Mikkel Mortensen

Narko på Facebook

Hej folkens

Det er mig der er Mikkel, som driver den pågældende pod. Jeg forstår udmærket jeres bekymringer om at jeg jo bare sælger jeres data når pod'en bliver stor nok.

Når I ikke stoler på mig (og det tager jeg på ingen måde tungt), så vil jeg foreslå jer at sætte jeres egen pod op og bruge den. Gå sammen i et fællesskab der stoler på hinanden og kør jeres egen pod. På den måde sidder I selv på jeres data. Det er en af de mange smukke ting ved Diaspora.

Hvis man ikke gider sætte sin egen pod op, eller ikke har kvaler med at ens data ligger på en andens server, så er man velkommen på datataffel eller en af de mange andre, åbne pods i netværket: https://podupti.me/

27. januar 2017 kl. 14:39
NemID er ikke længere i brug

Så vidt jeg husker koster det 250 kr at henvende sig til deres erhvervssupport. De her e-mails er en god måde at generere en indtægt via support på.

15. november 2015 kl. 18:02
Dansk startup brugte anerkendt ukrainsk udviklingshus og fik russisk bagdør i koden

Klart. Det synes jeg er en god pointe, men det er umiddelbart ikke den morale der fremgår af artiklen.

Måske bør det være en opfordring til V2 om ikke at vinkle artiklen så skarpt, så man umiddelbart får det indtryk at et specifikt ukrainsk firma fylder ens kode med russiske bagdøre :)

Code review er vejen frem. Selvom det af og til godt kan være røvsygt at scrolle ned over tusindvis af linjers ændret kode ville sådan noget her forhåbentligt være fanget i den proces.

4. november 2015 kl. 15:42
Dansk startup brugte anerkendt ukrainsk udviklingshus og fik russisk bagdør i koden

Tak for at melde dig i debatten, Thomas :)

Har du lyst til at afsløre hvilket firma i Ukraine i arbejdede med? Jeg forstår godt hvis I ikke har lyst til at hænge nogen ud. Og man kan sige at det I har oplevet lige så godt kunne være sket hvis I havde hyret en dansk udvikler til at sidde lige ved siden af jer, og ikke nødvendigvis har noget med det ukrainske firma at gøre. Men jeg er næppe den eneste med udviklere i Ukraine der sidder og er nysgerrig.

4. november 2015 kl. 15:17
Dansk startup brugte anerkendt ukrainsk udviklingshus og fik russisk bagdør i koden

Er det mig der ikke kan læse eller undlader V2 at nævne hvilket outsourcing-firma der er tale om? Det ville da ellers være meget fin forbrugerinformation at få.

4. november 2015 kl. 12:09
Kommentar: Fejlslagne sociale netværk giver os vigtig lektion i 'disruption'

Jeg hoppede aldrig på Ello, så skal ikke kunne sige noget om den tjeneste. Men Diaspora lever i bedste velgående.

Nuvel, det blev ikke den Facebook-dræber som de sensationslystne tech-medier var hurtige til at udnævne projektet til at være. Men det findes endnu, udvikles løbende og flere og flere brugere kommer til.

Det dækker (endnu) ikke samme behov som Facebook gør for mig, men det jeg finder der er noget mere inspirerende end det jeg finder på Facebook.

22. september 2015 kl. 13:00
Efter bøvl i årevis: Nu virker DR-streaming

Det lyder som om det primært er de store seermagneter der har voldt problemer. Det kunne være interessant hvis DR lavede en P2P-løsning i stedet for, og på den måde delte båndbreddeudgifterne med seerne. Selvfølgelig med DR selv som den kraftigste peer på netværket, så folk der vil se noget andet end det mest populære ikke er begrænset af netværkets udbud.

19. februar 2014 kl. 11:07
Hollandsk politi lukker kriminel hjemmeside gemt i Tor-netværket

"det hollandske politi [skulle angiveligt] have sendt en besked ud på Tor-netværket efterfølgende, hvor de skriver, at ‘ingen kan føle sig sikre på netværket’, skriver BBC."

Hvor får du det fra, Henrik Nordstrøm Mortensen? Fra BBC-artiklen: "The Dutch authorities said their operation - codenamed Commodore - sent out a message that no-one was "untouchable" on Tor."

Min tolking, løst oversat: Politiet siger at deres operation sender et signal til folk om at man ikke er urørlig på Tor. Ikke noget om at sende beskeder ud på Tor-netværket, hvilket -- så vidt jeg forstår Tor -- er noget vås. Tor er ikke en slags e-mail eller messenger hvor man sender beskeder ud til andre.

13. februar 2014 kl. 15:12
Nu bliver rejsekort-standerne røde og grønne

Rejsekortet kunne også prøve at gøre lidt mere ud af at forklare hvordan man kan kende forskel -- allerede i dag -- uden kulørte bånd, der sikkert får Rejsekortets designere af den visuelle identitet til at græmme sig.

Baggrundsfarven på displayet på en check-ind-stander er blåt. På check-ud-standerne er den sort.

20. november 2013 kl. 14:06
Facebook bruger billedformatet WebP - og får byge af klager

Hvis facebook havde tænkt sig lidt om, havde de lavet en fallback løsning, så browsere, som tilgår et billede, præsenteres en jpg i fald de ikke understøtter WebP

Det burde ikke engang være et fallback, men helt almindelig sund fornuft og best practise.

