Jan Ulrich Jensen

Tidligere Nets-ansat: Alle i kundeservice har adgang til danskernes kortoplysninger - og det bliver misbrugt

Og hvis det alligevel er for svært at stjæle fra Nets, så opbevarer det lille "dataolie"-firma, Spiir, kopier af alle de kontoudtog, som naive danskere selv sender til dem for at få lavet et personligt budget!

4. maj 2014 kl. 01:45
Jyske Bank melder Spiir til politiet for kopiering af bankkunders data

Tusindvis af danskeres bankkontoudtog samles på servere hos et lille "data oil"-firma. Er der slet ingen, der er bekymrede for det?

Kravene til bankernes sikkerhed i håndtering af kundeoplysninger er skrappe, men de krav gælder vel ikke for Spiir?

Jeg tror ikke, at Kolind og co. har tænkt sig at gøre noget ulovligt med de mange værdifulde data. Imidlertid vil deres servere være et attraktivt mål for mere lyssky aktiviteter.

29. marts 2014 kl. 15:49
One.com lagt ned af massivt DDoS-angreb

"... der tydeligvis er tyvstjålet fra One.coms Cloud Drive"

Sikke noget sludder. Onecom er et mobiltelefonselskab i Storbritannien. One.com hed oprindeligt B-one!

22. februar 2014 kl. 14:19
One.com i oprør over Microsofts nye cloud-navn

Imens en postserver hos one.com var offline i 24 timer pga. hardwarefejl, søgte jeg efter en forklaring (havde jo god tid). Blandt andet på Twitter, hvor de har travlt med at få folk til at spamme med et tilbud om ekstra 3 GB.

Firmaet er selv på gyngende grund mht. navnet, som var noget med b-one, dengang jeg blev kunde. Nu har de bare sat sig på domænet one.com, som sikkert ikke har været ledigt - men til salg. I virkeligheden er der masser af andre firmaer, som ville være mere oplagte ejere til både domæne og Twitter-ID.

Fx http://pompeyonecom.co.uk/ - der sponsorerer en fodboldklub http://t.co/7H5BQruD2B

http://www.trustpilot.com/review/one.com/en har One.com i øjeblikket 3 ud af 5 stjerner, men på deres egen hjemmeside er der et falsk billede af 4 ud af 4 stjerner og teksten "Great service".

Jeg hører gerne, om nogen kan anbefale en driftsikker hostingservice til et dansk domæne.

7. februar 2014 kl. 16:00
Dansk krypto-ekspert: NSA kan stadig ikke knække dine krypterede data

Det Kongelige Danske Postvæsen skulle opleve en genfødsel (inklusive en masse nye, prestigefyldte arbejdspladser), hvis vi virkelig skulle sikre privathed. I stedet har Folketinget besluttet at tvinge alle til at modtage offentlige breve digitalt. Dermed har man sikret sig, at alle oplysninger kan indsamles af fx NSA i USA (og dermed Kina og Rusland, hvilket Snowden-lækagen har bevist).

29. august 2013 kl. 10:55
Nets bekræfter salgsplaner: Hvor havner NemID?

Det er egentlig ligegyldigt hvem, der ejer Nets. Problemet ligger i, at NemID overhovedet tælles med som en vital del af Danmarks IT-infrastuktur. Førhen kunne man trygt logge på sin netbank med fx et lille papkort med koder, der absolut ikke gav adgang til andre personlige oplysninger. I dag kan både selvangivelse og folkeregisteradresse manipuleres med NemID. Nordnet Bank og Saxo Privatbank kører som nogle af de eneste videre uden at tvinge kunderne til at bruge NemID. Lad os håbe, at partiernes IT-ordførere snarest kommer på et efteruddannelseskursus i grundlæggende IT-sikkerhed. Det er jeg sikker på, at der er plads til i budgettet!

29. august 2013 kl. 10:32
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Jeg kunne aldrig finde på at dømme en kvindes intelligens på hendes udtalelser. Men som mand må jeg alligevel tænke mit ... Nå! Spøg til side.

Jeg tror, at Trine Bramsen desværre selv bidrager til at skræmme pigerne væk fra IT-uddannelserne med sit snæversyn og dårlige humor. Det er forkert at bruge ordet "nørd" negativt. Vi har NETOP brug for flere NØRDER og færre DJØFFER, hvis IT-branchen i Danmark ikke skal ende som en række datterselskaber af indiske, amerikanske og kinesiske mastodonter.

PS: IT står for Information Technologi og skrives IKKE it. Det skal skrives med store bogstaver ligesom WC http://en.wikipedia.org/wiki/WC

6. august 2013 kl. 16:38
Overraskende: Dette land spammer dig mest

Livet er simpelthen for kort til den slags idiotiske overskrifter. "Overraskende" min bare r*v!

Nu afbestiller jeg Version2-nyhedsbrevet.

18. juli 2013 kl. 11:23
Store datavaskedag i Eniro: Sådan holder vi styr på Jens Hansens telefon og adresse

"Hos Eniro er de mestre i disciplinen datavask."

Kræver det ikke normalt, at man er nummer ét for at være mester? Eniro har desværre fra starten båret præg af ikke at kende ret meget til danske forhold.

