MitNavn RagerIkkeJer

Svensk Nordea-mistænkt klarede frisag med klassisk hacker-alibi

Løsningen er ikke "at stramme reglerne", løsningen er at holde leverandører af skod-operativsystemer ansvarlige for deres klyt.

Don't feed the troll...

3. oktober 2013 kl. 00:18
Bekræftet: Stærkt forsinket, dansk luksus-Android endelig til salg

Det var nu ellers samme følelse jeg havde med min Galaxy S3. Nu er jeg skiftet til CM10.1 og selvom der stadig er småbugs (som primært skyldes Samsungs manglende support), så bliver de hurtigere rettet end hvad Samsung præsterer.

Galaxy S2/3/4 har den fordel, over Find 5, at den har udviklernes interesse. Tilsvarende kan ikke siges om Find 5, på nuværende tidspunkt. Der er vel en håndfuld seriøse udviklere, der har kastet deres kærlighed på Find 5.

Pt. kører jeg med Pac ROM, der er en hybrid mellem CM, AOKP og PAOSP. Umiddelbart har det løst problemet med synkronisering. Det er dog stadig for tidligt at sige noget om stabiliteten generelt.

29. maj 2013 kl. 17:06
Bekræftet: Stærkt forsinket, dansk luksus-Android endelig til salg

quote Oppo Find 5 (...). Den kan nu bestilles i Europa til fordelagtige priser (1000 kr. billigere end Lumigon). Udover at være spækket med fornuftig hardware, er telefonen ulåst og de supporterer 3. parts roms. Det er da i det mindste nyt og spændende.http://europe.oppostyle.com/[/quote]

God fornøjelse... Jeg sidder med en Find 5 og det er uden tvivl den værste Android-oplevelse jeg har haft siden LG Optimus 2X.

Der skal ikke herske tvivl om, at Find 5 er den æstetisk flotteste telefon jeg har ejet. Men, ligeså flot telefonen er, ligeså rystende ringe er softwaren. Oppo har sendt en telefon på gaden, hvor softwaren mest af alt ligner noget på et tidligt beta-stadie. Af de mere irriterende ting kan nævnes, at synkronisering med Google's tjenester ikke fungerer (Ophører, hvorefter telefonen må genstartes), kraftig lag, dårlig batterilevetid (8-10 timer, hvor min Nexus 4 holder over 24 timer ved tilsvarende brug), apps der crasher tilfældigt og ikke mindst 3G data og wifi der aldrig vågner fra dvale. Andre brugere har bl.a. rapporteret om spontane genstarter, sorte pletter på billeder/video og bluetooth der fejler, hvilket jeg hidtil har været forskånet for.

Oppo har sendt et halvfærdigt produkt på gaden og udnytter nu køberne som beta-testere. Det er på ingen måde i orden!

Javist, du kan vælge en Custom ROM, men udvalget er begrænset og udviklingen går langsomt.

29. maj 2013 kl. 12:05
Legetøjsdom kan bane vej for let Apple-sejr over Samsung

quote id=181546har jeg arbejdet med sundheds IT de sidste 10 år,(...) og har programeret databaseløsninger til internationale sportstævner de sidste 20 år... (..)[/quote] Nu har vi da fået en forklaring på, hvorfor IT-systemerne indenfor vores sundhedssektor stritter i alle retninger, intet er kompatibelt og brugervenlighed er en by i Rusland...

22. oktober 2011 kl. 03:09
Ballerup køber 572 printere fra Atea for 8,2 millioner kroner

Det er kommunalt ansatte.. Gud forbyde, at de skulle bevæge sig mere end højest nødvendigt...

24. september 2011 kl. 22:22
Fintælling sender rystet it-ordfører ud af Folketinget

En gang hørt yildiz tale (...) Hendes ideer virkede noget indstuderede og ret naive.

Hvor har jeg hørt noget lignende før?

Nårh, jo:

"- Hun har muligvis, hvad man kan kalde en reproduktiv begavelse, hun kan forberede sig og lære ting udenad. Men hun kan ikke indgå i de uformelle sammenhænge med egne resonementer (...)" Sagt af Henrik Dahl, om Helle Thorning, i Information.

Der begynder at vise sig en tendens..

18. september 2011 kl. 13:56
Dansk satellitfirma ramt af industrispion-bagdør

SpaceCom i Hobro? Det virker plausibelt, taget i betragtning at en række landes militære myndigheder, herunder det Amerikanske, er blandt kunderne..

3. august 2011 kl. 15:45
Så sårbar er staten over for storkonflikt: 122 CSC-kontrakter kan smuldre

Hvis der er ih åh så ringe hos CSC, så kan det undrer, hvorfor medarbejderne ikke forlængst er flygtet over til andre virksomheder, hvor gode medarbejdere værdsættes.

Problemet skal snarere findes i dovne og inkompetente medarbejdere, der stærkt ansporet af deres fagforening tror sig mere værd end tilfældet er.

