Søren Schack Hansen

Regeringer opfordrer igen til at lave bagdøre i krypteret kommunikation

vil så igen stå med fletningerne i postkassen; for vi kan ikke værge os mod brugen af bagdøre, der meget hurtigt vil blive kendt af mange flere interesserede end lige myndighederne. Det vil meget hurtigt åbne for yderligere misbrugsmuligheder af ens personlige computer.

12. oktober 2020 kl. 21:54
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Kim, tak for kommentaren og tippet - det burde jeg have opdaget. Så nu har jeg tilladelse.

17. november 2019 kl. 17:48
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Uf! jeg fik skrevet dankortet; jeg mente papkortet! Øv!

13. november 2019 kl. 17:39
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Bjørn, du har ganske ret i, at de fleste forsvarer dankortet- heldigvis! Min kommentar er først og fremmest målrettet de personer, der ikke forsvarer papkortet og har glemt KISS, og desværre har stor indflydelse på udviklingen! Og de sidder i et elfensbenstårn og er måske motiveret af helt andre hensyn - men det kan jeg ikke vide noget om.

13. november 2019 kl. 17:35
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Min kone er synshæmmet og har derfor ikke nogen smartphone, og af samme årsag passer jeg hendes konti på netbank, og bruger hendes papkort. Spørgsmål: Kan nøgleappen bruges til to forskellige identiteter (min og konens)? Eller kan jeg have 2 udgaver af nøgleappen liggende på min telefon? Under alle omstændigheder har jeg dyb mistro til at have min adgang liggende udelukkende på elektroniske enheder, som kan hakkes. Jeg kan ikke forestille mig noget mere sikkert end papkortet (eller en nøgleviser), der ligger hjemme hos mig selv, passende skjult. Når jeg læser de forskellige indlæg, får jeg, på trods af min fortid som fysiklærer, en beklemmende fornemmelse af den fremmedgørelse, som mange ældre uden min baggrund må opleve; indlæggene kommer fra mennesker, der enten bevæger sig hjemmevant i en virtuel, digital verden, eller sidder så højt i elfenbenstårnet, at de ikke længere kan kommunikere med de ældre, digitalt fremmedgjorte, medborgere. Det gode gamle princip, KISS, repræsenteret ved papkortet, er i hvert fald gledet i baggrunden! Under alle omstændigheder kan det ikke være mit og andre uskyldiges problem, at nogle brugere affotograferer deres papkort; det er helt deres eget problem! Desuden: Før eller senere løber nøgleviseren tør for strøm (som det læs af batteridrevent elektronik, man har I hjemmet). Så skal man lige holde øje med den og købe/bestille en ny. KISS fra Søren

13. november 2019 kl. 13:10
Eksamensstart i dag: Folkeskoler kæmper med prøver på forældede cd-rom'er

I min tid (slut 1990-erne til start 2000-erne) indterpede jeg et dogme i eleverne: Hvad skal man huske ikke at glemme? Gemme! Og: Gem med korte mellemrum!

Det virkede, i en opsætning med 35 computere hægtet på 3 stikkontakter, i skolens bibliotek, og én printer, skolebibliotekarens, hvis computer blev fodret med disketter fra hver enkelt elev. Ingen netadgang for de private computere, men skolens netværk og printer for skolens 16 computere. Det var spændende tider!

8. maj 2016 kl. 22:40
Apple løfter sløret: En iPhone har tre års levetid

-og min Imac er fra 2009 og er stadig i funktion - men harddisken måtte udskiftes for et par måneder siden. Servicefirmaet erklærede, at det var helt godt klaret af den harddisk. Min gamle Ipad er fra 2012, blev kørt over af en bil og temmelig mast (revnet glas og huller i kabinettet med frit indkik til elektronikken. Den fungerer upåklageligt!

18. april 2016 kl. 10:56
Irriteret home automation-bruger: »Google brick'er bevidst hardware, jeg ejer«

Stakkels dig - og dine lidelsfæller. Hvis du i denne verden ikke kan holde styr på og installationer af ting som "Media Server", streaming, IOT, NAS, Delink, DLNA, API, DIY, NETS, og kan forstå de mere eller mindre dårligt oversatte forklarende manualer eller har en ven som kan, må du hellere nøjes med en radio og en brændekakkelovn! Ellers bliver du flået!

6. april 2016 kl. 11:34
Første danske medie går i offensiven mod adblockers

statiske rekvalmer?

Meget passende stavefejl. :-)

23. marts 2016 kl. 22:58
»It-branchen er fortsat voldsom hype-præget og taler et sprog, som kunderne sjældent forstår«

Èn af facetterne 1984 - 2000 var en hård kamp (for undertegnede) i folkeskolen: Hvordan fik man kollegerne til at tage IT til sig som et værdifuldt tilskud i undervisningen i stedet for at betragte fænomenet som noget, der skulle undgås? En anden facet var manglen på egnet isenkram, da de af undervisningsministeriet uddelte 400 millioner kr. var øremærket til undervisning i comal, tekstbehandling, regneark og databaser, men ikke til indkøb af undervisningsprogrammer fra f. eks. Orfeus, og matematikprogrammer fra lærerhøjskolen. Jeg opnåede ved stadigt pres tilladelse til at indkøbe nogle af Orfeus' produkter, men måtte erkende, at kun jeg og et par af kollegerne brugte dem.

