Morten Abildgaard

Kina og Canada lover ikke at lave cyberangreb på privatsektoren

Eller der skulle måske have stået "Kina og Canada lover at ikke laver cyberangreb på privatsektoren"?

27. juni 2017 kl. 18:58
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

@Brian: Du påstår at Linux har dårlig understøttelse af hardware. Jeg bringer et link til en test på Phoronix, der viser et mere nuanceret billede. Phoronix lever af at lave tests af Linux, der giver læserne et rigtig godt indsyn i detaljerne om testen, og ansporer læserne til at gøre det samme, og dele deres data på https://openbenchmarking.org. Har du nogle fakta/data der kan bakke din påstand op, så kom endelig med dem. Det kunne jo være vi andre kunne lære noget nyt. Jeg vil ikke betvivle at du har haft en dårlig oplevelse med Linux - det har jeg skam også. Bare overhovedet ikke lige så mange som med Windows. Held og lykke med Windows 10 - nu med meget mere BSOD :-p

11. marts 2016 kl. 17:08
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Hardware understøttelsen på Linux er sku ikke for god

Den er cirka lige så god som på Windows.

Phoronix har f.eks. en nyere test af nvidia grafikkort påhttp://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia-win10-ubuntu15&num=1

Der er også flere tests på samme site, der viser at Linux sagtens kan konkurrere med Windows på hardware-understøttelse og -ydelse.

11. marts 2016 kl. 11:40
En million hjemmesider har nu installeret gratis SSL certifikat

Hvis man kører Varnish til HTTP kan Hitch TLS som SSL terminator varmt anbefales. Medmindre man har behov for fail-over, hvor haproxy i så fald kan anbefales. Begge understøtter proxy protokollen.

11. marts 2016 kl. 11:13
Oracle: Hold nallerne fra vores kildekode

Sikke da noget vrøvl, Niels. Hvor har du dog fået det fra?

MariaDB er licenseret som GPL2: https://mariadb.com/kb/en/mariadb/mariadb-license/Oracle hverken ejer eller har noget som helst hos MariaDB, som er ejet af MariaDB Foundation.

Oracle har til gengæld modtaget kode (bug fixes) fra MariaDB. Oracle giver som altid absolut intet igen, og har lukket brugerne af for brugbare informationer om de sikkerhedshullerne der jævnligt dukker op.

Gider du ikke lige bruge 10 sekunder på at læse op på tingene så der ikke bliver spredt forkerte rygter fra V2?

14. august 2015 kl. 13:18
Firefox bløder brugere

Mig bekendt har Firefox stadig monopol på at kunne adblocke på Android (ikke-rootede, vel at mærke). Desuden oplever jeg ikke at Chrome rendere hurtigere end Firefox, men selv om det var tilfældet ville jeg stadig kun bruge Firefox på mobilen alene pga. adblockeren.

7. juli 2014 kl. 14:52
Ciscos CEO til Obama: NSA koster USA førerpladsen på teknologimarkedet

Cisco vs Huawei: Hvem har fingrene længst ned i kagedåsen? Og hvis dåse er det de har fingrene i?

22. maj 2014 kl. 15:19
EU-Domstolen dømmer telelogningsdirektiv ugyldigt

Det kommer vel ikke til at betyde det store i praksis, fordi de fleste internetservices vi bruger ligger under USAs lovgivning. Lad os få en seriøs europæisk cloud-provider, der kan levere services som er kontrolleret af europæiske virksomheder og EU-logivning. Så kan det gøre en forskel.

8. april 2014 kl. 11:10
Aktivist finder ubeskyttede FTP-servere hos CSC

FTP-protokollen er da supereffektiv til det den er lavet til. Hvis der findes en anden protokol, der med samme hastighed (uden overhead til kryptering) kan overføre store binære mængder data vil jeg gerne se den. Jeg har flere steder sat FTP-servere op så IT-udfordrede kunder/leverandører ikke forsøger at sende gigantiske filer via mail. En 50MB+ .zip- eller installations-fil har jo intet at gøre i en mailboks. Lav en anonym FTP-server med en /upload-mappe der ligger på sit eget filsystem, hvor der kun kan uploades til (ikke noget med at liste filer eller læse data). Hent selv filen via SFTP når du er klar til det. Personfølsomme oplysninger har selvfølgelig intet at gøre på en FTP-server, men med den undtagelse er FTP-serveren en aldeles berettiget.

12. juni 2013 kl. 11:03
Solskin ind i grundloven!

