Morten Hattesen

Derfor lægger opdatering rejsekortets selvbetjening ned hele weekenden

Alle 37000 indehavere af periodekort er lige blevet orienteret pr brev om at abonnementsordningen for periodekort ophører pr 1. Januar, men at man kan få periodekort på mobilen ved at gå ind på 1415.dk, som nu har været nede indre end 24 timer. Glemte de at tage højde for elstart belastning af servicen?

</amatører>

28. september 2014 kl. 12:18
Optimerede servere udfordrer x86-platformen: Flere kommer til at gøre som Google og Facebook

Det handler vel reelt blot om at optimere TCO (Total Cost of Ownership) for en given computing power i levetiden af hardwaren.

  • Anskaffelsespris/MIPS
  • Strømforbrug/MIPS
  • Køling/MIPS
  • Andre omkostninger (fysisk plads m.v.)

Og hvis en ikke-INTEL arkitektur er den billigste, så vil det blive valgt til den givne opgave.

Dette kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi Google og Facebook har hundrede tusinder af servere i deres server farms, og i forvejen har erfaring i specialbyggede servere. Mindre operatører er stadig mere bundet til Intel servere i standard racks (eller i skyen)

27. februar 2014 kl. 14:35
Styrelse brugte mindst 14,4 millioner kroner ekstra på konsulenter til it-fiasko

Det er for nemt blot at skyde skylden på SOA som arkitektur. ...

Enig!

En ordentligt designet SOA arkitektur kan sagtens yde fint. Problemerne komer, når fallerede databasefolk designer SOA API'er som om der var database CRUD services. Det kommer aldrig til at performe, og giver alskens problemer med manglende transaktionalitet. SOA API'er skal designes på et højere (mere forretnings-helheds) niveau.

26. februar 2014 kl. 23:06
Corydon siger nej til it-havarikommission

Der er ikke nogen "black box" i et IT-projekt

Det er ikke nødvendigt at have en black-box i IT projekter, da det er yderst sjældent at dokumentation for projektforløb og økonomi går op i røg, når et IT projekt havarerer. Så opsamling af dokumentation er nok ikke det største problem i den sammenhæng.

18. februar 2014 kl. 14:01
Momsfrist og forskudsopgørelse samme dag: Skat.dk lagt ned af brugerstorm

Naturligvis burde skat.dk systemer skalere, så de kan håndtere den forventede belastning ved en stor offentliggørelse af forskudsopgørelser, men det er amatøragtigt at planlægge offentliggørelsen på en dag, hvor der er en kritisk deadline for indberetning af moms for en halv million virksomheder.

#EpicFail

11. november 2013 kl. 11:28
Gymnasieelevers Operation Dagsværk: Hjælp pensionister med NemID

Der en en kæmpe forskel mellem "NemID" (overskrift) og "Digital selvbetjening" (artikel).

Med al respekt for projektet i øvrigt, vil det stride mod NemID mrugerbetingelserne at overlade viden om ID, password og kodekort til en trediepart som fx en gymnasieelev

30. oktober 2013 kl. 22:03
Sådan bliver NemID brygget på Javascript til web og mobil

Det nye NemID vil ligne det gamle for det utrænede øje. Det vil have samme brugerinterface

Gad vide, om det også bliver muligt at have en blinkende markør i et indtastningsfelt, uden at feltet har fokus, som den nuværende Java Applet implementering. Den bliver vist lidt svær at implementere i JavaScript, med mindre man vælger en animeret GIF til at simulere markøren.
27. juni 2013 kl. 11:02
Her er det nye open source-styresystem til skyen

"Her er det nye open source-styresystem" eller "Her er et nyt open source-styresystem".

At kalde EMC's Pivotal One for "det nye open source-styresystem" er nok at take munden lidt for fuld. Det er mange styresystemer der er egnede til skyen.

10. maj 2013 kl. 22:49
CVR erkender dårlig sikkerhedspraksis: Bruger ukrypteret login-procedure

Som den linkede artikel fra 2011 klart viser http://www.version2.dk/artikel/cvr-registeret-gemmer-og-sender-passwords-i-klartekst-29093 er det ikke første gang cvr.dk har været eksponeret for lemfældig omgang med sikkerhed (passwords).

På det tidspunkt (juni 2011) var beskeden, at "Der vil dermed gå op til et år, før brugernes private kodeord ikke længere bliver kastet rundt på diverse SMTP-servere i klartekst".

Det er ikke bare pinligt, det er nærmest kriminel lemfældighed, og burde være ansvarspådragende.

11. marts 2013 kl. 11:46
Dell klar med Ubuntu-bærbar til danske udviklere

Men når det er sagt ville jeg da som styresystem klart foretrække Ubuntu frem for OSX. Det ville gøre det muligt at installerer et ordentligt udviklingsmiljø i et chroot (eller bedre).

Der er INTET, der forhindrer dig i at installere Ubuntu (eller anden Linux distro) på Apple Macbook (Pro/Air) hardware. Det kører ganske fortrinligt!

6. marts 2013 kl. 16:06
Derfor skal Wordpress med i CMS-overvejelserne

nogle konkrete specifikke eksempler hvor Wordpress applikationen har haft sikkerhedshuller

Undskyld, men jeg kunne ikke lade være: Wordpress security problem

1. marts 2013 kl. 21:24
eValg: Når næsetippen blokerer for udsynet

Lad os diskutere HVORDAN vi kan udvikle vores demokrati i stedet for hvorfor vi IKKE kan udvikle det.

