseret og tjener intet formål udover at belyse problemet.

29. juni kl. 16:38
Skal vaccinepas være digitale?

Jeg mener helt sikkert, at vi under INGEN omstændigheder skal dele noget sammen med andre lande. Det betyder at dataformatet skal tilpasses til præcist det her formål og kun denne her Danske applikation.

Coronapasset skal udvikles helt fra grunden af og det skal planlægges på en sådan måde at krav og ønsker skal beskrives på forhånd.

Det er også meget vigtigt at vi som Danskere udvikler vores eget helt UNIKKE app som ikke altid fungerer på iPhone eller Android.

Det er uhyre vigtigt IKKE at kigge på hvordan nabolande gør det, og endnu mere vigtigt ALDRIG at udveksle erfaringer.

Og så skal vi huske på at alle bud under 50 millioner sikkert vil blive noget bras.

Når vi nu har fastslået, at produktet som skal udvikles ikke bare er en simpel sag som lige kan klares af et mindre udviklingshus, så kan vi tale om anvendeligheden af vaccinepasset.

Her støder vi på det første problem, nemlig distribution af vaccinedoserne. Med lidt held kan vi modtage 100.000 doser om ugen, og alene det faktum sammenholdt med mutationer og nye vacciner, gør det meget svært at forvente et vaccinepas nogensinde bliver en realitet.

Udover det så er der stadig alle gravide, ammende, børn osv. der ikke kan modtage en vaccine, men de må måske stadig deltage på lige fod med det vaccinerede.

Det hele er en meget underlig og utopisk tankegang.

4. februar 2021 kl. 19:05
Snapchat-kildekode lækket på Github

Og koden er ligegyldig for ingen ville længere gøre sådan i dag.

Derudover undrer det mig gevaldigt at ved at lække kildekode kan systemet komprimiteres, medmindre det naturligvis flyder rundt med hardcodede superuser passwords og åbne "hemmelige" admin sider.

8. august 2018 kl. 12:16
Søfartsstyrelsen vil registrere skibe i blockchain-løsning

Hvem skal lave al mining-arbejdet og skabe Proof-Of-Work, eller er denne løsning foruden?

De fleste moderne blockchains kræver ikke mining i samme stil som vi ser med Bitcoin, oftest kan PoW løses på millisekunder, så det bør ikke være et problem.

26. marts 2018 kl. 19:46
Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Hej Morten

Ja du har ret, det er selvfølgelig kun ved en realisering at tab og gevinst kan opgøres.

12. marts 2018 kl. 11:32
Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Hej Povl

Det er også først skattepligtigt i det øjeblik du veksler dine BTC til FIAT, altså en realisering. Der skal ikke svares skat af dine BTC sålænge de holdes i Krypto-verdenen.

Men dit scenarie er jo interessant, du har udvundet krypto selv og haft en udgift forbundet med dette. Såfremt du realiserer din gevinst, stor eller lille, så skal udgiften medtages/ modregnes, alt andet vil jo være uholdbart. Når det så er sagt, så husker jeg SKAT udtalte for nogle år tilbage, at Bitcoin investeret i virksomhedsregi skulle påregnes som personlig investering og kan ikke figurere i virksomhedens regnskab. Men det var dengang og forholdet er vel som sådan ændret nu tænker jeg: http://www.skat.dk/skat.aspx?oID=2156173

Det faktum at krypto opstår ud af intetheden, på samme måde som FIAT gør at SKAT er voldsomt forvirret. Det har jo altid været forbeholdt Nationalbanken at trykke penge, senere blev det overladt til bankerne at styre pengemængden i landet ved at belåne disse "trykte" (digitale) penge vha. brøkreserver, eks.vis banken har et krav om at holde 2% i likvider af deres udlån, det betyder at 1.000.000 kan udlånes som 50.000.000 med dertilhørende rente. Nu kommer den store overraskelse så.... nemlig at banken har fremtryllet 49.000.000 ud af det blå som der ikke skal betales skat ud af. Det er kun renteindtægten banken skal svare skat af til Danmark.

