Rasmus Hansen

Hardware søges: Gigabit-probe

Blander mig lige i snakken om priser og sommerhus abonnement. Som ny Kviknet kunde, havde jeg lidt korrespondance med supporten om selv samme udfordring.

Jeg er med på at fiber leje er en udfordring. Derfor efterspurgte jeg også bare, om man ikke kunne lave en løsning hvor vi kan betale fiber lejen måned for måned, og så bare på selvbetjening kunne "åbne og lukke" abonnementet efter behov. Det kunne man så afregne enten dagligt (1. Prioritet), ugentlig eller månedligt - alt efter hvad der giver mening i jeres ende. En eventuel fast ip kunne afregnes sammen med fiberlejen

28. november 2020 kl. 22:33
På dybt vand med 3 Mobil

Tjaa... Svaret gives jo sådan set på 2. linie på siden du linker til: "...a nearly impenetrable barrier that prevents the fastest, most energetic electrons from reaching Earth."

9. december 2015 kl. 15:09
Håndværker står til 10.000 i bøde for at opsætte forstærker til dårlig mobildækning

Imidlertid tror jeg ikke der skal megen rundringning til, for at finde et teleselskab der vil sælge enten en Femto-celle eller en repeaterløsning som er godkendt og ikke forstyrrer netværket.

Kunne du ikke prøve at finde nogle der vil det? Jeg har i et år forsøgt uden held, at finde nogle der vil sælge mig en femtocelle. Så at det ikke kunne lade sig gøre, var da et tungtvejende punkt på listen da vi nu besluttede os for at flytte ind til byen!

Jeg har lagt under for denne sag: http://sn.dk/Ringsted/Landsby-uden-mobilsignal/artikel/372840

Så jeg forstår udemærket mandens selvtægt!

22. januar 2015 kl. 23:48
Kommune køber 4.000 pc'er med SSD - så holder de 2 år længere

Med hensyn til bærbare er der måske pointe i at SSD'er bedre kan klare stød end HDD'er, men hvor mange HDD'er går i stykker og bliver skiftet på grund af stød og slag - hvor laptoppen ikke er totalskadet?

Det kan jeg godt svare dig på, Sune. Jeg var indtil årsskiftet IT ansvarlig på et større seminarium i Grønland, og vi havde ca. en fejlrate på 1,3 disk, pr år pr 20 bærbare. Størstedelen skyldtes hård behandling, tab på gulv og lign.

Den seneste portion bærbare der blev indkøbt, blev også leveret med SSD for at komme de mekaniske problemer til livs.

9. januar 2013 kl. 14:52
Damn en god ide...

Jeg vil da gerne give min erfaring videre. Jeg var heldig at købe en stick fra den første batch der kom efter Kickstarter projektet.

Det har indtil videre været et af mine bedste køb, og sticken er i brug næsten dagligt. Jeg har købt et 32gb microSD og sat i, og har endnu ikke mødt en ISO-fil den ikke kunne boote. Pt har jeg lagt de tools jeg jævnligt bruger på cd, fx AVG Rescue CD, Ultimate Boot Disk, DaRT i div versioner.

Sticken er meget nemt at anvende. Læg ISO-filerne i et vilkårligt system på SD kortet. På kortet ligger også en systemfil samt en text fil der angiver hvilken ISO der skal være default. Når sticken bootes i en maskine, kommer en menu hvor man kan vælge mellem de ISO filer der ligger på sticken, eller blot lade den boote default ISO. Hvis man vælger en anden ISO genstarter computeren og sticken booter nu den valgte ISO.

Herfra får isostick 5 ud af 5 stjerner.

4. januar 2013 kl. 20:50
IPhone 5 suger mobildata, selvom telefonen er på wifi

Det er dog typisk at version2 laver cherrypicking af applehistorier og lang tid efter historien er død og borte (i internet tid) kun læser den oprindelige histoire og så oversætter den til dansk.

Og i sidste uge var blev der skrevet om Samsungs GS3 der kunne wipes via sms - på trods af at dette problem også var rettet. Så det er vist ikke kun Apple der får en tur i spalterne her. Men nu er en SGS3 jo også et Apple produkt, iflg Hr. Damkjær ;-)

4. oktober 2012 kl. 02:18
1 år gammel Ice Cream Sandwich kun på hver 4. Android-enhed

men at kunne få en opdateret version af det styresystem ens dims blev leveret med mener jeg er et rimeligt krav.

Synes godt nok også det er dårligt, at jeg ikke kvit og frit får en Windows 8 licens, når jeg nu købte en pc med Windows 7 for et år siden.

