bo lytzen

DSB vil have data, der kan kortlægge rejsemønstre over hele landet

En oplagt prøvesag for EU, når undersøgelsen er færdig.........

Bare en tanke, naturligvis......

23. december 2018 kl. 02:29
Nyt borgerforslag: Skrot Sundhedsplatformen, og brug ét fælles EPJ

Det har altid været dyrt at smide gode penge efter et dårligt projekt - (IC4-toget og Signalsystemerne), når projektet ikke er kortlagt ordentligt og brugernes behov er mangelfuldt beskrevet og skrevet ind i udbudsmaterialet

  • tro en gammel programmør og A-kasse direktør -

IT-folk er nu fyret, og der er nok ikke brugt nok tid fra ledelsens side i udbuds materiale-betingelser.

18. juli 2018 kl. 02:57
It-projektforsker om Sundhedsplatformen: Urealistiske forventninger skaber ond spiral

At man ikke kan have sundhedsplatformen sammen med de andre systemer er ikke rigtigt. Hvis der blev lavet et modul til alle lægesystemer, der kunne aflevere en standard-fil til statssystemet, der også kan danne en tilsvarende fil til de andre systemer, kunne meget uddannelse spares. Systemet findes i slægtsforskning, hvor ALLE programmer kan danne en interface-fil, kaldet GEDCOM, der kan indlæses i ALLE andre slægtsprogrammer. (Standard felt-navne er løsningen i interfacene). Lægen skal bruge for meget tidtil det, an ikke holder af- administration, og for lidt tid til at være læge - lad dog sekretæren tage sig af det - skriv spørgsmålene ud og lad patienten om at besvare dem i venteværelset. Det nye system låser skærmen, hvis man ikke har fyldt ALLE felter ud - det sinker utroligt meget.

Som gammel programmør og HD i personaleledelse samt en pensioneret bror, der har været overlæge i Danmark og Sverige og har stor berøring med systemet, ser jeg en afvandring fra sundhedsvæsnet på grund af dette rigide system. 3 måneders oplæring i et system, der ikke virker naturligt for de, der skal betjene det.

Tag dette meget alvorligt.

At regionerne i forvejen er nødt til at beordre sit personale på overtidsvagter og samtidig true dem med fyring, hvis de ikke lystrer, siger noget om, at grænsen er nået. Alle er pressede, så et system som dette oveni er kniven i såret.

Hilsen

Bo Lytzen

Bo Lytzen

11. oktober 2017 kl. 11:41
Eksperter: Uforståeligt at CSC's server ikke var krypteret

Nu blev jeg lige så glad, da jeg læste denne overskrift på tekst-tv. Men så var det i Somalia - en banastat, man havde været konsekvent ! Ak, ja, lidt konsekvens kunne efterlyses til bedring af forhold her i landet.

9. juli 2014 kl. 15:10
Center for Cybersikkerhed: Danmark er et potentielt strategisk mål

Der skal da bare slukkes for vor el, så er samfundet dødt. Hvad gøres der for at beskytte vore kraftværker i en krise?

Vi vil altid halte bagefter et (virus)angreb, hvis det er nyt, der siger sig selv, da det ikke er set før. Kunsten består i at minimere den tid, der går, inden vi er oppe igen. Så det kunne være godt med nogle "bomme" rundt omkring landet, der stoppede fremmed trafik imens der blev ryddet op. Og en generel klausul i alle kontrakter om, at alle servere, der skal betjene offentligheden skal befinde sig inden for vore egne landegrænser, da dette drejer sig om vor integritet. Men det er nok for sent, desværre, men vi burde arbejde hen imod dette. Start med et/flere lukkede net ekstra i det offentlige.

6. november 2013 kl. 23:56
Sådan fik Maersk Drilling helpdesken i Indien til at virke

En samling af erfaringer omkring typer af spørgsmål kan lettere ske på et sted - så skal der ikke koordineres en ekstra gang, før fejlretning kan ske.

