Kim Jensen

Der findes ikke gode monopoler

Hvis en virksomhed ikke har en klar RCS politik eller stiller et RCS til rådighed, så kan man stille spørgsmålet om det, som udvikler, er rimeligt at anvende Github eller en anden ekstern RCS.

Som ansvarlig medarbejder og udvikler, bør man som start altid spørge til firmaets RCS politik og følge denne. Omgås denne - så vil jeg vise personen døren, da vedkommende har udvist dårlig dømmekraft, som kan få juridiske, forretningsmæssige eller økonomiske konsekvenser.

/Kim

6. juni 2018 kl. 13:49
EU vil tillade amerikansk masseovervågning af europæere med forslag til ny Safe Harbour-ordning

For hvor troværdigt er det at strikke en aftale sammen, der er så løs, at hvad som helst kan puttes lovligt ind under den?

Nu ved du det og ved derfor også at du ikke kan forlade dig på den. Dejligt salgsargument overfor dine kunder, når du vil sælge dem et alternativ ;-)

2. februar 2016 kl. 10:47
EU vil tillade amerikansk masseovervågning af europæere med forslag til ny Safe Harbour-ordning

Den største overraskelse ved Snowdens afsløringer var egentligt at vi var overraskede. At de nu har et udkast til en aftale der tilkendegiver at de har snablen nede i dataene gør i det mindste aftalen mere troværdig.

2. februar 2016 kl. 10:35
Programideen: Teori & Praksis

Det er lidt pinligt, at jeg i snart 8 år har arbejdet på "Konrad-Zuse-Platz" i München, og det er aldrig faldet mig ind at google navnet for at lære at vi her har en af Computer Historiens store personligheder...

Nuvel, jeg vil gerne deltage, men desværre er München ikke lige rundt om hjørnet, så istedet vil jeg gøre hvad jeg skulle have gjort for 8 år siden - Google ham.

Mvh, Kim

2. november 2015 kl. 11:00
»Du kan næsten putte alt ind under Internet of Things lige nu«

Hej Henrik,

Jo, med 20+ års IT erfaring, har jeg set en masse ting. Og jo, der er fortsat mange der synes at det er fedt at lave ekstra unødigt fedt.

Men IT er jo heldigvis også ved at være en moden branche, hvor man ikke længere kan blive senior arkitekt med blot 1 års erhvervserfaring - tiden hvor man tog den bedste IT person i teamet og gjorde vedkommende til manager er også ved at være passé.

IoT kan være interessant, men uden fornuftige sikkerheds paradigmer, så duer det ikke. Chrysler eksemplet er faktisk meget rammende - og derfor er det også så vigtigt at man får specielt politikerne til at forstå at de skal tage IT seriøst og ikke anvende det som potte træning.

Virksomheder forfølger kundernes penge, men kun politikerne kan svinge en pisk over virksomhederne, så de opfører sig ordentligt. Det er herligt at se hvordan Vestager kan svinge pisken over større firmaer, blot trækker det ned at selvsamme Vestager forsøgte at tvinge E-valg igennem.

/Kim

27. juli 2015 kl. 20:29
»Du kan næsten putte alt ind under Internet of Things lige nu«

IT-branchen mangler et opgør med "fordi vi kan" mentaliteten.

Er denne mentalitet ikke mere kendetegnende kunderne, der konstant forventer et nyt "One more thing" moment? Kigger vi på det politiske landskab over de sidste par år, så er det i høj grad IT forelskede politikere der vil have mere, mens IT folk desperat forsøger at træde på bremsen.

/Kim

27. juli 2015 kl. 17:39
Medie: Dekrypterede Snowden-dokumenter er i hænderne på Rusland og Kina

Et par yderligere interessante opfølgninger:

/Kim

15. juni 2015 kl. 17:04
Skoler dropper iPads

Hej Jakob,

Lige så sikkert som amen i kirken - er dine retoriske tirader når et Apple produkt er involveret. Jeg ved ikke om det er svært at forstå - men alting er ikke en kamp for eller imod Apple, verden er faktisk mere nuanceret end som så.

Prøv i stedet at kigge på børnenes behov.