I klassikeren Cool URIs don't change fra W3C -- som jeg håber at man også hos Facebook har læst, kender til og altid har i baghovedet -- står der under So what should I do? Designing URIs, What to leave out:

File name extension. This is a very common one. "cgi", even ".html" is something which will change. You may not be using HTML for that page in 20 years time, but you might want today's links to it to still be valid.

Og det gælder altså ikke kun URL'er som det er meningen at folk skal skrive og/eller se, som fx selve siden folk klikker sig hen til. Det gælder også resurser som fx billeder. Hvis nu Facebook undlod filendelser på deres billeders URL'er, så kunne det fint være op til serveren selv at servere et billede i det bedst mulige format, afhængigt af hvad klienten menes at kunne håndtere. Selvfølgelig kan det også lade sig gøre selvom URL'en ender på fx .jpg eller anden filtype, men det er knapt så elegant.

Forresten, som et lille kuriosum, var det engang i fordums tid sådan at vores allesammen ven, Internet Explorer, ikke kunne finde ud af at vise billeder direkte fra deres URL hvis ikke den endte med den korrekte .filtype :)

24. april 2013 kl. 11:15
Dansk Supermarked vælger simpelt blogger-CMS til koncernside

Der ligger også Wordpress bag større kanalsites på dr.dk, fx P3's site. WP er langt fra hele fundamentet der, men al artikelredigering osv. foregår i Wordpress.

Det blev i sin tid valgt fordi netop indholdsredigering og datastruktur er nogenlunde nemt at forstå for almindelige mennesker. Og den tid der ellers ville være brugt på at bygge en ligeså velfungerende editor som WP har, blev i stedet bl.a. brugt på at bygge fornuftig dataudveksling med andre systemer.

10. april 2013 kl. 11:37
Bekræftet: Samsung lancerer nyt smartphone-styresystem i 2013

Hvorfor endnu et styresystem til mobiltelefoner?

Hvorfor ikke?

Udover de nævnte er også finske Jolla på vej med deres SailfishOS, der ligesom Tizen -- og måske endda i endnu højere grad -- bygger oven på Nokias gamle Meego/Harmattan.

Det er i sandhed en spændende tid vi går i møde på denne front :)

4. januar 2013 kl. 15:31
Udspekuleret kildekode-trick sendte 'Forbrydelsen'-seere på vildspor

Vi har jo reelt ingen viden om hvad der er sket.

Som tidligere webudvikler i DR skulle jeg nok mene at jeg har en eller anden form for viden om hvordan tingene foregår der :)

26. november 2012 kl. 11:49
Udspekuleret kildekode-trick sendte 'Forbrydelsen'-seere på vildspor

Nu viser det sig, at kommentaren var plantet af DR (...)

Jeg tror I lægger aaaalt for meget i det.

Mit mest kvalificerede bud er at man har haft et ekstra dummy-link i sin menustruktur for at se at den så ud som den skal når man en dag kunne offentliggøre morderen. Udvikleren har selvfølgelig ikke vidst hvem morderen var og derfor blot linket til en eller anden mere eller mindre tilfældig side. Fordi en eller anden irriterende chef skiftevis har villet se menuen med/uden menupunktet, så har det blot været udkommenteret i stedet for helt at blive fjernet.

Bum. Så blev det mysterium afdækket.

26. november 2012 kl. 10:51
DR vil streame Forbrydelsen fra skyen - dr.dk outsources

Kunne I nu ikke lige tage at sikre jer at det I skriver ikke er noget vås? dr.nu har ikke noget som helst med DR at gøre.

Møz.

23. november 2012 kl. 10:42
Radikale kritiseres for at bruge cookies til målrettet valgkamp

Og få nu lagt cookieskræmmekampagnens mange tekniske misforståelser på hylden så vi kan få en ordentlig, lødig debat om overvågning på nettet.

20. november 2012 kl. 10:22
DIBS kæmper på 4. døgn med nedetid

En anden, mindre, dansk betalingsudbyder gør opmærksom på at man bør have redundans på sin betalingsløsning, sådan at hvis udbyder X går ned, så kan man nemt skifte til udbyder Y: http://quickpay.dk/redundancy/

Det tror jeg at vi skal til at se på hos os, så vi ikke bliver ramt hver gang DIBS bliver overrasket af et månedsskfite.

2. november 2012 kl. 10:37
Tør du klikke på http://bit.ly/Qw7XJw

Der findes op til flere extensions til Firefox der kan folde de kryptiske URL'er ud, så man kan få en ide om hvor man ender: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?q=expand+short+url

25. september 2012 kl. 21:48
Hvordan lyder en Raspberry Pi?

det var en ringere kvalitet lyd når vi sammenligner med en ekstern DAC

I samme annoncering som der bliver snakket om overclocking skriver de også at:

Analogue audio quality has been improved.

Så måske man ikke behøver den ekstra DAC nu?

Bortset fra det: Fedt at bruge en RPi som Squeezebox. Hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Det må jeg lave i et af de (få) tilbageværende rum derhjemme der ikke allerede har en Squeezebox.

Med et batteri, et 3G-modem, nogle højttalere og en forstærker kan man bygge sig en mobil Squeezebox der kan streame musik fra ens hjemmeserver.

20. september 2012 kl. 14:22