Jørgen Jensen

Ekstra sekund nedlægger it-systemer på stribe

Sorry Guys, Nu har skudsekunder ikke den store relevans og interesse for mig til daglig, med mindre - selvfølgelig - systemerne lægger sig ned. Så mit spørgsmål var mere en slags åben kommentar/spørgsmål.

Men jeg fik (desværre) bare bekræftet mine fordomme om hvordan den slags kommentarer ville blive besvaret.

Hvorfor? Du gider vel ikke høre en remse om dem der har klaret det uden problemer. Det er da mere interessant at høre om problemerne og lære af dem.

... vil jeg mene er nede på John Strand-niveau.

LOL. Nej, det er ikke så stor en historie efter hele Azure gik ned i 8 timer fordi der var 29 dage i februar i år

Jeg medgiver gerne at det var decideret pinligt at Microsoft ikke en gang havde taget højde for et fænomen der kommer ca hvert fjerde år, specielt med den lancering af Azure. Må bare også her konstatere at mit min kommentar bliver mødt af et hånligt, patetisk – nærmende sig ”John Strandsk” svar.

Takker.

3. juli 2012 kl. 15:02
Ekstra sekund nedlægger it-systemer på stribe

.... pudsigt man ikke har hørt om problemer med Microsoft produkter (incl. Windows)

3. juli 2012 kl. 11:03
Her er den største udfordring for Microsofts Surface tablet

I følge kilder, er Microsofts normale storkunder (HP, Acer, Asus, Dell...osv) blevet meget sent eller slet ikke orienteret om Surface. Så de er både taget på sengen eller taget ved enden (for at holde en sober tone). Det bliver spændende reaktionen på at man pludselig ændrer status fra at være kunde til at være konkurrent; specielt når der næste gang skal forhandles licensaftaler mellem software og hardwareproducenter.

20. juni 2012 kl. 22:36
Bankfilialer bruger 23 år gammel Wordperfect 5.1

Vs2 burde nok have valgt et lidt mere sigende billede til artiklen. Hvem husker ikke "Vis Koder" (ALT+F3) - forgængeren for HTML. ... og så viser man samtidig en tekstfil (.TXT) på billedet i stedet for den ægte vare .WPD - og alle de farvekombinationer for diverse tekstformater

Får næsten blanke øjne at læse at WP 5.1 bare ikke vil dø.

10. maj 2012 kl. 12:13
Nokia laller rundt...

... synd Nokia ikke havde ventet lidt, så man havde tallet 42 som opløsning.

1. marts 2012 kl. 09:10
Sådan flyttede Videnskab.dk alt til Google Apps

Først og fremmest slipper Videnskab for de ofte generende Windows Update (både på server og klient niveau). Derudover udfordres man nok også til at vælge strategi - i det mindste "browser-strategi"

http://www.version2.dk/artikel/19326-google-apps-kraever-nu-nye-browsere-farvel-til-en-femtedel-af-brugerne

Spændende at høre evalueringen efter et års tid.

11. juni 2011 kl. 11:22
Stjerneadvokater og Stein Bagger-dommer indtager hovedroller i Lenovo-sagen

Hvis afgørelsen falder til PHK's fordel, og danner præcedens, kan udfaldet få retslige og ikke mindst administrative udfordrende konsekvenser... eks: Bilradioer i nye biler, bageplader til bageovne, cykeldæk til cykler ... etc.

12. oktober 2010 kl. 10:11
Duk jer, Microsoft kommer (2)

Apropros MS og Internet, vil jeg da gerne minde om verdens nok mest forhadte, udskældte og "fingrepegede" enkeltstående applikation, i går fyldte 15 år:http://vista.blorge.com/2010/08/16/happy-15th-birthday-to-internet-explorer/

17. august 2010 kl. 16:13
Duk jer, Microsoft kommer (2)

@Jesper Spørgsmålet vedr. internettet uden Microsoft, var mest ment som et slags åbent spørgsmål; og kan hovedsagligt tilslutte mig dit svar mht. til mulige alternativer der blev sendt med posten når man tegnede abonnement hos en ISP. Jeg tror dog det var de færreste private brugere, der skyndte sig at udskifte deres IE4 med den medfølgende Navigator. Jeg er absolut heller ikke den første der stiller mig op i flokken der klapper i takt og synger "haleluja" når Microsoft bruger ordet "Revolutionerende nyhed", og har set programmerne "Browser Wars" med John Heilemann (der findes en del klip rundt omkring http://www.youtube.com/watch?v=BAthDJA9eaw) der belyser Microsofts kneb.

9. august 2010 kl. 11:58
Duk jer, Microsoft kommer (2)

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal bevise. Havde MS ikke missioneret "en PC på hvert skrivebord", havde man nok ikke haft begreber som Wikipedia, Wikileaks, facebook, twitter, youtube, dating.dk .. osv.

Havde man ventet med at lovligøre spiritus indtil man havde undersøgt ricisiene, havde man heller ikke haft problemet med spritbilister.