@PHK: Det gik da vist lidt (for) stærkt. I stedet for "Louis brandeis" skulle der nok stå "Louis Brandeis" med stort B, så man ikke sidder og tænker på noget med flammer og frosset vand :-) Desuden skulle der om ham nok stå "disinfectants" og ikke "disinfectantants". Ret også gerne projekejerne => projektejerne og updaget => uopdaget. On-topic tænker jeg (også) at det er hul i hovedet at man som skatteyder skal se skattepengene brugt ganske uforsvarligt på en supercentraliseret, java-applet-baseret løsning. Jeg ser meget hellere en eller anden afart af SSHs private/public key implementeret, eller måske en mulighed for at logge ind med predefinerede nøgler.

30. april 2013 kl. 12:51
MySQL-grundlægger kritiserer Oracle for at sylte forbedringer i databasen

Ja. MySQL er en død sild, og MariaDB er vejen frem. MariaDB bruger XtraDB (lavet af Percona) istedet for InnoDB som storage engine, og den håber vi så bare at Oracle ikke køber. Det var vel egentlig Oracles opkøb af Innobase (som stod bag InnoDb) der var starten på slutningen for MySQL. vi krydser fingrene

13. februar 2013 kl. 15:58
Java-opdatering på engelsk spænder ben for NemID-brugere

Det er helt fint at kræve at man holder sit system opdateret, men derfor kan man på ingen måde kræve at brugerne af NemID forstår andet end dansk! Så må NemID lave en java.com-proxy og selv oversætte til dansk. Held og lykke med at få lov til det af Oracle.

18. januar 2013 kl. 09:32
Virus sender 600 kommunale pc'er til tælling i Gentofte

@Birger: Din argumentation om at den omvendte verden hvor 99% af alle desktopcomputere kører Linux, falder igennem fordi du glemmer at tage højde for at Linux er, og vil altid være, gratis og åben.

Hvis Linux var installeret på 99% af alle desktops ville der være så mange flere der bruger et OS der fra grunden er lavet som et rigtig flerbrugermiljø med en bedre sikkerhedsmodel:http://www.ghodmode.com/blog/2011/03/linux-is-better-security/

Selv om der aldrig har floreret Linuxvira vil der selvfølgeligt komme forsøg på det, men i og med at Linux' sikkerhedsmodel er som den er, vil det altså bare være så meget sværere at få til at ske.

På trods af at brugerne er n00bs/lusers/lamers tror jeg alligevel de ville få installeret opdateringer/lappet sikkerhedshuller bla. fordi installation af opdateringer på Linux aldrig låser computeren efter genstart med en "Vent, installere opdateringer"-skærm i flere minutter og op til mere end 20 minutter som jeg ser mine Windows-kolleger har oplevet fra tid til anden efter f.eks. servicepack-installationer. På min Ubuntu desktop er der absolut ingen forsinkelser i arbejdstiden når jeg installere opdateringer, for computeren opdatere i baggrunden mens jeg arbejder. Og den del af Windows-installationer som aldrig bliver opdateret fordi der ikke er købt licens til dem vil jo slet ikke eksistere.

Hvis Gentofte skiftede til Ubuntu Linux (eller en anden Linux-variant) kunne de også fortælle historier som f.eks. det franske politi:http://arstechnica.com/information-technology/2009/03/french-police-saves-millions-of-euros-by-adopting-ubuntu/

Af og til hører jeg også proklamationer om at man jo ikke kan kører Linux på desktoppen i store virksomheder, men de ansatte hos Google kører jo fint med Goobuntu Linux på computeren: http://en.wikipedia.org/wiki/Goobuntu

Jeg forstår ikke hvorfor så mange i den skala har så svært ved at give slip på Windows, og tage springet ud i friheden. Hvis Gentofte oplever at ProgramX ikke kan kører under Linux og ej heller Wine (http://appdb.winehq.org) så har man jo mulighed for at skrive programmet selv, og desuden uploade det til GitHub og lade andre kommuner bruge og ligefrem bidrage til det.

Valget er frit.

8. november 2012 kl. 12:02
Hvordan rekoder jeg mine DVD'er under Linux?

@Ivan

Den får jeg fra korrespondance med kulturministeriet, hvor jeg spurgte ind til emnet.

Det var jo interessant information! Har du mulighed for at komme med at uddrag af deres svartekst eller måske ligefrem et link til info på kulturministeriets website. Bare for at få formuleringen/ordlyden helt korrekt.

Så vidt jeg har læst mig til, så er det (i DK) lovligt at tage en backup-kopi af alle dine digitale medier (CD'er, DVD'er, BD'er etc), men den må selvfølgelig kun være tilgængelig for dig. I og med at kopien er en backup, tror jeg at "lovligheden" af kopien bortfalder hvis du sælger/bortgiver dit medie.

