Anders Kreinøe

Fået nok af Googles registreringstyranni? Her er fire alternative etiske søgemaskiner

Jeg har flere gang kikket lidt på YaCy: http://www.yacy.net/en/index.html som er et distribueret peer to peer alteantiv til søgninger. Jeg synes ideen er spændene, men jeg har desværre aldrig fået prøvet det af, så jeg ved ikke hvor godt det fungere i praksis. Umiddelbart forestiller jeg mig, at det måske godt kunne ramme en "hånen og ægget" problematik, da det nok vil kræve mange brugere for at virke rigtig godt.

26. maj 2017 kl. 12:10
Java 9 får Ahead-of-Time-compiler for hurtigere opstart

Er jeg den eneste der synes at det lyder lidt underlidt, at funktionen skulle være serverrettet, hvis formålet er at give hurtigere opstart tider på programmet.

Umiddelbart tænker jeg a hurtigere opstart tid ville være væsentligt mere eftertragtet på en klient side. På server siden er man ofte ret ligeglad med om ens application starter op på 15 eller 20 sekunder.

Er der noget jeg har misforstået?

28. oktober 2016 kl. 12:23
TDC suger folks selvvalgte wifi-kodeord ud af routere og gemmer dem i klartekst

Af denne grund har jeg degraderet den router jeg har fået fra Yousee til moden, og sat en anden router bagved, som jeg selv har kontrollen over. Har også anbefalet en del andre at gøre det samme.

Selv bruger jeg en Linux server som router, og det har yderligere givet den bonus, at internet forbindelsen virker hurtigere, specielt efter lidt tid. Det er som om at det udstyr der kommer fra Yousee er en smule underdimensioneret, og ofte skal genstartes for at opretholde en ordentlig ydelse. Dette oplever jeg ikke hvis jeg kun bruger deres router som modem.

10. juni 2016 kl. 08:19
Giv mig et sted at stå...

Mig bekendt er Bulgarien medlem af EU.

Det mener jeg også, havde ikke hvor de blev sendt fra.

12. december 2013 kl. 15:33
Giv mig et sted at stå...

Du skal købe for mere end 1.150 før fragt for at der kommer told på:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1615423

12. december 2013 kl. 15:26
PlayStation 4 kører open source-styresystemet FreeBSD

I den forbindelse kunne det være interressant at vide om Sony har givet noget tilbage til FreeBSD, kode, økonimisk støtte mv?

27. juni 2013 kl. 08:41
NSA bagdøre i Open Source ?

Chrome er som sådan ikke open source, så det kan man ikke. Men hvis man benytter Chromium, som er det open source projekt som Chrome er baseret på, så kan man. På den maskine jeg skriver dette fra, har jeg en version af Chromium installeret, som jeg selv har compilet.

18. juni 2013 kl. 11:16
Efter sikkerhedshul: Ekspert beder dig fjerne Java fra computeren

der er ingen grund til at de skal kunne afvikle dem i browseren - hvis det altså ikke liiige var for NemID!

Skal ikke kunne sige hvor mange der benytter den slags, men kender da et par stykker der også er afhængig at java plugin i browseren, fordi de spiller mange spil på diverse hjemmesider som udbyder flash og java browser spil.

11. januar 2013 kl. 07:57
Rejsekortet: Ingen sanity checks

Forudsat at nye små selvskaber vil være i stand til at drive overskud på de nedlagte ruter, hvilket langt fra vil være sikkert. Kan de ikke det, vil der være mange faktorer som alligevel vil påvirke samfundsøkonomien og derved vores skattekroner. Faktorer jeg umiddelbart lige kommer i tanke om: -Folk for sværere ved at komme på arbejde. -Flere tager biler, mere pres på vej nettet -> flere skattekroner hertil. -Og højest sandsynligt en hel bunke mere, som jeg ikke lige tænker på nu.

Jeg siger ikke nødvendigvis at du ikke har ret, men der er langt flere faktorer der spiller ind, end at vi baseret på antagelser kan sige, at man skal lade falde hvad der ikke kan stå uden skatte støtte.

31. august 2012 kl. 10:46
Rejsekortet: Ingen sanity checks

eller privatiseres helt og stå til regnskab for os, der bruger det - på markedsvilkår.

Er ikke sikker på at det ville være en særlig samfunds gavnlig ide, Kunne snilt forestille mig at rigtig mange ruter ville blive lukket, fordi de ikke giver direkte overskud, hvilket ville give problemer for rigtig mange mennesker.

31. august 2012 kl. 10:00
Rejsekortet: Ingen sanity checks

Jeg vil tro at 90% af billet provenuet ædes op af admininistration, så det er hurtigt klaret.

