Jarl Lundin Overbeck

Eksamensstart i dag: Folkeskoler kæmper med prøver på forældede cd-rom'er

Som ung i folkeskolen idag, vil jeg håbe at man lære nok kritisk tænkning, til at man virkelig hæve øjenbrynene og tænker "hvad satan laver de i undervisningsministeriet ? , Hvor høj prioriterer staten/landet egentligt den nye generation ?"

Som ung vil slige ting gøre det svært for mig at se hvordan det danske samfund satser på mig som investering for at køre samfundet videre...

Det virker som galimatias, og nu skal det så udrulles til alle skoler.

Det nævnes i artiklen at lærene får CD 2 timer før prøven... Hvad med at 2 timer før prøven får læreren et torrent link og kan så hente prøven vha. torrent. Når prøven starter så får alle elever et torrent link, og denne torrent har allerede seeders i form af lærere.

At det er et problem at skalere op, er vel kun et problem så længe man ikke ikke bruger P2P, eller hvad ?

2. maj 2016 kl. 13:32
Gamere er ideelle piloter til droner og intelligente tanks

»Der er en etisk diskussion, man bør tage, hvis man skal rekruttere til et job, hvor man beder folk risikerer deres eget liv, gennem et computerspil, der dybest set har til formål at underholde,« siger han til Version2. Major i Forsvarets Rekruttering K. B. Nielsen.

Jeg vil nok mene at der er indenfor dette emne er en del mere presserende etiske diskussioner, end den...

Umiddelbare foreslag :

  • Er det etisk forsvarligt at dræbe, uden overhovedet selv at være i fare ?

  • Som Knud Jensen skriver, Hvordan sikrer man sig at dronen ikke bliver hacked ?

Jeg tror dog ikke droner bliver det nye universal middel til at udbrede "Demokrati & Frihed TM". Grunden til det er at man nok vil erfare at befolkninger synes det er enormt grænseoverskridende at have flyvende robotter til at opretholde "Demokrati & Frihed TM", og at de derfor vil bruge de mulige værktøjer der er til at skade deres fjender, med samme mangel på medmenneskelighed som vi bruger vores værktøjer (droner, kampfly, artilleri).

28. oktober 2014 kl. 19:33
Danske 'Hitman'-folk flytter tunge 3D-spil ind i browseren

Kan anbefale danske Zeropoint Software, man kan kvit og frit gå ind og prøve de første "bidder" af deres spil, i en browser :), på hjemmesiden http://www.interstellarmarines.com

8. maj 2012 kl. 15:23
Jagtede Apple-tyve på Nørrebro: Software førte politi til shawarmabar

Hej Morten, godt at høre du fik den igen !

Snakkede for nyligt med en kammerat, om hvorfor software tyverisikringer ikke kommer med som standard udstyr på stationære, bærbare, tablets og telefoner. Han mente det var fordi at de sælge mere ved ikke at have tyverisikring, hvis folk får den stjålet, så har de oftest en forsikring og købe måske den sidste nye model, totalt Win for producenten, eller hvad ?

28. marts 2012 kl. 01:45
Anonyme kilder tæt på Polsag: Derfor gik det helt galt

I forhold til de her 2 kommentarer : "Det har altid undret mig hvorfor man betaler 1050 kr/time i stedet for bare at fastansætte manden."

"Jeg tror mere problemet er at der forsøges med at "sætte strøm" til en eksisterende manual forretningsgang, og det er forkert. Man er nødt til at tage højde for det nye værktøj, IT, og redesigne sine processer konstant, så man får mest muligt ud af værktøjet."

Ift. Første kommentar kan der diskuteres for og imod, men faktum er vel at der i det offentlige er et kontinuerligt behov for disse kompetencer. Dvs. man kan argumentere for en (halv)offentligt instans der kan levere disse kompetencer.

Kommentar nr. 2 viser at der i et sådant organ, ikke kun er brug for IT-eksperter men også eksperter indenfor "proces-optimering" offentlig forvaltning etc.

Hvis en sådan organisation kunne blive gode til Teamwork på tværs af faglighederne, og derved levere de ønskede resultater vil det jo være rent slaraffenland.

Faldgruberne ser jeg umiddelbart som for meget politisk topstyring og hængedynd af regler der gør den, forhåbentlige, agile organisation sløv som en elefant på heroin, med ditto udgiftsniveau.

Hvad tænker I garvede IT-eksperter om det ?

10. februar 2012 kl. 15:35
Her er CSC's it-skandaler

Måske det bør være praksis at et antal i af udviklere/designere, fra den udførende projektgruppe komme på en måneds praktik ophold, i de funktioner hvor det nye IT-værktøj skal bruges.

Det kunne være sjovt at se undersøgelser på hvad Danmark bruger af statsbudget for skræddersyede løsninger istedet for hyldevarer, ovennævnte IT-systemer, IC 4 tog f.eks. Mon det er sammenligneligt med resten af Skandinavien, hvis ikke, hvorfor ikke ?

3. februar 2012 kl. 16:03