Martin Andersen

Babelstårnet Windows

Det decentralisering og modularitet strider imidlertid totalt imod Microsofts fundamentale verdensbillede og "corporate culture".

Jeg synes nu de tænker mig modularitet ind i deres nye ".net core" og "asp.net core" hvor alt er DLL'er/Nugets. Og det er vel også noget af det de prøver med nano server?

6. februar 2017 kl. 13:44
Min 'Ashley Madison privacy klon' søger folk*

@Rene

Jeg vil starte med at beklager, at jeg faktisk havde læst dit indlæg forkert, nu jeg får læst det igen: "jeg er ikke klar til at lave det start-up lige nu :-)" Jeg har overset IKKE i ovenstående, så jeg troede du var seriøs omkring det og ville derfor høre dit input til dette ikke teknisk relaterede spørgsmål, som der sikkert også bliver stillet ikke tekniske spørgsmål i andre kontekster her i foraet. Jeg forstår selvfølgelig godt at det er en god case lige pt. set fra et privacy synspunkt.

Mht. dit udfald så må det jo stå for egen regning, at det er et emne du er følsom overfor. Jeg kan godt håndtere det. Det sker også at der er personer eller grupper der prøver at pådutte andre at platform, OS, teknologi X er det eneste sande valg.

Mht. at "moral er stærkt subjektivt", så bliver vi nok ikke enige. I så fald har vi forskellige definitioner af ordet moral. Jeg tror i høj grad på et samfund har brug for en kollektiv definition af moral/etik, så kan der selvfølgelig være et råderum derunder.

Men nå du/i nu svare som i gør, så skal jeg forstå det som om at produktet er acceptabelt i jeres "subjektive" moral?

21. september 2015 kl. 16:17
Min 'Ashley Madison privacy klon' søger folk*

Tanke eksperimentet er meget sjovt. Men hvad er det der får folk til at ønske at lave produkter der udnytter folks dårlige moral og svage sider? Jeg har tit overvejet ovenstående når man er blevet bombet med victoria milan reklamer i radioen. Er det bare fordi der potentielt er penge i lortet?

17. september 2015 kl. 09:51
Lader du dig friste af jobopslag?

Jeg kunne også godt tænke mig der var lidt mere: "Vis søger den rigtige kandidat uanset geografi og hjælper gerne dig og dine familie med at flytte og finde evt. arbejde til din kæreste/kone". De rigtige folk sidder ikke altid lige rundt om hjørnet. Har indtryk af de større tech virksomheder, specielt er USA er gode til dette. Set i forhold til en årsløn må det være håndøre sådan noget koster.

26. maj 2014 kl. 20:51
Fagforeninger: It-virksomheder må tage deres egen udfordring op

@Tine

Jeg kan godt forstå i foretrækker face2face, det gør jeg også selv.

Jeg tænker mere på at nogle opslag/CV databaser, i sær fra større virksomheder, vil vide om man er flytbar. Så hjælper de med at flytte, finde hus/lejlighed anbefale skole til ungerne og måske job til konen. Det koster selvfølgelig lidt penge, men set på en årsløn er det nok håndøre for den rigtige kandidat. Hvad tænker man om det?

/Martin

24. maj 2013 kl. 20:25
Fagforeninger: It-virksomheder må tage deres egen udfordring op

@Tine fedt du blander dig i debatten, synes man for sjældent ser parter fra artiklerne forholde sig til dem. Mht. at finde de rigtige kandidater til job. Så vi jeg gerne høre til hvad man tænker i forbindelse med kandidater fra andre steder i landet. Everplaces har kontor i KBH?

Personligt bor jeg i Aalborg og har kæreste og 2 børn og det ville være et stort spring at skulle flytte. Da jeg selv søgte nye udfordringer for noget tid siden, var det desværre sådan at flest af de "spændende" jobs var i Aarhus og KBH og kun nogle ganske få virksomheder forholder sig i opslaget til, hvad hvis man kommer et andet sted fra i landet.

