Christian Hvid

Fejl hos Nationalbanken lukker kundeadgang til netbanker

Systemet virker sådan at hvis en bank modtager 100 kr. og afsender 110 kr. så skal banken kun indbetale de ekstra 10 kr. til clearingssystemet, der så betaler de 100 kr. direkte mellem slutafsender og slutmodtager. Altså en måde at minimere kravene til bankernes indestående i nationalbanken.

Systemet er beskrevet her:

http://www.nationalbanken.dk/da/bankogbetalinger/detailbetalinger/Sider/Afvikling-af-detailbetalinger.aspx

Når en bank er i likviditetsproblemer, så sker det at de ikke betaler nok til clearingssystemet som derfor stopper. Det er selvfølgeligt forfærdeligt pinligt, hvorfor det sædvanligvis kaldes "IT-problemer".

Normalt kan banken rejse de manglende penge, men en sjælden gang sker det at et bank må overtages af anden eller helt lukke. Det sker næsten altid i weekenden.

31. august 2018 kl. 13:10
Jacob Appelbaum vidner i hackersag: »Sådan kunne Wargs computer være fjernstyret«

Det siger altså lidt om forsvaret at de hiver en karakter som ham her ind som ekspertvidne:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Appelbaum

Journalist uden uddannelse? Vel nærmere "internetanarkist" som Warg - åbenbart sådan lidt på flugt fra USA/NSA, der kommer og besøger ham om natten med night goggles på (ja, det står der altså på wikipedia).

Vil forsvaret have troværdighed, så tag dog en ind fra et universitet eller en større virksomhed, der beskæftiger sig med området. De store revisionsvirksomheder har såvidt jeg ved folk, der laver sikkerhedsaudits. Men måske er det, der er problemet. At der ikke er nogen fra universitetet eller en af revisionsvirksomhederne, der vil fortælle den historie, forsvaret forsøger at fortælle.

16. september 2014 kl. 12:03
CSC-anklaget dansker: Derfor løb jeg fra politiet

Hvad jeg synes version2's læsere glemmer er at hvad de læser er (1) formidlet af en journalist, der formidler hvad en anklager (2) formidler af teknisk bevismateriale til en ikke-teknisk kyndig domstol.

Så er der det politiske aspekt i sagen med den selvpromoverende Warg, piratparti, redox og hvad ved jeg. Det giver selvfølgelig en masse netstøj, også ind på disse sider. Men det ændrer ikke på at de anklagede og deres sympatisører har meget ekstreme holdninger, der kun er delt af ganske få.

Såvidt jeg kan gennemskue har dansk politi udvist dyb teknisk kompetence i denne sag. CSC har sikkert kunne haft bedre sikkerhed, men man skal huske på at datasikkerhed dels kommer fra uvedkommende bliver forment adgang, og dels kommer fra truslen om straf overfor dem, der alligevel betvinger sig adgang.

11. september 2014 kl. 08:38
Borgmesters kæmpe tele-regning kan skyldes dårlig tyrkisk mobilforbindelse

Jeg troede grunden til Anker Boyes store telefonregning var at han gentagne gange havde ignoreret alle advarsler og bedt om at få forhøjet sit forbrugsloft.

Iøvrigt så er det min egen erfaring at hvis jeg bruger min iPhone og laver internetdeling med min laptop, hører lidt podcast, ser nogle videoer på Danmarks radio osv. og iøvrigt bruger min telefon og laptop normalt, så kan jeg sagtens bruge +3 GB pr. uge.

Der er en 10 GB pr. måned grænse på mit dataabonnement og den grænse kan jeg fint ramme, hvis jeg ikke passer lidt på.

Mit gæt er at den tyrkiske internetforbindelse har fungeret fint hvorfor den er blevet flittigt brugt.

Den egentlige historie her er at vi har en politikerstand, der er vant til at få alt betalt i helt grotesk grad. Lur mig om det der generer Anker her ikke er den store regning, men risikoen for at fremstå skidt i medierne. Hvorfor han så har iværksat en formentlig ret dyr kampagne for at spinne det her til et spørgsmål om teleselskabernes roamingtakster, og ikke hans egen sørgelige opførelse.

Normale mennesker bruger hotellets wifi eller måske køber et lokalt sim-kort når de er ude at rejse.

Det her svarer til at hoppe ind i en københavnsk taxi med en taxibon i hånden, og sige at man gerne vil en tur til Sydfrankrig.

23. maj 2014 kl. 07:09
Dankort-systemet fejlede i timevis efter opdatering

Hvis man laver en opdatering, der slukker hele Danmarks betalingsinfrastruktur, så kan man altså se det med det samme - hvis man gider at kigge efter.

4. juli 2013 kl. 11:01
Dankort-systemet fejlede i timevis efter opdatering

"Fejlen blev dog opdaget efter cirka fem timers nedbrud, oplyser pressevagt i Nets Ulrik Marschall."

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE2014001/dankort-systemet-er-oppe-over-hele-landet-igen/

4. juli 2013 kl. 10:57
Dankort-systemet fejlede i timevis efter opdatering

Jeg har aldrig helt forstået hvorfor dem, der ruller ny software på ikke lige kigger i loggen, og ser om der er normalt drift efter opdateringen er gennemført.

