Sune Kjærgård

Microsoft frigiver fuld Visual Studio til Mac

Til hvad?

Jeg sidder med Xamarin Studio på en crossplatform app til dagligt, og jeg er bestemt ikke imponeret. Crashes, højt cpuforbrug og lange perioder hvor det ikke svarer fordi det står og "tænker". Det stjæler rigtig meget tid. Den dag jetbrains kommer med et IDE der fungerer med Xamarin, bliver jeg den første kunde.

13. maj 2017 kl. 21:35
Microsoft frigiver fuld Visual Studio til Mac

Det må det være, for det er praktisk taget en klon af XamarinStudio som jo igen er baseret på MonoDevelop, som er GTK baseret.

Hvis man iøvrigt forventer et udviklingsmiljø på samme niveau som Visual Studio til Windows, så bliver man slemt skuffet, for det er end ikke i nærheden af at være lige så godt.

Nu har jeg godt nok ikke prøvet release versionen, men betaen, var nærmest bare Xamarin Studio rebrandet til Visual Studio

13. maj 2017 kl. 14:45
11 år med softwareudvikling uden at snakke med en eneste slut-bruger

Vi havde en glimrende dialog omkring Muscula, da du stadig havde det ;-)

19. november 2015 kl. 11:41
Hjemmeudviklet NemID-klient får syngende nej: Trues med ‘nødvendige juridiske tiltag’

@version2 hvorfor har I ikke indhentet en kommentar fra Nets?

13. marts 2014 kl. 14:50
Kodekvalitet i JavaScript

Spændende læsning, der er absolut ting jeg vil tage til mig

21. august 2012 kl. 12:07
Hvad er det ideelle mediecenter?

Helt enig!

Og så smider man lige plex på i stedet for Front Row, så kan man nemt snakke sammen med NAS og alt hvad man ellers kan ønske sig.

http://www.plexapp.com/

28. september 2010 kl. 10:02
Besparelser

Udover at jeg vil give Henrik Jacobsen ret, er udregningen også baseret på den antagelse, at de ansatte alle tørrer deres hænder lige så godt, som de ville have gjort med et papirshåndklæde. Men ofte stikker man vel bare lige hænderne ind under håndtørreren, ryster dem og tørrer resten af i bukserne :-) eller lignende.

Det er i hvert fald sjældent at jeg personligt gider at vente på at mine hænder er helt tørre, når jeg anvender en håndtørrer...

8. januar 2010 kl. 15:44
Skoleelever stærkt utilfredse med Openoffice

En sten kan ikke flyve, du kan ikke flyve.. ergo er du en sten.

Ak ja...

7. januar 2010 kl. 13:18
Skoleelever stærkt utilfredse med Openoffice

Jeg vil erklære mig 100% enig med Thomas Bundgaard. Det er simpelthen for lavt at begynde at beskylde børn for at have skjulte dagsordener. Jeg er sikker på, børnene oplever et reelt problem i skiftet, og jeg kan godt forstå dem.

Jeg anvender selv open office, men jeg skal være den første til at erkende at MS office er et bedre program, både hvad angår funktionalitet og brugervenlighed. Et eksempel: jeg laver en præsentation i impress og smider med rund hånd billeder ind fra mine albums. Dvs. højopløselige billeder fra digitalkamera. Det bevirker at impress bliver ekstremt langsomt, både under redigering og præsentation. I powerpoint kunne jeg på et halvt sekund have klikket compress images for at løse problemet. I stedet endte jeg med at bruge en time+ på at google mig frem til.. at det ikke kan lade sig gøre i impress. Det nærmeste jeg kom frem til var et shellscript som virkede sådan halvt om halvt. Men som i sidste ende var så besværligt at bruge at jeg droppede det. Jeg kunne selvfølgelig have komprimeret billederne selv, men det ville jo også have givet en ekstra arbejdstid, og flyttet fokus fra det primære... Præsentationen.

Som udviklere er vi nødt til at se verden fra brugernes synspunkt, og når eleverne oplever et problem. Så ER der et problem. Og hvis Open Office ellers vil konkurrere mod MS Office, er de NØDT til at tage disse ting seriøst. Den almindelige slutbruger kan være fuldstændig ligeglad med om det så er fordi at dokumentstandarder ikke bliver overholdt, eller hvad årsagen er. For dem er det brugsoplevelsen der tæller! Hvis alle tænkte, at "det er jo bare fordi de ikke ved hvordan man gør", så kunne vi jo stadig sidde i et dos/shell miljø på vores computere.

Edit:

Jeg vil iøvrigt lige tilføje, at jeg hverken er modstander eller tilhænger af, at bruge open office i det offentlige. Jeg er tilhænger af fornuftige løsninger, der fungerer godt for brugerne.