9. august 2010 kl. 10:22
Duk jer, Microsoft kommer (2)

Nu er Microsoft typisk sat i bad-standing herinde på Version2, men jeg tillader mig lige at stille et åbent spørgsmål: Efter Netscape havde taget verden med storm, følte Bill & Co sig truet og distibuerede Internet Explorer som en del af en samlet Windows-pakke. Folk fik "foræret" adgang til internettet, uden at skulle download/købe ekstra software. Hvor meget har MS haft indflydelse på Hr og Fru Jensens tilgang og interesse for internettet? Det kan være at MS har smidt en lind strøm af mere eller mindre færdige produkter i hovedet. Men takket være markedsføring og missioner/visioner, har man sikkert overbevist mange om at, det ikke kun er på kontoret eller hos ingenøren at man kan have en computer stående.

9. august 2010 kl. 09:47
Duk jer, Microsoft kommer (2)

Lanceringen af Windows 7 har givet mange organisationer et godt incitament, til endeligt at udskifte deres nuværende – og sikkert godt brugte – Windows XP installationer. Flere organisationer står også overfor at implementere deres systemer i mere serviceorienterede løsninger, og retter i stigende grad blikket mod .NET miljøer, på bekostning af bl.a. Java. Efter at Google Chrome havde gjort sit indtog i det globale browser-koloseum, er Internet Explorer igen begyndt at stige lidt i graderne – på trods af både mangler og hakkende motor – nok delvist afledt af opdateringer til Windows 7. Et spændende issue ved Linux/open source folket, er at de reelt ikke har nogen konkurrenter. De har aldrig haft noget at tabe og den eneste måde de kan triumfere, er ved at pege fingre af andre – mere kommercielle ryttere i løbet. Det er utroligt spændende med en varieret debat fra PHK, der belyser sine synspunkter fra mange vinkler, og kan se positive og negative sider ved IT-verdenens aktører samtidig med han undgår at vandre rundt i sine små fodformede sko.

6. august 2010 kl. 10:04
Dansk Umbraco-grundlægger: Derfor smadrede jeg min iPhone med økse

Uanset hvor mange features en smartphone har eller kan udvides med, er der mindst 50% af befolkningen der vurderer produktet på helt andre betingelser - til privatbrug. Her er det ikke opdatering af skærmbillede, Widgets på skrivebordet eller integration med GMail.... men bløde kanter, runde hjørner ... og brand. Og her tror jeg Android får det svært.

19. april 2010 kl. 16:27
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

De windows-brugere som jeg ved tilfældige lejligheder har vist Linux, har både været imponeret over opstartshastigheden og mængden af spil der følger med som standard(!) i forhold til Windows - ret banale iagtagelser... men alligevel værd at notere sig. Dog mener jeg også at Linux stadig har den ulempe (er dog ikke udpreget linux-haj) at man starter med en strøm af oplysninger ned overskærmen, der får tankerne hen i retning af hackeren "Lisbeth Salander", hvilket kan virke skræmmende på nogle der prøver at lade sig overtale.

Men problemet, mener jeg, ligger primært i flg.: Linux miljøet/folket har aldrig følt de har noget at miste. Så at se andre beskytte eller udvide sine markedsandele har højest udløst et skuldertræk, eller rysten på hovedet. Så at henvende sig til andre end allerede indkanerede linux-brugere, har i den grad været lavt prioriteret. Promotion og reklame er måske ilde set i den verden, men hvis Linux vil erobre terræn må man tage de offensive initiativer i brug. Jeg mener bl.a. at forskallen i mængden af updates, Servicepacks og ikke mindst vira, burde bruges som salgsargument til folk som stiller sig interesserede, men tvivlende - og så kunne man også finde på mere særiøse salgstiltag, end en pingvin der danser lystigt rundt på messer og andre oplagte steder. Hvor tit har man set reklamer for Linux i eks. "Folkeskolen" (blad for ... folkeskoler), Erhvervsbladet, "Momentum" (Kommunernes nyhedsbrev) eller eks Landbrugsblade. Egentlige reklamer er måske ikke lige velsete i alle typer nyhedsformidling. Men eksempler med mulige løsninger eller faktiske cases kunne måske virke inspirerende. Kom ind i kampen venner....

6. april 2010 kl. 11:06
Gik fra Unix til Windows: Kan styre et helt kraftværk hjemme fra sofabordet

For at garantere performance så holder leverandørerne traditionelt systemerne "lukket", dvs. kunden har ikke selv kunnet installere programmer, opsætte fjernadgang osv

Det ville måske også lyde betryggende for en naiv IT-chef. Men en chef med blot lidt interesse for faget ville nok tage sit kraftværk lidt mere særiøst end et kontormiljø. Må jeg minde om:

http://www.version2.dk/artikel/4779-sikkerhed-forbedret-paa-hospital-efter-katastrofevirus

Eller

http://www.version2.dk/artikel/9123-computervirus-nedlaegger-it-paa-tre-engelske-hospitaler

I kampens hede kunne man foreslå indførsel af en paragraf, der kun tillod drift af vitale nationale enheder (Sygehuse, Kraftværker, Trafikovervågning...) foregik på platforme der højest anvendes på 10% af alle computere. Det er måske ikke særlig liberal holdning, men så hellere forebygge end at helbrede.

8. juli 2009 kl. 09:45