mikkel meinike-nielsen

Kan jeg slet ikke installere Linux? #UEFI

smart :-)

9. december 2012 kl. 14:38
Kan jeg slet ikke installere Linux? #UEFI

Jeg har (som sædvanlig) ikke noget egentligt relevant at sige til spørgsmålet andet end jeg slet ikke anede det her problem fandtes. Jeg har brugt det seneste år på at lege med android tablet og slet ikke overvejet at købe nogen ny laptop. Men det er da et orn'li nederen problem. Vil det sige at men ikke engang kan fyrer en live cd/usb-pin f. eks puppy linux i og boot et andet system der fra? Eller er det først selve installationen og oprettelsen af dual boot som ikke virker? Hvis man kan boote en usb-pin så ville jeg personligt nok kunne klare det meste af hvad jeg ville med en god ram-linux som gemmer opsætningen i en image-fil. Hilsen Mikkel

9. december 2012 kl. 13:51
Hånden på hjertet: Vil du betale for Open Source?

Jeg synes det er overdrevet lækkert at f. eks gimp er helt gratis. Det er så blæret at man kan få sådan et godt billedbehandlingsprogram til alle platforme helt kvit og frit. Men efter jeg er blevet android bruger har jeg være glad for at betale små beløb for en app jeg er glad for nogen af dem er åben source og det har jeg det fint med særlig når beløbene er engangsbeløb og priserne er så rimelige. En abonoments ordning ville jeg nok ikke bryde mig om. Så ville jeg føle at det ikke rigtigt var "mit" program. Mikkel

9. juli 2012 kl. 23:54
Rosetta Code: Vi koder i alle sprog

Rigtig sjovt bare at sidde og lade øjnene løbe over de forskellige bud. Jeg syne særlig sjovt at se php i forhold til perl da php jo skulle være en en slags simplificeret perl, men så ens synes jeg nu helder ikke de fremstår og sjovt at se sprog som man har hørt om men aldrig været i nærheden af

Mikkel

7. juli 2012 kl. 23:54
Open Source på arbejde: Mød Jacob Nordfalk, Android-udvikler og lærer

Meget sympatisk mand og meget sympatisk projekt du har gang i Peter.

/Mikkel

12. april 2012 kl. 23:07
Hvad skal jeg vælge til video-redigering på en Linux maskine?

sammensæt video bidderne ved at convertere dem til mpg og bruge cat. konverteringen til mpg kunne se sådan ud. ffmpeg -sameq -i film.avi film.mpg

loop et jpg billed til video ffmpeg -loop_input -f image2 -i input.bmp -r 25 -t 10 -y test.mpg

sæt lyd på et videoklip ffmpeg -sameq -i film.avi -i musik.mp3 new_out.avi

kh Mikkel

15. januar 2012 kl. 16:04
Virker din netbank?

Jeg har poppy linux+firefox og her var det også en JavaScript fejl som stoppede mig da jeg rodded med det for et halvt års tid siden. Men hvad er det med det der (sun) oracel-jave skal man så bare installere det? eller er det en browser plug-in eller hyr?. Kan man i værste fald bruge IE via wine til at overkomme problemerne?

Mvh Mikkel

25. august 2010 kl. 22:38
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Jeg synes egentligt det er et svært spørgsmål. Ud fra min min erfaring har den største Linux insitament for en normal pc bruger i nyere tid været Windows Vista's elendighed. Det er pga Windows Vista's åbenbare irritations momenter at min kone som ellers heletiden har afvist Linux nu er blevet Linux bruger.

Som mange årig Linux bruger er det stadig driverne som for mig er det største problem i hverdagen. Jeg køber et nyt 3g modem, en printer en ny slags usb-key, et kamera.. etc. Hver gang skal der kæmpes lidt for det.

For mig selv for de her 10 - 11 år siden var det noget af det mest inspirerende at forstå historeien som den blev beskrevet i "Hurtigt i gang med Red Hat Linux 6.0", 1999 "KENNETH BERNHOLM". Altså historien om Linux opståen helt til bage fra Unix's opståe (1996). Det at kunne se samenhængen imellem det historiske forløb og hvorfor tingene var som de var i praksis i systemerne og hele det filosofiske og kreative miljø omkring open source og GNU som igen spejlede sig lige ind i filstrukturens opbygning med alle fælles bibliotekerne; "lagre af opsparet kollektivt "viden" som andre "processer" kunne trække på.

31. marts 2010 kl. 23:06
Første installation af ChromeOS - gmail på 6+10 sekunder

Undre mig over at der skal et 6 gb img til et system uden applicationer, men det er måske del af udviklings processen. Google crome -altså browseren er jo en lille fyr så man skulle tro at at google ville gå efter at lave noget småt og effektivt. Når ja bare en tanke..

Mikkel

29. november 2009 kl. 22:59
Valg af Linux distro til Eee 901

Jeg er ret vild med puppylinux, lynhurtigt og masser af den slags programmer som jeg kan lide, små og hurtige. Og samtidig med at det er moderne er der lidt af den her gamle slackware følelser over det som jeg godt kan lide. (Man kan f. eks. dumpe ned på en ægte komando promte med ctrl+alt+backspace) Det er let at kompilere når man har installeret compiler modulet som er ca 100 mb. Det er en af de er distro'er som køre i ram og så gemmer til sidst på en fil et og andet sted. Det betyder jo så at man kan køre fra et SD kort uden at slette xandros. Det system skal man lige vende sig til, men ja det funger såre godt efter min mening, OK for et år siden da jeg fik min asus eee 900 pc. Prøver jeg to puppylinux varianter som var lavet specialt til eee. Sjovt nok fejldede de bægge. Hvad angik lyd. Men begge var fine med wlan. Så prøvede standart puppy 4.1. Og den virkede med lyd. Dog er lydstyrken noget lave selom jeg skruer helt op. Nu har jeg så en puppy variant specialt til musik pupitup hedder den. Den fylder 124 mb ca. Og både wlan og lyd fungere. (Men lyden stadig lidt lav). Nu vil jeg gerne have den til at funger med et af de her mobil bredbånd modems. Der forgår i øjeblikket en afprøvning og debat om/af det i et puppylinux forum. Hvordan har jeres ubunto/debian afledninger det med lydstyrken? og med mobilt bredbånd modem?

MVH Mikkel

13. august 2009 kl. 21:03