17. juli 2013 kl. 13:12
Danmarks største spiludvikler fyrer halvdelen

Det var da godt, at det japanske firma ikke nåede at importere et større antal medarbejdere, der vil nøjes med det halve i løn. (Sådan som visse firmaer i Midtjylland tilsyneladende lobbyer for i øjeblikket.) Selv hvis det var lykkedes, så ville det blot være et udenlandsk firma i Danmark - med udenlandske arbejdspladser (og ingen skattebetaling). Men var det ikke danske spiludviklere, der "opfandt" det succesrige spil i første omgang? Jeg håber, de bare starter et nyt firma, næste gang, de får en god idé.

18. juni 2013 kl. 09:34
It-branchen skriger på arbejdskraft i Midtjylland

Jo! Problemet er måske i virkeligheden "de manglende indere" og ikke "manglende kvalifikationer". Det kan jo camoufleres let og elegant ved at spørge på den rigtige måde, når man har kandidater til en opslået stilling.

Eksempel: "Hvor mange års erfaring har du med Bosch hhv. Black & Decker?"

Jeg tror ikke, man skal forvente gode eksempler, for det er slet ikke journalistik at skrive af efter en pressemeddelelse. IT skrives i øvrigt med store bogstaver - ligesom WC.

17. juni 2013 kl. 17:50
It-branchen skriger på arbejdskraft i Midtjylland

Er det tyve underbetalte indere, som de mangler i Midtjylland? Så kan jeg godt forstå, at det er svært, for dér vil de altså ikke bo!

Ellers er det bare at slå stillingerne op, for der er flere større IT-virksomheder, der har fyret konsulenter og udviklere også i Jylland alene i år.

17. juni 2013 kl. 14:40
Lumia 920 - efterskrift

Nokias første smartphone var med deres eget operativsystem, Symbian. Én af Nokias bedste smartphones er N95 8GB. Den holder endnu, har gode stereohøjttalere og har funktioner, som endnu ikke findes på Android og iOS.

6. juni 2013 kl. 11:58
Fætter og kusine i bittert forlig: Familiedomæne overdrages for 500 kroner

Advokatanpartsselskabet Bale er medlem af Danske FAMILIEadvokater.

"FAMILIEadvokaterne arbejder efter særlige etiske regler, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Medlemmerne er forpligtet til at deltage i foreningens kurser og tilbud om videreuddannelse og der foretages, i henhold til foreningens vedtægter, kontrol af medlemmernes udførelse af Familietjek og andre ydelser."

30. maj 2013 kl. 12:46
Fætter og kusine i bittert forlig: Familiedomæne overdrages for 500 kroner

Jeg er ked af at høre, at det lykkedes en advokat at få sin vilje alene pga. retssystemets høje omkostninger for privatpersoner, der sagsøges. Desværre er metoden vel international kutyme, som også anvendes af store IT-firmaer mod små konkurrenter (bl.a. i patentsager).

30. maj 2013 kl. 12:34
NemID-hackere risikerer at hænge på kæmperegning for DDoS-angreb

Jeg troede egentlig ikke, at jeg kunne gøre krav gældende overfor NemID for tab alle de gange, hvor det ikke har virket!

Men en lektor med speciale i strafferet har fået mig til at tvivle. Nu tænker jeg på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste eller godtgørelse for tort, svie og smerte.

Hvis ikke staten eller NemID kommer til lommerne, kan jeg så gøre krav gældende overfor den kloge og snakkesaglige lektor?

28. maj 2013 kl. 12:49
Politikere vil kulegrave TDC's monopol

Man behøver ikke at have indsigt for at blive taget med på råd (møder i Folketinget mm.)!

16. maj 2013 kl. 14:25
It-ordfører: Alarmerende let at vælte NemID

Det er for usikkert at tvinge både banker, A-kasser og diverse offentlige myndigheder til at bruge det samme system. Det er alt for nemt og billigt at lægge "det digitale Danmark" ned. Fagfolk har påpeget det fra starten, men politikerne har stort set ingen IT-kundskaber. Borgerne bør have ret til at aflevere oplysninger til fx Skat og A-kasse i papirform, så længe den digitale løsning er så dilettantisk. Det er OGSÅ en slags VELFÆRD. Bankerne burde konkurrere indbyrdes om den bedste digitale løsning til netbank mv. - som de gjorde før NemID. Små nye online-børshandelsfirmaer som Nordnet og Saxo Privatbank har begge bedre og sikrere systemer end NemID.

12. april 2013 kl. 12:23
Dansker fik hacket sin Gmail og Facebook: Har kæmpet 2 år for at få dem tilbage

Any data that you have shared with Facebook apps and advertisers is with them permanently.

29. november 2012 kl. 13:25
Dansker fik hacket sin Gmail og Facebook: Har kæmpet 2 år for at få dem tilbage

Fra http://deletefacebook.com/

"Any data that you have shared with Facebook apps and advertisers is with them permanently.

Accept that if you were a heavy Facebook user, you are leaving behind a valuable personal data footprint."

Hvis man oven i købet spiller Poker online og via Facebook, så har man da selv bedt om problemer!

26. november 2012 kl. 09:59