Men det er måske ikke oplagt, der klokken lort om natten, efter en dag med change boards, ITIL-processer og hvad ved jeg. Og man skal jo nok få at vide hvis det ikke gik godt (når kundeservice har modtaget ca. 100.000 telefonopkald og man kan læse det på eb.dk).

4. juli 2013 kl. 10:39
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Ja. Det står i det udmærkede dokument, der linkes til øverst i tråden. Det er også der kl. 7.00 kommer fra.

Danske bank er svjv. statens bank.

2. januar 2012 kl. 12:37
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Hvis det blot var manglende overførelse fra foliokonto til clearingskonto, så burde det vel være sket imellem kl. 7.00 og 8.40 jf. det dokument, der linkes til øverst i kommentarene. Men det kan selvfølgelig være at de sov længe ...

2. januar 2012 kl. 11:49
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Jeg har aldrig læst en beskrivelse af statens brug af den danske bank. Det med en seperat foliokonto er noget, jeg har hørt. Det giver imidlertid god nok mening. Jeg har altid forstået det som et særligt setup, hvor flytningen af penge fra den særlige foliokonto til danske banks foliokonto sker udenfor sumclearingen, således at statens konti for praktiske formål er konti i den danske bank. Måske er der andre, der ved mere?

2. januar 2012 kl. 11:43
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Ja. Netop. Som jeg har forstået så har staten sin egen foliokonto hvor statens indestående holdes natten over. De egentlige bankforretninger udføres af den danske bank.

2. januar 2012 kl. 11:04
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Kain Victor, tak for svaret, men det der lå i mine spørgsmål var: Hvorfor fejler en transaktion fra den danske bank til den danske bank? (SU til en kunde hos DDB) Det burde jo ikke have noget med nationalbanken at gøre?

2. januar 2012 kl. 09:38
Danskere vågnede op til tomme bankkonti på grund af regnefejl

Er her tale om at overførelser til danske banks kunder var blokeret? Eller omvendt - overførelser fra danske bank til andre?

Eksplicit nævnes SU: Sker de overførelser (som resten af statens bankforretninger) ikke fra danske bank? (Hvordan kan der så være et problem clearingen i nationalbanken?)

2. januar 2012 kl. 08:15
Dankort-firmaet PBS skifter navn til Nets - men nets.dk er desværre optaget

Navnet "Nets Teller" er meget tæt på en af de største internationale betalingsbrokere Neteller: https://www.neteller.com/

Og iøvrigt er det da lidt kikset at lave et .eu-domæne efter fusionen med et norsk firma, nu når Norge ikke er med i EU.

9. september 2010 kl. 22:03
Mobil rejseguide lukket ned af vanvittige datapriser

Jeg er nok den eneste her på siden, der synes at de 25 kr. TDC tager pr. mb egentligt ikke er særligt dyrt.

Af de 25 er 5 kr. moms - operatøren skal åbenbart have 0.80 euro ca. 6 kr. - så er der 14 kr. til TDC.

Men uanset om TDC havde valgt en meget aggressiv prisfastsættelse på f.eks. 10 kr. pr. mb, så ville det alligevel havde været for dyrt til de anvendelser vi snakker om her: Avancerede kort-funktioner, video osv.

Svenne var sikkert blevet ligeså forarget havde han nået sit forbrugsmaksimum på 450 kr. på 2 minutter i stedet for 30 sekunder.

Men som sagt - nye regler - et skridt på vejen - du kan nu tjekke din email på ferien :-D.

16. august 2010 kl. 22:41
Mobil rejseguide lukket ned af vanvittige datapriser

Problemet er at det er den lokale mobiloperatør i Spanien, du forbinder dig med, der tager de ublu takster. TDC sender blot regningen videre til dig.

Sålænge det er sådan at en mobiloperatør frit kan taksere en kunde, der ikke er hos selskabet og ikke har valgt selskabet, så vil vi se de voldsomme takster.

De nye advarsler og maksimaltakster er et skridt på vejen, men gælder kun indenfor EU.

14. august 2010 kl. 22:13
Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

Jeg ser ikke på tingene på den måde: Det er to måder at drive forretning på. Ikke et abstrakt spørgsmål om etik, moral og politik.

28. januar 2010 kl. 11:36
Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

Information, immatriel ejendom er ikke gratis og bliver det aldrig. Det er kun et spørgsmål om hvem og hvordan der betales, og hos hvem og hvordan omkostningerne lægger.

28. januar 2010 kl. 11:03
Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

Android / Googles forretning er dybest set at tjene penge på reklamer (i søgeresultat/som mægler igennem adsense). Derfor er de interesseret i en overflod af gratis indhold og billig åben hardware.

I Apples verden er der ingen reklamer, til gengæld er der betalt indhold skræddersyet til lukket hardware.

To helt forskellige måder at lave forretning på.

Derfor de forskellige prioriteringer - og derfor min bombastiske udtalelse.

28. januar 2010 kl. 09:06
Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

"Android skal nok komme... men det kræver altså, at Google får fingeren ud, og får lavet en betalingsløsning til Android market udenfor USA."

Android market bliver aldrig mere end en parentes.

Lad være med tro at det er en tilfældighed eller et spørgsmål om tid.

Det er det ikke.

Det er to fundamentalt forskellige måder at lave forretning på, Android prioriterer det ikke fordi det ikke er en af deres kerneforretning og derfor mangler de ting du nævner.

28. januar 2010 kl. 08:47