7. januar 2010 kl. 11:08
It-årtiet 2000-2009: De 10 teknologier der forandrede os

David: Jeg har aldrig påstået andet. Hele diskussionen drejer sig om hvornår årtiet starter... Om det er i år 2000 eller i år 2001. Argumenterne for hver af disse muligheder er vist givet, så dem behøver jeg ikke at remse op igen. Så i stedet for at være nedladende kan du jo passende læse tråden igennem.

5. januar 2010 kl. 08:55
It-årtiet 2000-2009: De 10 teknologier der forandrede os

Jesper Steindal skrev: Rent matematisk (siden du insisterer), så er det jo et problem, at man valgte at starte ved 1 (men 0 var en ret svær størrelse for paven at arbejde med den gang).

Se det er til gengæld helt korrekt. Og det er også derfor at den Astronomiske kalender starter ved 0.

Derudover har du ret i at man godt kan beskrive 2000-2009 som et årti ud fra en sproglig betragtning. Men det ændrer ikke på at det er misvisende i forhold til den måde vores kalender er skruet sammen på.

30. december 2009 kl. 13:58
It-årtiet 2000-2009: De 10 teknologier der forandrede os

Peter lind, ud fra den logik kan du jo også sige at et årtusinde kan være en arbitrær årrække på tusind år.

Men hvis vi kigger på de kolde facts, så starter den gregorianske kalender ved år 1, som Martin Duekilde også påpeger, og det betyder altså at et årti i vores kalender går fra år **01 til og med **10. Så kan man ordkløve og synes hvad man vil, men rent matematisk er det sådan, det forholder sig.

30. december 2009 kl. 13:00
It-årtiet 2000-2009: De 10 teknologier der forandrede os

Det er altså beskæmmende at alverdens journalister og andre vil udråbe årtiet til at være slut. Især her på Version 2, hvor man vel kan forvente et mindstemål af viden om hvordan titalssystemet er skruet sammen. Men altså 00erne begyndte med år 2001, og de slutter med år 2010, altså først om et år. Vi startede jo heller ikke vores tidsregning med år 0, men med år 1. (http://da.wikipedia.org/wiki/0)

Så pak artiklen sammen til næste år. Eller kald den i det mindste noget andet.

Og at alle andre også begår den fejl har jo aldrig været en undskyldning...

30. december 2009 kl. 11:36
Mobilen der ikke ville dø

Jeg vil give dig helt ret. W810i er (var) en fantastisk telefon, men min måtte også lide skuffe-skæbnen, da jeg i sommers skiftede til en HTC Magic. Det var dengang næsten med dårlig samvittighed, at den blev lagt i skuffen, for det var nuu en fantastisk telefon, der snildt kunne holde strøm en lille uges tid. Men men men.. Nu er den genopstanden! Min kærestes (nyere) telefon døde, og hun har så overtaget den gamle w810i... Og det hjælper lidt på min dårlige samvittighed :-)

30. november 2009 kl. 11:53
Lærer de om floating point i matematik ?

staveinkompetEnce...?

Ja sorry, men den var altså for oplagt...

18. november 2009 kl. 10:21
Hvorfor er it ikke sexet?

Jeg har nu aldrig oplevet at min IT-baggrund var det der stod i vejen for at score... Mange andre ting sikkert, men jeg synes nu altid jeg har fået kredit for at gå op i mit studie og senere mit arbejde.

Og så handler det vel også om hvordan man præsenterer det. Det er klart at super smarte (sexede?) algoritmer ikke siger ikke it-folk noget som helst, de aner jo ikke hvad der foregår, men hvis man i stedet fortæller at man arbejder med at gøre EPJ hurtigere og mere brugervenligt, så sundhedspersonalet får mere tid til deres primære opgaver, så går den da rent hjem.

Men nu må jeg så også lige droppe en bombe, og det er at uanset hvor smarte algoritmer man kan skrive, så hjælper det bare ikke, hvis man glemmer at gå i bad, dyrke motion og i øvrigt kommunikere i den virkelige verden og ikke kun i IRC.

Med andre ord. Kunsten at være sexet har ikke noget med dit erhverv at gøre...

10. september 2009 kl. 12:02
Kæmpe konkurrence skal sikre USA nye anti-hacker-talenter

Nu er det nok ikke med henblik på at diverse sikkerhedsfirmaer også skal kunne finde ansatte i morgen, men nok nærmere, så CIA, NSA osv. har noget at stå imod med (og til at hacke andre med).

Og så bliver det jo sådan noge med pakkeinspektion og -analyse m.m. Og det kan da godt gå hen at blive ret så datalogisk at udvikle nye algoritmer, der kan varetage sådanne opgaver så effektivt som muligt.

28. juli 2009 kl. 23:34