Jens Christian Jensen

Ny Nokia Lumia-topmodel får trådløs opladning

Det er lidt ærgerligt at Nokia ikke har set hvordan Palm lavede deres løsning, for den er faktisk ganske smart, i stedet for bare at lave en plade at ligge mobilen på.

Palm lavede en stand, hvor mobilen magnetisk holdes fast i en læsbar skrå vinkel. Når en af Pre modellerne bliver sat på går den automatisk i Exhibition mode, hvor man med apps selv kan bestemme hvilke informationer der vises, eksempelvis aktuel tid og næste aftale. Måske det kommer i en fremtidig Nokia udgave.

4. september 2012 kl. 11:03
HP's milliard-gave: WebOS bliver open source

Jeg var også en af de heldige der fik en Pre3, den nyeste webOS smartphone, hvorfor jeg også har oplevet systemet i brug.

De gange jeg har ladet andre lege med systemet har reaktionen generelt været positiv, efter en kort introduktion. Personligt har jeg kun været generet af småting i de tre måneders tid min Pre3 har været i mit liv, men de godtgøres for det meste af ting som de muligheder der er i brugen af Synergy til at holde sig opdateret på alt der sker i ens digitale liv.

Med hensyn til applikationer hører jeg til de der håber på flere webapps, da de vil give os alle mulighed for at køre den brugerflade vi bedst syntes om.

12. december 2011 kl. 13:56
Kommentator til RIM: Skift til Windows Phone 7 eller bliv købt af Nokia

Jeg kan simpelthen ikke se, hvad Nokia skulle bruge RIM til. De har næppe brug for RIMs patenter og eftersom Nokia satser 100% på WP7 har de ikke brug for deres OS-kompetancer.

De har heller ikke brug for RIM. Grunden til at den amerikanske blogger tror at de har, er at Blackberry har siddet så tungt på forretningsmobiler i USA at Nokia primært har fokuseret på forbrugermobiler derovre. At Nokia i flere år har været #1 på markedet for forretningsmobiler i det meste af den resterende verden er nok gået over hovedet på ham.

1. november 2011 kl. 12:16
Microsoft malker Android-producenter for 2,5 milliarder kroner om året

Selvom at 2,5 milliarder kroner lyder af meget er jeg egentlig lidt overrasket over at det ikke er mere, specielt når Google praler af over 500.000 daglige aktiveringer af Android enheder. Men det kan selvfølgelig være at der er nogle der ikke betaler endnu.

1. oktober 2011 kl. 23:28
Stem på en chip: Kan RFID erstatte blyantkrydset?

Hvis man ser på http://www.youtube.com/watch?v=hBhCsdhfBRo kan man se at det umiddelbart er samme maskine som beskrevet ovenfor. Tænk hvor meget en anmeldelse som ovenstående kunne have forbedret systemet, men desværre valgte Version2 i stedet at blot præsentere et par udtalelser der ikke fortalte noget om selve måden maskinen fungerede. Men vi kan da håbe at holdet bag maskinen lytter efter og får lavet en bedre brugerflade før maskinerne bliver indført.

12. september 2011 kl. 12:06
HP's Touchpad flopper: 9 ud af 10 samler støv i forretningerne

Det er ikke så underligt at HP Touchpad 16 GB WiFi har haft det svært.

De der følger WebOS tæt har siden lanceringen vidst at HP var på vej med en kraftigere HP TouchPad 4G og det er nok tvivlsomt om personalet hos Best Buy har været godt nok trænet i at sælge HP TouchPad til de der ikke kender til WebOS. Best Buy Canada lavede endda fejlen at påstå at HP TouchPad kom med Android 3,0 i en national annonce...

Endelig er forbrugersalg, som er det Best Buy repræsenterer, ikke det marked HP i første omgang retter deres WebOS løsninger imod. Det der bliver spændende at se er om HP kan få success med at sælge WebOS enheder til virksomheder og af den vej få det i hænderne på forbrugere.

17. august 2011 kl. 19:06
Gadget-kalenderen: Macbook Air ? lille, hurtig og smuk

De der godt kan lide de tynde designs kan glæde sig til CES, da Acer, Asus og Lenovo har lovet at de vil komme med nye bærbare der har et design der ligner Macbook Air men kommer med Sandy Bridge CPU.

