John Vedsegaard

Europol i aktion: 150.000 personer bestilte fire millioner cyberangreb

Hvis den slags tiltag skal være effektive, skal der flere lande med. Herunder især Rusland, Ukraine og Kina.

Jeg vil endda sige at slle lande der ikke vil hjælpe med det her, ikke er voksne nok til at have internet, så ledningerne må klippes også selv om det er mange.

28. januar 2019 kl. 16:24
Windows 10 vil snart kræve mere plads på disken

Man kan jo sige at 7GB er ingenting, sammenlignet med at kun få brugere har under 250GB, de flerste meget mere.

15. januar 2019 kl. 09:30
Forsvarsministeren besvarer byge af spørgsmål om Huawei og sikkerhed - sådan da

1; Vil det ikke være ret nemt at downloade alt, uden at være tilkoblet netværket rent fysisk?

2; Findes der konkrete eksempler på misbrug rent faktisk har fundet sted, ud over dem Snowden oplyste om og det er snart længe siden.

10. januar 2019 kl. 23:49
Ny 'bliv glemt af Google'-lov bliver brugt mod alverdens avisartikler

Lovgivningen er klodset lavet, også i dette tilfælde.

Hvis alle data automatisk blev forældede efter en bestemt periode og kun kunne fornys hvis ophavsmanden gør dette manuelt, vil mange ting være ændrede, ligesom google og andre får mindre arbejde med at fjerne alle de links.

Så kan man høre argumenter som "man kan ikke fjerne det fordi det indgår i sammenhænge", men det kan man da godt, hvis jeg svarer på dette og det jeg svarer på bliver fjernet, skal mit svar selvfølgelig også fjernes, da det er ikke længere er relevant. Muligvis vil dette kræve en del opgradering af de forskellige CMS systemer, men en sådan lov kommer heller ikke på 2 dage, hvis arbejdsgangene er som de plejer at være og det er de jo nok.

5. juli 2014 kl. 19:10
Robinsonlisten nærmest ikke beskyttet: Samme lette password for alle – i fem år

Dine tal passer ikke så godt. Der er jo tale om 900.000 husstande, hvilket forøger mængden der står på Robinsonlisten betragteligt, når vi taler om reklamer direkte i postkassen. Det er nok lidt anderledes med telefoner, bortset fra at de fleste babyer jeg kender til, ikke har telefon.

Men ok, den er svær at regne på.

5. juli 2014 kl. 10:07
Vestager: »Personnummeret er en fortrolig oplysning, men vi skal hverken betragte det som et password eller en pinkode«

Vi må simpelthen have et andet system. Det skal så laves mere sikkert og der skal være restriktioner på hvem der må kræve den slags oplysninger, for eksempel kan jeg ikke se en eneste grund til at rejsekortet skal have mit personnummer.

Det offentlige skal have forbud mod at sætte personnummer på sager, der sendes til borgerne, da det er overflødigt de fleste kender jo godt deres eget personnummer o.s.v.

Ud over det, alle virksomheder skal have forbud mod at opbevare kreditkortoplysninger også selv om det "kun" er delvis. Vi må vænne os til at skrive det hele hver gang, eller på usikker vis have det liggende som cut+paste.

20. juni 2014 kl. 18:40
Aktivist anholdt efter at have offentliggjort cpr-numre

At den omtalte, L*** et eller andet, går ind for fri hash. Derfor benævnelsen Planterøvere. Da han jo selv er tidligere strømer og dermed en tidligere penisbelurer, er sikkert en talemåde indenfor politiet som dækker over kropsvisitation. Han har skrevet utallige indlæg ovre på 180grader.dk om sin indstilling til fri hash.

20. juni 2014 kl. 18:33
Efter fiasko: Yousee kæmper med relancering af åbne hotspots

De bruger løs af strøm jeg betaler, uden så meget som at spørge om lov, det kalder jeg tyveri.

Uhyrligt man skal tage sine egne forbehold, i mit tilfælde er routeren nu placeret i et Faraday bur.

13. juni 2014 kl. 00:39
Dansk Folkeparti vil gøre e-boks til et frivilligt valg

Mange ting kan slet ikke tilmeldes digital post. For eksempel beskeder angående funktioner som valgtilforordnet, det kommer med snailmail. Beskeder fra jobnet.dk, kommer både på jobnet, som almindelig mail og som snailmail. Så til en begyndelse burde de offentlige myndigheder se lidt på hvor meget der kan ændres, så livet bliver lidt nemmere for borgerne og man kan oven i købet spare penge på det.

Ud over det, der er alt for mange steder man skal logge sig ind, et sted er E-boks.dk, et andet borger.dk alle steder er det umuligt at bruge, hvis man ikke tillader spyware på sin computer, i form af cookies.

6. juni 2014 kl. 15:26
Ingen vil levere hurtigt internet i Nordjylland

Netværksforbindelser, skal være en del af standardudstyr fra kommunerne

Det er jeg helt enig i, men det skal være et landsdækkende selskab som står for systemet, så der bliver plads i yderområderne uden prisen mangedobles, altså så alle betaler samme pris.

Bliver de private lejere af systemet for grådige, må vi så finde måder at amputere deres snabler.

Det vi skal sikre os, er at et sådant selskab ikke lige pludselig sælges til udlandet.