Jeg har en fornemmelse af Skattevæsenet i de respektive lande ikke helt er klar over hvad de har med at gøre og famler lidt i blinde. Fordi SKAT nu skal til at beskatte en mere korrekt valutaskabelse, men afholde sig fra at beskatte bankernes pengetrykkeri.

12. marts 2018 kl. 09:08
Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Hej Kenn, spændende idé... kan du ikke uddybe den lidt. Jeg forstår ikke helt snarlig og lovgivningens skyld! Er det ikke SKAT der ligesom udstikker en lovgivning eller har jeg misforstået konceptet her :)

10. marts 2018 kl. 19:06
Kriminelle søger tilflugt i anonyme kryptovalutaer

Flemming, du afsporer debatten og forudsætter at kryptovaluta er ulovligt. Forhold dig til fakta: krypto er ikke ulovligt, hvorimod nogle euforiserende stoffer ER ulovlige.

Problemet med disse debattråde er altid at ingen gider svare når de bliver spurgt og det bliver hurtigt Nationen om igen. Drønærligeligt for Version2 og endnu værre for at højne vidensniveauet for alle, inkl. undertegnede.

10. marts 2018 kl. 19:04
Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Jeg kan ikke åbne min Bitcoin-wallet med 300 BTC, mit password virker ikke længere.

Jeg behøver vidst ikke opstille flere problemer som reflekterer den uigennemtænkte afgørelse som Skatterådet er kommet med.

10. marts 2018 kl. 09:30
Er folk naive i forhold til, hvad machine learning betyder for deres job?

Hej Carsten Det handler vel om hvordan du definerer arbejde :) at arbejde for andre for at opfylde deres livsdrøm er jo tåbeligt når der kan findes algoer og machine learning som kan afløse dig, ik sandt?

Hvis det derimod betyder at du arbejder for at opfylde din egen livsdrøm og realisering af dit enestående og unikke liv på jorden, så har du helt ret!

10. marts 2018 kl. 09:23
Kriminelle søger tilflugt i anonyme kryptovalutaer

Hej Allan

Ved du hvor mange mennesker der er involveret i kryptovaluta? Hvor mange arbejdspladser det skaber? Og evt. nævne et par af de store spillere?

10. marts 2018 kl. 09:19
Ekspert: Lukning af markedspladser på det mørke net gør ingen forskel

Hvis det var helt risikofrit at drive sådan en, ville priserne nok være betydeligt lavere mm.

Så du tænker at et distribueret servernet kunne være vejen frem for at undgå høje priser?

25. juli 2017 kl. 00:46
Ny LAMP-baseret platform skal afløse udskældte Skoleintra

Kravssætningen i udbuddet gjorde at det i praksis var umuligt at byde med en standard-løsning, selv om det var det KOMBIT efterlyste.

Hej Hans, ok. Det lyder som om du ved lidt mere end hvad der lige står skrevet i artiklen og derved kan du naturligvis også bedre komme med et rough estimate på timeforbruget.

  • Ved du hvor man kan finde kravspecifikationen?

Er der nogen der ved noget om hvorfor den slags kommer i udbud? Er det ikke valgfrit for skolen at vælge det bedste system?

22. juni 2017 kl. 10:04
Ny LAMP-baseret platform skal afløse udskældte Skoleintra

En kommentar om at det er en god idé at købe noget færdigt og i artiklen står der 20-25 mand i 1,5 år. Det er det rene vanvidsprojekt igen. Igennem mine snart 25 år har jeg aldrig hørt om et "tilpasningsprojekt" der varer omkring 50.000 timer.

Skoleintra handler om at lærere, elever og forældre kan kommunikere med hinanden. Den slags system burde kunne udvikles under 2000 timer og det er endda et absolut topklasse system så.

Hvem betaler for det her?

