Henning Carsten Nielsen

EU vil ophæve geoblokering i hele unionen

Det var på tide at forbyde geoblokkering i Europa. Jeg bor ikke i DK pga job. Pga. blokkeringen er jeg udelukket for at kigge på bl.a. DR nyhederne live, med mindre man benytter sig af en VPN service (eller kabel TV med DR). Jeg ser frem til at de får det gennemført, men det tager sikkert mange år.

25. september 2015 kl. 11:09
Kunderne flygter fra TDC

Jeg bor og arbejder i Norge mens ægtefælle, familie og venner bor i Danmark. jeg havde TDC mobil, men det var et dyrt bekendtskab, også med "Rejseklar tale" med 6kr pr. opkald til og fra DK og gratis at modtage kald eller 75øre/min at ringe til DK. Jeg oplevede hver dag at forbindelsen blev afbrudt pga. dårlig dækning fra DK; det kostede så 6kr for hvert opkaldsforsøg - og det blev dyrt. Så skiftede jeg til Telia, som er eneste selskab i DK med fri zone i hele Norden i eget net. Dette gav en månedlig besparelse på 700-1000 kr på mobilregningen.

7. august 2014 kl. 22:28
Her er sommerens roamingpriser: Prisen på data halveres

Jeg bor og arbejder i Norge og har megen kontakt til familie og venner i DK. Mig bekendt findes kun eet selskab i Danmark, som tilbyder fri tale og sms i hele Norden (dvs. incl. Norge, som ikke er i EU), og det er Telia. de andre selskaber kan tilbyde "Rejseklar tale" med en 6kr afgift pr. Opkald modtaget som afsendt, derefter 0kr/min at modtage og ca75øre/min at ringe op. da jeg skiftede fra TDC til Telia, faldt min telefonregning med 7-800kr pr.måned! (til 299/md). Data i udlandet er udelukket pga. roaming priserne, så min telefon er blokeret for internet i udland. For 4år siden, da jeg lige var flyttet herop, var min danske telefonregning 3-4000kr pr.md. Men så fik jeg meget hurtigt installeret VOIP på min Smartphone (Skype/Viber), men det var på den norske telefon. Heroppe tilbyder flere selskaber nu fri zone i Norden. I starten kun erhvervsabonnementer, men nu også til private. Her halter de danske selskaber bagud (på nær Telia). jeg synes det er rigtig godt, at EU går ind og tvinger roamingpriserne ned. Nu mangler vi bare det sidste skridt, samme pris i hele EU for både data og tale.

18. juni 2014 kl. 10:53
EU-politiker: Nu bliver roaming afskaffet helt i EU

Der var en slåfejl. Der skulle stå: "Teleselskaberne ville selvfølgelig IKKE lave dette frivilligt, men så skal der tvang til via lovgivning." Hermed rettet.

21. februar 2014 kl. 15:58
EU-politiker: Nu bliver roaming afskaffet helt i EU

Denne nyhed er sød musik i manges ører. Håber det ikke er for godt til at være sandt. Teleselskaberne ville selvfølgelig lave dette frivilligt, men så skal der tvang til via lovgivning. Stort plus til EU, hvis dette bliver virkelighed.

21. februar 2014 kl. 15:54
Efter bøvl i årevis: Nu virker DR-streaming

Sidste år ville jeg se Melodi Grand Prix dagen efter det blev afholdt på DRs hjemmeside. Kvaliteten var elendig, så jeg gik over på NRK i stedet med HD opløsning på nettet set fra Danmark, vi måtte da selvfølgelig høre på en norsk kommentator, men det gik. Skal prøve at se BL.a. TV avisen på nettet og bedømmme kvaliteten (jeg bor i Norge).

19. februar 2014 kl. 14:25
Vilde roaming-priser koster teleselskaberne 300 millioner kunder

I Norge har jeg arbejdsgiverbetalt mobiltelefon med gratis tale og data i Norden via Telenor. Og jeg er udmærket klar over at Netcom også har et produkt magen til det Telia har i Danmark. Min løsning er derfor at bevare et dansk nummer som jeg kan modtage opkald på billigst muligt for mig og min familie/venner.