23. maj 2014 kl. 09:02
USA begynder retssag mod kinesiske hackere

Det kan jo sagtens være offentligt ansatte Kinesere, der har brug arbejdstiden på at stjæle og sælge videre, Kina som stat behøver slet ikke være involveret.

Vi har jo før set statsansatte, i alle lande, bruge tiden på andet end de er ansat til.

Ikke fordi jeg ved det, men man skal ikke dømme noget før de er dømt. Vi kunne derimod tale om en international domstol skulle varetage denne type opgaver, ikke den ene parts.

21. maj 2014 kl. 11:02
Skal man lære andre at hacke?

Mellem de helt store aktører på markedet. Det skal være muligt at komme med oplysning om huller og få belønninger i en anseelig størrelse, uden at blive straffet for det.

Jeg ved godt at enkelte firmaer betaler for den slags oplysninger, men det er langt fra alle, altså skal de tvinges til et samarbejde på dette område og andre sikkerhedsområder.

Der er intet som penge, der kan få folk til at oplyse om den slags. Mon ikke du selv ville oplyse til et sådant system, hvis du fik 20.000 for det hver gang?

21. maj 2014 kl. 10:57
Kina forbyder brugen af Windows 8 i statens computere

Næste skridt kunne være at Kina laver deres eget OS

Det at lave et OS, er en meget stor opgave. Selv om det kun er et lille OS, som for eksempel det ikke grafiske DOS, vil det alligevel være en stor opgave.

Når man selv laver sådan noget, vil det hurtigt blive klart hvor stor en opgave det er. Det påbegyndte jeg en gang, et nyt OS der ikke bygger på noget som helst andet, end hardwaren, tager meget lang tid at lave, slet ikke realistisk for en person. Derfor lagde jeg det også på hylden efter 6-7 måneder. Så blev jeg så meget klogere. Man skal jo lave alt, fra kommandoprocessor, IO, interface og ikke mindst en helt ny compiler. Jeg opgav efter at have lavet kommandoprocessoren, et formateringsprogram og lidt IO.

Så skal Kina lave noget selv, tror jeg mere de vil gå efter videreudvikling af Linux, som er den mest indlysnende vej at gå. Måske kan de oven i købet få ryddet op i alle de dårligdomme Linux indeholder og gøre det brugervenligt.

21. maj 2014 kl. 10:49
Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Det her er en mand der fralægger sig ansvaret for hvad han har tilladt offentligheden at registrere om sig.

Sagen er vel at man skal kunne fortryde hvad der tidligere er lagt op, og det skal gælde overalt.

14. maj 2014 kl. 10:06
Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Det er godt der tages hul på dette.

For eksempel lader mange fora data blive for evigt, version2 kunne være et af dem, uden jeg dog ved hvordan data administreres her.

Når man nedlægger en profil, vil det ikke længere være muligt at svare på indlæg, derfor mener jeg sletning af en profil også skal betyde sletning af samtlige data profilen har lagt ind. I stort set samtlige fora, bliver profilen slettes, men indlæg bliver det ikke.

Som det er nu, kan visse virksomheder ikke engang kontaktes når de har ukorrekte oplysninger liggende, jeg kan nævne et firma som har tvivlsomme oplysninger liggende, de selv har samlet sammen, gladsaxe.net er eksempelet, man kan ikke kontakte dem alligevel har de oplysninger liggende om et malerfirma jeg havde for flere år siden, vel at mærke med telefonnummer og adresse, samt et billede af en hjemmeside jeg havde den gang. Jeg har stadig telefonnummeret, men ikke firmaet og ikke hjemmesiden. Avisen Information er et andet godt eksempel, der ved jeg de ikke sletter, selv om man beder om det.

14. maj 2014 kl. 10:05
USA advarede mod Huawei – og fyldte imens amerikansk udstyr med spionbagdøre

Jeg kunne jo godt forestille mig bagdøre indbyggede i processorernes microcode, er det tilfældet har vi dem alle sammen, samtidig med beskyttelse imod dem stort set er elimineret.

13. maj 2014 kl. 19:00
289 danske registre med personfølsomme data uden for myndighedernes kontrol

Registre som har kreditkortoplysninger, hører helt klart til i denne gruppe. Det vil så sige at næsten alle hjemmesider som tilbyder køb online, og gemmer oplysningerne til næste logon, er med i gruppen. Der bør helt klart være forbud imod at opbevare den slags oplysninger, også selv om man skal taste det hele ind igen hver gang. En sikkerhed i kun 4 cifre, overflødiggør alle de andre cifre på kortene, jeg syntes nu ikke det er en ret høj sikkerhed.

Personligt har jeg en konto, specielt til køb på internettet. Der skal overføres penge før hver enkelt køb og den må ikke overtrækkes med en eneste krone. Det er altså ikke samme konto til lønkonto/pbs.

9. maj 2014 kl. 11:08
Hackere stjæler oplysninger fra RKI

Det gør opmærksom på endnu et sted hvor man har arbejdet meget lidt med sikkerheden.

I den kommende lovgivning på området, skal der naturligvis stilles strenge krav til virksomheder, der besidder personlige oplysninger og kan man ikke beskytte dem på betryggende måde, skal der laves forbud mod at drive den slags virksomhed.

7. maj 2014 kl. 11:11