Så spørgsmålet er: Skal kandidatterne blot ansøge selvom opslaget ikke forholder sig til det, skal virksomhederne være bedre til at forholde sig til det i opslagene eller gider de slet ikke have besværet med at hjælpe en nyansat med flytning.

Jeg kan se i søger bl.a. Python/Django profiler, har i prøvet at headhunte profiler fra:https://people.djangoproject.com/dk/

/Martin

24. maj 2013 kl. 07:55
1. Tweet, 2. ??, 3. PROFIT!

Hans holdning var, at jeg skal kunne lede mine folk i relation til hvad de leverer og må det, at jeg ved at de var ude og drikke til kl. 3 ikke blive til en underforstået undskyldning for dårlig performance. Hvis jeg var i stand til at checke facebook for en person som jeg enten havde eller overveje at ansætte, så ryger min ledelsesposition ud i en gråzone. Man kan altså ikke, og skal hellere ikke, være bong kammerat med dem man skal lede.

Vi er faktisk ikke uenige her, men her er man i en ansættelse og hvis folk levere det man forventer, jamen så er det fantastisk. Det jeg mente er hvis man står på 0, så kan man måske udlede noget om en persons interesser og faglighed udfra diverse sociale medier. At det så måske kun skriver om druk betyder dog ikke at de ikke er stærkt faglige. Det er dog altid en afvejning.

Hvis jeg skal ansætte en udvikler f.eks., så kunne det ikke være mere ligegyldig

Jeg synes det er super vigtigt at have en udvikler som kan kommunikere. Skal man dog kun bruge en som kan kode udfra noget total fast defineret, så er det måske ok.

19. februar 2013 kl. 22:24
1. Tweet, 2. ??, 3. PROFIT!

hvor det måske bliver stigende interessant med tredjeparts-genereret indhold som anbefalinger og endorsements, som LinkedIn er begyndt en kraftig udrulning af.

Synes hurtigt LinkedIn endorsements kan blive til, nu klapper jeg dig på ryggen også klapper du mig på ryggen.

Man kan da altid kigge på karakterer også, jeg synes bare der er noget interessant i at nogle af de virkelig kendte iværksættere og fagfolk er dropouts. Der er forskel på hvad der motivere folk :)

19. februar 2013 kl. 22:04
1. Tweet, 2. ??, 3. PROFIT!

Jeg tvivler stærkt på at der en korrelation mellem antal tweets og job succes, men i har måske noget fakta at bidrage med?

Nu tror jeg heller ikke at det er antallet af tweets de mener. Men har personen en blog, i så fald hvad skriver vedkommende. Hvad tweeter en person, links til interessante fag artikler, andet relevant eller bare info om sidste weekends druk tur.

Man kan til en hvis grad godt fake en jobsamtale. Det er derimod svære at fake en stærk online "presence". Det viser noget passion. Man skal dog passe på med at afskrive en kandidat, forbi at de umiddelbart ikke har en blog eller lign.

19. februar 2013 kl. 21:55
Socialministeren flytter e-mail op i Microsofts sky

Når strømen nu går i KBH. Hvad er chancen så for at hendes Internet forbindelse på Christiansborg virker?

7. februar 2013 kl. 13:59
Hvorfor går du på arbejde?

Jeg har tit tænkt på det samme. Nu har jeg så dog kæreste og 2 børn, men det kunne da havde været fedt, at prøve og komme lidt rundt og få noget spændende på CV'et. Det er jo meget udbredt inden for kokke-faget.

8. december 2012 kl. 12:24
DNS blokering på lægemiddelområdet - done

Synes diskussionen her er meget sort/hvid. Fakta er jo at man lavet disse DNS-blokeringer uden grund, så i sidste ende bliver det jo et tradeoff. Så jeg synes diskussionen også skulle have nogle argumenter for. Hvorfor frit internet er vigtigere end adgang til disse lov-overtrædende sider.