21. juni 2017 kl. 20:06
Borgere til grin af offentlig digitalisering: Data tastet ind i felter ender i samme bunke

Du har vidst ikke arbejdet med PDFer.

6. april 2017 kl. 13:31
It-fagfolk: Flere bør lære Javascript

Lever manden i en anden verden?

Når browserstandarden nærmer sig ECMASCRIPT 2015 så er der ingen der gider javascript længere.

Og hvad er det for noget vrøvl flere poster om javascript frameworks? Der er vel ingen ved deres fulde fem der sidder med frameworks længere efter man har transpilere.

18. januar 2016 kl. 21:06
It-fagfolk: Flere bør lære Javascript

Med AngularJS og TypeScript så begynder det at ligne noget, og man kan faktisk lave store veldesignede web-applikationer...

Du mener at Typescript er kommet, tvivler på at nogen bruger Angular2 når Angular-killeren kommer ud :)

Aurelia, personligt kunne jeg aldrig finde på at sidde med Angular, det er noget bras, men derimod Aurelia... det styrer.

18. januar 2016 kl. 21:04
Forældre fandt banale sikkerhedshuller i udbredt it-system til børnehaver

Du undgik at blive mistænkt. En evt anklage kommer først senere (hvis de mener at der er hold i mistanken). En evt dom kræver altså også lige en dommer....

Sikke noget vrøvl Henrik, jeg blev sigtet fordi jeg var mistænkt i forholdet. Politiet afhører derfor en og fremlægger informationen for anklagemyndigheden, og det er her der rejses tiltale oftest omtalt anklage. At jeg ikke blev dømt var netop fordi at anklagemyndigheden kunne se omstændighederne.

Det kan de ikke i dit tilfælde, du har forbrudt dig imod virksomhedens IT-system, derfor bliver du sigtet og anklaget og stillet for en dommer. Der er ingen formildende omstændigheder der kan forklare din adfærd, du har 100% bevidst forsøgt at blotlægge svagheder i systemet og endda afluret, iflg. Infoba ikke personfølsomme oplysninger, men det er stadig ligegyldigt. Du har hacket deres system uden ret til det.

Og jo jeg har læst anklageskriftet, hvorfor skriver du dog overhovedet det? Deraf fremgår at du har ødelagt eller beskadiget data ved at køre et script som gav dig adgang til Infobas servere. Det er en meget alvorlig sigtelse den der som jeg på ingen måde ville tage så let på som du giver udtryk for.

15. december 2015 kl. 20:12
Forældre fandt banale sikkerhedshuller i udbredt it-system til børnehaver

I 2002 havde jeg en lignende sag, dog ikke med cpr-numre, men derimod med sql-injections. Igennem et dengang populært ASP-forum blev interesserede aspirantudviklere opfordret til at teste websitet for fejl. Jeg forsøgte mig naturligvis med sql-injection igennem login-prompten, dengang var det ASP 3.0 :) Og naturligvis havde indehaveren ikke sikret sig for den slags, hvilket endte med et bruger-tabellen blev droppet. Det var nu ikke så alvorligt i første omgang, manden havde en backup og sitet var på ingen måde taget i brug. Men pludselig 1 mdrs tid senere fik jeg et brev fra Rigspolitiets IT-afdeling med en sigtelse for hacking.

Overrasket kontaktede jeg Rigspolitiet og tog straks afsted til afhøring, det var kun lige med nød og næppe at jeg undgik en dom. Og kun fordi at indehaveren af websitet havde spurgt efter en test.

Hvis ikke der var opfordret til test af websitet var jeg blevet dømt for hacking. Så altså... den dag i dag er det stadig ulovligt at ændre querystrings og forsøge at tvinge systemet til at opføre sig anderledes end tiltænkt.

Infoba eller ej, du har hacket deres side, endda i en ganske voldsom grad med scripting og tilhørende sql-injection og det skal du dømmes for. At Infoba sløser med deres data er en anden snak og det tager Datatilsynet sig af.

15. december 2015 kl. 17:51