1. oktober 2013 kl. 00:45
Danske Spil: Sådan gav algoritme-fejl nordjysk spillefugl samme Joker-kupon to gange

Hvis man på online-danske spil har spillet en kupon med egne, bestemte tal + joker, får man en kupon, der kan fornyes til næste uge - inklusive jokertallene ! Disse bliver så også de samme i næste uge - dette er faktisk en af de måder, man kan opnå nogle jokertal, man " synes om" i stedet for de, man ikke bestemmer in pind over. Forny kuponen to gange samme uge - så har du dobbelte jokertal ! (lidt tosset, men det kan gøres)

1. oktober 2013 kl. 00:32
Cloud-udbydere kan tabe 200 milliarder på NSA-overvågning

Det var ment som en retningslinje for at mindske den datamængde, der kan ses på nettet, når du er på.

9. august 2013 kl. 01:17
Cloud-udbydere kan tabe 200 milliarder på NSA-overvågning
  1. Skaf en afbryder til din router.
  2. opdater dine virusprogrammer.
  3. sluk for dit internet
  4. kør antivirus
  5. tænd først nu for eksterne diske
  6. sikkerhedskopier så - evt. til to diske - også din mail, du har på disken, idet du har flyttet den hen til din D-disk-partition, hvor alle dine andre data også ligger.
  7. Sluk så for eksterne diske.

Kør videre og rens evt. op i data.

Bo

8. august 2013 kl. 02:31
En ny offentlig sektor på Facebook?

Jeg mener ikke, vi kan have offentlige på facebook, hvis der er et krav om log-in her, for at vi andre kan deltage. Facebook ligger uden for Danmark med servere og politik, så her sælger man ud af sin styring af brugen (læs: Suverænitet).... Dette er ikke tilladt ifølge vor grundlov, (så længe det varer).

30. maj 2012 kl. 11:38
Vestager: Drop CPR - brug NemID til at verificere danskerne på nettet

Kære fru Vestager.

Når nu Staten har GLEMT at sørge for, at NEM-ID IKKE kan flytte dele af Nem-ID til servere i udlandet, så ved jeg ikke, hvor god Nem-ID er??? Hvad synes vore sikkerhedseksperter om det?

Så tænk venligst over det til den næste kontrakt, man laver med et ikke-statsejet firma, der skal styre noget som helst centralt for Danmark.

For mig er der ingen tvivl - det er en ommer, hvis man ikke får styr på, at vor centrale styring af vore personoplysninger - og en del andre ting -altid skal kunne styres SUVERÆNT (det hedder det) af Staten Danmark.

Bo Lytzen

21. maj 2012 kl. 11:46
Dansk IT: Uforståeligt, at politiet ikke kan tælle trojaner-brug

Så vidt jeg er orienteret, er en minister en, der ifølge sit navn skal TJENE folketinget og folket - altså SKAL han skaffe et svar, når han bliver spurgt. så kort er sagen - han har altså pligt til at skaffe materialet eller sørge for en bedre baggrund fremover - eller smutte ud af døren..

26. januar 2012 kl. 00:10
Ombudsmanden: Word-filer dur ikke til klagesager

Det er kun GODT, datoen skifter ! Når man behøver at GEMME et dukument igen, kan det jo KUN bestyde, at der er blevet RETTET i DET ! Ellers skal man blot forlade det, og sige NEJ til ændringer. Alt andet er LUSK.

Så behold WORD og de andre. De afslører sagen.

Og tag så en sikkerhedskopi ved modtagelsen, det bør ombudsmands institutionen vel gøre i alle tilfælde?

30. september 2009 kl. 11:59
Sikkerhedskomité: Multimedieskat en trussel mod it-sikkerheden

Hvis nu firmaerne giver et FIRMALÅN, rente og afdragsfrit til "frit indkøb...." mod at "LÅNET" tilbagebetales ved ophør, så kan medie-skatten da omgås, ikke? Glistrup aflønnede sine medarbejdere i sin tid ved månedligt at give hver et "personligt, rentefrit uopsigeligt lån i 99 år" og afskrev så på driften, fordi han var så dum...... Så fandt man på at beskatte åbebart for små leveindtægter, men ved en betaling af net-afgifter på denne måde går det vel ikke hen til denne grænse. Jeg er på efterløn og kan ikke udnytte disse ting, vil jeg lige sige.

3. april 2009 kl. 15:09