5. december 2012 kl. 09:13
Minister: Nu skal danskerne stemme elektronisk

Hvilken 3 bogstavs leverandør skal nu pisse et 3 cifret million beløb væk?

20. november 2012 kl. 08:09
Digital Tinglysning: Datakvalitet er ikke vores problem ?

Inkompetente mennesker ud af det offentlige rum!

Har løbet hovedet mod datakvalitets muren en del gange i forbindelse med udtræk fra OIS.

5. november 2012 kl. 21:50
Udnyt ressourcerne - tjaah

Spændende tiltag Anette, men jeg synes stadig at jeg har svært ved at finde det jeg mangler mest og det er "arbejdskraft" salg og udvikling. Enten direkte eller gennem kapital indsprøjtning, gerne fonde.

Jeg bruger dog nok heller ikke så meget energi på det som jeg kunne, jeg vil hellere udvikle på produktet. Hvilket jeg kun kan tillade mig i kraft af at jeg nu gør det ved siden af mit fuldtidsarbejde.

Jeg synes dog det lyder til, udfra det du skriver. At der også skulle være mere fokus på at være "opsøgende" overfor iværksætterne? Det kunne jeg godt tænke mig at høre flere tanker om, såfremt det er det du mener.

Yderligere så synes jeg bestemt om linien "og måske ovenikøbet ansætte blandt de mange superkvalificerede mennesker der drømmer at komme igang og gøre en forskel." Da iværksættere jo typisk er ildsjæle og det er da fedt hvis virksomhederne så har fokus på at disse kan bidrage ekstra værdi. Desværre noget jeg ikke synes mange virksomheder er gode til anderkende. Idag er mit iværksætteri også "profilering" af mig og mine egenskaber.

23. oktober 2012 kl. 15:23
Chok: Familien gør dig inkompetent

Spørgsmålet er ikke om en enlig medarbejder kan det, men om de gør det? Jeg har selv 2 børn og ser nærmest aldrig TV, men bruger tit aftenen foran computeren, når ungerne sover. Mange af mine enlige kollegaer, går hjem og kigger på flimmerkassen.

5. oktober 2012 kl. 13:22
Samsung: Derfor må danske tablet-kunder vente 1 år på Android 4.0-opgradering

Det undre mig at det skal tage dem ca 3 måneder at få rullet 4.1 ud til danske Galaxy Nexus telefoner. Det er vel højst lidt internationalization og localization der skal fixes.

12. september 2012 kl. 11:34
Kritik: Borger.dk ønsker ikke dialog med borgerne

Det er jo det fantastiske ved at køre en "forretning", som det offentlige. Kunderne smutter ikke bare sådan over til en anden butik. Det ser vi jo igen og igen. Så det så sent, som her op til min kærestes studiestart. Hvor alle SU medarbejdere på Aalborg handelsskole havde ferie. Jeg har aldrig hørt om private virksomheder, hvor man giver alle supportere fri på samme tid.

17. august 2012 kl. 07:42
Fagforening driller it-direktør: Er Mogens Nørgaard Sovjet-kommunist?

Jeg kan ikke få følgende til at hænge sammen?

"Det er det, jeg kalder intelligent aktivering. At de kan sidde og få ideer til noget, vi kan tjene penge på, uden vi behøver løbe nogen risiko"

"Nej. Det er ligesom jeg har heller ikke har nogen fordel af, at iværksættere kan sidde gratis hos mig"

Jeg vil da mene at hvis de finder et nyt marked, så er det en fed idé. :)

6. juli 2012 kl. 18:43
Ny Borger.dk er barn af Scrum - tjek selv, hvor god koden er

Jeg gætter på de 5 til venstre er projektledelse og de 5 til højre, er dem som har kodet og designet ;)

4. juli 2012 kl. 08:34