Morten Bulskov

Digitaliseringsstyrelsen efter kritik: Derfor virker NemID-app ikke på rootede telefoner

Det er inkompetance på et højt plan. Mine enheder fra Samsung (tablet) og Sony (tlf) er ikke rootet og det virker stadig ikke. Det er dårlig undskyldning for dårlig udvikling! Hvorfor er det HVER gang NemID rører ved noget så fucker det op?

29. maj 2018 kl. 17:49
Politikere: Digitaliseringskrav skal ikke gælde os

på artiklen er heller ikke just rosende :-)http://xn--nytomnordsjlland-4ob.dk/byraad-i-oproer-vi-vil-ikke-digitaliseres-/20160328/artikler/703289416/

Men det er nok de sørgeliste argumenter for ikke at kunne læse en dagsorden på en iPad.

7. april 2016 kl. 18:29
NFC-chip i iPhone bliver låst til Apples betalingssystem i starten

Jeg bruger det hver gang jeg tager det offentlige for at checke mit rejsekort. Det ærgelige er jo at det også lukker for brug af NFC som ren information. I DK har vi ikke RFID i varer, men det har de i USA. Hver gang man ikke kan finde en pris i supermarkedete - scan og check (kan selvf gøres med stregkode men men). Ligeledes vil NFC blive brugt flere og flere steder ti lat indeholde info - som en iPhone så ikke kan læse? Eller åbnes der for dette?

18. september 2014 kl. 02:14
Rejsekort: Kravspecifikation fra 2003 tog ikke højde for at skulle skifte betalingskort

Jeg giver dig ret i at det fungerede godt, men online var det ikke :-) Jeg har vedligeholdt systemet i over 6 år og på et ret tidligt tidspunkt blev radio kommunikationen droppet, da den mistede data undervejs. Radio linket var koblet på senere end det oprindelige system, af en anden leverandør. Systemet var i sit design LANGT foran. Der var realtids overvågning af busser så man kunne følge på kort hvor de var, dataudvekling via radio link m.m. Problemet var at radiodækningen var for ringe og systemet "smed" data. Det kunne ikke error correcte godt nok, så data var ikke komplet når det nåede backoffice.

Rejsekortet i busser er i dag ikke online. Data udveksling sker kun på de større busstop og i depot via wifi.

27. juni 2014 kl. 13:01
Specialtegn i firmanavnet spærrer adgang til sygedagpenge

Den er at vi har et offentligt system der ikke kan få lavet deres software til at afspejle dansk grammatik, og derefter siger det ikke er et problem.

I dette tilfælde er som flere nævner "&" tegnet jo også et problem - Der er amatør arbejde af værste skuffe.

10. september 2012 kl. 11:53
DanID's support: Se bort fra sikkerhedsadvarsel

Bare til info

21. marts 2012 kl. 14:38
DanID's support: Se bort fra sikkerhedsadvarsel

Christian Hemmingsen er i det mindste ærlig om hvor han arbejder.

Jeg synes, udover det monumentale fuck up som diverse banker og NemID support udviser, at kommentarer som fra denne "Richard Rønn" er et problem. En hurtig søgning på Google gav nada i DK - intet. Der findes ikke en person med spor på google af det navn, udover selvfølgelig de to poster i dagens debat. Hvem får den brillante idé at lave sådan et indlæg på et IT nyhedsmedie - jeg håber ved den hellige ko ikke det er Nets!

/Morten

21. marts 2012 kl. 14:36
Digitalisering - Stik dem en "flad" og en bibliotekar !

Tak Jesper for på en fantastisk gennemgang af problemerne i den tvangsdigitalisering og ansvarsfralæggelse som staten er igang med. Man vil åbenbart ikke lære af sine fejl.

8. marts 2012 kl. 07:48
Enhedslisten om blokering af Grooveshark: Rendyrket censur

Hvornår er tærsklen for censur nået? Hvis man ikke kan lide det fantastiske "børneporno" filter der er uden for retssystemet, så støtter man pædofili. Hvis man ikke kan lide at RA forlanger at ISP'er skal lege internetpoliti på baggrund af mere eller mindre tvivlsomme rettighedskrænkelser, så er man en tudeprins. Hvis man synes at det er latterligt at moder stat skal blokere spillesites og hokus pokus medicin, så må man jo være totalt afsporet - de er jo dybt kriminelle (og så glemmer vi at nu er Danske Spil ved at opfordre alle til ludumani).

Hvornår rammer vi noget som den brede befolkning ikke vil have bliver blokeret? Er det politiske holdninger - er det religiøst? Jeg må jo heller ikke fornærme Islam, katolikker eller jøder - skal mine og andres tekst, musik og kunst så blokeres når vi kunne komme til at støde nogen? Jeg ved det ikke, men det der sker er et sindsygt skråplan.

22. februar 2012 kl. 06:11
Jamen, jeg kunne jo få brug for det Socket 939 bundkort!

