Sofus Albertsen

Forbrugerrådet Tænk: Utåleligt at man ikke frit kan vælge styresystem til pc

Inden i kommer for godt igang i to, så vil jeg sige at grunden til jeg ikke kan linke, er at spørgsmål til sider ikke har selvstændige URLer i facebook. Hvis i vil have hele historien skal i gå ind på ASUS FB side og scrolle ned til datoen: 12. februar kl. 11:23 Der finder i så hele korrespondancen. Jeg vurdere at det er et brud på konkurrencereglerne, men jeg vurdere også at der ikke er en sheit at gøre ved det, så det "bare" er en lavtstående medarbejder på ASUS der har skrevet en vag formulering.

6. marts 2014 kl. 17:59
Forbrugerrådet Tænk: Utåleligt at man ikke frit kan vælge styresystem til pc

Ja, jeg har allerede købt den. Og dette er faktisk ikke fordi jeg IKKE vil have Win8 på den, da studiet nogle gange kræver MS produkter som vissual studio. Men tråden på facebook (som jeg desværre ikke kan linke til) konkludere bare at de på et monopollignende område godt må lave aftaler der låser support til et operativsystem. Hvis de havde skrevet "du er den eneste i danmark der gider installere et andet OS, så vi vil ikke hjælpe dig" ville jeg acceptere fuldt ud.

5. marts 2014 kl. 13:06
Forbrugerrådet Tænk: Utåleligt at man ikke frit kan vælge styresystem til pc

Blev forbavset over hvor ærlige Asus var da jeg i sidste uge skrev til dem om efterspurgte hjælp omkring linux på en af deres bærbare. De skrev direkte at de ikke ville hjælpe på grund af aftale med MS. Jeg undres over dette overhovedet er lovligt. Citat: "Hej Sofus Albertsen. Beklager det har taget så længe, men dette skulle hele vejen forbi vores hovedkvarter og tilbage igen og ikke en gang det kan give dig et svar som du kan bruge til noget. Vi kan nemlig ikke af principielle årsager yde support på denne problemstilling da vi samarbejder med Microsoft. Men det burde dog kunne lade sig gøre og kan det evt. være at man kan finde noget ved a google "ASUS dual booth" og håbe det vil give lidt tips, selvom det ikke vil være specifik til Zenbook

Med venlig hilsen ASUS"

5. marts 2014 kl. 12:28
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Problemet med forkortelser er jo generelt. Læger/Arkitekter/Elektrikere har også et sprog som gør fagsnakken fuldstændig forståelig uden en kæmpe ordbog. Og hvis hun så endelig har ret, er det nok også fordi IT kommer oven på alle andre fagområder, og derfor får forkortelser fra multiple faggrupper... Og ja, vi har ikke den nyeste gucci taske, men måske var det fordi vi ikke gad ride med på jeres mode-infestation, og godt kan have det samme tøj på 2 år i træk.

2. august 2013 kl. 16:53
Anmelder: Chromebook til 1.400 kroner er en 80 procents Macbook Air-oplevelse

Er det bare mig, eller står der hverken her, eller i originaltitlen hvornår denne lille fætter bliver sendt på markedet?

23. oktober 2012 kl. 07:55
Korte it-uddannelser fejler

Jeg har kun personlige erfaringer at drage af, samt samtaler med studerende fra de københavnske erhvervsakademier. Jeg er selv nyudlært Proff. bachelor i Software udvikling. I min optik er kvaliteten af den samme uddannelse, og uddannelser af samme længde meget svingende de forskellige erhvervsakademier imellem. Nogle steder vil jeg sige at den måde det ser ud som om det køres på tangerer pengemaskine frem for uddannelsesinstitutioner, hvor antallet af elever der går på uddannelsen vejer meget tungere end kvaliteten der kommer ud i sidste ende. Men der undrer mig desværre ikke det store, da man får hvad man bliver målt på, og da det er kvantitet der giver penge, er det kvantitet man får igennem. I øvrigt kan jeg sige for min egen årgang af ca 80% af de udlærte enten havde job eller kandidat uddannelse den dag vi forlod akademiet. -Sofus

15. oktober 2012 kl. 20:06
Ringkøbing-Skjern sparer 350.000 ved at skifte til OpenOffice

Jeg håber så inderligt at de vil give lidt igen til de åbne kontorpakker. Hvad end det er i form af penge, eller lærernes bidrag til stave- og grammatikkontrol er underordnet. Men med den relativt store fremgang som OO kontorpakker har fået, må man virkelig håbe at der kommer lidt den anden vej, også selvom at økonomien er lidt trængt.

1. november 2010 kl. 22:31
Open Office - på vej

Super, lad mig høre videre om hvad du har fundet ud af når han giver lyd fra sig!

7. oktober 2009 kl. 10:11
Open Office - på vej

Jeg argumentere slet ikke imod et skift, og jeg syns jeres forslag er super relevante! Hvis hele DK's folkeskoler fra og med en bestemt dato som standard skulle bruge OO, og kun i specielle tilfælde bruge MSO, så ville man kunne kanalisere bare 5% af besparelserne over på udvikling af OO i stedet for. Og så begynder vi at snakke! For det hele er lidt ligesom hønen og ægget. Folk vil kun skifte hvis den anden platform kan alt det samme gratis, men for at den skal kunne det, skal den have nogle der bruger den, og de kommer først når..... Det kunne være dejligt med nogle der aller øverst tog fat i det her og gjorte noget ved det. Var der nogle der sagde Berthel?

7. oktober 2009 kl. 08:59
Open Office - på vej

Indspark til både Kim, og Lars: Jeg er 100% enig med jeres argumentation der hedder: Hvorfor købe dyr software, når man kan få noget tilsvarende gratis? Det eneste problem man skal huske at sætte stor fokus på er at der i hvert fald i specialundervisnings-øjemed er rigtig mange oplæsningsprogrammer og hjælpe programmer som er direkte intigreret med MSO, og ikke OO. Derfor er det død og pine vigtigt at de folk der skifter fra den ene til den anden udbyder af sowftware også itænker økonomi i at gøre OO ligeså godt til folk med læse/stave vanskeligheder. Hvis de ting bliver gjort får vi for alvor et alternativ til betalingssoftware, hvilket ALTID er en god ting! Og så lige en sidste ting:

"Det er jo det alle vil have..bla...bla..bla.. stavekontrol....grammatik....mikroværkstedet (Microsoft guld partner)....bla...bla..

Prøv dog lige at se på sagen lidt ovenfra, den samlede besparelse er enorm !!!"

Hvad hjælper det at skifte fra et til noget andet for at spare X antal kroner, når det nye produkt ikke kan det som netop er vigtigt for folkeskolen?

7. oktober 2009 kl. 08:35
Microsoft: Kommunes Openoffice-gevinst er tvivlsom

Lige netop integreringen med SkolePro og Mikroværkstedet er meget spændende. For hvis integreringen med for eksempel CD-Ord og Staver.dk bliver lige så god som MSOffice, så er det et virkelig godt alternativ, også til de elever der har læse/stave vanskeligheder. Er der nogen der har erfaringer med openOffice, og disse programpakker. Og kunne version2 spørge Lungby-Tårbæk om de har tænkt sig at smide penge/udvikling efter at gøre openOffice brugbar med de ovennævnte programmer?

5. oktober 2009 kl. 09:57