Peter Johan Bruun

Hvad sker der lige med alle de midaldrende hvide mænd?

..er, at man ikke kan rose, uden at blive "insinueret" som værende opmærksomhedssøgende rygklapper.

Godt indlæg. Takker !

5. april 2019 kl. 10:30
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Fra lederen:

Bedre er det ikke, når det gælder inddrivelsen af gæld. Her er de pantefogeder, som tidligere opsøgte skyldnerne, rangeret ud på et sidespor og erstattet med rigide datakrav, som det måske er helt umuligt for de små kommuner at leve op til. Imens vokser gælden til det offentlige videre.

Tålmodighed og overblik er ofte en vigtig dyd, når alt synes håbløst:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-04-05-styrelse-tager-overskydende-skat-fra-500000-borgere

Måske er der i virkeligheden ikke tale om det IT Fantom man så gerne ville have fremmanet i Version2's leder, men derimod om et ministerium der har været gennem en længere forandringsprocess, og at de nu er ved at få ordentligt begreb om den kompleksitet der er forbundet med at udvikle brugbar Informations Teknologi ?

5. april 2019 kl. 10:15
Løsriv dig fra Googles fangarme - og bliv potentielt klogere

Måske det er ved at være på tiden at skubbe til udvikling af betalte IT tjenester i stedet.

Så kunne man blive kunde, og have en smule indflydelse, istedet for at skrive under på at man overgiver sin IT sjæl til en flok mennesker man reelt set ikke ved hvor man har.....

12. marts 2019 kl. 07:45
Forkert at det går bedre end nogensinde med kvinder i it

Er der noget IT mæssigt made-in-denmark vi kan være stolte af i Danmark nu om dage?

Netcompany

Columbus

BEC

Systematic

CBrain

...fyld selv på: Der er masser, hvis sortsynet ikke er alt for præget af det officielle mediebillede, og de dertilhørende spindoktorer.

(PS: og så meget er lønnen heller ikke lavere i Indien for en dygtig programmør - ligesom en ordentlig vare heller ikke er det .... som det er tilfældet så mange andre steder i verdenen).

8. marts 2019 kl. 12:56
2,7 milliarder er ikke nok: it-system til ejendomsvurderinger bliver dyrere

- Jeg tør næsten ikke sige det, for de fleste vil sikkert ikke tro mig, men det er stort set lykkedes at udvikle et statsligt it-system til tiden – og uden at regningen denne gang er løbet løbsk, udtaler ministeren.

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11208511/itsystem-til-inddrivelse-af-danskernes-gaeld-er-klar/

Spændende udmelding, fra personen der påtog sig oprydnings ansvaret for efterhånden en del år siden.

https://www.berlingske.dk/politik/skatteminister-lukker-skandaleramt-it-system

Hvor alle andre, indtil da, havde stukket halen mellem benene, og ikke tog den nødvendige konsekvens, fordi de var klar over hvor mange skeletter der ville vælte ud af skabet.

Næste step er at alle politisk engagerede vil finde alle de huller der er i systemet. Det bliver overordentligt interessant at følge. ....måske en dag vi endda bliver bekendt med hvad den faktiske udgift til selve IT systemet egentligt er - renset for udgifterne til almindelig administration, godtgørelser til hus og lodsejere, og hvad der ellers er regnet med i beløbet på 2,6 mia. kr.

/Peter.

22. februar 2019 kl. 10:58
Stem på IT-folk

Vi er meget gode til at brokke os men der er sgu ingen som stiller op...

Hørt ! - Tak.

Mit bud er Dennis Flydtkær (hvis man tilhører den lejr), eller Pernille Skipper (Heller ikke min politiske kop te, men hun har demonstreret sin evne til at sætte sig ind i IT materien)

Blandt de borgerlige har jeg intet umiddelbart bud.

Er der andre der ved bedre ??

Mvh. Peter J. Bruun

22. februar 2019 kl. 10:43
2,7 milliarder er ikke nok: it-system til ejendomsvurderinger bliver dyrere

Tak for svar - jeg hører, hvad du siger. Men når jeg læser artiklen i Politiken, så lyder det til at være meget mere end bare beløbet, som har været mørklagt.

Havde jeg været en "lusket politiker", så havde jeg sørget for at holde det hemmeligt frem til efter folketingsvalget ... eller er vi vidne til at demokratiet rent faktisk virker ?

4. februar 2019 kl. 14:18
2,7 milliarder er ikke nok: it-system til ejendomsvurderinger bliver dyrere

Vi laver IT der skal anvendes på 1300 lokationer af 12.000 mennesker i 21 lande - det koster 1/10 del og laves på den ½ tid ....... hvad sker der med de der offentlige projekter? Konsulenthuse der bare scorer kassen uden at stå med ansvar .. eller??