Hvis man skal til at tilkøbe ekstra udstyr for at kunne opnå bedre udnyttelse af udstyret, har man så lavet den rette investering ? Kunne man ikke have opnået det samme med andre produkter ?

Hvad de forskellige lærings portaler angår, så har jeg kun kendskab til Clio Online, der fungerer med alle moderne browsere, ikke kun dem som er afgået ved døden for flere år siden. Såfremt der virkelig findes portaler som er håbløst forældede, så burde løsningen være enten at få dem opdateret eller afviklet.

IT er ikke løsningen på alle problemer, men nogen gange kan det være svært at forklare hvorfor. Et glimrende eksempel er valg, hvor bølgerne om e-valg gik rigtigt højt og IT folk samstemmende sagde at det var en dårlig idé.

Det kan være jeg er gammeldags - men jeg er ikke tilhænger af IT som et generelt hjælpemiddel i skolen. Det kan anvendes som hjælpemiddel, men den generelle fokus burde være på at lære børnene at udvikle deres viden, fysik, finmotorik og kreativitet uden at være begrænset af et IT værktøj.

/Kim

12. juni 2015 kl. 15:23
3 ufede pc-ting der heldigvis er døde

Så vidt jeg erindrer var det Tom (DIKU) og jeg (DTU) der startede netværket, så jeg formoder at jeg var den formastelige der fik dig overtalt.

Selvom der var en del kedelige problemer, så var COAX dog noget mere SU kompatibelt rent prismæssigt end et CAT5 baseret setup, og vi fik da et par gode spille seancer ud af det - specielt med vores hjemmelavede Doom II dødsmatch bane.

/Kim

18. maj 2015 kl. 16:54
Undren blandt it-professionelle over ny fejl ved rejsekortet

Hejsa,

Det der undrer mig her, hvordan IT Professionelle kan undres! Har de personer der kommenterer på dette da ingen praktisk erfaring ?

At høre IT Lektor, Erik Frøkjær, udtale følgende: "Det undrer mig, at man ikke har fanget det inden ved at have et tilstrækkeligt finmasket sæt af testcases, som kan sættes i sving i forhold til enhver opdatering." Er faktisk skræmmende!

Når man snakker større systemer, som Rejsekortet må antages at være, så er der en skarp adskillelse mellem de forskellige led. Udviklerne har hverken adgang eller rettigheder til at lavet noget på produktions databaserne.

Så når udviklerne kommer med næste version af systemet, så er der ofte en DB opdatering, med tilhørende data aktualiseringer, med. Alt dette er grundigt testet, men mod et test system, der består af et subset af datamængden som det rigtige system har. Test data og test systemet er oftest noget man med tiden udvider til at inkludere fundne fejl og problemer, samt tilpasning af eksisterende og nye funktioner.

Selv hvis man, som udvikler, har adgang til en kopi af produktions databasen, så er det gerne med anonymiserede data. Hvilket betyder at man kan teste og verificere opdateringen, men gør det på basis af en tilnærmet norm.

Min formodning er simpelt; et af de scripts der skulle køres var lavet med "løse antagelser"; "UPDATE ... WHERE bla like '...%'". En dum måde at lave opdateringer på, men desværre ikke ualmindelig. Dette vil kunne forklare hvorfor det ikke var fanget, eller kunne fanges, tidligere.

Skulle mine formodninger være forkerte, og udviklerne har haft direkte adgang til produktions systemer, eller ægte kopier af produktions dataene, så er det et sjusket amatør arbejde som de har lavet!

Mvh, Kim Jensen

5. marts 2015 kl. 09:52
Ny app garanterer krypterede samtaler og beskeder mellem Android og iOS

Hvor adskiller denne app sig fra eksisterende som f.x. Threema, udover at den er OSS baseret ?

Jeg ved at alle er så glade for at sige at man med OSS kan downloade og kigge tingene igennem eller fikse fejl. Men faktum er at det er uhyggeligt svært at finde fejl i specielt krypto software.

