Peder Madsen

”Cloud er død!” – tænkte strudsen og stak hovedet i busken

Kan man ikke bare få en daglig backup leveret fra sin cloud-leverandør. Så ved man præcis hvor data befinder sig og man kan få fysisk adgang til dem. Og det er cloud-leverandøren, som håndterer dem.

7. oktober 2015 kl. 11:47
Konfiskation af smartphones i biografen

Efter at have købt og betalt for to billetter til gallapremieren på Hobbitten har jeg modtaget en mail med følgende indhold:
VIGTIG INFORMATION OMKRING
GALLAPREMIEREN PÅ HOBBITTEN: EN UVENTET REJSE
SØNDAG DEN 9. DECEMBER
Denne forestilling vil blive overvåget for at undgå piratoptagelser. Ved at deltage indvilliger du i at lade dig overvåge. Ved at deltage erklærer du, at du ikke medbringer nogen form for optageudstyr (inklusive visse typer af mobiltelefoner, der kan optage lyd eller billede) i biografen. Mobiltelefoner kan efterlades i garderoben. Hvis du forsøger at benytte optageudstyr, indvilliger du i at blive bortvist fra biografen øjeblikkeligt og få dit udstyr samt dets indhold konfiskeret. Piratoptagelser vil blive meldt til politiet og kan medføre retsforfølgelse.
Vi gør samtidig opmærksom på, at “Hobbitten: En uventet rejse” bliver vist i 3D HFR (High Frame Rate). Der vil blive lagt 3D briller på sæderne i salen.
Rigtig god fornøjelse!
Med venlig hilsen
SF Film A/S

Nu spørger jeg:
1) Kan man stille disse betingelser efter at købet er foretaget og billetterne er betalt?
2) Er det tilladt at overvåge publikum i biografen med infrarøde kikkerter mens de overværer filmen?
3) Hvis man sender en SMS inde i biografen har man 'benyttet sit optageudstyr'. Kan et fremmed menneske så påberåbe sig ret til at konfiskere (stjæle?) min smartphone?

29. november 2012 kl. 15:01
ACTA er død – liberale blokerer i EU

Det er da også en stor glæde, at den liberale gruppe vægter frihedsrettigheder højere end overvågning. Det kunne vi godt bruge noget af herhjemme også.

25. april 2012 kl. 15:18
Dansk Erhverv: Giv fradrag på 110 procent for it-investeringer

Danske Erhverv kan måske være interesseret i at virksomhederne køber licenser på på software i stedet for at benytte gratis open source software. Hvorfor bruge skatteydernes penge på at hjælpe med at betale en Windows licens, når virksomheden kan benytte en gratis Ubuntu i stedet?

27. marts 2012 kl. 14:10
Enhedslisten hiver minister i samråd om ACTA-aftale: Hvordan kan Danmark sige ja?

Som det fremgår af vedlagte artikel var den daværende danske regering tilsyneladende den største fortaler for at holde forhandlingerne hemmelige --> www.dailytech.com. Citeret fra artiklen: Denmark was reportedly the most vocal supporter of secrecy.

30. januar 2012 kl. 15:54
NemID kræver en tur i Ubuntus motorrum: Ubuntu Linux-brugere får fjernet usikker Java

Så vidt jeg husker installeres OpenJDK (incl. icedtea browserplugin) automatisk med en frisk installation af Ubuntu. Dermed virker NemID out-of-the-box i Ubuntu uden at brugeren skal foretage sig yderligere.

27. december 2011 kl. 09:43
Men hvad kan den bruges til ?

Det kan da godt være, nu har jeg skrevet til info@datamuseum.dk, så må vi se hvad de siger.

30. juni 2011 kl. 11:57
Men hvad kan den bruges til ?

Jeg har en fuldt fungerende Telmac 1800 liggende. Det er en finsk udviklet klon af Elf og selvfølgelig også udstyret med en RCA CDP1802. Faktisk har jeg en aftale med Teknisk Museum om at de kan overtage hele kittet, men jeg har endnu ikke fået mig taget sammen til at køre til Helsingør for at aflevere det.

29. juni 2011 kl. 14:15
Få dit eget billede på NemID-papkortet

Jeg skulle helt ned til det med Sidney Lee før alarmklokkerne ringede. Ellers en rigtig god artikel, specielt med 'så det offentlige kan spare penge', altid noget der åbner for hvad-som-helst.

1. april 2011 kl. 08:47
Skatteministeren nedfryser DDR-agtigt lovforslag om dataspejling

Det falder åbenbart ikke ministeren ind at det kunne være en fordel at involvere folk med forstand på computere i dette arbejde?

15. november 2010 kl. 11:52
Oops, I did it again...

Dette her keyboard har jeg kodet mange gode programmer med, man vænner sig lynhurtigt til tegnenes placering. IBM lavede disse keyboards med IBM's sædvanlige fremragende mekaniske funktion. Se et eksempel her --> http://www.wickensonline.co.uk/apl/unicomp-apl-top-large.jpg

1. november 2010 kl. 12:21
Virker din netbank?

Nu ser det ud til, at NemID virker med Ubuntu og Google Chrome. I hvert fald på min installation med Ubuntu 10.10 Maverick RC, Google Chrome 7.0.517.24 beta og java version "1.6.0_21", alt i 64 bit.

Jeg har opdateret dette i Hans Schous oversigt.

4. oktober 2010 kl. 21:54
Virker din netbank?

Som ansat i Danske Bank kan jeg oplyse, at vi havde mulighed for at anvende NemID løsningen kort før den blev offentlig tilgængelig. I den forbindelse var der en intern fejlmeldingsprocedure. Jeg fejlmeldte netop kombinationen Chrome, Ubuntu og NemID. Det var lige før det hele blev offentligt tilgængeligt, så mon ikke de har valgt at vente med evt. rettelser til senere?

26. august 2010 kl. 08:54
Endnu en super god hjemmeside: Hvemkommer.dk

Kristian Broe er en af mine kolleger, og han bruger meget at sin fritid på at udvikle hvemkommer.dk. Som andre har nævnt, så er det en rigtig god og godt bygget side, som flere og flere får øjnene op for. Kristian er p.t. udsendt til Indien, men forventes tilbage i DK i løbet af en måneds tid.

26. august 2010 kl. 08:45
Minister: Griske praktiserende læger forsinker det fælles medicinkort

Ud fra artiklens ordlyd synes der ikke at være dækning for overskriftens brug af ordet 'Griske'.

Som gift med en praktiserende læge er jeg bekendt med at der foregår en del spilfægterier mellem overenskomstparterne, og der er ikke nødvendigvis tale om at nogle er mere griske eller påholdende end andre. Men i spillet om overskrifterne i medierne er lægerne alt for ordentlige mennesker til at kunne vinde over kapaciteter som Bertel Haarder og Liselotte Blixt.

7. juli 2010 kl. 15:03
Piratkopier af første Windows 7 beta florerer på P2P-netværk

Alle kneb gælder i markedsføring og der er almindelig enighed om, at Microsoft lod denne kopi sive (via mellemmænd) til alle interesserede.

Det skete bl.a. for at tage lidt hype fra Apples kommende Snow Leopard, som forventes præsenteret på Macworld.

Se mere her --> http://www.microsoft-watch.com/content/windows_7/who_leaked_windows_7.html og her --> http://www.dailytech.com/Report+Accuses+Microsoft+of+Purposefully+Leaking+Windows+7+Beta/article13822.htm

2. januar 2009 kl. 09:55