Bent Ojgaard

Overblik: Skandaleramt it-system til en kvart milliard kan blive 100 millioner dyrere

Artikler om havarerede offentlige IT projekter er tagget under "Offentlig IT", men projekterne er vel kørt i grøften af private virksomheder og konsulenthuse ?

7. maj 2014 kl. 22:02
Hvert anden myndighed bryder cookieloven

Fuldstændig enig.

Løsningerne ligner noget som man ville lave i USA for at undgå søgsmål fra erstatningsadvokat-gribbe.

15. august 2013 kl. 16:58
Dårlig opførsel udenfor IT-verdenen

"Det rager ikke resten af verden, hvad og hvordan folk vælger at belåne deres ejendom eller noget som helst andet."

Fuldstændig enig. Problemet er det samme med Bilbogen. Hvad rager de andre hvad jeg har af gæld i bilen, med mindre jeg vil sælge den.

Endvidere kan min færden (i bilen) registreres af uvedkommende, blot de tager nummeret på bilen og slår det op på nummerplade.net og det kun fordi at jeg har gæld i bilen. Endvidere oplyses min fødselsdato - til hvilket formål om jeg må spørge ?

Hvad bliver det næste ? Offentliggørelse af vores sundhedsdata og helbredstilstand ?

25. juli 2013 kl. 13:34
Mand sagsøger Apple for pornoafhængighed

Faktisk fik jeg postet denne ved en fejl via en iPad.

Når browseren hænger, så lægges alle ens desperate tryk åbenbart i en buffer. Når browseren kommer til live igen, så udløses trykkene, men åbenbart husker iPad'en kun trykkets position, ikke hvilket objekt man har trykket på/hevet i ?!

Pludselig har man postet et indlæg :-/

18. juli 2013 kl. 12:08
Offentlige IT-slagskibe

"tBegge dele har sit udspring i en mangel på fantasi som er nærmest kronisk i offentlige IT projekter."

Måske mangler der i disse projekter nogle dygtige mennesker med en lavpraktisk tilgang til tingene. Nogen som kan få ideér og praktik til at hænge sammen, men hvis arsenal af smarte ord måske ikke er så imponerende.

Lommestrategerne kunne passende læse "Militær ledelse af Marco Smedberg" og finde ud af, at enhver ny krig kæmpes med den forrige krigs doktriner - i hvertfald til at starte med. Udfordringerne har gennem tiderne været at få beslutningstagerne til at erkende behovet for ændringer. Altså ikke ulig de udfordringer som vores digitale samfund står over for.

15. april 2013 kl. 20:03
Derfor skal Wordpress med i CMS-overvejelserne

Wordpress mangler IMO et indbygget rettighedssystem, som der eksempelvis findes i Website Baker, til styring af rettigheder til indhold, sider, plugins osv.

2. marts 2013 kl. 00:27
Vrede seere klager over dårlig DR-streaming

Lad dem der vil se, høre og betale for Danmarx Radio gøre det og lade os andre blive fri. Hvorfor skal DR lege medievirksomhed for tvangsinddrevne midler ?

15. februar 2013 kl. 15:28
Danfoss outsourcer til Indien: 'Danske it-folk frygter Udkantsdanmark'

Stærekasseeffekten. Behovet for outsourcing findes forunderligt nok der hvor man har outsourcingkonsulenter.

4. januar 2013 kl. 19:19
Regeringen sætter Microsoft-chef i spidsen for digital vækst

"Vi er ikke gode nok til at presse kolde kontanter ud af den digitale, danske økonomi."

At vride penge ud af kundernes lommer har da aldrig været et problem for Microsoft ? Bare tænk på deres utålelige og mange gange urimelige licensregler.

16. december 2012 kl. 12:29
Dansk usability-guru giver Windows 8 drøje hug

Jeg er nok en uddøende race, men jeg kan faktisk godt li' desktops som MATE og Windows XP / 7.

20. november 2012 kl. 17:50
Minister og erhvervsliv vil rydde op i danske firmaers 'døde' hjemmesider

Enig med Stenberg, hvordan kan det være en statslig opgave at kontrollere private virksomheders hjemmesider ?