Problemet er, at du taler om at AFvikle, ikke UDvikle.

Du vælger (som Mogens Nørgaard) slet ikke at forholde dig til kritikernes argumenter, men trækker stråmanden frem og ryster ham.

14. februar 2013 kl. 13:34
Dokumentation: Derfor er 5 års tele-logfiler ubrugelige for politiet

Dette problem blev allerede rejset længe inden logningsbekendtgørelsen blev vedtaget, men dengang var der heller ikke nogen der lyttede til experter, hverken i teleselskabernes ledelser, blandt terror-skræmte, politikerne eller i politiet.

Og endnu en gang ville en logging-prototype med tilhørende fiktive efterforskninger have vist at logningen var formålsløs.

9. februar 2013 kl. 10:09
Oracle lynlapper 50 Java-huller - opdatér nu

Gad vide hvor mange der husker at fjerne fluebenet når de forsøger at stoppe den satans ASK toolbar ned i halsen på folk...

Helt enig. Uanset hvor smarte vi nørder er til at undgå ASK toolbar, vil fru Hansen få den stukket langt ned i halsen [pun intended].

Og der er langt flere fru Hansen'er der bruger Java (på grund af NemID), end der er nørder, der bruger Java, og som ved hvordan man undgår ASK toolbar'en.

Jeg selv er så heldig, at jeg ikke risikerer ASK toolbar'en, da jeg i fire år nu ikke har haft en Windows klient (hverken på arbejde eller hjemme), og Java 7 indeholder ikke crapware til hverken Linux eller OSX platformen :)

4. februar 2013 kl. 12:42
Corydon: Valg af Java til NemID skyldtes ikke sikkerhedshensyn

@Jesper Lund:

Jeg tror vitterligt ikke at jeg har set Java på websider i de sidste 1-2 år bortset fra NemID ting.

Jeg er generelt enig med dig, men se lige her: http://byenspuls.dsb.dk/byens_puls/ByensPuls.html

1. februar 2013 kl. 16:10
Corydon: Valg af Java til NemID skyldtes ikke sikkerhedshensyn

@Lasse Enevoldsen:

Så mit forslag: Sæt statens UNI-C på opgaven med at skrive en java-klon, som så bruges til at køre NemId

Jeg håber inderligt ikke du mener det alvorligt!

Der ville ikke kunne træffes en mere tåbelig beslutning, end at udvikle endnu en Java implementering, som man forventer vil kunne levere en "mere sikker" applet plugin i alle kendte browsere!

Det vil ikke løse mobil-enhedsproblemet.

Og hele pointen er, at der INGEN GRUND er til at behøve en tredieparts plugin til browseren, overhovedet.

1. februar 2013 kl. 16:04
Acer: Windows 8 har ikke reddet pc-salget

Pc-markedet er faldende - også for Apple.

Lidt afhængig af hvordan du definerer "PC-markedet", så læser jeg statistikkerne som at markedet er faldende generelt, men af Apple faktisk solgte flere PC'ere i 2012 end i 2011, og således er markedet altså ikke faldende for Apple.

30. januar 2013 kl. 21:25
Grønt lys for NemID på Javascript: Login fra mobilen klar om et år

At man kan "udvikle" sådan en løsning, mon de slet ikke har opdaget der findes andre programmeringssprog, for eksempel c++, at det er muligt at lave en løsning der overhovedet ikke er afhængig at diverse forskellige librarys, altså en rent stand alone løsning, det er ikke engang svært..
Man skal så bruge forskellige versioner til forskellige systemer, men - hvad så, de tjener så mange penge at der er rigeligt råd til den slags.

Og hvordan havde du tænkt dig at afvikle C++ kode i en browser?

Løsningen skal baseres på teknologier der er tilstede i ALLE BROWSERE på ALLE PLATFORME! Det eneste programmeringssprog der opfylder dette krav er JavaScript/ECMAScript. Og sikkerheden skal baseres på åbne standarder (SSL/TLS måske krydret med diverse digest algoritmer).

Så kan vi efterfølgende tage diskusionen om hvorvidt det er en god idé at privatnøgler opbevares centralt. Men det er en separat diskussion. Grunden til at den oprindelige OCES certifikatløsning blev skrottet til fordel for NemID var, at fru Jensen ikke kunne finde ud af at opbevare og sikre sin pivatnøgle.

25. januar 2013 kl. 16:17
Grønt lys for NemID på Javascript: Login fra mobilen klar om et år

8 millioner kr er 2kr per bruger. Hvis jeg kunne betale 2kr for at min mor ikke behøvede at installere og vedligeholde en Java-installation, så var det den bedste deal ever. Jeg ville endda gerne betale 4kr.</p>
<p>Det burde være tydeligt for enhver at de fordele danskerne samlet får med en ECMA-script udgave af NemID LANGT overstiger udgiften til at implementere den.

Helt enig.

Og jeg er sikker på at DanID kan spare MANGE PENGE på support.

Det kunn være spændende at se en opgørelse fra DanID over hvor stor en andel af NemID support omkostningerne der relaterer til problemer med at installere, opgradere og eksekvere Java applet'en.

25. januar 2013 kl. 16:05