Det er i den grad befriende at se en virksomhed, der ikke bare smider sig fladt ned, når terrorbevægelsen truer med bål og brand.

16. maj 2011 kl. 09:20
Microsoft: Google bruger Youtube til at spænde ben for Bing

Når folk basher en virksomhed, mens andre virksomheder i samme position roses, eller ignoreres, er det blot et udtryk for selvbedrag. Folk aner generelt meget lidt om, hvad de udtaler sig omkring. Man hopper bare med på vognen af kritikere, fordi det lyder godt.

Vorherre bevares en flok hyklere.

1. april 2011 kl. 07:32
Lockoutede medarbejdere: Som at være stemt hjem i Robinson
  1. Begå selvmord, så andre i fremtiden er forskånet for tilsvarende pladder...
9. februar 2011 kl. 16:37
Microsoft: Betalings-antivirus er markant dårligere efter 6 måneder

Panda er en ubetydelig og ressourcekrævende løsning. Man fristes til at putte det i kategorien malware...

13. november 2010 kl. 15:54
Hvad er det ideelle mediecenter?

Jeg kan anbefale at kigge på Zotac's Zbox HD-ID33, med indbygget Blu-Ray drev. Har selv et mediecenter baseret på Zotac, blot deres HD-ID11.

Igennem længere tid havde jeg søgt efter en passende afløser for mit ældgamle mediecenter, der både fyldte og larmede. Efter lidt søgen, og fejlinvesteringer, blev jeg hook på Zotac. Det valg har jeg ikke fortrudt.

http://www.zotac.com

27. september 2010 kl. 17:54
Er Version2's læsere en omgang forbryderiske fildelere?

jeg mener, hvor mange kan med ærlighed i stemmen sige, at de aldrig har hentet noget fra nettet, der krænker andres ophavsret, bevidst eller ubevidst?

26. september 2010 kl. 02:54
Socialdemokrater vil frede fildeler-småfisk

Hvor mange købere er der lige på det marked efterhånden? Så er det vel også begrænset med sælgere?

Heheh. Rigtig mange. Kommercielle pirater har rigtig gode kår i DK, og sikkert også andre lande.

Der er en stor gruppe, der er mere end villig til at betale sig fra, at løbe risikoen og arbejdet, blot for at spare nogle håndører. Det er ikke et særsyn, at de nyeste, biografaktuelle, titler koster op mod 75-80,- hos danske filmpushere.

Pay2leech, på trackere og ftp'ere, er i øvrigt heller ikke et sjældent syn mere og brugerne betaler glædeligt.

Dertil kommer, som allerede nævnt, visse Usenet Providers og VPN-udbydere, der afgjort har pirater som målgruppe.

I øvrigt er jeg ikke i tvivl om, at markedet for kommercielt pirateri vil blive øget, hvis man indfører 3-strikes-modellen.

21. september 2010 kl. 01:32
Danskerne: Lad netbrugerne komme først i køen på kommunekontoret

For at bruge din egen retorik, så er det de dumme danskere, der med deres bagstræveriske og analog tilgang til verden, bremser al udvikling.

Tænk, hvis alle havde din tilgang til verden, hvor havde vi så stået i dag?

At den enkelte borger er en teknologisk analfabet, der ikke kan finde ud af, at beskytte sit privatliv online, skal ikke ligge andre til last.

26. august 2010 kl. 06:11
Pirate Bay sikrer online-dækning af retssag

Der er sgu ikke tale om censur. Det materiale man rager til sig via TPB fås legalt andre steder, hvis ellers man gider betale for det. Det er sgu da ynkeligt, hvor mange, som ikke vil betale for deres konsumering af kultur..

Du kan ikke sammenligne Google og TPB. TPB er, og har altid været, en TRACKER, med et brugergenereret indhold. Altså bindeledet mellem fildelere, kort fortalt. Google, MSN, Yahoo m.fl. er neutrale søgemaskiner, der ikke er sat i verden med det formål at krænke tredjeparts rettigheder. Nu anser jeg den gennemsnitlige bruger af Version2 som velbegavet, så det burde ikke være nødvendigt at påpege de åbenlyse forskelle mellem google og en tracker - og i det hele taget piratsider.

Det er, efter min mening, et skridt i den rigtige retning, at man nu går efter at blokere for knudepunkterne, fremfor at koncentere sig om de enkelte brugere. Blokeringen skulle blot være det svære at omgå.

At man tager penge for et produkt der reelt set ikke er noget værd er sgu noget fis. Hvis folk vil tjene penge må de lave noget folk gider betale for!

Det var dog et utroligt dårligt argument, men det er jo meget typisk for pirater og deres medløbere...

Hvis du ikke kan lide produktet, så hold dig fra det. Der er absolut ingen grund til at 'stjæle' fordi man ikke bryder sig om varen. Men det er åbenbart ikke så dårligt, at du ikke vil undvære det? Problemet for dig, og mange andre, er at selv gratis er for dyrt.

