Carsten Gehling

It-koks i Københavns Kommune: Spammer borgere med Digital Post om parkering

Jeg har ikke hænder nok. :-)

22. september 2021 kl. 19:20
ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«

Tag f.eks. Tesla, Google etc. der for mange år siden hævdede at de om 1-2 år havde selvkørende biler. Det er tydeligvis ikke tilfældet. Men dermed kan det ikke konkluderes dette er en umulig opgave. Det ligger bare længere ude i fremtiden.

Jeg tror ikke på, at selvkørende biler bliver tilgængelige for almindelige forbrugere i min levetid. Prøv at køre en tur igennem Rom, Firenze, Berlin med alt deres vejarbejde og kaotiske trafikmønstre. I Europa dør gennemsnitlig 20.000 mennesker i trafikken hvert år. Hvis f.eks 10% af alle biler er selvkørende, så vil de være involveret (ikke nødvendigvis skyld i) i ca 2.000 dødsulykker om året. Jeg har svært ved at se samfundet acceptere dette.

20. august 2021 kl. 20:26
5G - Kejserens nye netværk?

Fandme rart at høre nogen hæve fornuftens stemme og udstille 5G som det bluffnummer, det er. 5G er godt på vej op af Gartner's Hype Curve, og det er helt til grin at høre "eksperter" udtale, hvor mange problemer de vil få løst ved bare at få 5G overalt. :-)

Carsten

19. februar 2020 kl. 06:35
Hvad skal AI egentlig koste?

Måske er det bare mig, der har overset et eller andet (mens jeg har haft travlt med at passe mit job som ganske almindelig programmør). Men hvorfor er det lige netop nu, at AI/ML er blevet så pokkers populært?

Der er jo ikke sket noget nyt på teknologistakken. Kvantecomputere er ikke blevet hvermandseje, så det er stadig den traditionelle computer, der ligger under det hele. Der er selvfølgelig kommet mere processorkraft, ram, storage, men i det store hele kan en computer ikke noget, som den ikke kunne for 15 år siden. Så hvorfor mener alle disse leverandører nu pludselig, at de kan et eller andet på grænsen af magi? Og hvorfor gjorde de ikke det for 15 år siden? AI er jo IT-branchens svar på alkymisternes jagt efter guld. Drømmen har været der i mindst 50 år.

23. juli 2019 kl. 20:42
Der kan komme to digitale postkasser med forskelligt indhold i fremtiden

tekniske problemer"

tekniske problemer" => "send flere penge"

12. marts 2019 kl. 20:35
IT ødelægger samtaler

Mine helt egne (og fuldstændig uvidenskabelige) observationer fra diverse arbejdspladser er at så snart IT redskaber tages med ind i den kreative proces, så dør sidstnævnte.

Med software kommer du meget hurtigt til at skulle "slås" med teknikken, begrænsninger i programmet osv.. Og lige så snart det begynder - uanset hvor ubetydeligt det måtte virke - så kan hjernen ikke "flyde frit".

Whiteboards, blyant og papir (uden tern og linier) er vejen frem.

Og mht. diskussioner, så er det en kendt sag, at disse stopper lige så snart nogen googler emnet.

11. februar 2019 kl. 18:27
Dumsmart elpære med password og krypteringsnøgle i klartekst

Hvis du opstiller en diesel generator i haven så er du også isoleret mod hacking af el-værket

Risikoanalysen handler jo ikke om sikring af elforsyning. Det handler om at... hvem fanden finder på at koble en ELPÆRE til internettet? En elpære? Hvad er det nu lige formålet er med en elpære? Bare fordi vi kan, så er det jo ikke ensbetydende med at vi skal. :-)

5. februar 2019 kl. 21:19
Søges: Magnetic Bubble Memory

Så 1 megabyte svarer til 2661 meterbyte?

Jeg tror at jeg fremover vil beskrive min laptop som havende 91,431,263,797 kilometerbyte. :-)

5. november 2018 kl. 20:31
Sundhedsplatformen printede forkerte pilledoser: Derfor gik det galt

Griber regeringen/folketing ind

12a) Bliver EPIC indført på landsplan, når regionerne bliver nedlagt.

29. oktober 2018 kl. 18:44
Fake agile

Hvis CI skal omtales som kvalitetskontrol, skal de automatiske CI-tests dække absolut mindst 80% og helst over 90% af alle kodeliner og funktionsflow.</p>
<p>Hvor mange kan prale af det ?

Men hvis vi ser bort fra mærkater som kvalitetskontrol, så er "lidt CI" vel bedre end "ingen CI"? Altså målt på mængden af test-coverage.

Jeg kan i hvert fald prale af, at jeg retter aldrig(*) en bug, før jeg har skrevet en test-case, der reproducerer den. På den måde bilder jeg mig selv ind, at jeg i hvert fald ikke kommer til at genindføre gamle bugs, når jeg retter nye (den ellers velkendte "whack-a-mole udviklingsmodel").

(*) med mindre, at jeg arbejder med en af vores meget gamle projekter fra før test-frameworks blev opfundet... ;-) Og selv der gør jeg gerne en indsats for at spinne noget test-coverage op, hvis muligt.

24. oktober 2018 kl. 21:23
Fake agile

http://agilemanifesto.org/ AKA "grundloven for Agil" siger i første læresætning:

<strong>Individuals and interactions</strong> over processes and tools

Jeg tror at rigtig mange virksomheder prøver at indføre Scrum eller lignende uden allerførst at læse ovenstående og tænke godt og grundigt over det.