Jeg har flere gange prøvet at smide ud - for derefter at stå 1 måned senere og mangle den stump. Jeg har ikke tal på alle de gange hvor mit samler gen har været plan z der har reddet dagen på et projekt. Jeg er dog blevet bedre til at få skilt ting i smådele, sorteret og smidt ud så man kun har 1-2 dele liggende af hver :)

/Morten

13. januar 2012 kl. 11:00
Dansk designer knuser Apples patent-argumenter: Tavlecomputere vil altid ligne iPad

Jakob lær at følge et link! Det er Knight RIDDER ikke Knight RIDER! Knight-Ridder var et avis/publicerings hus af en ganske betragtelig størrelse (inden de blev opkøbt)http://en.wikipedia.org/wiki/Knight_Ridder

Det koncept de lancerede var meningen som et alternativ til papir aviser og magasiner (se videon screenshot er taget fra http://www.paleofuture.com/blog/2007/5/14/tablet-newspaper-1994.html. Så hold dig til fakta, og accepter at Apple er et firma der laver super lækkert designede elektroniske gadgets, men at de ikke nødvendigvis i alle tilfælde har opfundet den dybe tallerken - de vil bare gerne have det er det folk tror. Steve Jobs har været rigtig dygtig til at se og skabe trends, og relancere andres gode idéer med et twist, men Apple HAR altså "lånt" fra ret mange mennesker.

/Morten

13. december 2011 kl. 01:38
DanID: »Vi er nødt til at holde vores sikkerhedsberedskaber for os selv«

"Vær især meget opmærksom på links i en e-mail. NemID, banker og offentlige tjenester vil normalt aldrig sende en uopfordret e-mail med et link, hvor du skal logge ind med NemID.«"

Her vil jeg godt komme med et ØØHHHH NÅ! Jeg har indtl flere gange fået mail fra Skat med "der er ny post til dig, tryk på link og check" beskeder, så det er kære Hr.Hjortflod en lodret LØGN.

Når så samtidig at alle offentlige myndigheder kaster om sig med domænenavne, der ikke giver mening for almindelige mennesker, i deres opsætning af NemID, ja så er forvirringen komplet. Hvem ved f.eks (ud over os der arbejder med det) at fobs.dk er et fuldt ligitimt NemID domæne. Prøv nu at forstår at det er IKKE nemt gennemskueligt, og hvis i fortsætter med jeres "vi har sikkerhed nok, men vil ikke sige hvad", så er det ren "security through obscurity" og det ved alle seriøse IT folk ikke virker!

Forstå at jeres SSO løsning er usikker og begynd at respektere jeres brugere - og nej selvfabrikerede undersøgelser a la "90 % er glade" kan vi ikke bruge til noget.

/Morten

10. november 2011 kl. 17:54
Staten har DNS-blokeret den første udenlandske medicin-hjemmeside

Det er et reelt spørgsmål - en tanke jeg har haft. Kunne en ISP ikke sige at "det kan vi desværre ikke for det styres ikke hos os"? Hvis de nu brugte en udenlandsk DNS server til alle opslag, så er det jo lidt svært at pålægge dem at blokere for noget de ikke har magt over? Dvs at de f.eks købte deres DNS services "ude i byen" - Jeg ved godt det ville være en mega pain, men bare for at bevise pointen overfor tungnemme politikere der ikke fatter hvad en DNS server er.

10. november 2011 kl. 15:30
Odder Kommune køber iPads for knap 8 millioner: God investering mener it-chefen

Uden at skulle tage stilling til hvordan de kan bruges (da det er en diskussion helt for sig selv), så er mit primære problem at man vælger et super proprietært produkt, der som skrevet ovenover, at enheden skal jailbreakes for at kunne installere programmer uden om App Store.

Vi har i mange år levet med Windows alle steder, men her er der i det mindste frihed til at installere det software som skolen/kommunen ønsker. At man binder sig op på en enhed hvor apps koster 30% i afgift til producenten af hardware, som samtidig ikke understøtter flash - skod produkt det end er, så er der mange små undervisningsprogrammer på diverse sider der er lavet i det).

/Morten

27. september 2011 kl. 14:48
Kommunale it-chefer vil have hjælp til at tvinge digitaliseringen igennem

Hvorfor er det SÅ svært for det offentlige at fatte en meget vigtig detalje - Det offentlige er til for borgerne.

Det lader til at de "besværlige" borgere bare skal piskes til at bruge systemer der basalt set er en kopi af den analoge arbejdsgang. Alle forsøg viser at laver man en løsning som er logisk, virker og derefter indretter arbejdsgangene i den offentlige sektor til at understøtte digitaliseringen, så bruger folk det. Men nej vi bruger det ikke hvis det er en uforståelig pdf formular der skal sendes fra en hjemmeside.

Det gælder at gør du den digitale vej nemmere, så vil den blive brugt.

Ligeledes er det en misforståelse at alt digitalisering skal gøres op i besparelser - det skulle gerne gøre at kompetente medarbejdere fik bedre tid til de kringlede sager, således at digitaliseringen fjernede unødigt "papirskubberi" - Vi har alt for mange højtuddannede mennesker til at lave arbejde en piccolo kunne lave. De mennesker skal bruge deres kompetencer til at hjælpe borgerne der hvor love og cirkulærer ikke er entydige.