Hvis det er sandt (eller bare tilnærmelses vis), så ville jeg nærmere sige: Så gør det dog gratis.

Det kunne så måske oven i, få flere til at lade bilen stå til fordel for offentlig transport.

31. august 2012 kl. 08:11
DanID’s anbefaling til Java-truede NemID-danskere: Gør som I plejer

Kan ikke svarer på vejne af Chrome, men i Opera kan du kun gøre det for plugins generelt.

Hvor mange plugins har du? jeg kan nærmest ikke tænkte på andre end java og flash, og begge vil da være rimelige fornugtife at blokere, i hvert fald ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

29. august 2012 kl. 13:46
Rejsekortet: Ingen sanity checks

og der er vist mulighed for klippekort ad den vej også.

Det var der, men den er fjernet igen, med henvisning til at man skal bruge deres app, som dog kun er tilgængelig for ejere af Iphone eller Android baserede telefoner. Jeg brugte det ellers som en glimrende løsning, når jeg af den ene eller anden grund blev forhindret i at cykler, men efter som jeg ikke har sådan en telefon, kan jeg ikke det mere :(

Men det er jo til dels bare synd for dem, jeg har som reaktion sat grænsen op for hvor langt jeg gider cykle, samt begynd at have lappegrej med i tasken, så jeg kan lappe cyklen på turen, så fremt jeg skulle punktere. Yderligere er jeg også begyndt at tage bilen, i situationer hvor jeg ellers godt kunne have fundet på at tage toget.

29. august 2012 kl. 13:27
Hvad skal vi Open Source folk samles om?

Det ville jo netop være en af de smukke ting ved en open source løsning, supporten og drift er ikke bundet til dem som har udviklet det. Et vilkårligt selvskab ville kunne hyres til at stå for support og drift delen (eller det kunne splittes op på 2). Hvis så et af disse selvskaber ikke levere varen, vil de kunne skiftes ud.

21. august 2012 kl. 11:30
Erfaringer med Mercurial som versionskontrolsystem

Hg kommer som standard med en large file extension, som du måske kunen bruge til formålet:http://mercurial.selenic.com/wiki/LargefilesExtension

Der er også en BigFile extension, hvis formål er det samme, men som konfigureres lidt anderledes. Den er dog ikke inkluderet i mercurial som standard, så den må man selv installere:

http://mercurial.selenic.com/wiki/BigfilesExtension

14. august 2012 kl. 09:21
Ny version af browseren Opera klar efter halvandets års tilløb

Jeg har nu indtil videre (godt nok kun brugt den et par timer), ikke oplevet problemer.

Opstartstiden er voldsomt forbedret.

15. juni 2012 kl. 09:35
Ny NemID-malware går efter alle netbankkunder – ingen kan vide sig sikker

Man har ingen ret til at være dum, uvidende, intetanende, eller ligeglad....

I så tilfælde skal man nok lade være med at tvangsdigitalisere, eller så tvinger man samtlige mennesker til at skulle have forstand på computere, og hvordan man holder dem sikre.

dem som er dum nok at tro at deres bank sender emails fra et gmail konto, og sender dig vider til et Polsk komputer hvor man skal verificere sin identitet ved at indtaste sin kredit kort information inkl. CVV-kode og PIN-nr..... disser personer er alt for snot dumme !!!"

En del af den type angreb er væsentligt bedre konstrueret end det, for ikke IT-kyndige personer er det slet ikke nemt at se. Vigtigst er det, at opdrage folk til ikke at klikke på links i emails, men kommer de først til det, kan det være ganske vanskeligt at bedømme om det er en ondsindet side eller ej. Specielt som nemId er sat sammen lige nu, hvor man ikke engang skal igennem den officielle nemid login side for at logge ind.

15. maj 2012 kl. 07:54
En advokat kom marcherende...

Et meget optimistisk syn på menneskeheden. Det er heldigvis ikke alle, men der skal nok være en pæn mængde intelligente mennesker, der kun står ud af sengen, med håb om at gøre verden til et bedre sted, for dem selv.

18. april 2012 kl. 08:44
Hvem stoler du på?

http://yacy.net/en/

Er for eksempel et rigtig spændene alternativ, hvor man selv har meget mere kontrol over filtreringen. Den decentrale struktur gør også at problemerne du nævner med bort filtrering af bestemte emner ikke kan forekomme.

Problemet er udbredelsen, Jeg har forsøgt mig med det, men det resultatet af søgningerne er endnu ikke gode nok, formentlig fordi mængden af data man søger i, ikke er stor nok. Har dog tænkt mig at sætte en server op, og lade den udfører nogle scanninger, bare for at støtte op omkring det, i håbet om at det bliver bedre med tiden.

10. april 2012 kl. 07:31