Michael Degn

Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Jeg har fulgt debatten (andre tråde) de seneste par dage, og vil tillade mig den påstand, at det næppe er prisen (betalingen for windows) der er debattørernes virkelige udfordring her, snarere er det en bagvedliggende holdning at ALLE bør tage stilling til, hvilket operativ system de gerne vil bruge i håbet om, at Linux vil få større udbredelse. Det er naturligvis en udmærket og valid holdning at have, men efter min mening ikke en der fortjener lovmæssig opbakning, men som de almindelige markedskræfter må regulere.

Jeg tror at du er helt afsporet. Det hovedparten af os, der er imod Microsoftskatten, ønsker, er at kunne fravælge at betale for en licens som vi ikke har behov for. Der er fremkommet mange forslag, f.eks et skrabelod med en aktiveringskode som kan købes sammen med computeren eller online betaling og aktivering. Det vil for hr. og fru Danmark ikke betyde nogen nævneværdig forskel fra den måde det fungerer på i dag, andet end at de naturligvis ved købet skal tage stilling til om de vil købe en licens. Men det skal butikken jo nok sørge for at spørge om lige så vel som med alt det øvrige gøgl, de forsøger at få solgt. På den måde får man delt prisen op på den rene hardware og så det skrammel som man kan tilkøbe.

Personligt overlever jeg nok at betale til Microsoft, men jeg så hellere at jeg kunne støtte f.eks. Free Software Foundation. Jeg mener derfor at de frie markedskræfter ikke fungerer, og derfor skal der netop lovmæssig regulering til.

8. marts 2014 kl. 00:37
Open source-aktivist får præinstalleret Windows-licens refunderet - på en måde

Nej Thomas, du er på dybt vand fordi du konsekvent nægter at se realiteterne i øjnene.

Lad mig fortælle dig en lille historie. Min ekskone har altid kørt med Windows, da det var noget hun kendte og var tryg ved. Desværre brændte hendes bærbare sammen og hun skulle nu have en ny. Det blev en Asus med Windows 8.

Men hvor var der da bare problemer, og efter et par uger havde hun fået nok. Til min store overraskelse bad hun mig fjerne det ubrugelige klyt og installere Linux (som hun havde set vores fælles søn bruge). Efter en rundvisning i Ubuntu 12.04 har hun bare taget dette til sig og er glad for at det bare spiller.

Stort set hele min omgangskreds bruger Linux. Ingen af os vil have Windows, men vi er stadig tvunget til at betale for lortet, selvom det aldrig bliver aktiveret.

Løseligt er der solgt 12-15 licenser til os, men når vi ikke bruger systemet, hvor stor en succes er det så lige? Fårstår du overhovedet pointen?

7. marts 2014 kl. 11:20
Danskere i 10.000-vis står i virtuel kø for at se restskatten

Jeg prøvede lige at logge på, men der skulle 2 forsøg til. Systemet virkede stabilt da jeg først kom ind. En stor forbedring er, at det er muligt at se PDF uden brug af Adobe plugin, men med det indbyggede pdf.js i Firefox 19.

4. marts 2013 kl. 18:07
Tyve brød ind hos Microsoft - stjal kun iPads

Kald det weird, hvis du vil. Jeg synes det er sjovt at udstille folk.</p>
<p>Når folk ikke læser historien, eller ikke forstår den, og alligevel vælger at kommentere på den, så er det vel kun rimeligt, at det bliver påpeget.

Thomas, hvor er det dog hyklerisk af dig at optræde på den måde. For ikke så længe siden var du den første som kommenterede på Windows 8 Metro interface - tablets only? - helt uden at have set pågældende video. Da det blev påpeget blev du pigesur og... ja, du kender selv resten.

Ja, det er en udviklingsafdeling - det tror jeg såmænd, vi alle har fattet. Men de har da vel andet end kun iPad isenkram? Om ikke andet så pc'er til at udvikle på. Det ville da også være naturligt med Surface RT til at sammenligne med.

