Simon Mikkelsen

Mozilla skifter Google ud med Yahoo

Kunne det ikke være, at Yahoo støtter med mærkbart mere end Google var villige til?

Bing er jo ikke meget bedre end ask.com (hvem elsker ikke sin ask toolbar).

20. november 2014 kl. 22:12
Staten vil erstatte velfungerende it-system i gymnasierne

Ja, hvis man har noget der virker, så lad os da endeligt udskifte det så djøf'erne i ministerierne kan få nogle tal til at godtgøre deres eksistens.

Hvis man synes Lectio er for lukket, skulle man i stedet gøre noget for at det fik en åben snitflade.

Men nu er Lectio jo ikke noget som de herre inde på Slotsholmen selv har fået lov til at tænke op. Det er et produkt som er blevet udviklet og udbredt fordi man syntes det var godt. Den slags grisseri kan man ikke have i den danske stat. Man kunne jo tænke at andre ved bedre end folkene i ministerierne.

17. oktober 2014 kl. 07:48
Danskerne er imod film-afgift på bredbånd

Når jeg streamer på Netflix betaler jeg dér. Når jeg streamer fra dr har jeg betalt licens. Jeg har allerede betalt! De har fået deres penge!!

De kan da umuligt være så tomhjernede at de ikke har indset det. Efterhånden man kan vel ikke kalde dem andet end nassere.

Men i forvejen betaler jeg afgift på de flashkort og harddiske jeg bruger til at opbevare mine egene billeder og videooptagelser.

6. oktober 2014 kl. 13:16
Samsung betalte Microsoft en milliard dollars for brug af patenter

... at Microsofts påstand aldrig er afprøvet i retten.

Men det er da et stort fallit til MS, hvis de er nød til at bruge sådan nogle metoder for at få producenter til at lave telefoner med Windows Phone. Det viser vel bare det vi kan se i forvejen: Næsten ingen gider bruge det.

6. oktober 2014 kl. 10:21
Kan Candy Crush-modellen holde Ello i live?

Man behøves ikke have en forretningsmodel hvis man bare kan få success. Så kan man altid finde den, men jeg tænker mest på Whatsapp, der koster et meget lille beløb om året. Jeg vil gerne give en 10'er om året for at være kunden og ikke varen.

Ello er pt. i beta. Rigtig beta og så går det ned. De har også ting som "likes" og private beskeder på deres TODO-liste.

Bare fordi man kan få en masse servere, er det ikke sikkert at éns infrastruktur kan håndtere det. Det kan også være der skal rejses flere penge.

Dør Ello? Måske. Måske ikke. Men de har en chance og stor popularitet kan meget vel gøre forskellen på Ello og mange andre.

3. oktober 2014 kl. 12:16
Telebranche: Ministerens lappeløsning for døde mobilområder langt dyrere end påstået

I stedet for at tage store summer for frekvenser, burde man stille som betingelse at der er en god dækning - også inden dører. Man skal naturligvis definere hvad det er, for det er ikke bare at måle signalstyrken i hele landet på et enkelt tidspunkt.

Kommunerne kunne gøre noget tilsvarende: I stedet for at tage høje priser for leje af grunden mm. til mobilmaster, kan de give rabat og stille som forudsætning for de gode placeringer, at man også sørger for dækning i de mindre attraktive områder. Igen skal man naturligvis have defineret hvordan man måler det.

17. september 2014 kl. 08:21
Nets: Eksport af NemID til udlandet skal dække kæmpetab

Kun inkompetente embedsmænd ville købe sådan et system.

Hvis de ikke kan finde inkompetente embedsmænd et andet sted, kan de helt sikkert finde nogle politikere.

Hvis systemet er meget dyrer og meget mere komplekst end alle andre med samme eller dårligere funktionalitet, må det jo være bedre. Den er danske politikere faldet for før.

16. september 2014 kl. 07:43
Gamle e-mails bliver oftere endevendt i jagt på beviser

Står der andet i artiklen, end at firmaet tilbyder et produkt og påstår der er mere brug for det? Er der andre kilder end afskrifter fra en reklame?

15. september 2014 kl. 15:08
Hackersagen: Anklager nægter at forholde sig til flere brugere på mistænktes computer.

[quot]Gottfrid Svartholm Warg afhøres af vicestatsadvokat Anders Riisager som mistænkt for hacking af CSCs mainframe, og der er uenighed om betydningen af brugerkonti på en computer, der har været brugt til hackingen.