18. februar 2014 kl. 13:46
Vilde roaming-priser koster teleselskaberne 300 millioner kunder

Jeg bor og arbejder i Norge og har megen kontakt med familie og venner i Danmark. jeg havde indtil for nylig TDC med "Rejseklar Tale" hvor man betaler 6kr i okaldsafgift og 0kr/min for at modtage opkald fra DK til Norge. Dette blev hurtigt til 1000kr/måned. Så skiftede jeg til Telia med "Roam Like Home" i Norden, og vupti, regningen faldt til 300kr/måned! Det kan virkelig betale sig at holde øje med telemarkedet jævnligt. Det var så det danske nr, og det eneste selskab jeg kunne finde med den prispolitik i DK. I Norge har flere selskaber denne mulighed. Men ringe i EU er stadig for dyrt (men så er Voip via wi-fi et alternativ).

18. februar 2014 kl. 08:47
Ny lov sikrer hollændere netneutralitet

Sådan skal det gøres, kæmpe plus til Holland! Nu mangler vi bare, at resten af Europa følger efter med tilsvarende lovgivning.

10. maj 2012 kl. 11:50
Sommerferie-surf sikret: Her er EU's nye, lave roamingpriser

Netop fordi teleselskaberne stædigt har holdt fast i deres skyhøje roamingafgifter og dyr udlandstelefoni, har netop VoIP telefoni vundet markedsandele (fx. Skype og Viber). Selv snakker jeg meget over landegrænser (mest DK-Norge), og uden Skype var dette vanvittigt dyrt. Løsningen blev indkøb af en Skype-kompatibel mobiltelefon med lokal internetabonnement, oprette et Skype abonnement for små penge og derefter ringe til fastnettelefoner i hele verden "gratis". Og vupti - telefonregningen faldt fra 3-4000kr pr md til få hundrede kr. Men denne løsning kræver som nævnt mobilt bredbånd hos en lokal udbyder eller WiFi (men absolut ikke data-roaming).

29. marts 2012 kl. 00:54
Dansk firma droppede Google Apps og skiftede til Office 365: "Pissetræt af Googles arrogance"

Citat: "Det kan da aldrig være Googles skyld at i er anal-fabeter" Dette var dog en arrogant og useriøs kommentar.

Også tommel nedadvendt herfra.

29. marts 2012 kl. 00:18
Ekspert: 3's blokeringsoprustning kan starte våbenkapløb

Hvor er jeg dog glad for, at jeg ikke er kunde hos 3. Og hvis jeg var kunde, ville jeg omgående skifte udbyder. Med dette tiltag bliver jeg aldrig kunde hos 3. Jeg vil aldrig benytte ydbydere, som er tilhængere af internet-censur, og det er nu bekræftet for 3's vedkommende. Men jeg er ikke den eneste som tænker sådan. Det vil koste dem kunder.

5. marts 2012 kl. 12:47
Nyt hacker-trick snød NemID: Sådan gjorde de

Jeg bor i Norge, og her har man et tilsvarende system med en gratis kodebrikke i stedet for det danske papkort. Inde i netbanken skal man bruge en ny kode, for hver enkelt transaktion, og ikke som i DK kun ved login. Derfor er det norske system mere sikkert end det danske.

13. februar 2012 kl. 16:04
Sådan vil staten DNS-blokere ulovlige spilhjemmesider

Lande med internetcensur og som ikke har frit Internet: Nordkorea, Iran, Burma, Danmark... Sålænge man kan omgå DNS-blokeringen, kan man nok leve med det, men DK har ikke frihed på Internettet. Jeg forlod Danmark for snart to år siden; så jeg er ikke udsat for internetcensur. Og selvfølgelig skal man omgå DNS-spærringen i DK (det må være en folkesport).

24. januar 2012 kl. 02:24