Jeg tror prisen for selve "ejendomsvurderings IT-systemet", er langt lavere end de 2,7 mia.

Af følgende dokument, fra skatteministeriet, fremgår det at prisen for det nye ejendomsvurderingssystem, i 2016, forventes samlet at blive 2,6 mia, men at IT systemet i den sammenhæng koster knapt 0,5 mia fordelt over 4 år (se evt. side 26) - altså 125 mio. kr. pr. år.

De resterende 2 mia, læser jeg ud af dokumentet som værende udgifter til administrativt personale m.m. - med andre ord til ikke IT systemudviklings arbejde.

http://www.skm.dk/media/1403846/Aftaletekst-forlig-om-vurderinger.pdf

Ret mig, hvis jeg tager fejl.

4. februar 2019 kl. 14:14
2,7 milliarder er ikke nok: it-system til ejendomsvurderinger bliver dyrere

... alle krumspringene for at holde det hemmeligt så længe som muligt (det fremgår af Politikens artikel). Endnu et bevis på, at vi ikke kan stole på vore politikere (og ministre) - de kupper os.

I det vandværk jeg er bestyrelsesmedlem hos, offentliggør vi heller ikke nødvendigvist den forventede udgift til større investeringer.

Det er af hensyn til vores egen økonomi. Man vil nødigt have at leverandøren ved hvad han kan forvente at tage for et projekt.

I et projekt vi netop har gennemført, var opgaven internt estimeret til at koste 140.000 kr. (1.400 kr. pr. tilsluttet forbruger) , men endte på en samlet udførselspris på 69.000 kr.

Man kan kun spekulere i hvad de enkelte potentielle leverandørers tilbud var endt i, hvis vi i udbudsmaterialet havde skrevet vores egen forvetning.

Mit bud er at slutprisen var blevet højere end den faktisk blev.

Min pointe er blot, at der kan være gode grunde til at holde oplysninger hemmelige i et stykke tid.

4. februar 2019 kl. 14:02
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Og det bekymrer mig, når du siger:
"at demokrati derimod består af mennesker med indflydelse, og det er tydeligvist ikke tilfældet her."
Hvordan vil du bortforklare, at det lyder som et argumenter for elitestyre, i stedet for et demokrati (uanset at du sådan set lyder som en flink nok fyr)?

Jeg taler om realpolitik. Vores nuværende elitestyre har ikke indset hvad det er - derfor har vores skriblerier og letkøbte synspunkter ikke nogen betydning.

En ældre klog bondekone, i nærheden af hvor jeg bor, har set den magt arrogance, vi som borgere er udsat for, på tætteste hold. Jeg vil undlade kommentaren hun kom med, men den var ikke for børn.

Men hvis vi nu putter demokrati diskussionen til side, som i denne sammenhæng er en sidediskussion, så er vi som fagprofessionelle forpligtiget til at tage handsken op, med mere end blot diverse mishagsytringer og "nårh-hvor-er-det-synd-for-netop-os" rygklapperier.

Og det var hele pointen med min opsang. Jeg er udmærket klar at det der ikke er nemt, og at det ikke er populære udsagn jeg kommer med - men det er der, vi står.

28. januar 2019 kl. 08:32
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Fra lederen:

It-systemet til ejendomsvurdering til i alt 2,6 milliarder kroner...

Hidtil har jeg kun kunnet finde dokumentation der svinger os op til i omegnen af 220 mio kr. for udvikling af IT systemet siden 2015. Hvilket vel svarer for 55 mio. kr. i gennemsnit pr. år.

Det er ikke engang middelstort IT projekt, i de fleste sammenhænge.

Hvor bruges de andre 2,4 millarder henne ??

Dokumentation ? :

Der er mange informationer at få om ICE arbejdet, ved at søge hos folketinget, rigsrevisionen og skatteministeriet.

Det seneste dokument jeg har gennemlæst er:

https://www.ft.dk/RIPdf/samling/20181/aktstykke/aktstk72/20181_aktstk_afgjort72.pdf

Ret mig endeligt hvis jeg tager fejl i min antagelse af at man hos Version2 har lavet en fejlberegning, eller læst forkert.

Det oprindelige aftale dokument nævner i øvrigt en finansieringsudgift til selve IT systemet på 0,2 mia. i 2017 og efterfølgende 0,3 mia i 2018-2020. Det kan læses om, på side 26 i dette aftaledokument:

http://www.skm.dk/media/1403846/Aftaletekst-forlig-om-vurderinger.pdf

26. januar 2019 kl. 23:56
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

@Anne-Marie og Mikkel

Vi har samme holdning til substansen, og i understreger selv problemerne som er tilstede.

Men I taler om ideal-tilstande der ikke kan opnås gennem skrift og tale. Så længe det gøres bliver man i en status quo af evige skriblerier.