Det springende punkt er en genvej til mainframe-emulatoren Hercules, som politiet har fundet på skrivebordet.[/quot]

Det er ikke mange dage siden, at BEC klagede over at det var svært at få folk med forstand på mainframes.

Nu bliver det i en alvorlig retssag brugt som bevis for ulovlig indtrængen, at være i besiddelse af et frit tilgængeligt program (Hercules), der er absolut nødvendigt for at lære netop de efterspurgte færdigheder.

5. september 2014 kl. 11:18
Professor: It-udbud til flere hundrede mio. kr. er rent skuespil

Sådan en datakonvertering er alt andet end triviel og og ofte meget dyr. Det gælder i særdeleshed hvis CSC skal lave udtrækket og dokumentere dataformatet til en konkurrent. De har ingen grund til at skynde sig eller gøre det godt.

5. september 2014 kl. 07:45
Bankerne tvunget til selv at tage hånd om oplæring i Cobol og mainframes

Går man ind på BECs hjemmeside står der: "Der er pt ingen ledige stillinger." Så har jo fået de folk de skal have. Hvis de ikke engang selv kan tilbyde jobs, hvorfor skulle man så lægge sine kræfter i deres behov?

Jeg synes i øvrigt, at der er langt mellem jobopslag hvor der står Cobol og mainframe, mens der er masser som går på Java og C#.

Tidligere har jeg skrevet, at når virksomheder er ude at sige at de mangler noget, så skal jeg nok efteruddanne mig til deres behov, hvis jeg kan få arbejde mere end et par steder i landet. Og lønnen må i øvrigt gerne matche den påståede efterspørgsel.

3. september 2014 kl. 07:59
Slut med lønfest i danske it-virksomheder

Jeg har svært ved at drage nogle konklussioner når jeg ser på de rå data. Der er ingen henvisninger til hvordan udregningerne i artiklen præcist er lavet, så det vil nok tage lidt tid at grave op, hvordan de rå tal er blevet behandlet.

Særligt tænker jeg på, at der ikke er angivet en usikkerhed for beregningerne. Det nævnes faktisk i selve statistiken, at nogle tal er afrundede, og hvis man laver beregninger på dem får man naturligvis afvigelser. Her skal det bemærkes, at det er ret små forskelle artiklen nævner.

Der er ingen tvivl om, at Prosa nok skal snakke med på at der er pres på lønningerne, da de jo bl.a. lever af, at hjælpe IT-professionelle med deres problemer.

2. september 2014 kl. 07:49
Googles termostater afsløret med gabende sikkerhedshul

Hvis man læser kildematerialet bliver det mere åbenlyst, at artiklen sætter det primære fokus på en irrelevant pointe: At man med fysisk adgang til denne specifikke termostat kan installere ondsindet software på den og det er Googles skyld.

Problemet er mere generelt, nemlig at man på alle de dimser vi putter på internettet, kan installere ondsindet software, der kan bruges til alle tænkelige og utænkelige ting. Det kan være alt fra at hjælpe organiserede kriminelle med at begå indbrud til at snage i vores privatliv. Jeg kunne godt opridse en masse muligheder, men der skal nok være meget mere kreative folk der ender med at udnytte det til ting de færreste kunne tænke på.

12. august 2014 kl. 15:38
Offer for rejsekort-spidsfindighed: Kørte 2x3 zoner - betalte for 8

Dette viser endnu engang, at de rejsende og skatteborgerene (som nu engang betaler det hele) ikke er kunderne.

Man skal stemple ind og ud så tit som man skal, for at trafikselskaberne kan millimeterafregne internt. Dette giver åbenbart det offer, at man er nød til at gætte sig frem til hvornår folks rejse er slut. Da man alligevel gerne vil bevare konceptet at man har en billet der udløber, er det kunderne der bliver tabere.

Havde man i stedet sagt, at det er de rejsende som er kunder og kunne man nøjes med samme grad af afregning som efter det gamle billetsystem, kunne de rejse nøjes med at stemple ind og ud én gang pr. rejse, eller ligefrem angive destination ved tjekind, så man slet ikke skal stemple ud!

Men ak nej! Det er det store enevældige bureaukrati, der har besluttet at de er vigtigst og vi andre er blot brikker der skal rette ind.

11. august 2014 kl. 08:12
Statens digitaliseringschef: Privacy-interesserede bør bekymre sig om Facebook - ikke NemID

Jeg er i dag ret tryg ved, at vi opbevarer data hos de private leverandører – vi har gode mekanismer til at føre tilsyn med, at data bliver opbevaret på en tryg måde.