Eller sagt på en anden måde, som PHK allerede har gjort meget bedre end jeg i https://www.version2.dk/blog/agil-min-bare-16318

En stensikker opskrift på success i software udvikling er en kompetent og inspirerende leder, med op til et dusin motiverede medarbejdere.</p>
<p>En lige så stensikker opskrift på fiasko, er at skalere en sådan success til en gros.

Jeg har været i nogle virksomheder, hvor man har forsøgt sig på at være agile, men hvor det primært er faldet til jorden af én enkelt grund: Ingen med nok pynt på skulderne havde sat sig for bordenden og fået resten af virksomheden med. Og så er det faktisk ligegyldigt, om det er agile eller hvad det er. Vil du indføre forandringer i en virksomheds måde at producere på, så skal alle være med.

Nu nævnte Morten Jensen Continous Delivery som en af de agiler dyder. Hvis man skal have gavn af at være agil, så skal ændringer til softwaren ud og køre hos kunderne så hurtigt og smertefrit som muligt. Og jeg har endnu tilgode at være i en "klassisk moden software virksomhed", hvor det ikke involverer både salg, support og it/drifts-afdelingen.

Det allervigtigste er ikke, om man kalder det sprints, stories og backlogs. Det vigtigste er, at nogen bestemmer sig for: hvad der skal laves og i hvilken rækkefølge man (lige nu) mener det er bedst at få det ud til kunderne. Og så hyrer man et mix af udviklere af typen specialister, all-rounders og et par nyuddannede. Og lader dem få ro til opgaven - og ikke mindst bakker 100% op i resten af biksen, når de har brug for forretningsviden og få ting ud til kunderne.

24. oktober 2018 kl. 20:55
Hej Datatilsynet, hvem er egentlig ansvarlig for datalæk som følge af dårlige kodeord?

... bare dit password er mindst 20 tegn langt.

Tankevækkende at det kan være så svært at ændre den kultur.

20. september 2018 kl. 09:21
København vil bruge 100 millioner kroner på nyt system til opgavestyring

Ku' vi liiiiige være lidt seriøse hér, og måske lige prøve et reality tjek?

Tak! Præcis min tanke, da jeg læste kommentaren lige over din. Min kone er socialrådgiver i Odense kommune. Lovgrundlaget i hendes område er voldsomt kompleks, og det kræver et solidt fagligt system, der kan understøtte deres arbejde med aftaler, journalisering, indhentelse af dokumentation fra mange 3. parter, automatisk brevudsendelse til borgere, etc... Og de løber stærkt derinde med mange sager hver, så systemerne skal spille max hele tiden. Ellers går det ud over lovpligtig rettidighed.

Jeg har fået respekt for, hvad den slags indebærer.

14. september 2018 kl. 21:17
Endnu en region vælger Systematics EPJ-system

"og afviser, at debatten om Sundhedsplatformen har haft indflydelse på regionsrådets beslutning."

Hvorfor nu det? Det må da gerne have haft indflydelse. Man har vel lov til at lære af andres fejl^K^K^K^Kerfaringer... ;-)

14. september 2018 kl. 16:16
Minister: Krav om GDPR-samtykke til kirkeblade er absurd

Når man får sit barn døbt

"Forsager du GDPR...." :-)

12. september 2018 kl. 17:59
Region H gamblede med sikkerheden: Tog Sundhedsplatformen i brug uden vigtig test

https://www.version2.dk/artikel/afgaaende-region-h-direktoer-vi-undervurderede-sundhedsplatformen-1085471

"samtidig vil jeg påpege, at vi har indført en ny patientjournal på alle vores hospitaler til tiden og til prisen"

...fordi man droppede den funktionelle kravtest. Det er jo simpelthen til at dø af grin over (altså hvis ikke det var så alvorligt, at der er menneskeliv på spil - både patienter og medarbejdere.)

Det er i øvrigt lidt tankevækkende at læse al optimismen i tidligere artikler - og hvordan den gradvist vender:

https://www.version2.dk/artikel/epic-har-underskrevet-milliard-kontrakt-med-regioner-55540"Det er en stor dag i dag for alle os, der har arbejdet i mere end to år med udbuddet."

https://www.version2.dk/artikel/115-milliarder-sundheds-it-tak-667685"Sundhedsplatformen erstatter mere end 30 it-systemer og giver sundhedspersonalet mere tid til at fokusere på patienten og den høje faglige kvalitet."

https://www.version2.dk/artikel/sundhedsplatformen-gaar-i-luften-i-nat-vi-forventer-op-til-2000-fejlmeldinger-det-foerste"Vi tror stadig på det. Vi kan ikke vende om nu."

The rest is history...

8. juli 2018 kl. 21:08
Norge nærmer sig Sundhedsplatformen: »Det fungerer godt vældig mange steder«

»Jeg forventer, at Helse Midt-Norge indhenter viden om de forhold, der er blevet afdækket af Rigsrevisionen i Danmark og tager ved lære af rapporten,«

AAAAHHH-HAHAHAHA-HIHIHI-HOHOHOHAHAHA!!!

Hø høh....

Åh... Der blev min dag lige reddet.. :-D

28. juni 2018 kl. 12:51