3. marts 2015 kl. 12:31
Fingrene væk fra kryptering

Lige så sikkert som amen i Kirken er det at politikere står i kø for at komme i avisen. En terror aktion medfører per automatik en række kys babyen kommentarer.

Da det jo er valgår, har politikerne ekstra travlt med at lave valgflæsk. Men denne valgflæsk er lavet på en rådden gris. Det ser godt ud på papiret - men stanken burde få alle til at løbe skrigende væk!

Mvh, Kim

19. februar 2015 kl. 17:24
Apple vil gemme fingeraftryk i skyen

Så absolut INGEN nyhedsværdi kun "AMG APPLE DOOM!!!" værdi... Lidt mere indsats fra version2.dk tak... det er så nydeligt at faktisk at lave journalistik istedet for clickbait whoring...

Istedet for denne bombastiske skrigen, skulle du måske kigge lidt på hvad der egentligt bliver skrevet. Nemlig at Apple åbenbart har overvejelser omkring en central lagring af fingeraftryk.

Sikkerhed og brugervenlighed er ikke forlignelige, vil du have høj sikkerhed, så koster det på brugervenligheden. Omvendt, skal noget være ekstremt nemt at anvende, så må man gå på kompromis med sikkerheden. Anvendelsen af fingeraftryk til at erstatte passwords/pin koder er en måde at gøre tingene mere brugervenlige - men med sikkerhedsmæssige konsekvenser.

Celebgate viser 2 ting. For det første at mange brugere ikke er bekendt med standardinstillinger, for det andet, at sikkerheden omkring Apple's servere ikke var optimal.

Husk på, at modsat passwords, så er fingeraftryk ikke udskiftelige.

Mvh, Kim

20. januar 2015 kl. 11:48
Et flueben i den forkerte boks kan koste 720.000 kr

Oracle må være et meget bedre produkt end jeg gik og troede, hvis kunderne forbliver til trods for adfærd og mistænkeliggørelse som denne.

Har oplevet flere Offentlige instanser både i Danmark, England & Tyskland, hvor de ved udgangen af året lige har et rest budget der skal opbruges, ellers kappes budgettet næste år.

At se helt ny hardware med dyre support aftale indkøbt, der blot bruges som dørstopper eller kaffeborde - er næsten til at græde over.

Nuvel, Oracle leverer nogle solide database produkter - der, uanset hvad, faktisk kører utroligt stabilt.

14. januar 2015 kl. 13:42
Selvkørende biler giver programmører etik-hovepine

Det er jo min skyld at ulykken skete så det må vel være logisk at det er mig det "går ud over" men hvad med min kone og mine små børn, skal de straffes for det jeg gør ?

Eftersom vi taler om en selvkørende smartbil - hvordan kan det så være din skyld ? Det kunne jo ligesågodt være konen der forsøgte at give god råd med sin iPad!

Spøg til side - jeg har for flere år siden set hvad der arbejdes med hos BMW. Og der er ikke tale om smartcars alene, men mere om smarttraffic, hvor man medregner lyssignaler, andre biler, udrykningsfartøjer, o.s.v.

De nød undvigelses algoritmer hvor programmører kan komme ind i etiske dilemmaer, er primært de sidste panik løsninger. Hvis nogen beslutter sig for at begå selvmord ved at springe ud foran din bil, og bremsen derfor er for langsom.

Mvh, Kim

24. november 2014 kl. 16:01
Trafikselskaber: Uklogt at droppe klippekort under opdatering af rejsekort

Det er en helt misforståelse, at teknologien udvikles jævnt.
For forbrugersystemer, hvor prisen er meget afgørende, er det ofte sådan, at det er prisen på allerede kendt teknologi, der kommer ned, så mulighederne åbnes også økonomisk.

Tiden står jo ikke stille, så jo - der kommer hele tiden nye tiltag, forsøg, o.s.v. Men fælles for alle er generelt at de skal konkurrere med eksisterende, og kun hvis de viser sig at være overlegne vil de vinde.

Her er Rejsekortet en undtagelse, det skal ikke konkurrere - idet der er lavet en beslutning at andre løsninger bortfalder, hvormed man reelt givet det et monopol.

/Kim

9. september 2014 kl. 07:27