13. august 2012 kl. 11:17
Microsoft tilbage i EU's monopolsøgelys over forsvundet browser-menukort

Er jeg den eneste der synes det er unødvendigt besværliggjort, at sætte Google som standardaøgemaskine i IE på en helt ren installation af Vista/Win7?

17. juli 2012 kl. 20:39
For sent at tjekke digitaliseringsfejl: Papir-tingbøgerne er brændt

@Lars Hansen: Modsat digitale medier, forgår bøger og analoge film, og der er intet man kan gøre ved det. Gamle bøger er printet på papir hvor syreindholdet i det vil få selv de bedst opbevarede bøger til at forgå helt af sig selv. Så dit argument om "at man bare skal sikre sig at taget er tæt" holder ikke. Det er jo de samme elementer der gør sig gældende for bevarelse af både bøger, analoge film og digitale medier: Stabil temperatur og luftfugtighed. Klimaanlæg til at klare den opgave koster kassen at have kørende.

Selv er jeg ret pjattet med tanken om at jeg til enhver tid selv kan gå på DR.dk og vælge hvad jeg vil se fra DRs arkiver. Det ville jo aldrig kunne lade sig gøre med analoge film.

14. juni 2012 kl. 13:04
For sent at tjekke digitaliseringsfejl: Papir-tingbøgerne er brændt

Hvis(!) bøgerne er blevet mikrofilmet, så de kan læses og bruges til at genskabe indholdet af de sider der fra indscanningen er helt eller delvist ulæselige, så har bøgerne aftjent deres værnepligt! Det er så befriende at nogen tør tage en beslutning og sige "Hvad skal vi med dem? Brænd dem!", istedet for at politikerne bruger timer, dage og uger på at diskutere hvor de skal hen og hvorfor.

14. juni 2012 kl. 10:56
Sikkerhedsvirksomhed: Google Apps er mere sikkert, end det vi selv kan lave

Det kan være Odense kommune skal få Neupart til at overbevise Datatilsynet om at det ikke er helt så tosset at de bruger Google Apps :-) Så kan Datatilsynet vel selv tage sig af at skrive en rapport til Folketinget der kan hjælpe med at få justeret loven til noget mere tidsvarende der tager højde for cloud-baserede løsninger.

17. april 2012 kl. 09:52
Google vil se på dårlig support-oplevelse med Google Apps

-var jeg overrasket over hvor hurtigt jeg fik hjælp til en lidt kompliceret sag på Google Apps "Free". Til Google Apps for Business for diverse kunder har jeg også altid fået svar indenfor meget kort tid, så jeg har aldrig haft behov for at ringe. Derimod har jeg forbandet Office365 langt ind i helvedet, og synes deres opsætning er subtil/unødvendigt besværliggjort: Hvorfor er man f.eks. tvunget til at overføre DNS til dem istedet for at beholde det hvor den er. Mulighederne for at finjustere DNS i Office365 synes jeg også er forsimplet for meget. Og så havde vi en fed oplevelse med en kunde på Office365 vi fik oprettet alle brugerkonti på og en uge senere var de fjernet igen af sig selv. Alle historier om vendor lock-in for dokumenter gælder også for Office 365 = Finger til alle der ikke kører M$ Office.

Online redigering af dokumenter i Office365 er i hvert fald ikke bedre end i Google Apps når man som jeg kører FF/Chrome på Ubuntu.

Smagen er som bagen: Alle har en.

27. marts 2012 kl. 17:29
Sådan blev Odsherred Kommune mere effektiv med unified communications

Lige så lækkert det er at integrere al kommunikation med en central service som Lync, lige så trist er det når man ikke kan bruge servicerne til noget som helst andet end en enormt dyr telefonbog, hvis man ikke kører Microsoft O/S'er. Android-klienten skulle som ventet ikke kunne noget som helst, så vi stakler der kører verdens mest anvendte mobil-OS kan skyde en hvid pil efter forhåbningerne om integration i samme dur som til iOS og WinPhone. Det er det evige problem med MS-services: De virker alt for ofte kun rigtig godt til MS-klienter. Tag bare webinterfacet til Exchange - det er jo først med Exchange 2010 at det kører (så man kan bruge det til hverdag) i andet end IE. Nu kører jeg udelukkende Ubuntu og Android på mine klienter, så min erfaring siger mig at jeg har al mulig grund til at være en lille smule paranoid over Lync som produkt, og forberede mig på hvor meget det ikke kan integrere med ;-)

2. marts 2012 kl. 14:54