4. oktober 2012 kl. 02:16
Nyt fakturaformat giver virksomheder gabende hul i kassen

Hvis der foreligger dokumentation, der kan godtgøre at det vil være billigere med manuel behandling af dokumenter, ja så skal jeg da være den første til at beklage.</p>
<p>Jeg tror den dokumentation bliver svær at fremskaffe.

Jeg synes det er langt mere interessant at få den dokumentation (lovhjemmel) frem, der siger at det offentlige kan kræve en specifik måde at modtage faktura på.

Det ville da også gøre mit arbejde nemmere hvis jeg kunne tvinge mine leverandører til at lave mig en samlet faktura en gang om måneden, leveret som PDF til min email og med 21 dages betalings tid. Desværre er det bare ikke på den måde klaveret spiller. Så hvorfor kan det offentlige kræve det? I min verden er det hvilke aftaler man som kunde og leverandør forhandler sig frem til.

Jeg er absolut ikke imod at det offentlige skal ha' en nem tilgang til fakturering og at det tid skal anvendes effektivt, det anfægter jeg ikke.

4. december 2011 kl. 06:14
Steve Jobs erklærede ’atomkrig’ mod Android

Efter at ha' skimmet de 137 patenter igennem, er det virkelig gået op for mig hvor sygt et system det er med patenter.

At se disse patenter, har givet stor respekt for de elektronik producenter der ikke sagsøger til højre og venstre, da de åbenbart er fornuftige mennesker med en sund dømmekraft, og har indset at man selvfølgelig ikke kan have patent på noget så simpelt som former og farver.

Men jeg vil da fremover når jeg går til og fra mit kontor, skænke Hr. Jobs en tanke - http://graphics8.nytimes.com/packages/images/newsgraphics/2011/0824-steve-jobs-patents-browser/patent_pages_01/jobs_D478999_p2.png - og være glad for at han ikke har opdaget at vi har trapper her hvor jeg arbejder.

24. oktober 2011 kl. 16:10
It-support i Grønland: Sløvt internet sendte USB-harddisk på flyvetur over indlandsisen

Det var dog ikke på grund af hastigheden, men økonomien.

Som IT konsulent i Ilulissat, kom jeg ud til en kunde hvor deres adgangskontrol pc var stået af. Det viste sig at der skulle ny harddisk og ominstallation til. For at få softwaren til adgangskontrollen, måtte jeg have fat i leverandøren i Nuuk. Det var ikke noget problem at få en kopi af DVD'en med softwaren på, men en download på 4,7 GB ville komme til at koste ca 2000 kr (0,42 kr/mb), hvorimod en ekspres luftfragt ville koste ca 900 kr. Så valget faldt på flyveren, og 4 timers senere kunne jeg hente en kuvert med DVD i lufthavnen.

4. august 2011 kl. 13:18
Så er den gal igen: Frustrerede skoleelever kræver Microsoft Office tilbage

@Anders

Opgaven var nu tænkt, at eleverne skulle finde besparelserne i deres "egen sandkasse" så at sige. Iflg Jesper Udby, var de samlede besparelser jo knap 1 million, så personalet har sikkert også stået for skud. Så hvis man skulle spare på OS, skulle det selvfølgelig også gælde for eleverne.

23. juni 2011 kl. 00:10
Så er den gal igen: Frustrerede skoleelever kræver Microsoft Office tilbage

De 400.000 kroner, tog jeg ud fra Jesper Udby' indlæg 22. jun. 2011 - 13.44, og så bare rundet op til nærmeste nemme tal ;)

Ja, som jeg forstår problemet er det udelukkende økonomisk. Jeg tror da gerne skolen ville køre både MS Office og Open/Libre Office hvis pengene var der.

22. juni 2011 kl. 23:27
Så er den gal igen: Frustrerede skoleelever kræver Microsoft Office tilbage

En tanke - hvis nu skolen gav 7., 8., og 9. klasserne en kopi af budgettet og stillede opgaven "Kære venner, vi skal finde et sted at spare 400.000 kroner hvis vi skal have Microsoft Office igen. Hvad kan vi skære ned på?"

Ville en opgave i den stil, ikke også være med til at styrke elevernes sans for økonomi? Og måske vil de finde løsninger som ledelsen ikke havde tænkt over. Jeg mener blot, at hvis eleverne er voksne nok til at have mening om værktøjet, kan de så ikke også være med i en åben debat om besparelserne?

22. juni 2011 kl. 15:37
Sådan flyttede Videnskab.dk alt til Google Apps

og diske koster 250dkk/TB</p>
<p><a href="http://www.edbpriser.dk/Product/Det..">http://www.edbpriser.dk/Product/…;
<p>Så har man enten ikke ret mange penge, eller også bruger man virkeligt utroligt meget diskplads

Det er også en ganske fin disk - til din computer derhjemme.

