Mikkel Madsen

Dropbox sagde nej til Steve Jobs: Nu er firmaet 22 milliarder værd

Har SkyDrive en sykroniseringsmappe på Linux? Det har Dropbox.

20. oktober 2011 kl. 17:28
Ældre Sagen: NemID er svær ID

Ja, TeamViewer har været meget brugbart mange gange, hvor jeg, ligesom dig, har skulle hjælpe min mor via fjernsupport med at logge ind på sin netbank med NemID. Hun forstod slet ikke den dokumentation, der kom med nøglekortet, og jeg skulle også lige læse den igennem et par gange, inden jeg begav mig igang med at opsætte hendes login.

23. september 2010 kl. 11:20
Minister jubler: Nu har 80.000 danskere fået NemID

Min mor bestilte NemID på www.nemid.nu men de har sendt hende to forskellige NemID-numre. Nu kan hun ikke logge på sin netbank, da systemet siger at NemID ikke er aktiveret. Jeg har snakket frem og tilbage med Danske Banks support, som prøver at slå de to ID-numre sammen, men det er en større proces, så indtil det er gjort, skal hun betale 25 kroner for at kunne betale regninger fysisk i banken i stedet for gratis på netbanken. Lidt foruroligende at hun kan få tilsendt to forskellige numre samt to forskellige koder. Man må da gå ud fra, at de tjekker CPR-nummeret inden de sender dem ud for at verificere, om det allerede er bestilt...

Jeg selv bor i Irland, men var tilfældigvis i dk i sidste uge, hvor jeg fik udleveret en engangskode på kommunekontoret (det tog dog noget tid, da de ikke kendte til proceduren om udlevering af engangskoder til udlandsdanskere), men da jeg prøvede at aktivere mit NemID på deres føromtalte hjemmeside fastfrøs siden. Så prøvede jeg igen, og fik en besked at jeg havde forsøgt for mange gange (2?!) og jeg skal have udleveret en ny engangskode. Den kan jeg kun få ved personlig henvendelse i dk eller møde op på den danske ambassade her i Irland og få en udleveret mod betaling på 170 kroner. Nej tak!

Er bestemt ikke imponeret over det nye NemID :-(

27. juli 2010 kl. 14:28
Linux-servere er spam-bomber på grund af begynderfejl

"Men på ét punkt er Linux tilsyneladende en større synder."

Linux er da ikke synderen - det er vel brugerne, der ikke har sat sig ordentlig ind i at opsætte mailserverne?

11. maj 2010 kl. 10:11
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Min kærestes DELL laptop kørte Win Vista og var helt abnorm langsom. Jeg gik egentlig ud fra, at det var fordi der ikke var nok hukommelse i den. Var på vej til at købe ekstra RAM til den, da jeg så en artikel om at Ubuntu 9.10 lige var frigivet. Det gav jeg en chance, og installerede det på hendes DELL. Hold da kæft hvor det ændrede hastigheden og brugervenligheden. Slut med pop-ups, antivirusprogrammer og forstyrrende systemopdaterings-beskeder.

Hun var ovenud lykkelig over nærmest at have fået en ny computer, og jeg var fascineret over Linux Ubuntu. Skal siges, at jeg var helt grøn hvad angår Linux. Hendes tidligere så sløve PC var nu hurtigere end min MacBook unibody. Det resulterede i, at jeg købte en lille netbook og smed Linux Mint på den. Mint er en Linux-udgave bygget på Ubuntu.

Førhen når folk klagede over, at der var problemer med deres PC med Windows installeret, plejede jeg at sige "køb en Mac", nu er jeg gået over til at sige "installer Linux".

Jeg kan ikke forestille mig, at Windows får en chance hos mig igen. Hvis folk spørger, fortæller jeg gerne om mine positive oplevelser med Linux, men jeg gider ikke diskutere styresystemer med inkarnerede Windows-brugere. Det er simpelthen umuligt. På mit arbejde er jeg desværre tvunget til at bruge Windows, men jeg kan ikke vente med at komme hjem og fyre op for Linux-computeren :-)

1. april 2010 kl. 10:38
Kabelpriser

Anskaffer jeg altid hos www.batterier.dk - altid god service.

15. oktober 2009 kl. 13:46
Rentokil flytter 35.000 brugere til Gmail - uden søvnløse nætter

...artikel. "Et amerikansk universitet.." - kom med en kildeangivelse, Version2! Dette minder bare om unødvendig Google-bashing.

13. oktober 2009 kl. 11:11
HTC Hero + Intet abb = Begrænsninger?

Jeg har en Samsung Galaxy. Indtil videre har jeg ikke savnet de apps, der koster penge. Der er rigeligt af nyttige gratis apps i Android Market.

Et DK tele/data-abbonnement giver dig ikke adgang til de betalende apps i Android Market.

20. august 2009 kl. 12:50
Fra iPhone til Hero uden livrem

Ah ok... Hvis HTC har installeret deres egne applikationer og folk er tilfredse med dem, er det jo fint nok. Mit incitament for at købe Galayxen var, at jeg kun bruger Googles applikationer. Dvs. Gmail, Calendar, Maps osv. Derfor er Android det perfekte til mig, og indtil videre har jeg ikke oplevet problemer med mails eller kalender syncing.

14. august 2009 kl. 11:57
Fra iPhone til Hero uden livrem

Jeg har en Samsung Galaxy og kan ikke genkende nogen af de problemer, I beskriver. Det er måske ikke selve Android, der er problemet men derimod hardwaren (HTC-telefonen)...

14. august 2009 kl. 11:29