10. januar 2013 kl. 21:40
Tyve brød ind hos Microsoft - stjal kun iPads

@Thomas

Kan du slet ikke se ironien i udsagnet? Nå, nej - vi er jo notorisk MS haters fordi der er en vis komik i historien.

10. januar 2013 kl. 13:04
Snyd og fup - en 512 GB USB-stick til 400 kr

For nogle år siden købte jeg en lignende model i Merlin. På pakken blev der reklameret med 4 GB, men det viste sig at der reelt kun var 1 GB.

Ligesom Allan kørte jeg H2testw og kunne derved afsløre deres fup og fidus.

19. november 2012 kl. 13:20
Advarsel: Første trojanske virus til Mac OS X og Linux spottet

Tingene har sandsynligvis ikke ændret sig. Man skal stadig selv installere malwaren, der jo kan være forklædt som hvadsomhelst. Men hvis man som Linux bruger holder sig til de PGP-signerede softwarekilder, så er risikoen umådelig lille.

Lidt research afslørede at malwaren installerer sig i /home/WIFIADAPT - dermed er det forholdesvis nemt at tjekke for malwaren.

31. august 2012 kl. 12:53
Hvordan rekoder jeg mine DVD'er under Linux?

På Linux kan kopibeskyttede DVD'er kun afspilles/læses såfremt libdvdcss2 er installeret.

Jeg har digitaliseret hele min filmsamling med HandBrake, og pt er der 2 DVD ud af over 1700, som ikke lader sig rippe. De er så i stedet lavet til ISO med K9copy.

Som Daniel skriver er der udfordringer med f.eks. "99 spor". I nogle tilfælde synes HandBrake bare at stå stille, selvom det rigtige spor er valgt. Det skyldes krypteringen af en eller flere VOB-filer. Den måde jeg løser dette på, er at lave en ISO med K9copy. I flere tilfælde står min maskine og tygger sig igennem krypteringen, men får så hul på et tidspunkt, hvorefter det går rimeligt hurtigt. Den færdige ISO er så fri for kryptering og kan herefter uden problemer rippes i HandBrake.

De mest genstridige DVD'er er dem fra Sony og Disney, men også der hvor der benyttes <> omkring titlen, f.eks. kan være træls.

På min maskine med Core-I7 og nVidia med CUDA kan jeg typisk få mellem 150-200 fps i HandBrake, men det kommer meget an på DVD'en.

12. august 2012 kl. 13:06
Justitsminister vil ikke afvise NemID som spionværktøj for politiet

@Jacob

Debian er efter min mening en rigtig god og stabil Linux distro, men den er lidt rå og knap så finpudset, og måske ikke så velegnet til førstegangsbrugeren. Her får du nok mere glæde af f.eks. Ubuntu eller Linux Mint.

De kommandoer, du efterspørger hedder bash og afvikles fra terminalen. Terminalen er det stærkeste værktøj i Linux, men kræver et ret indgående kendskab. Du kan læse om bash på http://ss64.com/bash/

God fornøjelse ;-)

17. maj 2012 kl. 21:33
Justitsminister vil ikke afvise NemID som spionværktøj for politiet

Prøv at scanne med BankTexeasy Detection Tool, som du kan hente på http://www.csis.dk/da/private/banktexeasy/

Du kan sikkert også finde en vejledning til at fjerne malwaren, såfremt den skulle være tilstede.

17. maj 2012 kl. 21:11
Nokia lurer på ny 10-tommer Windows 8-tablet under juletræet i år

Ja, N9 er lækkert design. Jeg kan godt forestille mig, at en Nokia tablet vil læne sig op ad det design.

Du skal dog ikke regne med at kunne smide et andet OS på maskinen. Microsoft har acceptedet, at på x86/x64 platformen skal Secure Boot kunne deaktiveres, så det er muligt at installere f.eks. Linux. Derimod forlanger de at på ARM platformen skal bootloaderen være låst - så det er no go at installere et andet OS.