En Small Business Server jeg netop har sat op hos en kunde, bruger som standard disse diske:

http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?pid=513587

som står til 6000 kr/TB. Bevares, server diske fås da billigere (til lagerplads kan man godt nøjes med 7200 rpm diske) men det er stadigvæk i nærheden af 1500 kr/TB. Hertil kommer så besværet og tiden med at tilføje diske i sit RAID array.

10. juni 2011 kl. 20:43
Din mor arbejder ikke her .....

...så står vi umiddelbart i en situation, hvor vi må betale for softwaren. Det er naturligvis en nederen situation, som gør, at man for alvor overvejer ikke at tage de pågældende leverandører med i sin aftenbøn mere...

Var det hos mig det var sket, så var det nu den pågældene software producent der ikke var kommet med i aftenbønnen. Hvis ikke de er i stand til at se fornuften i visse ting, ville jeg kraftigt overveje andre software leverandører (såfremt man skulle få brug for et tilsvarende produkt).

Når Torben Mogensen skriver ekstern audit mener han nok softwareproducents eksterne audit. Dem kan man ikke sige nej tak til :-)

Har software producenter et eller andet retskrav på at få adgang til bygninger og systemer?

11. april 2011 kl. 12:32
Sådan byggede Wonderful Copenhagen fiberbaseret netværk op fra scratch

Vel fordi der er længere fra serverrum til krydsfelt end hvad cat 6 kan levere.

Ingen vil da lave kobberkabling mellem krydsfelter? Det er standard procedure at have fiber mellem krydsfelter.

Nitpicking, men skal vi ikke lige bruge de rigtige termer, det kun er amerikanerne der bruger Cat. 6/6A - os i Europa følger europanormen og kalder det derfor Klasse E/Ea ;-)

13. marts 2011 kl. 03:11
Skole sparer 40.000 kroner årligt ved at slukke 200 pc'er

Jeg lavede en hurtig udregning forleden dag, for en skoel her i byen. De har en potentiel udgiftspost liggende på 68.000,- kr om året blot i strøm til gamle CRT skærme. Tilsvarende udgift om året ved overgang til nye LCD: 2.200,-. Der kan hentes mange penge ved at kigge på strømforbruget.

19. oktober 2010 kl. 13:11
Ny i job

Hej alle

Om en måned begynder jeg på nyt job som IT-medarbejder på en offentlig uddannelses institution. Da det på sin vis er rimelig nyt for mig, vil jeg gerne høre folks anbefalinger til bøger/træning jeg bør kigge på. Her er kort om hvad jeg kan:

Jeg er uddannet elektriker med speciale i kommunikations- og sikringsteknik og har stor erfaring med data kabling (kobber/fiber).
Jeg har de seneste to år arbejdet som IT konsulent i et lille firma (2 konsulenter incl undertegnede) hvortil der har været edb butik. I de to år har jeg været bredt omkring Windows Server systemer (primært Small Business Server) og har lært at klare de mest basale ting - men jeg har dog altid haft en livline at tage fat i! Jeg har også haft taget det meste af en CCNA, men aldrig den endelige test.

I mit nye job bliver jeg ene mand der skal administrere ca 50 pc'ere med Win 7 Pro og Office 2007, 1 Server 2003 standard, en håndfuld HP printere. Herudover kommer der tilhørende netværk samt trådløst netværk. Skolen beskæftiger ca 25 lærere og omtrent 100-150 elever.

Hvad vil I anbefale at jeg kaster mig over rent uddannelsesmæssigt? Er der nogle online kurser/certificeringer jeg bør prioritere? Er der nogle specielle bøger I vil anbefale man indkøber, eller som I selv har været glade for?

Det skal siges, at skolen får udskiftet deres nuværende server til en ny HP maskine med Server 2008 til efteråret hvor den nuværende server 2003 så skal være secondary. Der er et lokalt IT firma tilknyttet skolen, men jeg vil jo gerne undgå at skulle tage kontakt til dem hvert andet øjeblik.

Håber I kan komme med nogle gode råd :)

Venlig Hilsen
Rasmus Hansen

27. september 2016 kl. 15:01
Støt kræftforskningen med nyt 'community grid'

Støt kræftforskningen med nyt 'community grid'

Overskriften nævner et NYT community grid - hvori består det nye? Det omtalte program har jeg selv deltaget i, i flere år så jeg ser intet NYT i det.

16. juni 2010 kl. 20:19