Før offentlige IT chefer og politikerne fatter dette, så vil borgerne ikke bruge dårligt designede systemer og det offentlige vil ikke, ligemeget hvor mange pisk de giver borgerne, få de fordele de så desperat ønsker.

/Morten

27. september 2011 kl. 04:33
Windows 8 får ribbon-brugergrænseflade

Hvorfor skal der altid puttes et eller andet bimle bamle på en simpel operation. Jeg har hadet ribbon i Office, og det er virkelig ikke en intuitiv vej at gå. Lær dog noget om UI design. Tror snart min private maskine skal være en mac....de er da lidt mere med på beatet.

30. august 2011 kl. 15:37
Udvist indisk it-ingeniør får lov at blive: Oppositionen vred over sagen

@David - Vi ikke uenige om at den evige satsning på "det sikre valg" i MS ikke er hensigtsmæssig. At Rejsekortets win CE på deres perronstandere er af en antik version er også latterligt.

Min pointe ang. at det er ligegyldigt er udelukkende et udtryk for at det ikke vedkommer denne artikel - Det vigtige her er at vi har et voldsomt problem her i landet når vi sætter en flok IT analfabeter til at bestemme om personer der i forskerkredse anses som værende meget vigtige, gående mod uundværlige, udvises fordi de ikke passer ind i en tilfældig valgt kasse med en titel. Problemet er at man ikke laver individuel sagsbehandling, men udviser folk uden at lytte til de input der kommer fra branchen og fra hendes arbejdsgiver. DET er det der er det væsentlige her. Diskussioner om brug af software er der steder nok vi kan diskutere.

/Morten

16. august 2011 kl. 15:09
Udvist indisk it-ingeniør får lov at blive: Oppositionen vred over sagen

Det er da komplet irrelevant hvad hendes hjemmeside kører på - det har jo INTET med det hun underviser/forsker i at gøre. Det er slet ikke en kompetence der er relevant for hendes job. Det svarer til om hendes CV er skrevet på glittet eller alm. papir.

Hvorfor er det lige at fordi man er i IT branchen, så tror alle at man automatisk er ekspert i alt fra HTML til opsætningen af routere og kodning af mobiltelefoner og videomaskiner. Hvornår indser man at faget er ligeså bredt og indeholder lige så mange fagområder (hvis ikke flere), end f.eks massebetegnelsen "håndværker". Fordi du er murer kan du da ikke male proffesionelt og vice versa. Derfor henregner jeg din kommentar som værende inderligt ligegyldig for debatten, og bare et surt opstød som du af en eller anden grund ikke kunne holde for dig selv.

16. august 2011 kl. 13:09
Internet Explorer er det bedste malwareskjold

Så vidt det kan ses - Microsoft. Det forklarer måske den markante forskel mellem IE og dens konkurrenter. Jeg er rimeligt indifferent i browservalg og bruger alle 3 "store", dog kun IE hvis det ikke kan undgås :) Jvf debatten på Computerworld så er der før stillet spørgsmålstegn ved NSS upartiskhed.http://www.thetechherald.com/article.php/200912/3268/Can-you-trust-the-NSS-Labs-report-touting-the-benefits-of-IE8oghttp://www.pcmag.com/article2/0,2817,2374344,00.asp

Synes måske de danske tesch sites burde være en smule mere kritiske og researche lidt om hvordan og under hvilke præmisser sådan en test er foretaget. /Morten

19. juli 2011 kl. 16:00
Prosa-medlemmer forkaster forslag: Nu kommer storstrejken

Du mener altså at fordi man tilfældigvis er med til at drifte CPR registret, så har man ikke ret til at strejke og skal bare tage "hvad der kommer" fra ledelsen?

Det er en underlig holdning - selv sygeplejersker har ret til at strejke. De holder et nødberedskab kørende men der er altså også stor forskel på mennesker der er indlagt og en IT løsning der ikke virker. Vi snakker jo altså ikke om systemer hvor folk dør fordi de ikke kører.

CSC har på intet tidspunkt villet forhandle om tryghedsordningen - de VIL have den afskaffet. Jeg ville heller ikke stemme for et forslag der forringede mine rettigheder til ingenting, når man med stor sandsynlighed ved at der vil komme en fyringsrunde hos CSC. Det lader til at man hos en del mennesker har holdningen at fordi man er i et godt lønnet job, så ikke har retten til at konflikte. Hvorfor er det kun lavtlønsjob hvor der er stor sympati med de strejkende? Hvis en CSC ansat mister sit arbejde pga af nedskæringer, har det da ligeså stor indflydelse på personen og familien der oplever det som hvis du var SOSU ansat og mistede jobbet.

Det lader til at folk glemmer at CSC selv har indgået tryghedsaftalen og at de ansatte har givet afkald på løn for at få den aftale. CSC har sparet en del lønomkosninger, og nu vil de så sikre at hvis de skal fyre, så er de ikke bundet af aftalen - hvor ligger de retfærdige i det?

31. maj 2011 kl. 14:12