Et demokrati derimod består af mennesker med indflydelse, og det er tydeligvist ikke tilfældet her.

Så derfor: find den rette stol. Vejen dertil er ikke beskrevet, den må man selv finde.

Indtil da, er vi blot sportsjournalister der udtaler os om hvordan sporten bør udøves, og dermed uden synderlig indflydelse på tingenes faktiske tilstand.

26. januar 2019 kl. 19:49
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

PS: Angående den voldsomme pris på 2,6 millarder kroner (det lyder også helt vildt i mine ører) for et nyt vurderingssystem, kunne man med fordel se på disse syv dygtige udviklere, der allerede har udviklet et ret godt bud på en metode - problemet er bare hvilken af de 5-7 forskelllige værdifastsættelses metoder de relaterer sig til, man skal benytte fra statens side.

Mon ikke de ville nøjes med 1 millard kroner up-front, eller en langvarig driftsaftale med den danske stat :o)

https://www.dingeo.dk/data/ejendomsvurdering/

De har i det mindste gjort et synligt forsøg. Og hvis man ser på forskellige boliger man selv kender til, viser det mere end godt hvor svært et emne man har gang i.

Disclaimer: Nej, dem arbejder jeg heller ikke for !

25. januar 2019 kl. 15:59
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Hej Anne-Marie

Hvis jeg var i det maskinrum ville min loyalitet forbyde mig at udtale mig så åbent, da der ville være fare for misforståelser som ikke er gavnlige.

Jeg er for offentlig debat, og for udtalelser i faglige sammenhænge der er baseret på faglig substans. En side af fagligheden i den sammenhæng, er en grundliggende forståelse for kompleksiteten i så store systemer, der ydermere indgår i vigtige politiske diskussioner. Ikke overfladiske betragtninger der kun ser et uoverstigeligt gældsbjerg på 116 millarder kroner, som det ikke virker til at der er styr på. Den slags formuleringer opfatter jeg hurtigt som politiske hensigter og ikke videre fakta baserede.

For nærmere uddybning af de penge, kunne man med fordel læse denne rapport fra foråret 2017, for at forstå hvor komplekst et emne vi taler om, og hvad det egentligt er der skyldes væk til det offentlige, og af hvilke typer af personer/selskaber : https://www.skm.dk/media/1457224/model-for-vaerdiansaettelse-af-fordringer-pwc.pdf

Alene rapporten giver et nuanceret indblik nok, til at vi må konstatere at noget har virket hos Skat. ...det var der bl.a. en "stakkels" mand der fik at føle for nyligt: https://www.tv2lorry.dk/artikel/klatgaeld-koster-droemmerejse-anholdt-i-lufthavn-oejnene-af-sin-familie

Hvad angår det kvalificerede kryds på valgdagen, tilfalder min stemme de personer der har signaleret ansvarlighed og handlestyrke, selv i så komplekse sammenhænge som der her er tale om, hvor man som politiker har alle muligheder for at blive talt langt ned under gulvbrædderne af professionelle meningsdannere.

Mvh. Peter.

25. januar 2019 kl. 15:43
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Hej Anne-Marie

Udgangspunktet i dette forhold, er min aversion mod fænomenet blot at pege fingre. Det er altid nemmere at stå udenfor et politisk spil og udpege syndebukke og opfinde postulerede årsager.

Når man står i maskinrummet, det være sig både det politiske og det systemmæssige er det en helt anden sag. Det forhold vil de fleste IT udviklere også kunne genkende, Hvis ikke har de kun udviklet Flappy-bird.

Det er den form for ansvarlighed, man som udenforstående bør udvise, jeg efterlyser.

Mvh. Peter

25. januar 2019 kl. 13:47
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

@Knud Larsen: De bedste stole findes i embedsværket hos Skatteministeriet. De næstbedste stole findes hos de virksomheder der udvikler og drifter systemerne.

@Anne-marie Krogsbøll: Jeg føler ansvar. Det har ikke direkte relation til klogskab. Men de to egenskaber, kombineret med den rette myndighed, er uforligneligt.

Mvh. Peter.

25. januar 2019 kl. 12:43
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Til alle der har valgt at beklage sig: I har sat Jer i den forkerte stol.

Hvis man er utilfreds med tingenes tilstand og beklager sig højlydt, har man samtidigt påtaget sig en ny forpligtigelse: at forbedre udgangspunktet til beklagelsens årsag.

I stedet for at spilde tiden, bør tiden udnyttes til at arbejde for at udføre de forbedringer man så brændende ønsker sig.

Tag plads i stolen, som bærer ryg beskrivelsen "Ansvar" - og allerhelst den stol hvor man samtidigt kan bestemme slagets gang.

Indtil da minder beklagelserne os kun om stilen i visse populistiske, demokratiskt valgte partier.

Mvh. Peter J. Bruun

25. januar 2019 kl. 10:34