Michael Larsen

Politistatsloven i høring

§9 stk. 6: "Hvis det er nødvendigt af hensyn til informationssikkerheden, har Center for Cybersikkerhed...adgang til udbyderes forretningslokaler med henblik på at påse overholdelsen af loven og regler" Det har ikke noget med efterforskning at gøre, derimod med kontrol af at almindelige sikkerhedsprocedurer er overholdt. Svarer lidt til at landbrugskontrollen meddeler at de kommer på besøg om et par dage.

25. april 2015 kl. 18:54
Rejsekort giver 75.000 kroner for app-idé til glemt check ud

Kobl rejsekortkontoen sammen med en mobilapp, hvor man kan forudbetale og forudbestille rejsen. Rejsekortet må så undvære det tjek-ind, der gør at de kan fordele pengene mellem trafikselskaberne. Trist for dem, men godt for os andre. Er mobilen er løbet tør kan vi vise rejsekortet, og vil vi tjekke status på kortet/kontoen, scanner vi den QR-kode, der kunne være på rejsekortet. Er der nogen uden mobil, tjekker de ind og ud som hidtil.

2. februar 2015 kl. 18:24
Krav om NemID ved CPR-opslag på vej

... at man kan se hvem der har søgt på et cpr-nr., men hvad vil man bruge det til rent juridisk ? Som dokumenteret af andre her på siden, flyder vores cpr-numre rundt imellem hænderne på utallige mennesker, vi ikke aner hvem er. Hvordan skal man kunne dokumentere hvem der har misbrugt et cpr-nr. ?

24. juni 2014 kl. 10:42
I Tyskland er mobilen dit rejsekort

Hvorfor egentlig ? I dag skal man anskaffe sig et rejsekort og være i besiddelse af en computer med internetadgang for at betjene rejsekortet.

26. april 2014 kl. 12:49
Rejsekort trækker i land på app-løfte

Du har fuldkommen ret, men det er som om alle nu er låst fast i den tankegang, at der nødvendigvis skal være en udtjekning. Dropper man udtjekningen, dropper man rejsekortet. Det var min pointe.

6. april 2014 kl. 13:44
Rejsekort trækker i land på app-løfte

Tjekke ud - så kort kan rejsekortets altoverskyggende problem beskrives. Hvis arbejdsgangen 'tjekke ud' ikke fandtes, kunne man med det samme indføre mobilbilletter. Derfor ligger løsningen lige for, drop tjek-ud, drop rejsekortet, opret et forenklet zonesystemet og lad den håndholdte computer/mobilen være guide for det store flertal, der har svært ved at gennemskue zonesystemet.

6. april 2014 kl. 08:34
Rejsekort: Derfor er alle alternativer til NFC i mobiltelefoner problematiske

Det nuværende zonesystem har den fejl at det er svært for nogle at finde ud af. Men med en mobil i hånden; du står her, hvor skal du hen ?, du skal købe X zoner, klik her, køb gennemført. Problemet er gået fra at være et vanskeligt zonesystem som kunne forenkles og hvis forståelse kunne lettes med hjælp fra mobilen, til at være et system som er bundet op på både check-in og check-ud og en fastlåst teknologi.

4. april 2014 kl. 11:55
Danmark løber tør for mobilnumre om seks år

Nej, man kan ikke anvende et fastnetnummer som mobilnummer. Man kan derimod få sit fastnetnummer koblet til et mobilnummer, så alle opkald til fastnetnummeret ryger over på mobilen. Det er sådan f.eks. yndlingsnummer hos Telenor fungerer og det er sikkert det du tænker på.

3. april 2014 kl. 18:27
Danmark løber tør for mobilnumre om seks år

Hvorfor er det nødvendigt at skelne mellem fastnetnumre og mobilnumre? Jeg forstår selskaberne har en interesse i at overtaksere fastnetnumrene fordi fastnetkunderne ikke ønsker at benytte sig af billigere mobil, men er der en samfundsmæssig interesse i at skelne mellem fastnet og mobilnumre?

3. april 2014 kl. 08:37
NemID skal stoppe tyven i at bruge tingbogen som indbrudskatalog

...NemID phishing MiTM angreb... Det er selvfølgelig en mulighed, men jeg forestiller mig den typiske indbrudstyv som en noget mere forhutlet type end dem, der mestrer den slags.

1. november 2013 kl. 12:50
Digitaliseringsstyrelsen trækker i land: Kan ikke garantere alternativer til NemID

Jeg har samme undren som Carsten S. Pointen er at det er fuldstændig konsekvensfrit for systemet, hvad en embedsmand i digitaliseringsstyrelsen udtaler i mere eller mindre blinde. Det eneste der kan få musefælden til at klappe, er et ministerspørgsmål, som bliver besvaret fra folketingets talerstol.

18. oktober 2013 kl. 13:13
Vestager: Nyt CPR-nummer er sjældent en god løsning på identitetstyveri

At det ligefrem skulle være let at få udstedt billedlegitimation på et cpr-nr vil jeg nu tillade mig at tvivle på. Har du nogen eksempler ?

5. juli 2013 kl. 17:23
Trine Bramsen: Handicapfilm er skræmmekampagne

Der er vist aldrig nogen der har beskyldt mig for at være socialdemokrat, men her må jeg holde med Tine Bramsen. I de cirkulærer der er sendt ud i forbindelse med digitaliseringen, fremgår det klart at det er myndighedernes pligt at hjælpe dem, der ikke er i stand til at klare sig på nettet.

19. juni 2013 kl. 19:59
It-studerende sigtet for at offentliggøre Thornings CPR-nummer

Den IT-studerende har gjort sig skyldig i den værst tænkelige lovovertrædelse, nemlig at udstille myndighedernes inkompetence. Datatilsynet burde nok interessere sig lidt for både CPR's og diverse hjemmesiders ligegyldighed med at man kan foretage indirekte opslag i CPR fra forskellige hjemmesider. Sagen har været kendt i både Datatilsynet og CPR i mindst 3½ år uden at de har grebet ind jf. linket i første kommentar i denne tråd;http://www.version2.dk/artikel/saa-let-finder-du-et-hvilket-som-helst-cpr-nummer-52439

13. juni 2013 kl. 12:46
Spar turen på rådhuset: Bliv gift med NemID

Det er en løsning der gælder flere steder i landet. Struer har bare de bedste pr-folk. Se f.eks. Københavns Kommune https://blanket.kk.dk/dbs/default.aspx?EntityID=101&startproject=OC_Q_6624Men det er altså stadig kun papirtilladelsen til at blive gift, der kan klares via nettet.

4. maj 2011 kl. 18:04
Skuffede politikere tager dokumentformat-timeout: Prøver igen om et halvt år

Fra en computernovice, er det ikke stort ståhej for ingenting ? Microsoft office i de nye udgaver kan læse ODF og openoffice kan læse MS-office. Hvad er det store problem for 95% af brugerne ?

31. marts 2011 kl. 21:54
Ny digital signatur følger ikke loven - det var for dyrt

Jeg er ikke IT-mand, langtfra, men jeg læser med for at blive klogere. Derfor tillader jeg mig at spørge; kan du uddybe dit synspunkt Kyllesbeck ? Jeg sidder på et kontor og administrerer f.eks. faderskabsanmeldelser. Der skal man kunne bruge nem-id som digital signatur, og den bliver da også markedsført med ordene; "NemID er den nye digitale signatur. Det er din adgang til både offentlig og privat selvbetjening på internettet."

21. juni 2010 kl. 17:46