Nogen der har prøvet AWS eller andre Cloud udbydere til dns?
Kan vi ikke få danmønt tilbage - og så også nogle telefonbokse :-)
https://ing.dk/artikel/ny-undersogelse-derfor-endte-danmont-som-en-fiasko-126790
Ja måske skal vi bare starte med et pc-kørekort og Excel kursus inden folk får lov at arbejde med persondata.
Man kan læse i kravspecifikation hvis man er nysgerrig.
Ser ud til at leverandør ikke er ansvarlig for indhold af skabeloner jf krav 130 og 131
https://share-komm.kombit.dk/P008/Delte%20dokumenter/Bilag%2002%20Kravspecifikation.pdf
Så mangler vi bare Apple Watch, så man slipper for både pung og telefon.
Jeg tænker det er en fordel at en del af rådsmedlemmerne har erfaring med risici inden for store offentlige it-projekter. Når man kigger på de 13 medlemmer, virker det mere til at der er en overvægt af folk med baggrund inden for finans/forsikring.
Det offentlige kan lære utrolig meget af hinanden på tværs, så vi ikke laver de samme fejl igen og igen.
Efterhånden som myndigheder overgår til at anvende den fælleskommunale Serviceplatform eller den fællesoffentlige Datafordeler er der nu flere steder hvor borgeres data udstilles. Der er sikkert ingen mulighed for for borgere at se hvilke myndigheder der trækker data her via enkeltopslag eller abonnement. Potentiale for mere transparens.
Tak for spændende læsning.
Du skriver lidt om funktionscertifikater, men hvad er teknisk set forskellen på et VOCES og FOCES certifikat?
Rigsrevisionen har netop udgivet en beretning om forebyggelse af hackerangreb. Beretningen bygger på en undersøgelse af sikkerheden i Statens IT, Digitaliseringsstyrelsen, Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement og Energistyrelsen.
Undersøgelsen fokuserer på 3 centrale sikkerhedstiltag:
- Teknisk begrænsning af download af programmer fra internettet
- Begrænsning af brugen af lokaladministratorer
- Systematisk sikkerhedsopdatering af programmer.
Konklusionen på undersøgelsen er at data ikke tilstrækkeligt beskyttet, og at der med det konstaterede sikkerhedsniveau er en unødig stor risiko for hackerangreb og misbrug af it-systemer og fortrolige data.
Undersøgelsen viser, at ingen af de undersøgte virksomheder i deres risikovurderinger håndterer den risiko, de udsattes for. Rigsrevisionen vurderer desuden, at opgavesplittet mellem Statens It og virksomhederne – hvad angår sikring mod hackerangreb – ikke er klart.
Rigsrevisionens anbefaler på den baggrund at Finansministeriet præciserer opgavesplittet mellem Statens It og virksomhederne samt at der udarbejdes vejledning til alle statslige virksomheder om, hvilke sikringstiltag en statslig virksomhed bør overveje for at imødegå aktuelle trusler om hackerangreb.
Rigsrevisionen har afgivet beretning til Statsrevisorerne, som har udtalt følgende kritik: ”Statsrevisorerne finder det foruroligende, at der i de undersøgte statslige virksomheder har været utilstrækkelig sikring mod hackerangreb og utilstrækkelig beskyttelse af it-systemer og fortrolige digitale data.”
Kilde: http://rigsrevisionen.dk/media/1943098/forebyggelse-af-hackerangreb.pdf og http://www.rigsrevisionen.dk/publikationer/2013/32013/statsrevisorernes…
Jo som de skriver kan man slå det fra i indstillinger, så man slipper for det ekstra tryk. Indstillingen hedder 'hvil fingeren for at åbne'
Med 10 års erfaring i offentlig digitalisering må jeg sige dit synspunkt er temmelig ensidigt.
Der er masse gode eksempler på hvordan digitalisering frigør midler til borgernær velfærd - også eksempler på ældre der godt kan bruge selvbetjening. Første hit på google:
Det betyder ikke at de løsninger der er i dag er gode nok. Der er behov for bedre digitalisering - ikke mindre digitalisering.
Som det stod i artiklen kan borgere, der ikke er i stand til at benytte selvbetjeningsløsningerne, i stedet få hjælp af kommunernes borgerservice.
Lad os nu bruge pengene på varme hænder i stedet for manuelle ansøgninger og sagsgange.
Dem der kan selv skal selv.
De offentlige myndigheder skal yde hjælp og vejledning, hvis du har svært ved at betjene dig selv digitalt.</p>
<p>Hvis der er særlige forhold, der gør, at du ikke kan søge digitalt, er der fortsat mulighed for at få hjælp og vejledning.</p>
<p>Særlige forhold kan være, at du ikke kan bruge digital selvbetjening, fordi du:</p>
<p>har et særligt handicap
mangler de digitale kompetencer
tilhører en gruppe af socialt udsatte borgere
har sprogvanskeligheder
ikke kan få udstedt NemID, og NemID kræves for den pågældende løsning.
Samme ting vil jo ske på et desktop OS hvor alle applikationer jo også har adgang til udklipsholderen. Er det klogt - det er en anden snak.
De fleste sagsbehandlere i en kommune burde slet ikke bruge Word og kommuner kunne spare mange penge på licenser ved at tænke automatisk dokumentgenerering ind i deres fagsystemer.
Flere og flere systemer bliver webbaseret og da sagsbehandleren ofte blot retter til i en skabelon, kunne det med fordel erstattes af form felter eller web-editors som ckeditor. Fagsystemer kan derefter generere en PDF som smides til Digital Post og ESDH.
Det lyder også usikkert når bloggeren skriver at Danske Bank åbenbart anvender SSL offloading i firewall og så derefter køre ren http på det interne net. Det giver jo rig mulighed for at der kan sniffes, så snart man er inde på rette VLAN.
Forestil dig en situation hvor disse data bliver lækket.
De vil kunne misbruges af mange, herunder fx forsikringsselskaber. Du ansøger måske om en livsforsikring, men får afslag da de kan se du har haft et overdrevet indkøb af junkfood på just-eat, endvidere har du måske ikke har haft betalinger til sportsforeninger eller fitness-center og dermed ligger i en anden risikogruppe.
Vi har behov for anonyme betalinger hvis vi skal kunne have et privatliv.
Jeg er sikker på at min datter på 3,5 år gerne vil have kontanter ;-)
Breve er et levn fra den analoge fortid. At sætte strøm på et brev gør der hverken smart eller effektivt. Det er derfor vi ser firmaer gå væk fra email og over på platforme til samarbejde, derfor vi ser folk bruge sociale medier i stedet for email.
Hvis digitaliseringen skal have et løft for alvor skal vi have åbnet den black-box der findes af fag-systemer hos de forskellige myndigheder. Der skal fokus på borgerinddragelse og Citizen empowerment.
Borgerne skal med på sidelinjen og se hvad der sker med deres sager, kunne følge de work-flows der kører i de enkelte fagsystemer, kunne kommentere på det sagsbehandleren laver. Derfor skal borgere ikke bare sende dumme beskeder og breve. De skal initiere workflows direkte i fagsystemerne og hele tiden kunne se hvad der sker med deres sag.
Det stiller store tekniske krav til leverandører af fagsystemer om at åbne deres processer og data via services. Hvis de ikke tænker borgeren ind allerede fra start, så ender vi op med uintelligent digitalisering.
Der skal skabes portaler hvor borgere kan med-sagsbehandle i stedet for at skubbe post frem og tilbage.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 19
- Næste side
Morten Winther