13. februar 2009 kl. 11:40
Sander måtte opgive at blokere omstridt internet-lukning i EU

Det lader ikke til at dommere kender til photoshop, og dermed forbundne implikationer.

Det er jo lidt komisk, at det argument fremkommer næsten hver gang i denne type debatter..

Det du reelt siger er, at alle beviser i en retssag burde kendes ugyldige, idet alt, uden undtagelse, kan forfalskes.

Med andre ord, du mener altså dybest set ikke, at vi burde have et retssystem...

28. november 2008 kl. 13:32
Saxo Bank: Giv den gas eller bliv fyret

Jeg har det lige modsat. Jeg er langt hen af vejen enig med Kim Fournais (og Saxo). Kender imidlertid også mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke ville passe ind i sådan et miljø.

21. november 2008 kl. 08:06
Stjæl din musik?

Nævn et eksempel på et værktøj til omgåelse af DRM, der ikke gør det.

Den vurdering vil ofte være baseret på, hvordan udvikleren vælger at markedsføre sit produkt og hvilke ekstra features softwaren eventuelt måtte indeholde.

Så kan du måske forklare hvorfor KUM svarede at man godt måtte omgå for at afspille en DVD på Linux, men ikke måtte omgå for at afspille en CD på en MP3 afspiller. Hvori ligger forskellen i formål?

KUM har svært ved at administrere sin egne love og det faktum at der mangler retspraksis på området?

Jeg har haft den fornøjelse, at snakke med flere advokater, med spciale i immaterialret, og de har generelt været enige om, at det må opfattes som accessorisk i forhold til tilegnelsen, at omgå DRM'en for at lytte til et værk på en transportabel medieafspiller. De svar man får fra KUM bærer præg af, hvordan spørgsmålet er udformet, hvilket naturligvis er uheldigt.

Så hvis man sælger en computer, hvor DeCSS er præ-installeret?

DeCSS' primære formål har aldrig været at omgå CSS med det formål at kopiere værket, men at kunne afspille det til eget brug. At DeCSS frembringer en kopi anses, som tidligere skrevet, som accessorisk i forhold til det at kunne afspille værket. Tilsvarende ville gælde, hvis der var tale om en CD.

Beklager... den logik holder ikke.

Den holder skam udmærket.

quotesamtlige kommercielle PC'ere med Linux præ-installeret være ulovlige hvis de kan afspille DVD'er ... men hov! ... vent... de inkluderer jo IKKE DeCSS/libdvdcss. Hvorfor gør de mon ikke det? NETOP fordi DMCA og lign. forbyder det.[/quote] Mangler man gode argumenter siden DMCA skulle trækkes ind i debatten?

DMCA indeholder et fuldstændigt forbud mod omgåelse af tekniske foranstaltninger både i forbindelse med kopiering og afspilning. Så ja, DeCSS må betragtes som en overtrædelse af DMCA, medmindre distro'erne indhenter sammentykke fra rettighedshaverne. Men det er, det amerikanske marked. Man ville fint kunne sælge en PC med præinstalleret DeCSS i Danmark, uden at være i konflikt med OHL. Dette skyldes at OHL ikke har noget forbud mod omgåelse af spærringer i forbindelse med afspilning. Afspilningsforbudet i Infosoc, valgte Danmark klogeligt ikke at implementere i OHL.

Tak for en god debat, jeg stopper her :-)

16. november 2008 kl. 13:35
Stjæl din musik?

Nævn mig en eneste "kopispærring" som man ikke kan anvende det ræsonnement på til at gøre loven komplet meningsløs.

Den specifikke DRM er irrelevant. Det er formålet med omgåelsen, der er interessant i forhold til OHL.

Uanset hvilken DRM vi snakker om, er det forbrugere lovligt, at omgå DRM'en, hvis dette er eneste mulighed for at lytte til/se værket. I den forbindelse må en kopiering som sagt finde sted, i det omfang dette er nødvendig for tilegnelsen. Som det sker med bl.a. DeCSS.

At producenterne af afspillere og værktøjer ala DeCSS som forbrugeren skal bruge til dette IKKE kender forbrugerens formål. Din fingerregel siger altså intet om alle de andre ting §75c indeholder (...)

§75c er ikke et generelt forbud mod udvikling, distribution, besiddelse m.v. af software/hardware til omgåelse af DRM. Bl.a. derfor brugen af DeCSS ikke betragtes som ulovligt, da det, som det så fint hedder, tjener andre ikke-uvæsentlige formål end at bidrage til omgåelse af kopispærringer. §75c sigter alene mod det kommercielle marked, der er målrettet omgåelse af kopispærringer. Af samme grund falder eksempelvis RC/RCE/Macrovision-frie DVD-afspillere ikke ind under forbudet i §75c.

Jeg er enig i, at §75c ikke er gennemtænkt. Kald det 'politiker-logik'.

14. november 2008 kl. 20:20