Vi har ellers set masser af beviser på det stik modsatte i år.

Jeg oplever også, at der meget hurtigt bliver tænkt meget konspiratorisk om, hvordan den offentlige sektor bruger disse data, og om vi samkører data. Det gør vi jo ikke. Vi overholder jo loven.

Én ting er hvad man gør nu, noget andet er hvad man overhovedet kan gøre og hvad man kunne finde på i fremtiden.

Det klassiske eksempel er nazisternes forfølgelse af jøder, hvor medlemsregistre i jødiske foreninger blev brugt til at finde mange. Et nyere eksempel er, da ejeren af NemID gennem mange år lækkede kendte, kongelige og folk med beskyttet adresses lokation og indkøb til et sladderblad. I øvrigt tog de ikke anmeldelser af det alvorligt, hvilket mildest talt fjerner enhver form for tillid til dem.

I dag har vi langt flere registre som er meget mere tilgængelige. Jo mere data vi deler og jo mere vi acceptere andre kontrollerer og sammenkører, jo nemmere vil det være at bruge vores data til skade eller gene for os.

8. august 2014 kl. 07:54
'Retten til at blive glemt' i Googles søgeresultater rammer nu Wikipedia

Vi lever i et angiveligt demokratisk land med en grundlov mod censur, men alligevel bliver vi censureret på rigtigt mange fronter efterhånden.

Hvad sker der med samfundet?

Jeg troede vi havde nogle demokratisk valgte politikere der kunne sætte en stopper for sådan noget, men det er jo dem som indfører det!

5. august 2014 kl. 07:39
Ønske: Næste generation af NemID skal også bruges, når du shopper på nettet

Den nye NemID-løsning skal tilsvarende være meget nem at bruge – modsat i dag med papkort eller kodeviser, lyder ønsket.

Det han taler for, er en kombination af en betalingsløsning og en mere sikker identifikation end Dankortet giver. Men det skal ikke være så sikkert som NemID er i dag. Han nævner selv Mobile Pay som eksempel - så brug dog det!

hvis du ikke har noget at skjule, hvad er du så bange for?

Og jeg vil gerne se et billede af dig nøgen. Nå, det vil du ikke vise mig? Det kan jeg godt forstå. Man skal have lov til at have visse ting for sig selv og evt. sine nærmeste.

Men nu kan vi jo heldigvis stole på, at udbyderene af betaling og NemId ikke giver vores oplysninger videre, som da Nets fik lækkert Dankort-transaktioner i SeOgHør-sagen.

4. august 2014 kl. 08:40
Hollandsk politi lukker kriminel hjemmeside gemt i Tor-netværket

Det er kun folk uden forstand på hverken teknik eller demokrati der kan foreslå at forbyde Tor.

13. februar 2014 kl. 12:07
Dansk firma: Du behøver ikke sætte cookies - brug vores Deep Packet Inspection i stedet

De nævnte informationer er også tilgængelige for ethvert script - det er helt unødvendigt at bruge deep packet inspection. Desuden kan man både ændre eller helt udelade at sende dem, så vil man have sit privatliv i fred, er det kun et spørgsmål om at installere den rigtige privatlivs-plugin, der fx svarer at man har en lidt forskellig browser hver gang - og det gør den naturligvis på mange parametre. Så er det system sat ud af spillet.

Derudover er identifikationen rigtigt nok god, men ikke nødvendigvis entydig og kan ikke bruges til fx session management, så skal man logge ind eller er man en webshop, dur den ikke.

Selvom cookie-loven er rigtig dårligt stykket sammen kan man i øvrigt overveje det moralske i at man laver en teknisk work around udelukkende for at man kan tvinge dem til at blive overvåget uden deres viden.

19. april 2012 kl. 08:13
Dansk firma droppede Google Apps og skiftede til Office 365: "Pissetræt af Googles arrogance"

Mine erfaringer med Google er det samme. Jeg opdagede pludseligt at de havde stoppet med at vise reklamer på min hjemmeside, uden at give besked. Alle forespørgsler til supporten ender i den samme arrogante standardbesked der i bund og grund lyder "der er noget galt, gæt selv hvad, gæt selv hvor, go fix it."

Jeg er snart ved at give op og skifte til en anden leverandør af reklamer.

27. marts 2012 kl. 09:06