Nååååeee jo, socialisme.

13. november 2012 kl. 18:31
Consumerization er blevet normen - it-afdelingen må tilpasse sig

Der er altid på Version2 en eller anden kloge-Aage som skal belære virksomhederne og deres IT-afdelingen om hvordan det hele hænger sammen og hvordan IT-afdelingen skal udføre deres opgaver.

Kan kun tilslutte mig ovenstående posteringer.

18. oktober 2012 kl. 22:34
Dansk Industri skyder med skarpt : "Har vi råd til at tage SKI alvorligt?"

Nemlig.

Statens planakademikere tror at de fra centralt hånd kan systematisere og standardisere verden og verdens gang, men det eneste der kommer ud af den slags infantile idéer er desværre kun rigide regler og unødvendigt og ressourcekrævende bureaukrati.

Opgaven er selvfølgelig at sikre, at vi ikke får sydeuropæiske tilstande, hvor det offentliges indkøb "tilfældigvis" havner hos en offentlig politikers/leders/indkøbers fætter.

4. oktober 2012 kl. 15:07
Hemmeligt notat: Så meget skal du overvåges i fremtiden

Efter CleanIT følger naturligt CleanMind, så dit sind kan blive befriet for urene tanker og i stedet blive beriget med tidens rene og EU certificerede standard-tanker.

Og det alt sammen for at beskytte os mod terrorister.

3. oktober 2012 kl. 15:08
Statens It får klø i tilfredshedsundersøgelse

Alligevel søger det offentlige lykken i større og større enheder. Større kommuner, sammenlægning af militære enheder, større skoler, større politikredse, store centrale driftscentre og der er sikkert flere eksempler. Stordriftsfordele og fokus på faglighed er de store mantraer, men spørgsmålet er om de fine hensigter ikke bliver spist op af bureaukrati og ineffektivitet, samt ikke mindst en distancering til dem som det offentlige er til for (der er borgerne, hvis nogen skulle have glemt det) ?

Iøvrigt er tilfredshedsundersøgelser vel ikke en rimelig måde at opgøre hvorvidt Statens IT performer godt eller dårligt, da svarerne vel er afgivet ud fra respondendernes subjektive vurderinger ? Det ville være mere rimeligt, om man sammenlignede hvad Statens IT har lovet at levere (eller var bestilt til at levere) med det de rent faktisk leverede.

22. september 2012 kl. 00:00
Staten brugte 24 millioner på it-system og skrottede det

Netop.

Der skal to til en tango, og som vi kan se på de seneste sager er danserne dels "Det offentlige" og dels en privat softwareleverandør.

Kun at klandre "det offentlige" for de mange skandaler er vist ikke helt fair.

30. juli 2012 kl. 21:52
Sikkerhedsfejl i Oliebranchen...

"Med mit kendskab til forsvaret, ville jeg have tænkt over det, hvis de ikke havde ignoreret det."

Med dit tåbelige indlæg formoder jeg at dit kendskab stammer fra Basserne eller gamle danske soldaterfilm ?

25. juli 2012 kl. 14:40
Hånden på hjertet: Vil du betale for Open Source?

Hvis der er et stykke software jeg skal/vil anvende, så betaler jeg for det uanset licensformen, men hvis nogen vil forære mig det gratis, så føler jeg ingen forpligtigelse til at betale.

Frivillighedens dilemma er også, at det hurtigt kan blive et kirkebøssetyrani. Degnen skuler ondt til dig, hvis du ikke betaler et "frivilligt" bidrag til kirkebøssen og din nabo (tilfældigvis også formand for menighedsrådet) er pludselig ikke så flink mere.

Open Source miljøets problem er nok, at de selv i menigmands bevidsthed har gjort Open Source til et synonym for gratis, men heldivis tilbyder mange Open Source systemer ofte en gratis og en betalbar udgave. Så kan vi fuske med den gratis version og betale når vi sætter den fulde version i drift. Det er vel kun rimeligt.

10. juli 2012 kl. 12:28