23. december 2010 kl. 15:50
Download Internet Explorer 9 beta her - og kom med din dom

Der er en god grund til at XP ikke er blandt de Operativsystemer som kan køre Internet Explorer 9, nemlig at det ikke understøtter DirectX 11. DirectX 11 er nødvendigt fordi at grafikkort accelerationen sandsynligvis er baseret på DirectCompute .

Mht. afstemningen undrer det mig at Opera ikke er blandt mulighederne. Om ikke andet så fordi Opera er ganske gode til at lave stabile betaer.

20. september 2010 kl. 03:23
Indbyggede reklamer gør Office til gratis kontorpakke

Hvorfor Microsoft, ved at inkludere Office Starter, nærmest beder om endnu en EU retssag er mig en gåde. På den anden side er de sluppet godt afsted med at lancere Microsoft Security Essentials på samme måde, igennem OEMs, uden at der har været den store debat om dette er konkurrenceforvridende indenfor for Antivirus/malware programmer. Måske er dette et trick til at få Microsofts dokumentformater til at vinde uanset hvilke standarder der bliver valgt(breve til det offentlige vil jo blive skrevet på det tilgængelige tekstbehandlingsprogram).

8. april 2010 kl. 15:49
Lyngby-Taarbæk går hele vejen: Nu skal 1.700 ansatte også bruge Openoffice

Jeg kan godt forstå at mange ønsker at spare de licenskroner der kan hentes ved at skifte fra Microsoft Office, til et gratis system, men det undrer mig hvorfor valget typisk falder på OpenOffice.

Specielt fra et brugervenligheds synspunkt er der da flere bedre alternativer med mere professionel support.

19. februar 2010 kl. 03:33
HTML5 giver Flash baghjul i nyt browserbaseret tegneprogram

Fint lille program, der virker uden problemer med Operas HTML 5 fortolkning :-)

10. februar 2010 kl. 12:23
Test: Kan Opera Unite genopfinde WWW?

Det er et spændende projekt Opera har sat i vandet med Opera Unite.

Jeg er personligt meget glad for fotodelingsfunktionen, da flere og flere er bekymrede over de rettigheder Facebook tager i forbindelse med at de posteres på deres service. Med Unite kan jeg sende en e-mail med kode og tidspunkt til de der skal have adgang og de kan få billederne i fuld opløsning. Det kan også være at Specialet skal publiceres gennem Unite.

Til gengæld ser jeg ingen grund til at dele min musik eller lave en personlig hjemmeside på servicen, men det er lige så meget fordi min computer ikke kører når jeg ikke bruger den.

17. juni 2009 kl. 13:50
Opera udsender browser med indbygget webserver

For de der gerne vil se Opera Unite i aktion kan man på http://www.youtube.com/watch?v=-omonwFkkrY se hvordan det sættes op til at fungere.

16. juni 2009 kl. 18:15
DR: Webcam i stuen skal afregne tv-kigning efter forbrug

Jeg kan godt lide at de afslører historien med algoritmen Spiral Ran, der med lidt bogstavbytteri bliver til aprilS naR.

Ideen med forbrugsafregnet medielicens er jeg helt enig i.

1. april 2009 kl. 20:00
Microsofts nye charmeoffensiv: DOS-t-shirts

Du kunne også anvende http://www.chizang.net/alex/blog/wp-content/uploads/2006/03/ms.jpg Jeg er sikker på at den ville blive populær ;)

10. december 2008 kl. 00:06
Microsofts nye charmeoffensiv: DOS-t-shirts

Altså jeg skal helst have den her som t-shirt...

Så er det bare at finde en mørkerød T-shirt og gå i gang med T-shirt transfers, efter lidt tilpasning af billedet.

Med hensyn til Microsofts initiativ er det da en sjov tanke, men foruden at jeg fik dem i gave ville jeg ikke gå i dem. De kan forresten findes på http://www.microsoft.com/windows/softwearbymicrosoft/

9. december 2008 kl. 23:40
Lækker OpenOffice 3.0 - se den her

Den grafiske opdatering og UI til OpenOffice, som så mange efterspørger, hedder ikke OpenOffice. Den hedder IBM Lotus Symphony. Lotus Symphony er det oprindelige OpenOffice udsat for IBMs programmører, der ved hvordan man laver et lækkert og brugervenligt design, med et mere end tilfredsstillende resultat, især til prisen der stadig er 0,00 kr. Jeg vil klart anbefale alle jer der efterspørger et bedre OpenOffice at kigge forbi http://symphony.lotus.com/ og se giraffen.

5. juni 2008 kl. 05:27