12. marts 2012 kl. 18:50
Weekendvideo: Hitler forbander NemID

Det er et herligt gensyn, som stadig kan få latteren frem.

9. marts 2012 kl. 16:11
Microsoft til NemID-ofre: Ja, du skal formattere harddisken

Da informationerne omkring BankTexeasy er meget begrænsede, så er det svært at svare på. Som jeg tolker info så er malwaren skræddersyet til NemID kompromittering på Windows platformen, hvor den trojanske hest installeres og afvikles uden brugerens viden. Hvis den skulle fungere cross-platform, så vil den ikke umiddelbart fungere på hverken OSX eller Linux pga. rettighedsstyringen - en bruger skulle altså give malwaren lov til at køre. Så jeg ser ingen trussel på nuværende tidspunkt.

21. februar 2012 kl. 17:41
Rådet for Større IT-sikkerhed: Danskerne har mistet tilliden til NemID

+1 for den kommentar.

Jeg har aldrig haft tillid til NemID, og derfor afvikler jeg skidtet i en virtuel Linux box på min Linux maskine. Da jeg har fravalgt OCES er det til at leve med, de få gange jeg skal i netbanken hver måned.

21. februar 2012 kl. 17:08
Skat: Usikkert, om brugerne kan skelne vores e-mails fra phishing-mails

SKAT kunne jo starte med at signere deres emails digitalt.

16. februar 2012 kl. 17:20
4 ud af 10 nye firma-pc'er er en Lenovo

Jeg er også enig i at IBM ThinkPad var en bedre kvalitet end Lenovo ThinkPad, men jeg foretrækker stadig Lenovo fremfor alternativerne.

Min gamle ThinkPad R500 er lige blevet udskiftet med en ThinkPad W520, og jeg har kun godt at sige om begge modeller. Byggekvaliteten er i orden. Der er ikke den slags problemer, som Ove har med T420. En af mine kammerater har en T500 som ligeledes lever op til forventningerne.

Så T420 må være en undtagelse.

15. februar 2012 kl. 06:28
Skandalen ruller: Præinstalleret rootkit overvåger 142 millioner smartphones

Jeg tror at du har misforstået, hvad dette går ud på. Når der som i tilfældet med Carrier IQ, kører en service på root-niveau, som du IKKE kan fravælge eller deaktivere - så er det at sidestille med et rootkit.

2. december 2011 kl. 19:23
Skandalen ruller: Præinstalleret rootkit overvåger 142 millioner smartphones

Jeg tjekkede manuelt min Samsung Galaxy Tab og Sony Ericsson Xperia Arc i går og fandt ikke spor af Carrier IQ. I dag blev Voodoo Simple CarrierIQ detector gjort tilgængelig, og en test med app'en viser at Carrier IQ ikke er installeret.

Rygterne siger at det mest er et amerikansk fænomen med Carrier IQ.

2. december 2011 kl. 19:17
One Ring to rule them all...

Du er så absolut ikke alene. Jeg har NemID til banken - som jeg har isoleret i Virtualbox. OCES-delen er ikke aktiveret og bliver det heller ikke.

Hele NemID konstruktion strider simpelthen imod, hvad jeg kan og vil acceptere rent sikkerhedsmæssigt.

Din idé med en tredeling af nøgler synes jeg lyder fornuftigt. Det svarer til at lave afledte nøgler - og det synes jeg er den rigtige vej at gå.

22. november 2011 kl. 19:23
Legetøjsdom kan bane vej for let Apple-sejr over Samsung

Desværre er der nok gode muligheder for at Apple kan lykkes med deres forehavende. Jeg har en Samsung Galaxy Tab 7". Når folk ser den siger de fleste noget i stil med "wow, har du en iPad?". Når 2 så forskellige formfaktorer i den grad kan forveksles, så ser det virkelig sort ud for Samsungs 10" tablet.

21. oktober 2011 kl. 10:33