29. oktober 2015 kl. 14:29
Dobbelt knock-out lukkede ZX-land

Jeg savner en bemærkning om 'Butleren'fra midten af 80'erne. Den var dansk fremstillet, bedre end Piccolinen, var forsynet med separat floppydiskdrev, der kunne læse Piccoloens og piccolinens floppyer, og kostede en tredjedel af Piccoloens. Programmeringssprog Comal. Den havde på det tidspunkt ret stor succés i skoleverdenen. Producenten og konstruktøren, en civilingeniør med efternavnet Pelle, havde store ordrer liggende og indrettede en fabrik til fremstillingen. Så faldt den ene kommune efter den anden fra og annullerede ordrerne, da kommunaldirektørerne var mere bekendt med Regnecentralens produkter og købte 'Piccoloen' i stedet, og producenten stod pludselig med flere tusind 'Butlere', han ikke kunne sælge, og fremtidsplaner om en 32 bit maskine med farvegrafik, der blev til intet. Det var en særdeles solid maskine, og driftsikker. Jeg ved det, for jeg havde 5 stykker, der røg på gulvet, blev samlet op og fortsatte ufortrødent.

19. februar 2015 kl. 13:00
Nye ransomware-angreb vælter ind over Danmark

Det er ikke stavefjeld - det er kryptering! Ses ofte i indliggene. (Sarkasme kan forekomme!)

23. januar 2015 kl. 12:40
Telenor: Vores mobilnet er bedre end de andres

I hvert fald ikke på Femø eller de andre øer i Smålandshavet. Jeg var nødt til at skifte til tdc; Telenor var håbløs.

19. marts 2014 kl. 20:23
Norsk e-valgs-ansvarlig: Sådan gjorde vi internetvalg sikre

Hvis e-valg foregår i hjemmet (og det var jo idéen!), er muligheden for, at ægtefællen bestemmer til stede; der er ingen anonymitet dér!

21. oktober 2013 kl. 10:59
Amazon lægger sky til 1.000.000.000.000 objekter

Lars, bemærkede du de mange stavefejl i teksten, linket gav adgang til? Ak ja.

25. juni 2012 kl. 12:05
Skoler bruger millioner på interaktive tavler - og får dårligere undervisning

At bortdømme forelæsningers værdi er nok kritisabelt. Hvis jeg tager udgangspunkt i mine elevers reaktioner (i fysikundervisning, folkeskolen), er det, at de lige gerne hørte på mine 'forelæsninger', understøttet af eksperimenter, som selv at eksperimentere - men balancen skal holdes. Og den gamle. sorte tavle og kridt led aldrig af software- eller hardware-problemer, når undtages jagten på et stykke kridt. For fuldstændighedens skyld: Jeg lod også eleverne aktivt indsamle informationer via IT. Bevares, jeg holdt op med at undervise i 2003!

25. juni 2012 kl. 11:58
Amazon lægger sky til 1.000.000.000.000 objekter

Med fare for pernittengryneri: Den lægges ned - den ligges ikke ned!

15. juni 2012 kl. 09:41
Ny Macbook Pro er helt umulig at opgradere selv
  • og Apples små performa-maskiner var legende lette at åbne og skifte batteri i, i stærk modsætning til de samtidige pc-ere (ca. 1994). Når man skulle passe en blandet skare af forskellige computere, var det noget man satte pris på. Men ja, trist at det princip forlades for at spare et par mm. tykkelse - men hvem vil f.eks skille en Ipad ad? Næppe mange.
14. juni 2012 kl. 23:01
Dells danske direktør: Vi er superkede af sexisme-kritik

Bortset fra, at standup-komikernes forsøg på at være morsomme virker mere og mere desperate (ja, jeg generaliserer), og kun sjældent bevæger sig op til den højde over bæltestedet, hvor intelligensen sidder. Bl. andet derfor er der ingen grund til at føle sig trådt over tæerne - MC's humor er tidens standard. Jeg længes efter god, skarp satire!

19. april 2012 kl. 12:07
COMALs historie

Samme Mogens Pelle konstruerede i øvrigt Butler-computeren, som vi brugte igennem slut 80-erne og start-90-erne med godt udbytte. Den kunne en række ting, piccoloen og piccolinen (langt dyrere maskiner) ikke kunne; men kommunaldirektørerne i landets kommuner havde mere berøringsflade med regnecentralen end med Mogens, så de storindkøbte piccolinerne og skrottede en ordre på flere hundrede Butlere på det for Mogens P. værst tænkelige tidspunkt. Akja.

10. april 2012 kl. 17:17